Årets sista julkort

Blogga har jag väl aldrig varit bra på, nu har jag haft kort att blogga om men jag har dragit mig för att gå ner i källaren, tömma kameran och blogga, men nu är jag i källaren, kameran är tömd och här kommer årets sista julkort:
Det här kortet har jag liftat från näst sista Ett Trykk, ett roligt kort att göra!

Orkar inte skriva något om korten, måste få mig isäng, ska upp och skjutsa gubben till f.m skiftet eftersom vi bara har en bil.

Ha det och hörs vi inte så önskar jag er en riktigt god jul!


Katt & hund

Ja, nu har Bobby bott hos oss i en vecka och det går bättre än väntat med katterna. Grogg (näst äldsta) accepterar honom nästan helt, Troll (yngst) kan gå förbi honom utan större besvär, Fluff (näst yngst) är inte rädd men väser lite åt honom och Lotta (äldsta kissen) är ganska lugn men slår till ganska hårt om han är för närgången, igår var hans öga lite illa ute, men som tur var så blev ögonvitan bara lite röd men han blev jätteledsen.

Här sitter Bobby och spanar in Grogg som är i trappen:

Lite farligt med denna katt, hon ligger gärna i trappen och hennes färg gör att hon smälter in alldeles för bra:

Och här har Grogg passerat:

Visst är han söt:


Nä, nu ska jag upp och fösöka göra lite middag, lingonpanna med lövbiff. Jag ska/måste verkligen skärpa till mig när det gäller maten, mitt kolesterol var höööögt, men jag hoppas det har att göra med att vi ätit så mkt skit senaste tiden och att det sjunker med rätt kost och motion...

Ha det!


Grattis- och julkort

Ja, jisses vad sen jag är med födelsedagskorten. Korten kommer fram 1-2 dagar efter födelsedagen, men så går det då man postar korten ungefär samma dag som det borde vara framme hos mottagaren. Jag kanske kan skylla på att vi skaffat hund, så det är mest han det kretsar kring för tillfället.

Jag berättade för min mamma för några dagar sedan att vi skaffat hund, jag trodde att hon skulle tycka att vi var knäppa eftersom vi har så mycket andra djur (4 katter, 17 kaniner, 1 marsvin och f.n 3 akvarium), men det gick bra, lite sämre gick det när mannen berättade för sin mor, men det var lite väntat, hon är lite hundrädd och hennes sambo är väl inte sådär jätteglad i hundar fick vi veta, men å andra sidan så träffas vi inte så ofta så vi kan inte avstå en hund för deras skull...

Ja, ja nog om det. En kompis till oss fyller år i morgon, givetvis kommer hennes kort fram sent, men bättre sent än aldrig (fast det vet jag ju inte, om det kommer fram vill säga det är ju inte alltid Posten kommer fram).
Jag skulle ha gjort ett julkort till utmaningen vi har på jobbet jag & A, men det fick bli ett födelsedagskort i första hand och hinner jag få färdigt ett julkort också idag vore det ganska bra.

Födelsedagskortet:

Penny Blackstämpel som jag färgla med TB ett mönsterpapper från Creative Club som jag stansade ut med "Sixten" och en Spellis, även kortstommen är från dom. På tal om Creative Club så har jag inte beställt från dom på flera månader, det är ju nästan jämt XL-paket och dom kostar nära 200:-, lite för mycket pengar för lite lite saker.

Jag lägger ut utmaningen vi hade till förra veckan, där skulle vi lifta ett kort vi hittade i en lokal annonsbilaga och mitt bidrag blev så här:

En Sarah Kaystämpel som även hon är färglagd med TB, snöflingestämpeln är från magnolia och texstämplarna tror jag båda två är från Stämpelboden/Vilda Stamps.

Det här inlägget gjorde jag igår och med hjälp av en kalender inne i bloggen kan man välja när det ska läggas ut.

Ha en skön vecka, själv ska jag trassla ihop lite tider så vovven slipper vara ensam hemma, så jag ska typ jobba ett par timmar och sedan vara hemma några timmar sedan iväg och jobba så att vovven får vara ensam tills husse kommer hem en liten stund senare på dagen. Vi tror han fixar att vara hemma ett par timmar då och då.

En ny familjemedlem!

Efter drygt 10 år utan hund så har vi äntligen en helt underbar liten Bobby. I söndags så åkte vi till en liten by utanför Ystad för att titta på en kille på drygt 3 månader som skulle placeras om pga att deras andra hund inte alls var så glad i honom, det blev en resa på nästan 60 mil tur & retur. Vi hade inte bestämt oss för att köpa honom, men när vi fick träffa denna underbara varelse så bestämde vi oss för att han skulle få följa med hem. Han hade redan ett namn så det fick han behålla.

Idag så var han till veterinären och blev besiktigad u.a och så chippades han så nu är det bara avmaskning om 1 vecka sedan är han klar för ett tag framöver.
Så här ser han ut på bild, det är svårt att få en bild på honom där han är lik sig men på det här kortet är han ganska så lik sig:

Han är enligt uppgift en blandning av 50% Flat Coated Retriver, 25% Berner Sennen och 25% Collie.

Jag eller vi tycker att han är så otroligt duktig för att vara så ung, han kan sitt, tass, stanna och puss. Han verkar älska att åka bil trots att han fick resa i flera timmar i söndags så när vi skulle iväg och köpa halsband i går (tisdag) så ville han själv hoppa upp i bilen och när vi kom hem och packa ur bagagen (vi har minibuss) så ville han hoppa in där. Det blev i alla fall ett halsband, koppel, märgben, grisöron och en påse foder som butiken rekommenderade (gratisfoder som vi ska testa och se vad han tycker om det).

Här kommer lite bilder från kväll 1, när han var ute och busade i snön:

Han verkar då trivas här även om katterna är lite tuffa mot honom, däremot är jag lite förvånad att han inte alls verkar bry sig om kaninerna, han har varit fram och nosat på en av dom, men så märkvärdigt tyckte han inte att en kanin var...

Nä nu ska jag upp och ringa min lilla mor som fyller år idag, jag har gjort ett kort och skickat, men jag glömde fota det, kanske bror min kan göra det och maila det till mig så jag får lägga ut det...

Ha det gott!

/sara

RSS 2.0