Höstkort

I dag var sista gången jag träffar min arbetskompis innan hon fyller år så hon fick sitt kort och en födelsedagspresent idag.


Mina senast inköpta Spellbinders är använda, Magnoliastämpel föreställer A i svampskogen, jag han visst fota innan jag smutsade ner kanterna med chalk.

Hinner inte skriva mer om kortet, men för en gångs skull blev jag riktigt nöjd.
Presenten A fick fotade jag inte men det var ett clearstampset med franskt/Parisiskt tema.

Ha det bra gott folk!

Mitt scraprum

I helgen tog jag några foton på mitt scraprum, det kan alltid vara roligt att se hur det såg ut om man skulle ändra om eller så.


Här sitter jag och scrappar kort. I Moppebyrån har jag skalpell, småsaxar, Distressdynor, 3D-kuddar, akrylblock i alla de storlekar (gubben min har gjort dom till mig så jag har allt från pyttesmå till ganska så stora) och lite annat smått och gott.På en tavellist har jag stickles och distresser, men jag har även en ask med 36 fack där jag har droppat i lite droppar och gjort en färgkarta, i lilla hyllan har jag Pearlmakers och några 3D-liner. Hyllan vann jag p kaninhoppnig!


Disken står mitt på golvet och där står jag och embossar (har hängt upp embossingpistolen på en tjätting) och använder "Sixten" och där stod jag även och jobbade med Slicen (som tyvärr inte kan användas pga att den skär galet och butiken jag köpte den av - Handarbeta - vägrar ta emot den så ärendet ligger hos ARN).


Fick en liten fotostudio av mannen min så här fotar jag mina kort, tyvärr är jag inte så intresserad så att jag kan lära mig vilken bakgrund som blir bäst till vilket kort, det finns 4 olika bakgrunder.


Ett gammalt klockskåp från mannens jobb, där har jag embossingpulver på ena sidan och lite finare brads på andra sidan, tyvärr så glömmer jag bort bradsen för jag har alltid embossingpulvrena mot mig...


Här har jag en del av mina blommor, det blev ingen bra förvaring av det, men jag har inget annat så tills vidare får det duga.


Bokhyllorna är jag dålig på att använda, men i denna har jag i alla fall mina pärmar med omonterade stämplar.
Ser ni den löviga fondväggen? Det är markisväv, jag bara älskar den!
Jag har en kartbyrå med låga stooora lådor, där har jag mina monterade stämplar + att jag har två prylhyllor där jag ställt in en del monterat i.


Banden har jag på tre sådana här ställningar + att jag har lite mer liggandes, jag använder nästan aldrig band, men kul att köpa... Lite gamla glaslådor till blommor m.m. Sortimentaskar med dekos i.
Sedan har jag fått ett höj- och sänkbart bord, men jag vet inte hur jag ska rymma det, men det vore bra att ha.

Nä, nu ska jag släcka ner och fixa lite här hemma, i morgon torsdag lägger jag upp A´s kort!

Ha det bra!

Blunda Stefan!

Jag har haft värsta huvudbryet med hur jag skulle få till ett kort till min bror som fyller år, men så var jag ute på en bloggrunda och kikade in hos Anita och hittade en skissutmaning. Skisser eller utmaningar är vanligtvis inte något jag brukar vara med på, men denna fastnade jag för och tänkte direkt att det skulle kunna bli ett kort till broren min. Nja, det var ju inte riktigt sant det jag skrev några rader upp, jag och A på mitt jobb brukar utmana varandra så att vi får lite julkort gjorda. I år ska vi göra en kortlek med några olika kategorier (färg, dekorationer/teknik, Antal och modell) sedan ska vi då dra x antal kort och sedan blir utmaningen därefter. Jag har fixat korten idag, sedan ska jag laminera dom och A ska göra en ask till dom sedan är det bara att sätta igång!

Nu har jag skrivit en bit så att brodern hinner hejda sig innan han ser kortet, om jag ska vara ärlig så tror jag inte ens han är inne här och kikar, men för att vara på den säkra sidan så kommer kortet en bit ner. Jag lägger ut det i så här god tid bara för att jag är med i utmaningen..


Här kommer kortet:

Stämpeln är en hÄngel som jag målat med distresser, grattis är stämplat med magnetstämplar och Stefan är ett alfabet som heter Haunted och utstansat med "Sixten". Spellbinders är använt som vanligt, nej, jag använder dom inte jämt men jag tycker om att använda dom och vill ha ännu fler!!!
Wellpappbiten under Stefan är från en GB-glass och bandet med paljetterna är från Creative Club.


Stora blomman i mitten har jag gjort själv av kaffefilter och distressfärg. Sedan klickade jag på lite lim och små glaspärlor, i närbild ser det ut som romkorn... Kvistarna är utstansade med en favoritpunch från Stämpelgården.

I mitten av veckan så ska jag blogga om ett kort jag har gjort till A som fyller år snart, jag är så nöjd med det kortet och det har jag talat om för henne så det ska bli kul att se vad hon tycker...

Ha det bra och glöm inte bort att lämna en liten kommentar så jag ser att du har varit här!


Vilda Stampskort till svärmor!

Här uppdateras inte bloggen i onödan, men nu är det dags. Svärmor fyller år i dagarna så jag har gjort ett kort men Vilda Stamps stämplar.

Tycker denna älva är så söt, klockan är från Vilda Stams första stämpelkit och texten är mitt senaste inköp från Vildas, jag tokälskar deras stämplar! Blomman är egengjord med hjälp av stansarna i tidigare inlägg.


Urtavlan fick lite crackel accent på sig, tycker det ger så härlig effekt.


Älvan fick stickles på vingarna och på sina blommor.

GRATTIS svärmor!


Saga 4 år...

Ja, nu i veckan fyller min kusins yngsta 4 år. Jag gjorde ett stafflikort och det blev inte alls som jag tänkt från början. Jag hade tänkt göra ett pluttinuttigt kort i rosa, spets, bling m.m. men när jag letade stämpel och såg Nalle Puh så ändrade jag mig.

Stämpeln är färglagd med TB, sedan har "Sixten" (epicen) fått jobba med Spellbinders, Magnoliaswirl och Hauntedalfabetet. Jag tror guldpapperet gör en 4-åring lycklig.


Embossat grattisskylten, vem kortet är ifrån står bakom Puh.


Blomman är gjord av kaffefilter, det var min första egengjorda blomma men inte den sista. Hoppas bara att övning ger färdighet, roligt var det i alla fall. Både blomman och bakgrunden är infärgade med distresser.

Ha en skön söndag och lämna gärna ett avtryck att du varit här.
Kusin vitamin, du vet att det är LAG på att skriva en kommentar när man får ett handgjort kort!!! ;0)


Nya punchar!

Idag trotsade jag mina dåliga blodvärden och följde med mannen min till stora staden. Jag hade beställt ett punchset som skulle komma till Panduroombudet ngn gång under den gångna veckan. Han parkerade så nära det gick, men jag höll ändå inte på att orka gå till och från butiken och då gick jag ändå i snigelfart. Om jag ska vara ärlig så var jag ganska slut bara av att åka bil i ca 2 mil...

Men lite luft trodde jag att jag behövde, därav trotsen.

Puncharna jag beställt var ett set med tre st blompuchar i olika stl. och så här ser dom ut:

Punchen längst till vänster köpte jag förra helgen när vi var i Malmö, jag skulle på Stämpelgården och kolla in deras rea och då hittade jag denna, förvisso till ordinarie pris, men jag kände att jag verkligen ville ha den och med facit i handen så är jag supernöjd! Ps. det blev 40 st mönsterpapper, lite blommor, små, små glaspärlor att hälla på blommor m.m. så det glittrar lite vackert och så köpte jag små tårtpapper + lite grejer som A på jobbet beställde... Pema ville jag också besöka och Panduro Outlet hade jag tänkt hinna med, men Panduro orkade jag inte med på fredagen och tävlingen slutade så pass sent på både lördag och söndag att jag inte han till Pema, så det får bli en annan gång... 

Nu är det 11 timmar sedan jag blödde sist, så nu kanske orken kommer, hoppas jag kan gå och jobba på måndag, jag är såååå less på att vara hemma!

Ha en mysig lördag och kika gärna in i morgon för då lägger jag ut Sagas 4-års kort, ett stafflikort som jag blev ganska nöjd med...


Inget att blogga...

Har gjort 2 kort sedan sist, men det är lite för tidigt att lägga ut dom här ännu, på söndag lägger jag nog ut det ena kortet. Tror inte Saga 4 år läser min blogg...

Är hemma från jobbet denna vecka = booooring!!! Jag blöder som en flodhäst så jag kan inte vara mer än några meter från toan och förmodligen är blodvärdena i botten för jag flåsar så fort jag rör mig, men det ska väl bli bättre??? Var till gyn i dag och förmodligen blir det hormonspiral för att få ordning på mitt blödande, men först tabletter i några månader...

Nu har det gått 6 månader sedan jag tog det drastiska beslutet att anmäla butiken Handarbeta till Allmänna reklamationsnämnden. Jag köpte en Slice där som inte fungerar som den ska och hon vägrar låta mig skicka tillbaka den för undersökning - det ska bli spännande att se vad "domen" blir...

Ha en bra helg och kika gärna in på söndag och kika på Sagas kort.

RSS 2.0