Grattiskort i Halloweenstil

Min mans barndomskompis fyller nästa vecka och jag tycker det är läskigt svårt att göra kort till killar/gubbar/män. Men så hittade jag denna söta hÄngel i en av stämpelpärmarna och eftersom vi inte är så Halloweeniga av oss så ville jag ju kunna använda den ändå... Hoppas han inte tar illa upp!


Stämpeln är en hÄngel som jag fyndat på Tradera och färglagt med Distresser. Det svarta mösterpapperet är från Panduro och det är nog även det oranga glittriga papperet (i början handlade jag nästan allt från panduro). Spindelnätet är från Magnolia och embossat med svart glittrigt pulver, även swirlen är från Magnolias dies. Den oranga blomman är från Tradera och den svarta har jag köpt hos Scraplyckan och lagt på lite orange stickles. Den oranga braden gjorde jag av en vit brads som jag smetade in med embossingdynan och doppade i orange pulver och embossade.

Grattis J, ha en bra dag!!!

Kesoranka

En inte allt för bra bild på majsidan av almanackan jag gjorde till min mamma 2009


"Lövet" som sitter bakom knappen ovanför almanacksbladet är gjort av ett blad som är stansat i Kesolocket.
Jagh ar smetat in det med stämpeldynan och hällt på embossingpulver och sedan brassat på med embossingpistolen. Jag har en massa Kesolock, men jag använder dom aldrig, men nu blev jag sugen på att "smälta" lite blad...

Scraploppis

Jag har varit på Scraploppis i Halmstad, det var en pytteliten lokal med 10-11 bord och alldeles för trångt för min smak så det blev inte mycket handlat.


Först köpte jag lite blommor av en tjej, sedan blev det en Fiskars skärmaskin och tre stämplar av en annan tjej.
Jag hittade lite annat vid någon annans bord, men jag hittade inga priser vare sig på stämplarna eller på korgen dom låg i och jag orkade inte stå och fråga om pris så det fick vara. Sedan hittade jag några Magnolior jag ville köpa, men det var lite för trångt så jag skippade det vilket jag givetvis ångrar nu... Men med mina köp är jag i alla fall nöjd, jag blev i och för sig 245:- fattigare men det är sånt som händer...

Efter loppisen åkte vi vidare till Helsingborg, jag skulle in på IKEA och köpa knoppar till två små byråer jag fått av en kille min gubbe känner, men lådorna saknade knoppar/handtag, men nu är det fixat så jag är 8 lådor rikare i hobbyrummet och jag älskar lådor/förvaring. Brevid IKEA fanns ett köpcenter och där fanns Panduro och jag vill ha Karen Marie Klipp - Fjärilar - så vi gick in där, men det fanns inte hemma, men jag köpte två penslar och lite snö på penna.

Nästa stopp blev Löddeköpinge och Panduro där, men inga fjärilar där heller så jag får be Panduroåterförsäljaren i "stan" att ta hem ett par ark.

Hade jag kunnat övertala gubben min så hade jag åkt till Pysseltagen i Örkelljunga också, men han påstod att det var en omväg??? konstigt!

Det blev istället en sväng till Kävlinge, svärmor och plastsvärfar. Vi spelar alltid Yatzy och denna gång var det jag som blev Yatzymästare, plastis var inte helt nöjd!

Hem kom vi mitt i natten, så det blev sen middag för kaninerna, men en trevlig dag fick vi i alla fall.

Idag fick jag mail om att i morgon skickas ett paket till mig med en Spellbindersdies, två Magnoliadies, ev. Magnoliatidningen + ett ark EZ foam.

Nu ska jag ta en svängom med damsugaren, gubben min åkte iväg och hämtade foder till kaninerna + att han skulle köpa lite frön till utepippiarna.
Sedan ska jag byta kanin så att en annan kanin får sprina fritt i stallet ett tag, det är så fint väder så jag hade velat ha dom ute i hagarna, men några puckon har släppt minkar fria och risken är ju att dom knäpper kaninerna. Minkarna är det bara synd om, dom körs över, trafikskadas, slås ihjäl och flertalet antar jag svälter ihjäl eftersom dom inte är utbildade jägare...
Man kan undra om det var så dom ville ha det dom som släppte ut dom eller om dom bara inte tänkte så långt?
Varför inte lägga energin på att försöka få en ändring av lagen så djuren får det bättre, det skulle gynna djuren inte sabba för dom som det här gör...

Ha det gott mina läsare, lämna gärna en kommentar, det är så kul att läsa att det är någon som är in och kikar på bloggen i alla fall.


Vilda Stams passerar 20 000 besökare

Vilda Stamps har haft 20 000 besökare i sin blogg, så idag 13 oktober firar dom i bloggen!

Dom lottar ut ett stämpelpaket värt 500:- så kila in där du med http://vildastamps.com/blog/

Bebiskort

En arbetskamrat till mig var beräknad att få en bebis den 25 oktober, men någonting gick galet med näringstillförslen till Alfred så det fick bli ett litet snitt. Jag pillade ihop ett kort till henne, nu är hon väl kvar på lassa ett tag, men jag hoppas hon får det när hon kommer hem.


Stämpeln och blomman är från Panduro, motivet är färglagt med Distresserna.
Kortet blev enkelt men ändå ganska sött.

Välkommen till världen Alfred!

Grattiskort & utmaning

Nu har jag och min arbetskompis A dragit igång utmaningarna inför julkortstillverkningen. Vi har gjort kort, typ spelkort, som vi drar vilka färger, dekos osv som korten måste innehålla.

Först ut drog vi färgerna Gul, rosa, orange, silver och valfri, vi skulle även ha 4 blommor + ngt metallaktigt.

Eftersom jag skulle iväg på semester och min Kaninhopparkompis C fyllde år strax efter det att vi skulle komma hem fick mitt kort bli ett födelsedagskort, julkorten får jag hinna med sen.


Själva kortstommen gjorde jag med hjälp av Spellbinders & "Sixten", jag använde akvarellpapper så att jag skulle kunna stämpla och måla direkt på kortet. Jag maskade ihop den underbara hÄnglastämpeln med en annan kaninstämpel (Griffon???). Jag tror att jag använde både Tombows och distresser till färgläggningen och min valfria färg fick bli blå, det är därför kaninerna inte fick grönt gräs, dom fick nöja sig med orange höstgräs...

Ha en bra dag C!!!!

Ja, ni andra får väl också ha en bra dag!

Grattis Kerstin & Tack!!!

I morgon fyller min moster år, hon som gjort gardinerna i inlägget nedan. Jag hoppas kortet blir levererat, passade på att lämna det hos mamma när jag var där.


Jag hade en vision hur kortet skulle bli, men jag lyckades inte, damen hade jag tänkt klippa ut och sätta på 3D-kuddar, men jag fick inte till stämplingen. Den gröna "bollen" är en blomma jag gjort av kaffefilter, den blev inte så fluffig och fin, men det fick gå i alla fall.

Nä, nu orkar jag inte kämpa emot katten som tränger sig fram och vill bli gossad med, vi har ju varit borta i två veckor och hon är galet gosig.


Scrappade gardiner!

I våras när min moster följde med min mor & son för att hälsa på mig så fick hon en idé när hon såg mitt scraprum. Hon skulle scrappa gardiner... jag har försökt att föreställa mig hur hon skulle göra, kanske trycka en sax och lite papper, pennor m.m. på gardinerna. Men så fel jag hade! Jag har precis varit "hemma" i norr och givetvis besökte vi min moster och när jag kom nerför källartrappan och såg gardinerna så trodde jag inte mina ögon, gardinerna var verkligen scrappade!!!


Ja, det är inte lätt att visa hur fina gardinerna är, jag har så rörigt runtomkring.


På ena gardinen så samsas farmor/farfar, mormor/morfar och mamma/pappa
Hon har satt lite av personligheterna vid "fotona", likande spets som farmor har på fotot sitter på sidan med "knappar" som påminner om farmors örhängen... Vid mamma och pappa sitter det en spets som mamma virkat och en lapp som ser ut som ett frimärke som har motiv av muskler (invändiga), det var det pappa jobbade med... sedan finns det plats brevid alla "foton" om jag har andra grejer som jag vill sätta dit.


På den andra gardinen är det jag och mina bröder som samsas med min son och ett vist ord, längst ner står det att dom är handgkorda av moster Kerstin. Min som har alltid varit fascinerad av drakar så där finns det bla. en amulett med en drake på.


Tog en närbild på mormor & morfar, där har hon satt på en hardangerspets som mormor gjort, en fluga som min morfar gjort (inte en insekt utan en man har då man fiskar) + en liten kopparrulle eftersom morfar jobbade med att framställa koppar.

Jag kunde inte i min vildaste fantasi tänka mig att det skulle bli så bra, jag skulle vilja mumifiera gardinerna så att dom höll sig så här fina för all evighet.

Vi kom hem i natt från Norrland, och jag ville få upp dom illa kvickt, så jag har inte fållat dom - heter det så? - men det får bli en annan gång!

Ha det bra gott folk!


RSS 2.0