Grrrr, min dator ville inte starta...

Vilken panikkänsla man får när datorn inte vill starta! Min dator är verkligen jättegammal, och då menar jag inte gammal som i 5 år, vilket säkert är en stenåldersdator för många, min är JÄTTEGAMMAL!!!

Jag har hur mycket viktiga dokument som helst på den, jag sitter med i styrelser på både förbunds- och klubbnivå, så skulle den paja då blir det inte roligt för mig. Varje gång den krånglar så lovar jag att "bara den startar så ska jag säkerhetskopiera allt", men av någon anledning så bli det inte så...

Foton är nog det jag är mest rädd om för jag har köpt en extern hårddisk (tror jag det heter) som jag lagt alla foton i, men allt annat orkar jag aldrig ta i tu med...

Här är i alla fall ett kort som jag gjorde till en kompis som fyllde år häromdagen:


Anna utmanade mig, vi skulle göra ett kärleksfullt kort, men inte i rosa eller rött och vi skulle använda band, flera stycken. Banden glömde jag bort att vi skulle ha, jag kom på det när kortet var färdigt, så jag satte på vinröda band (räknades inte som röda för mig), hjärtana som ser helt rosa ut när man fotar, ser pärlemovita ut när dom ligger i sin burk. Ser ni att det är hjärtan på bakgrundspapperet?
Motivstämpeln är från Bildmålarna, bokstavsstämplarna är från Creative Club och embossade, litte glittersticks på hjärtebladen.

Det var nog allt för idag, glöm inte att lämna ett litet avtryck att ni passerat...
Ha det gott!

En dag för sent!

Det blir inte alltid som man tänkt sig, jag hade ju lovat lite bilder till i går på vårat akvarium men så blev det inte, vi åkte och köpte ett gäng pansarmalar istället.
När vi kom hem med dom var klockan strax efter läggningsdags för mig, men dom skulle koppas in och så blev vi sugna på att få i roten som legat i blöt sedan i söndags.
Vi fick ner roten men den behöver lite hjälp för att hålla sig nere, så en bit skiffer får vara tyngd. Helt nöjda blev vi inte eller åtminstone jag blev inte nöjd, men nu ska det få vara så här tills den kan hålla sig nere av egen maskin. Jag har inget foto på varken nya roten eller på pansarmalarna, men en bild på hur det blev när vi fick i en annan rot och tre nya växter efter Malmöresan kommer här:

En helbild, växten längst till vänster och dom två längst till höger köpte vi på Hornbach i Malmö, där köpte vi också 5 st guppy som ska få gå en liten stund i 96l akvariet så dom hinner få en kull sedan ska dom ner i 375 liters så att det inte blir för mycket yngel.

Vi var faktiskt helt vördelösa när vi var i Malmö, det blev nästan ingen shopping, ingen god mat, ingen bio, inget uteliv, men det var riktigt skönt att bara vara och inga krav ha på sig...
En sväng på Panduro blev det, där köpte jag tre stämplar (julmotiv), två mönsterpapper och ett gäng bubbelstickers som jag fyndade för 5:- kartan. A fick en karta av varje sort, jag ska ha med att det måste använda stickers i min nästa kortutmaning som jag ska ge henne (och mig).

Ha en trevlig kväll, själv ska jag se om jag kan "låna" TV:n och se en film som börjar snart.


Alla Hjärtansdagskort

Vi var ju, som jag skrev innan, i Malmö helgen som gick, jag hade tänkt att ta med kortet jag gjorde så gubben min skulle få det på söndag morgon, men det glömde jag givetvis bort, nu är vi inte så nogräknade varken han eller jag när det gäller bemärkelsedagar osv så det gjorde inget, han fick det när vi kom hem i stället.
Så här blev det:

Ett väldigt enkelt kort, där kortstommen är från Creative Club, stämpeln från Magnolia är embossad med ett pulver som heter Kärleksyra, sedan satte jag bara fast en svart självhäftande bård, skrev ett par rader och färgade lite med en stämpeldyna.

I morgon ska jag lägga in lite nya bilder på 720 liters akvariet, vi shoppade lite växter m.m. när vi var i Malmö, men jag orkar inte sitta mer vid datorn nu...

Ha en bra kväll också vill jag passa på att tacka alla som orkar skriva en liten hälsning när ni är in här, det är så kul att se att man haft besök!

piiinsamt!

Förra veckan fyllde en "kompis" år - jag sätter "" för vi bor ju kanske 120 mil i från varandra och hörs bara av några ggr per år - och jag missade hennes födelsedag, förlåt Sofia!!!???

När jag kom på det så snabbslängde jag ihop ett kort till henne som jag hoppas landade i hennes postlåda idag, om dom inte har lika kass post som vi har. Förra veckan så fick jag brev som var stämplat 23 november, 23 december och 18 januari, snabb post???

Kortstommen från Panduro, bakgrundsstämpeln likaså, embossad med pulver från dito. Magnoliastämpel inköpt för 10:-, kan bero på konstiga ögon... Kantpunch från MS. Tombowsen är använda...
Bokstavsstämplar från Creative Club.

Kortutmaning nr. 2

Hoppas det inte blir dubletter nu, jag hade gjort färdigt ett inlägg och postat det, men det ploppade inte upp på bloggen i alla fall - konstigt!!!

Hur som helst så har Svensk Scrapbooking en månadsutmaning och denna månad skulle man göra två julkort och det fick inte finnas med rött eller grönt. Mitt kort nr.1 blev svart/vitt och detta blev bått/brunt med lite inslag av grått:

Kortstommen är från Creativ Club, balkgrundspapperet vann jag på en kaninhoppning, ren/tomtestämpeln är från Stämpelboden och färglagd med Tombows. Band, textstämpel och blommor vet jag inget om.

För er som undrar hur det går med min Slöice som krånglar så kan jag meddela att det inte alls går bra. Butiken jag köpt den av (Handarbeta) vill inte ta emot den trots att det inte ens gått ett år sedan jag köpte den, hon bara hänvisar mig till USA. Jag har pratat med KO och dom rekommenderar att anmäla det till Allmänna reklamationsnämnden - jag hatar att bråka, men jag vill inte skicka den till USA när jag har köpt den i Sverige...

Ja, ja, jag ska inte låta det förstöra min helg i alla fall. Vi har "hyrt" in djur- och husskötare som ska bo här över helgen. När P kommer hem från jobbet så susar vi ner till Malmö och stannar till på söndag, vi har inget inbokat och det känns helt underbart.  Ha en trevlig helg ni med!!!


Till en utmaning

På Svensk Scrapbooking har dom månadsutmaningar av alla det slag. Jag har hoppat på utmaningen som innebär att i januari så gör man ett julkort i februari två julkort osv, men det finns lite förhållningsregler, tex i februari så får man inte ha något rött eller grönt på korten. Jag har bara hunnit med att färdigställa det ena kortet och det blev så här:

Kortstommen är från Panduro, Stämpeln från Penny Black, pappersspetsen från Creativ Club, Textstämpeln inköpt på Ge-Kås och där köpte jag även kantstansen som gjort cirkeln taggig. Texten är embossat med vitt pulver.
Jag tycker den här stämpeln är så himla fin, jag fyndade den för 29:- hos Kortmakaren eller heter dom Kortmakarna???

(-1.4)

Ha en bra dag och glöm inte att jag blir glader om du lämnar en liten kommentar om att du varit och hälsat på!


Ommöblering i 720 l.

Vi har ju inte varit helt nöjda med hur bakgrunden blev, och när vi häromdagen upptäkte att ett gäng fiskar fått sig bakom bakgrunden, då var måttet rågat.

I går åkte vi till en djuraffär som lovat att ta emot våra 2 papegojciklider + 2 malawiciklider, vi fick en slant för dom (vilket vi inte visste att vi skulle få) så vi passade på att shoppa lite. Det blev en stor rot (längst till höger), en spretig rot (vad roligt det är när minnet sviker en, jag har helt tappat namnet på den), 3 skalarer och 3 växter. Sedan hände inget mer eftersom vi skulle på möte på eftermiddagen och sedan ha kompisar hemma.

Idag på morgonen så började vi med att flytta fiskarna till två kar som vi inte har annan fisk i just nu, sedan sparade vi så mkt vatten vi kunde - vilket var mer än väntat - bakgrunden plockades bort, vi skyfflade fram allt grus allt med mer eller mindre hjälp utav Troll:

Sedan kapade vi till frigolit och lade ännu mer under bakgrunden, skruvade i ett par skruvar i stagen så dom håller bakgrunden på plats, tillbaka med gruset, i med stenar, rötter och växter, nu blev det en salig blandning av stensorter, men man tager vad man haver, så får man köpa nytt när man hittar något bra, eller vem vet vi kanske hittar natursten längre fram under våren?

Våra två stora sugare (är det plecco eller, ja, minnet...???) fick bo i varsin balja, men den mindre klättrade (inte hoppade), över till den stora och dom är inte bästa vänner, men i baljan gick det ganska bra, vi var nästan färdiga att fylla i vattnet så det blev ingen längre stund.

Ja, sedan var det bara till att hälla tillbaka vattnet och håva över fiskarna igen, vad vi upptäkte var att två av Kejsartetrorna simmat vidare, så nu har vi bara 4 st. I alla fall så fick alla utom två småsugare (atricus - ja, ni vet, jag och namn...) som fick stanna kvar i 96 l, eftersom vi skulle flytta upp några guppys dit. Javisst ja, vi hade ju borta en Fire Fox, som vi beskyllde papegojorna för att ha ätit upp, men den hade bara flyttat bakom bakgrunden tillsammans med Kjejsartetrorna och ett par Briljanttetror.

Nu är vi i alla fall mer nöjda med 720 l karet, även om det är en del fisk och växter som ska köpas in så småning om. Det ska även till en till stor rot som kan skymma slangar/rören på höger sida och att stenarna kanske inte ska bestå av 17 olika sorter...

Så här ser det ut nu i alla fall:

Stora sugaren på den nya spretiga roten


Helbild


Höger sida


Mitten


Vänster sida.

Det var allt för idag, skriv gärna en kommentar!Vi fick en present!

I går (lördag) så hade vi klubbens första SM-möte. Smålands Kaninhoppare ska arrangera SM i rak bana och längdhopp sista helgen i maj, så det var verkligen på tiden med ett möte.

Eftersom min braiga kompis M köpte hus med P låååångt härifrån så skulle vi passa på att bjuda hem dom efter mötet då ändå M skulle på mötet.

Vi åkte hem till oss och min kära make fick ställa sig och fixa taco och en viktväktarcheescake medans jag & M gjorde iordning en annons till deras stuteri. Himlar vilken tid det kan ta, innan man fått allt på plats, all text rätt - om det nu blev rätt? Det är ju inte alls rätt att formulera sig rätt i vissa sammanhang... sedan skulle den skrivas ut och lamineras - men bra blev det!!!

Vid 19-snåret dök P upp och gissa vad han hade med sig??? Jo, dom hade köpt detta fina arrangemang:

Och inte nog med det, vi fick en Varmrökt citronlaxfilé och romsås, det ni!

Under kvällen så spelade vi lite Wii också, men ungefär hälften av oss är så kvällströtta (läsa sara & marias kille) så vi hann inte med så mycket, dom har ju en timmes bilresa hem också...


Klippt för Fluff!

Våran ena katt blir bara argare och argare för varje år som går, men bara då det gäller pälsvård. Så från och med förra året så får hon gå till frissan en gång/vinter. Hon är korsning mellan Skogis & Perser och från och med i torsdags så ser hon ut så här:


Riktigt snygg va??? NOT!!!

Årets första julkort

Lite väl tidigt för årets första julkort, men jag var med i en utmaning på Svensk Scrapbooking och den handlade om att göra ett julkort där en stämplad figur skulle ha tomteluva. Min nyinköpta stämpel tyckte jag passade bra.Stämpeln är en Penny Black som är färglagd med tombows och lite silver- och guldglitterlim, månen är utskuren med Slicen och glacad med 3D-lack. Kortet i form av en jättetag är från Creativ Club, likaså cardstocken, mönsterpapperet följde med i Magnolia Inc. Pappersblommorna kommer jag inte i håg märket på men är inköpta på Smålänningens Marknad och infärgade med stämpeldyna och sedan har dom fått sig en tusch med glitterlim. Spetsen köpte jag nog också på Smålänningen... Ramen och själva biten (kommer inte på namnet) jag stämplat på är utstansat med Spellbinders Nestabillitys i "Sixten", tänkte skära ut ramen med Slicen, men den har fått en knäpp och klarar inte av att skära ut i cardstock trots att den bara är 0,2 mm tjock. Tråkigt, det är min andra på under 1 år så vi får se om det blir tredje gången gillt!!!

Ha det bra och glöm inte att jag blir barnsligt glad om du lämnar ett avtryck om du hälsat på!

Lite bilder på nykomlingarna till 720 l


Brillianttetror


Kejsartetror

Det var svårt att fånga dom på bild, dom hade bra fart...


RSS 2.0