Lite nya fiskar

Idag så åkte vi en runda till Kungsbacka, ca 30-35 mil (tur och retur). Vi hade blivit rekommenderade att åka till Zoomässan (Arken Zoo) för att dom skulle ha ett stort utbud av fisk. Visst fanns det fisk, men inte var det lättare för oss att bestämma vad vi skulle ha i vårat 720 liters akvarium. Efter mycket velande fram och tillbaka så blev det 12 st Brillianttetror och 6 st Kejsartetror, mycket färre än vi tänkt, men det är ju inte helt gratis med fisk, så vi nöjde oss med det + en växt för 200:-!!! Sedan skulle jag fylla på med lite fisk till 375 liters akvariumet i sovrummet och det blev 3 st fläckiga pansarmalar, ett par vanliga palettciklider och en sexpack nättetror som egentligen skulle bo i 96 liters karet, men så blir det nog inte.

Bilder hoppas jag kommer i morgon.

Ha en trevlig helg!

Bröllopskort & Klump mfl.

Häromdagen så blev jag uppvaktad på jobbet för att vi gift oss. En fin bukett med ett jättefint handgjort kort av min arbetskompis A + ett presentkort som arbetskamraterna skrapat ihop till, det blev en fin middag på en restaurang, dm tycker nog jag behöver äta upp mig - not -. Sedan så har det efterfrågats bild på Klump & Klumpen så det får bli lite fiskbilder också...

Här är kortet A gjorde:


Och en närbild på stämpeln hon lånade av mig, hon tog glitterlim och smetade ut på klänningen, riktigt fin effekt:


Blommorna:


En del av fiskarna var döpta hos förra ägaren, kanske av hans yngsta dotter? Det var i alla fall hon som var jätteledsen och grät när vi åkte därifrån med deras fiskar, usch vad jobbigt!
Här kommer i alla fall Klumpen och man ser frun inne i grottan bakom honom, verkar som om hon håller på att förbereda lek, inte för att han kommer att rymmas där inne men...


Och här har vi en annan fisk som vi fick av min arbetskompis A´s föräldrar:


Mer blir det inte idag.

Ha en bra helg och lämna gärna en kommentar om du varit här och hälsat på!


720 l...

I går åkte jag, mannen, min arbetskompis A & hennes kille till Blekinge och hämtade/köpte att akvarium till oss. Det är på 720 liter och är inhandlat för bröllopspengar. Jag hade målat upp en massa scenarier om vad som skulle kunna hända, allt från att han som skulle sälja det hade ångrat sig när vi kom fram till att någon av oss fick en hjärtinfarkt och dog när vi skulle lyfta detta supertunga akvarium.

Inget av det hände. resan ner till Blekingen gick bra tog kanske 2½ timme, ägaren hade tömt det på vatten, lagt allt grus i säckar, så det var bara att börja bära - som tur var så var P & A starka (Min P är ju så klart starkaste pappan i världen, brukade i alla fall dottern påstå, och A är tyngdlyftare) så dom tog karet utan synbara problem.
 Vi fick med ett gäng fiskar också (2 papegojciklider, 5 skalarer, 2 silverhajar, 3 segelfensplecco?, 2 algätare, 2 praktbotior & 2 zebrabotior?) + en massa utrustning, bla en enl. oss superfin bakgrund - back to nature???

Väl hemma så bar dom in karet - lite mer ansträngda, kan bero på att det var en del trappsteg att forsera, vårat hus ligger på en kulle, men det gick bra, så gårkvällen ägnade vi åt att möblera i karet. Senare så fyllde vi på med vatten och ännu senare släppte vi i lite av bottendjuren.

Nu på morgonen så tyckte jag att bakgrunden var för låg, den slutade under vattenytan - inte snyggt alls - så jag föreslog att vi skulle dra upp den och det gjorde vi men det var inte så lyckat, bakgrunden började dippa framåt, så nu har vi tömt ut en massa vatten i hinkar, dunkar, småakvarierna osv, flyttat grus, stenar och fixat till det. Så nu ska vi bara möblera om, hälla tillbaka vattnet och sedan plantera in övriga invånare, men här kommer lite bilder på hur det såg ut innan vi "rev" det.


En av katterna kollar in nyheten.


Lite småkar med fisk i som ska få flytta in i det storaVänster sida


Nästan ända ut till höger


Lite mot mitten


En helbild

*********************************************************'
och så lite bilder från 375:an


Tvåvåningsgrottan till vänster är inte så snygg, men på ovanvåningen bor det tre st 9-10 åriga praktbotier och en stoor algätare.
Dom började med att slåss om vem som skulle få ha nedervåningen men ingen gav sig så tydligen bestämde dom att då ska ingen bo där utan alla uppe...


Våran jätte, han har blivit så trevlig sedan vi gjorde om karet från ett maliwi till en fiksoppa, nu kommer han upp till ytan och så får man handmata honom (eller henne, men vi ser honom som en han).


Höger sida, tycker stenen med grottöppning är fin.


Ungefär mitten på karet, där bor jätten, han är för stor så han får nöja sig med att backa in i grottan t.h.
När 720 l är färdiginbott av ordinarie invånare så ska han och dom två silverhajarna få flytta upp och så tar vi ner dom två minsta pleccosarna. Hoppas bara att han kommer att trivas uppe och vara lika social som han är nu, men han måste upp, är lite för stor för detta kar, så fort han kör sina runder så får vi plantera om växterna...

Ha det bra och glöm inte att det alltid är roligt när besökare lämnar ett avtryck!

 


Ångrar mig...

Jag hade tänkt lägga upp fler kort gjorda 2008, men alla är i fel format och jag orkar inte sätta mig och göra om alla, så det får vara. Däremot så lägger jag upp ett kort som jag gjorde till min man som han fick då vi skulle gifta oss, det har jag nog inte berättat, men vi gifte oss den 28 december och så här blev kortet och så lägger jag in en bild på mina ringar.Ja, just det, jag fick ju kortet till P´s mormor färdigt så jag kan lika gärna lägga in det också, hon snokar inte runt i min blogg...


En Magnoliastämpel som jag tycker är användbar, färglagd med distresser, rosa swirlarna är från Panduro och embossade med ett knallrosa pulver. Mönsterpapperet köpte jag i en liten butil i Tranemo, men vilket märke det är har jag ingen aning om.

Insidan har bara kvar hälsningen och ev. en dikt.


Texten är utskuren med Slicen, swirlen är från Panduro och blommorna är pappersblommor från tradera tror jag.

Det är alltid trevligt att få ett avtryck från dig som varit här...

Ha det bra!


Jag smet...

Jag lyckades övermanna latmasken och sprang ner till denna dator, men nu hör jag klockan pipa däruppe så jag får nog gå ut och byta kanin (kaninerna turas om att vara lösa i stallet), Solle ska in och Makke ska ut. Så då var det fixat. Jag tänkte jag skulle lägga ut några kort som jag gjorde 2008, jag börjar med julkorten:Jag kommer att fortsätta att lägga upp 2008 års kort, men jag delar upp dom i flera inlägg.
Lämna gärna en hälsning...


Dåligt...

Hur svårt ska det vara att uppdatera en blogg? Tydligen ruskigt svårt, jag har länge tänkt att göra det, jag har lite gamla kort jag tänkte lägga in, lite foton på akvariet vi gjort om från ett ciklid till fisksoppa men icke sa nicke. Vi ska faktiskt köpa oss ett lite större akvarium som ska stå i matsalen, det vi har på 375 liter står i sovrummet en trappa ner.

Jag lägger inte upp ngn bild nu, latmasken har ett stadigt grepp om mig, så jag kommer inte ner till datorn jag har bilderna på - däremot så ska jag dra mig till scraprummet och göra färdigt kortet till P´s mormor som fyller 90 år snart.

P kommer nog hem på lunch om en stund, får se om han blir hemma, dom har så lite jobb så i går fick han en hint om att han nog måste gå ner i tid ett tag..., jag har ju redan gått ner till 80% och måste han också det så får jag nog sluta shoppa stämplar (är lite beroende av att köpa nya stämplar, tombows, designkort till slicen osv). Som tur är så följer det med lite fisk till 720 liters akvariet så det behöver vi inte köpa fisk till direkt i alla fall.

Ha det gott!

RSS 2.0