Kolla in himlen & katten...

I början av maj gick jag ut på bron (trappan, farstukvisten...) och tog kort på en enormt vacker himmel!
Och här kommer ett par bilder på en av våra kissar. Hon kan lägga sig att sova vart som helst!

I fotostudion

I en tom fruktskål

Ha en bra vecka!


Mitt första stafflikort

På Svensk Scrapbookings forum var det en som efterlyste turtioal (heter det så???) på stafflikort och det dök upp några länkar. Jag fick sådan lust att testa så jag snabbslägde ihop ett kort på förmiddagen och så här blev det:

Rosen var inte tänkt som stopp, men det räckte inte riktigt till med halvpärlorna.

Kortet gav jag till min arbetskompis A som också gör lite kort då och då.


En härlig midsommardags kväll

I går kväll så åkte vi till M & P. Det var evigheter sedan vi umgicks med dom så det var verkligen på tiden. Att dom dessutom hade lyckats kläcka två föl var en bonus. Jag och M tog en hel del kort på hästarna, men man upptäcker att objektivet inte riktigt räcker till, så jag hoppas att det blir ett nytt snart!

Här är hela familjen samlad:

Från vänster: Wilma med Wiper, Isabella med Isadora och sedan är det pappa Caracas.

Här kommer Isadora, årets och stuteriets första föl:
Kolla in hennes steg!

Och här är föl nummer 2:

Snyggingen och charmören Wiper, endast 9 dagar. En riktigt social och tuff kille!

När vi kollat in hästarna så var det dags att sticka ut på Fegen (sjö) och njuta av det underbara vädret. Som vanligt så hade vi ingen fiskelycka, så jag får väl se mig som regerande mästare. Vi hade en fisketävling för två år sedan och jag fick störst fisk då så än leder jag!

Efter en stunds fiskande så gick vi i land vid en grillplats och där blev vi bjudna på mat:
 
En pastasallad, sås och dryck ingick också. Godis, chips, melon, kaffe och kaka...

Sedan åkte vi hemåt i skenet av en fullmåne:


Ingen fiskelycka, men vad gör det när man får umgås med goda vänner och bara njuta av väder och en underbar natur!

Tack M & P för en underbar kväll!


Grattis Ågårdens stuteri!

Min kompis har startat stuteri. Ågårdens stuteri, gå gärna in och kika på hennes underbara hästar! http://www.agardensstuteri.se/

Vi ska snart åka och hälsa på dom så jag har gjort ett kort och gratulerat till stuteriets första föl.

Stämpeln är från Panduro, färglagd med Tombows, "Sixten" är använd till att stansa ut Spellbinders, som jag använder mer och mer! Kanske för att jag fortfarande inte fått ordning på min Slice (den skär konstigt och butiken - Handarbeta - som jag köpt den av vägrar ta tillbaka den, hon kräver att jag ska skicka den till tillverkaren, så det är ett fall som ligger hos ARN - allmänna reklamationsnämnden).

Åh, måste få slänga in ett foto till, jag testade kamerans (Coolpix L22) macro, och jag tycker Penseér är så söta!


Ha en trevlig eftermiddag, det ska i alla fall jag ha!


Utslagna katter på midsommar...

Man börjar ju att fundera vad två av våra katter drack i går?

Fluff låg i soffan hela dagen och kvällen:

förutom en liten stund när hon gick ut och la sig:

Troll låg ute:

 men ville inte vara med på bild då han upptäckte att papparazzi var i farten:

Mycket mer hände inte här hemma, vi hade en underbar dag, vädret var bra, varm och lite lagomt med blåst så att det svalkade och höll flygfän borta. Alla kaniner och marsvinet fick vara ute i beteshagarna, vi spelade yatzy och bara hade det gott. Lite sill och potatis han vi såklart med till lunch och senare på kvällen blev det grillat och till efterrätt tog vi glass, jordgubbar och björnbär och såg en lite udda svensk film... Tanken var att vi skulle försöka vara ute med båten så mycket som möjligt i helgen, men motorn krånglade så vi fick hitta på annat. Ett kort han jag också med men det inlägget gör jag lite senare, ska ut och kika till djuren...

Ha en fortsatt trevlig helg och lämna gärna en kommentar om att du hälsat på!


Bloggcandyn du inte vill missahttp://scraplagret.blogspot.com/2010/06/blog-candy-midsommar.html

Skynda, skynda, jag har sett den alldels för sent, den går ut i morgon kl. 16.00

ha en bra dá!

En stjärna har slocknat...

Min underbara Dexter har fått avsluta sitt liv. Dexter var stallets stjärna, Grand Champion i kaninhoppning, hittils Sveriges enda kanin som vunnit SM i både längdhopp och höjdhopp samma år. Ja, den kanin var helt otrolig, men nu har cancern segrat. Han operedas för testikelcancer i höstas, men för ett litet tag sedan så upptäckte jag att den andra kulan förmodligen blivit invaderad också och med tanke på Dexters ålder och hur illa han tyckte om att bli medicinerad dom två sista gångerna (testikeloperationen och mellanöresinfektionen) så beslöt vi att inte plåga honom med en medicinering till utan han skulle hellre få somna in. I helgen så har jag haft svårt att sova, jag har legat och funderat om jag gör rätt som inte chansar med en operation till, ska jag gå till veterinären och låta honom somna in eller ska grannen få göra det snabbt eller...

När jag kom hem idag så tänkte jag att han skulle få gå ut en sista gång i hagen, sedan skulle jag ta ett beslut, men när jag kom in i stallet så var beslutet inte svårt. I morse åt han som vanligt, men när jag kom hem så märktes det direkt att det var dags att ta farväl. Nu ligger han nerbäddad i halm under äppelträdet, hade jag haft en bananplanta så hade han fått ligga därunder, för han älskade banan, både färsk och torkad.

Sov gott vännen min, stallet kommer aldrig att bli sig likt utan dig...


Grattis på Bröllopsdagen!

Idag är det två år sedan vi var på ett supermysigt bröllop. Min mans barndomskompis gifte sig och vi var bara fyra gäster. Dagen innan bröllopet träffade vi bruden för första gången, vi var på picnic på Skansen tillsammans med hennes val av gäster - dom hade bestämt sig för att bara bjuda två gäster var. Hennes gäster var hennes dotter och hennes bror. Bröllopet hölls på Skansen och var hur fint som helst, sedan åt vi på en närliggande restaurang.

Jag har i alla fall gjort ett två-års kort till dom och så här blev det:
 

Jag har stämplat Scraplyckans "pottungar" och målat med distresser, Spellbinders är använt, jag har glitterlim på hjärtana, Hugos knappar och Livas rosett. QK hjärtana har fått pearlmakers pärlor på sig. Mösnterpapperet är från Creative Club.

Ha en härlig vecka, snart är det midsommar!


Liiite sent studentkort!

Jag har ganska bra koll på när mina nära och kära fyller år och hur mycket, men tydligen inte alls när man tar studenten...

Tack vara min son (& Facebook, som jag inte är så flitig användare av) så fick jag reda på att min brors mellandotter har tagit studenten... och pinsamma jag har inte skickat något kort till henne - blä!

Men hon kommer att få ett lite försenat kort, det skickas inte förräns i morgon så hon har väl det i slutet av veclan kan jag tänka mig.

Som tur var så handlade jag en studentälva (på ngn rea tror jag) för ett tag sedan så den fick det bli:


Det sysn inte på fotot, men älvans vingar är krackelerade, flaskan & rosen har 3D-lack, lite glitterlim på studentmössan och på klänningen...

Ha en bra vecka och skriv gärna en notis att du varit här!

Ett nytillskott...

Jaha, så bra det gick för mig att sluta med kaniner då, eller sluta och sluta, vi skulle i alla fall inte köpa några mer. Vi hade bestämt oss för att trappa ner med antalet kaniner och tävlandet, men det gick inte så bra... I går så kom min nya lillkille hem, han är lite drygt 8 veckor och jag har väntat på honom i ca 1½ år, ända sedan jag såg hans äldre helsyskon så har jag velat ha en så´n, men hans mamma är ingen bra mamma, hon tar ihjäl sina ungar på löpande band, så BJ (han har inte fått ngt smeknamn ännu, men han heter Skärbo´s Bustopher Jones) har tagits omhand av en fostermamma. Han är i alla fall en pigg och nyfiken krabat, hoppas, hoppas att han blir lika fin som far sin!


Ett kort i sommarvärmen!

I natt vaknade jag vid 4-tiden och kunde omöjligt somna om, jag låg och funderade på om jag kunde stiga upp och göra ett kort istället, men beslöt mig för att ligga kvar i sängen. Men väl uppstigen i mer normal tid så satte jag mig i alla fall och gjorde ett kort.


Jag stämplade med min nyaste Magnoliastämpel och färglade med Distresserna och sedan körde jag ut den med en Spellbinders. Även fjärilen är en Spellbinders (min nyaste men inte sista), den drog jag bara över med en distressdyna och embossade med lite glitter. På tagen står det grattis och sedan har jag smetat på crackel. En miniros sitter på en blomma från Creative club, bladen är utstansade i "Sixten". Mönsterpapperet följde med i en tidning.

I morgon ska jag försöka få mig i väg och köpa nyaste Magnolia Inc, vi har ca 2 mil till närmsta butik som säljer den och när vi var där förra veckan hade den inte kommit...


Lite tråkigheter...

När man har djur så måste man ibland tyvärr ta det jobbiga beslutet när djurets liv ska ta slut. Vi beslöt oss för att ta bort två av våra äldre kaniner innan dom blev allt för dåliga. Nell har i flera år levt med en ansiktsförlamning så han har inte hoppat på länge, men nu på slutet så sov han mest och hade tappat en del vikt och fixade inte riktigt att sköta sin hygien så den 17 maj fick han avsluta sitt liv och det fick han göra tillsammans med Vera. Vera var inte heller någon ungdom längre, men hon var ganska så pigg, men även hon tappade vikt, troligtvis på grund av juvertumörer.Nu får ni vila i frid under körsbärsträdet - ni var älskade och nu är ni saknade...


RSS 2.0