Grattis!

Vid den här tiden på året fyller hur många som helst år! Min son är en av dom och han är även en av dom som i år inte fick något födelsedagskort.
Kanske han får ett tillsammans med presenten han får längre fram...

Men idag fyller en kompis år, vi träffas inte så ofta numera men ändå lite då och då, hon bor inte långt från mig. Dom är ute på premiärtur med deras husvagn (jag är så avundsjuk) så vi kommer att lämna kort och present vid deras dörr så hon går det när dom kommer hem...
(null)
Jag brukar ha lite svårt att göra kort utan stämplat och färglagt motiv. Men jag var sugen på att testa mins nya oxidedynor och lite andra grejer jag inte använt innan. Jag började med att dutta några olika oxidedynor mot mitt teflonunderlag, sprayade på lite vatten och sedan la papperet över. 
Sedan stämplade jag med två olika fjärilsstämplar. Hittade en stensil med blommor som jag duttade på med picked rasberry (vanlig distress).
Premiäranvände mina vattendroppsstämplar som jag köpte förra sommaren, så fina!
En grattisstämpel från Slöjddetaljer och lite picked rasberry på kanterna.
Jo, jag blev nöjd och det var roligt att göra kort på annat sätt än jag brukar, men så han jag med 4 kort i går, jag som brukar behöva en vecka gör ett-två kort!
Vi har köpt lite godis och snacks som hon också ska få.
Min rygg bråkar ff så ska bli skönt att vara ledig i morgon.
Trevlig valborgs på er!

Grattis i efterskott Micko!

Jag har ju inga egna barnbarn, men min ena brorsa har ett gäng och först ut att fylla år av dom är Micko som är bonusbarnbarn.
Jag ligger efter i korttillverkningen så det blir enklaste korten.
(null)
Har köpt på mig några Distress Oxidedynor så jag testade att göra egen bakgrund. Dessutom köpte jag vattendroppsstämplar som jag inte fått hem, men upptäckte att jag hade andra vattendroppsstämplar, så dom testade jag oxå. En hÄnglapojke får symbolisera Micko, världens bästa storebror jag hört att han är.
Veckan som gått har jag legat hemma med ond rygg, så jag får hejda mig och inte sitta ock scrappa för länge, även om jag tyckte det var jätteroligt idag, många idéer...

Vi vägde våran yngsta kisse i går, han blir 5 månader till veckan och vägde 4,5kg!!!
(null)
Ice är hans namn och han är våran första renrasiga Maine Coon.

Min kropp har fått ngt fnatt nu, den reagerar på koständringen jag började med den sista januari.
I början tappade jag ngt hekto per vecka, men nu sista veckorna har det varit kilon som rasat.
Men tack och lov har kosten gjort så jag är piggare och har mycket mindre kramper och det är så skönt. En annan hälsogrej...
(null)
Himla bra svar från landstinget.
Men kluven är jag, mammografi i all ära, men samtidigt kan man ju få cancer av det, men min cancer var ju hormonell så jag chansar nog och fortsätter med mammon.

För 30 år sedan...

...blev jag faster för första gången, så idag är det Malins födelsedag.
I vanlig ordning bor vi för långt bort för att kunna uppvakta personligen, men ett kort blev det.
(null)

Sent ute... vi har ju nyss skaffat oss en hund till och Valle som han heter kräver rätt mycket aktivering så jag har prioriterat det istället för korttillverkning.

Men häromdagen så skickade en arbetskamrat en bild på ett kort hon gjort och det inspirerade mig att göra ett lite cleanare kort som dessutom gick snabbt att göra. En Tim Holtz stencil och tre olika distressdynor och två Textstämplar var allt som behövdes.

Nu är det många som fyller år, minst två till i april, minst 3 i maj och sedan är det lite lugnare med max 2/månad över sommaren.

Vikt & hälsa:
Vi har fuskat lite och tänjt på gränserna tre helger på raken, men det har inte påverkat oss så mycket vad vi vet. Jag går sakta, sakta neråt. Piggare har jag blivit, men inte så att jag känner mig piggare och piggare. Knäna blir sämre och sämre ju mer jag rör på mig. Men i det stora hela är jag nöjd och mår bra.

Djuren:
Nu har Valle bott här i drygt 2 veckor, vi märker sån skillnad på honom, i lördags hade vi hem ett kompispar och deras 2 kids på 6-7 år, Valle skötte sig så himla bra. Smirre har börjat kunna vara i närheten av honom och Ice bara älskar honom:
(null)

(null)

Peter håller på att konstruera en hundlekplats med vippbräda, balanshinder, läskig tunnel mm, hundarna älskar att träna där.

I onsdags så fick Reine vandra vidare, 10,5 år, lika sorgligt varje gång. Nu har vi bara 5 kaniner kvar och dom är födda -09, -10, -11, -12 & -12, vi tävlar inte med dom längre, men dom får bo kvar och ha det bra så länge dom lever, sedan är det slut med kaniner för vår del. 




Våra hundar

Tänk att vi numera har två hundar!
Den 28/11-10 köpte vi den underbaraste hunden Bobby.  (null)
(null)


(null)

Sedan dess har jag alltid svarat på frågan vad min nästa hund blir - en Bobby, jag har ofta kollat på Blocket efter en liknande kombination men utan resultat. 
Det har inte varit självklart att vi skulle köpa en ny hund efter Bobby och Peter ville inte att vi skulle ha 2. För ett tag sedan kände jag att jag kommer aldrig att hitta en liknande kombination så för ett tag sedan så svarade jag att jag kan tänka mig en Grosser Sweitzer Sennenhound, då jag haft en härlig sådan innan.

Men för nästan 1 år sedan, närmare bestämt 46 veckor sedan så såg jag en kille i en fb-grupp. Han var korsning Berner/jaktlabbe, sedan dess har jag följt hans upptåg i den gruppen.

För ungefär en månad sedan sitter jag på en rast på jobbet och ser att denna kille måste omplaceras, jag skriver till ägaren att jag måste prata med min man när jag kommer hem från jobbet.

Det ena ledde till det andra, men det slutade i alla fall med att på skärtorsdag, 29/3-18 så åker vi till Värmland med Bobby och träffar Valle och hans matte, allt gick bra så Valle fick följa med oss hem.
(null)

Han är inte lika lugn och lätt som Bobby men ändå helt underbar och lättlärd. Jag började med klickerträning redan dag 1 eftersom han bits när han blir exalterad eller övertrött eller så. Han tramsar när man ska klippa klorna eller bara lyfta på tassarna, men med klickerns hjälp så har vi kommit en bra bit på väg.

Något jag fick offra för att få en till hund var våra akvarium. I söndags sålde vi allt levande i saltkaren.
(null)
Det tar ont, men värt det!

Nä, nu ska jag kolla till kissarna, har inte träffat alla idag...

RSS 2.0