Varför är man så...

... jag kan inte ens sätta ord på det. Jag beställde lite grejer från Scraplyckan som jag fick hem i torsdags (tror jag det var). Jättefina papper för 5:- och lite stämplar, men varför i hela fridens värld köper man 1 dubbelsidigt papper? Det kostade alltså 5:-, varför inte köpa några papper med samma motiv???

Äh, jag får väl lägga en beställning till snart...

Jag har gjort ett kort till jobbutmaningen, men kan inte lägga upp det eftersom min jobbarkompis som utmanade mig inte får se kortet förrän hennes är färdigt. Kortet skulle ha minst ett stämpelmotiv, mönsterpapperet skulle vara randigt och det måste stå något på kortet (texten ska vara utskuren, stansad eller så, stämplat eller handskrivet var ej tillåtet).

Till nästa gång är det jag som ska fixa utmaningen, jag har börjat tänka lite på det och ännu har jag bara kommit på att det ska vara ngt "frostigt" med på kortet.

Nä, nu ska jag slänga i ytterligare ett par kort gjorda & levererade 2007:

Det här fick P´s morfar på hans sista födelsedag.

Och detta fick P´s mormor & morfar som julkort, jag blev riktigt nöjd med det minns jag.


Mina duktiga killar! + lite om Partillemässan.

Idag så hade vi hemmatävling och jag fick lov att döma alla klasser eftersom vi inte fick hit någon gästdomare. Under sådana omständigheter så får min sambo hoppa mina kaniner.

Första klassen som var en elitklass (12 hinder, max 50 cm höga och max 80 cm långa) vann min sambo med sin kanin Stjärnans Ch Spitfire - Grattis till cerifikatet!

Andra klassen var en svårklass (10 hinder, 45 x 80 cm) och där kom P tvåa med min "Halo". I medelsvåra klassen så blev det ingen placering alls då min Aero knasade sig och lekte bomben i några hinder.

I sista klassen som var en lättklass (8 hinder 30 x 45 cm) så vann han med min "Hajen".
**************************************************************************************
I går var jag & P i Partille på mässa. Jag hade ett mål och det var hÄnglar & stÄnglars monter, här skulle det köpas stämplar! Jag bara älskar dom stämplarna. Det gick inte så bra, dom som känner mig vet vilken beslutsångest jag kan ha och nu blev jag drabbad av den. Inte en endast "ny" stämpel blev det, jag fick mig bara för att köpa två grodstämplar och en hängla som håller en banderoll, den är tänkt till baksidorna på korten. Grodorna köpte jag både killen & tjejen för jag hade glömt bort vilken jag hade här hemma och tur var väl det för det var olika storlek, dom jag köpte nu var större än hon jag hade hemma.

Stämpelboden besökte/shopade jag hos tre gånger. Första inköpet blev ett stämpelset med skyltar som jag länge velat ha men inte tagit mig för att köpa + en tomtebabe (10% rabatt visade det sig vara). Andra gången så blev det 20 st cardstock för 80:-, bra pris + 10 småstämplar för 75:- + en stämpel med blåklockor på som dom hade 25% på. Sista gången så köpte jag tre st. clearstamps som det var halva priset på. En Fiskarssax med stora scalopped taggar inhandlade jag (men där gjorde jag en miss och handlade hos första bästa, som visade sig vara dyrast). Lite prickiga smala band, 8 mönstrade papper, 2 grejer till BIA:n, Glimmer Mist (har aldrig testat det), lite, lite blommor (rosor & en annan liknande typ av blomma), två småååå myrstämplar från Pysselmyran och jättehäftiga stämplar i ark (bin & andra småkryp) - ÅH, vad jag ångrar att jag inte köpte fler av dom. Vet ni vad jag glömde köpa? EZ - så alla stämplar fick inte bli monterade...

Vi orkade inte stanna kvar till stängning så jag kunde inte vara med på utklottningen av Slicen - men jag har ju redan en så GRATTIS till dig som vann den!

Nu ska jag lägga in ytterligare ett par kort som tillverkades & levererades 2007.
P´s mamma förlovade sig med R och dom fick detta kort. I början använde jag bokmärken ganska ofta.


Oj, det blev en liten en. Ja, ja jag är inte bättre på datagrejs än så här... I alla fall så fick P´s mammas karl denna när han gick i pension.

Nä, nu ska jag göra kväll, lite glass & hemmahallon låter väl inte helt fel?

Nya utmaningskort

Vill börja med att Dexter hänger i fortfarande, men han är lite dålig i magen på dagen, så jag måste tvätta honom, men på morgonen & kvällen funkar den bra. Han får Proviva med Mangosmak och han bara älskar det, jag matar honom med spruta, för han verkar tycka att det luktar äckligt för han vägrar dricka det ur skål. När jag inte är tillräckligt snabb med att trycka fram Provivan så biter han tag i sprutan.

Ska visa utmaningen vi har på jobbet, till denna gång så skulle vi alltså ha ett kort som endast gick i en färg (monokronomiskt tror jag det heter) + lite bling + någon metalliknande.

Detta blev mitt kort. Inte så jullikt, men min son är lite av en drakfantast så det fick bli ett julkort till honom, det står GOD JUL på små fyrkantiga kuber ovanför draken.


Och detta är A´s fina kort.

Och så lägger jag in ett par gamla kort från 2007

Min Zebraälskande kompis fick detta kort när hon fyllde 25

Och det här blev hennes julkort 2007

Och det här fick hon bara för att, den innehåller en dikt också.

Det var allt för idag, försöker skriva ett par arder i morgon med.

Tjingeling!

Lite gammalt...

Tänkte jag skulle försöka blogga lite oftare, så jag kommer att slänga in lite gamla kort när jag inte har något nytt att komma med.

Idag blev det bestämt hur vi ska vara lediga från jobbet. Arbetssituationen gjorde att vi har blivit beordrade att gå ner till 80% under max 6 månader. Vi hade hoppats på att få lägga schema som vi ville men så blev det inte. Vi kommer att sluta 13.00 på torsdagar och vara hellediga fredagarna. Hade jag fått välja så hade jag tagit ledigt på onsdagar för att splitta upp arbetsvecka, jag är inte så glad i att vara långledig, men nu är det som det är.

Veckans kortutmaning på jobbet var att vi skulle göra ett monokronomiskt kort (tror det heter så), lite bling och ngt metalliknande skulle vi också ha på. Jag har haft så mkt att göra så jag har inte hunnit med att engagera mig. A är så snäll så hon skulle ge mig uppskov tills nästa vecka, men jag satte mig och pillade ihop ett kort när jag kom hem från jobbet. Men det lägger jag inte in här förräns jag visat upp det på jobbet.

I måndags hade vi en jobbig dag. Min äldsta kanin - "Dexter" - har fått testikelcancer (jag misstänkte det i alla fall), så jag hade bokat en veterinärtid till i måndags. Vi kom in 10.00 som beräknat, men sedan tog allt längre tid än vi trott. "Dexter" fick lugnande och sövdes sedan ner, kaniner är väldigt känsliga + att han har åldern emot sig, han fyller 10 år i januari, så vi var väldigt oroliga att han skulle somna in under operationen. Veterinären kunde inte avgöra om det verkligen var testikelcancer eller om det rörde sig om ett brock så att tarmarna glidit ner, så han fick lov att ta en chansning och klippa av ena sädesledaren (måste det väl ha varit). Skulle det ha visat sig vara ett brock så hade han fått avliva honom medans han var sövd. Men innan han kunde avgöra vad det var så sydde han ihop öppningen.

Så var det dags att få domen, han dissikerade testikelgrejen (himlar vad lite man vet) och som tur var så var det inte brock, det var cancer. Då trodde jag faran var över, nu skulle han ju bara vakna till och vi skulle få åka hem.
Tyvärr så hade jag fel, hans kroppstemp sjönk och sjönk trots att han låg på en vetevärmare under operationen. Sedan fick han även påsar med varmvatten och filtar runt sig, veterinären började tvivla på att det skulle gå att rädda honom, men så kom jag att tänka på att kaninernas öron funkar ju som värmereglage, dom blir ju jättevarma när det är varm ute, så då brukar vi kyla ner öronen så jag gjorde tvärt om, jag värmde dom med händerna + att jag blåste varm andedräkt på dom. Tempen började stiga och 4½ timme efter operationen så var han uppe i 38 grader, han hade 34,9 som lägst. Så kl. 15.00 fick vi åka hem med en groggy kanin.

Dexter 2004, bilden är tagen av Mimmi Svensson för nästan exakt 5 år sedan

 

Nu ska jag lägga upp lite gamla kort som jag gjort innan jag skaffade bloggen, jag börjar med mitt första kort
Till min kompis, ett kort från 2006


Grattiskort till min kusin, mitt första kort jag maskade på


och ett julkort till samma kusin. Idén hittade jag i Pandurokataloen tror jag.
Inte så snyggt, men kul att göra.

Det får vara allt för idag, ska försöka skriva och lägga upp minst ett kort varje dag. Nä, inte när jag tävlar eller så, det hinner jag nog inte, men annars.


Intern Kortutmaning

Jag har fått en tjej på jobbet att börja scrappa, hon tyckte inte det där med korttillverkning verkade så lockande, men att scrappa foton föll hon för. Innan hon började scrappa så har A ett längre tag "mobbat" mig för att jag har tyckt det har varit så svårt att använda fina papper när jag ska göra kort, det har tagit ont i mig att riva sönder dom. "äh, det är ju bara att riva" har hon sagt. Tror ni det låter så nu när hon själv har börjat? Nä, precis, hon vill inte heller ta sönder papperna!

Jag har svårt att använda mina grejer trots att jag vet att jag inte ska starta museum så jag behöver inte spara på alla papper & dekos, så förra vecka bad jag A ge mig en utmaning vad jag MÅSTE ha med på ett kort. Hon började räkna upp:

1 stämpelmotiv, 1 knapp, 2 olika band, 3 olika papper & 4 blommor

jag som är lite snål med dekorationer frågade om det räknades som 1 eller 2 blommor om man satte dom på varandra till en blomma (ni fattar va?) - NÄ, det räknas som 1 blomma svarade hon. OK, utmaningen var tagen, men då bad A att jag skulle ge henne en utmaning. Vad hon inte räknade med var att jag sa att hon fick samma utmaning som jag fick. Jätteglad blev hon ju inte, hon tyckte det skulle gå åt för mycket blommor och att det var en svår utmaning. Hursom helst så efter några dagar så hade vi med korten på jobbet och så här blev resultatet:

A´s kort (visst är hon duktig!!!)


Mitt kort - men vad svårt det är att få fram färgerna när man fotar inne!!!

Sedan har jag gjort ett kort till min kusin som fyller 25 på fredag, jag blev inte alls nöjd, men det är ju tanken som räknas...


Glömde ju Hestra...

Ja, ja, manbörjar ju bli till åren...

Jag skulle ju skriva en liten rad om tävlingen i Hestra också!
I tisdags (igår alltså) så var det hemma tävling med väldigt få startande, jag var ensam domare på plats så min käre sambo fick tävla mina kaniner. Första klassen som var en svår rak vann han med min "Halo" och min uppfödning E Nuffe´s Wishful Thinking kom tvåa så det var ju en lyckad klass!

Medelsvår vann min sambo med min foderkanin "Saga" som med den pinnen gick upp till svårklass. och sista klassen våra kaniner var med i så kom min nya kanin tvåa på 0+0 fel vilket innebar att han fick sin första pinne på sin första rakbanestart.

Inga bilder han vi med att ta på denna tävling, men så här ser "Hajen" ut när han tävlar:

Bilden togs i Fjärås där han debuterade


Tävling i Fjärås & Hestra

I lördags så åkte vi till Fjärås som ligger någonstans ut mot Västkusten och tävlade i kaninhoppning. Vi hade med oss 11 kaniner varav en skulle debutera. På väg till tävlingen så satt vi och pratade om att det var så skönt att det var viltstängsel och jag som har älgskräck blev extra tacksam för stängslet för det kom en älg lunkandes från skogen, men vi stannade och knäppte lite kort på den så den stannade en bit innanför stängslet, så man slapp närkontakt i alla fall - skönt!På tävlingen gick det si så där. Jag var ganska nöjd med kaninerna trots att det bara blev två placeringar.
"Reine" & "Phille" var det som tog varsin placering och uppflyttningspinne i krokig svår klass. Min debutant, "Hajen" var riktigt duktig, men det räckte inte till någon pinne denna gång.

"Reine" in action


"Phille" in action

Motivets blog candySkynda till motivets blogg och läs reglerna för denna underbara candy!http://motivet.com/blog/

Rösta hos Scraphörnan!

Rösta på veckans tävling!
Gå in på http://blogg.scraphornan.se/

Läckra alster och jag har röstat på..., haha det avslöjar jag inte!

Förvaring...

Av min mamma & moster fick jag så här fina manicker att ha mina band på.

I hurtsen som är ett kartskåp/ritningsbyrå har jag monterade stämplar och presentpappersrullar.
Jag har inte riktigt plats för allt så jag ska nog byta rum med bonusdottern.

Förlovningskort & tråkigheter

Jag fick snabbgöra ett förlovningskort till Brorsans äldsta dotter som förlovade sig i måndags, jag har så svårt att dekorera korten, tror jag ska gå en kurs ngn gång!

Och så till tråkigheterna, i går fick vi lov att avliva en av kaninerna, han hade troligtvis fått en hjärnblödning. I fredags så hade han svårt att röra sig plus att han blivit akut blind på ena ögat, vi ville avvakta för att se om han blev bättre, han klarade helgen fint, men så i går så blev han sämre och vi tog det tunga beslutet att avliva honom. Det var "Peppe", Laylock´s Prepare Your Self och vi saknar redan våran gosigaste kanin, han bodde med två marsvin och dom kommer att sakna hon om också för dom avgudade Peppe...

Stämpeln kommer jag inte ihåg vad den var av för märke (tips emottages tacksamt).Love är utskuret med Slicen, insida & baksida dekorerat endast med Slice, det blev ett tamt kort, men det är tanken som räknas...

I Ringarna skrev jag deras namn & datum med guldpenna och i hjärtana skrev jag vår hälsning.


RSS 2.0