2011 års tio i top blev 11...

Nu har jag plockat ihop dom kort jag blev mest nöjd med under 2011. Det skulle ha blivit 10 men jag fick  med mig 11 kort och så får det bli, inte så ofta jag blir nöjd med det jag gör så är glad att det blev så pass...


Jag skulle vilja ge ett nyårslöfte men det brukar inte gå så bra annars skulle väl (minst) ett kort i veckan vara ett bra löfte (och att gå ner i vikt)!

GOTT NYTT ÅR!!!

Fådda julkort

Vad glad man blir då julkorten börjar trilla in, vi får inte så många. I år har vi fått några kort med barnen och hundarna som motiv, några handgjorda kort, några "vanliga" julkort och så via dator & telefon har det ju kommit lite hälsningar.

Här kommer jag bara att lägga ut dom handgjorda korten:


Första kortet är från moster, paperet är handgjort och jag tycker kortet är så vackert. Det är flera olika strukturer och detaljer som jag bara älskar!


Kort nr. 2 är från A på jobbet. Ett jättesnyggt och stilrent kort, dom röda knorrarna är ngt förpackningsmaterial som följde med i hennes sambos julklapp från jobbet.


Och det sista kortet kom från min scrappande hopparkompis. Hon lyckas alltid göra allting så rätt. Alltid så snygga välstämda detaljer, tycker bara det är skam att hon inte har en blogg och visar upp sina alster jag får ju bara se dom jag får av henne. Jag tycker det borde finnas en lag på att blogga sina alster ;0)

God fortsättning!


Ett julkort i sista minuten m.m.

I dag fyller bonusdottern 15 år och i går kväll kom jag på att jag inte gjort kortet men så här blev det:

Hon ska få en bok (därav stämpelvalet) och en kamera (filmstrippen).

Det blev ett julkort i går också. Jag har väntat på en stämpel som jag vann på Tradera, men som aldrig dök upp. Men i går så fick jag änteligen möjlighet att göra kortet ändå, jag ville så gärna använda denna stämpel så jag har väntat och väntat, så vi får ta oss en liten tur med bilen idag och lämna kortet. Kortet är till A på jobbet (mammaledig just nu).

Stämpeln är från Scraplyckan, mönsterpapperet är Maja Design, Staketet är en Magnoliadies, Textstämpeln?

Jag har några fådda julkort jag har tänkt att fota och lägga ut, men nu ska vi ut med vovven i skogen på långpromenad i snöslasket, sedan blir det lunch, födelsedagsfika & presentutdelning.
Måste iväg och köpa hundfoder, det sista till julbordet, det är inte mycket vi behövt handla, både jag och Peter har fått matboxar från våra jobb så vi har sill & ost fulla kylen. I går gjorde jag köttbullarna, Peter & Rebecca gjorde tvåsorters sill (citron & Nalle Puh) och idag har jag gjort en Pepparkakscheescake som vi tycker är så himla god.

Skulle vi inte höras så önskar jag er alla en riktigt GOD JUL!

Tråkig onsdag =0(

I går skulle vi till veterinären med en av våra kissar (Grogg 10 år), vi var dit i början av december och då misstänkte dom en tumör i frambenet. I går var det tänkt att det skulle tömmas vätska ur benet, men det kom ingen vätska och när han tog ett prov ur knölen så såg det inte alls bra ut enligt veterinärens erfarenhet, så vi tog det jobbiga beslutet att låta henne somna in för alltid när hon ändå var sövd. Hon hade senaste veckan fått ondare i benet och vi trodde att en tömning av vätska skulle få henne att må bättre, men eftersom det inte längre var vätska så fanns det ingen smärta att trolla bort som vi gjorde sist.

Det är en av nackdelarna att ha djur, men än så länge övverväger fördelarna.

Alla julkort skickade

Idag är ju sista dagen att skicka julkort om dom ska hinna fram i tid. Så vi stresade på och skrev adresser och julhälsningar sedan vi bestämt vem som skulle få vilket kort och så här blev det:


Jag börjar med ett klockrent kort enligt mig, min son läser till dataingenjör (tror det heter så).


Nr. 2 är till Sofia i Norr, hon har bantat jätteduktigt så jag tror hon ser ut så här nu:


Broderns Mellandotter får kort nr 3:


Nr 4 går till min farbror med fru:


Nr 5 hamnar i Kolmården hos min mans barndomskamrat med fru, dom är ute på långresa just nu, men kommer hem ngn gång i början av året:


Nr 6 är kortet till mannens mamma och hennes karl:


Kort nr 7 går till min barndomskamrat, barnen i fönstret assosierade jag till hennes två barn: 


8:an stannar här, det kortet ska bonusdottern få.


Klubbens ordförande med familj får detta kort, jag bara älskar Mimmi mus från Vilda stamps


Kort nr 10 ska min mamma och bror få, hade tänkt ett annat kort men kom på att dom fick i så fall samma motiv som förra året även om det var ett helt annorlunda kort då. Denna snögubbe letade jag länge efter, han är sååå fin:


Moster ska få det här kortet, jag tyckte kortet kanske blev lite "enkelt", men ändå elegant. I morgon ska jag nog blogga kortet jag fick i från henne, superfint!!!


Nr. 12 går till Skåne och paret vi köpte älskade Bobby utav:


Nr 13 går till Maria med familj som vi träffar alldeles för sällan...


nr 14 ska vi skicka till min sons farmor och farfar.


Nr 15, ett av mina favoritkort, inte så ofta jag blir jättenöjd med korten jag gör, men det här tyckte jag blev bra och det ska hamna hos bror min med familj.


nr. 16 är då till broderns äldsta dotter


Nr 17 ska till min kusin med familj, dom har en dotter på 5 år (tror jag) så jag tyckte detta kort passade dom.


Nr 18 är till min kortskapande hopparkompis.


Det var visst alla, det är några till som ska bloggas, men det är kort vi kommer att lämna personligen nästa vecka. Portot på dom skickade korten gick på 171:-, det gör inget eftersom vi knappt ger julklappar till någon. För oss blir det så eftersom vi inte firar jul med någon annan än bonusdottern i år.

Ha en härlig helg och stressa inte ihjäl er!

Förvaring till Spellbinders

Jag vill ha allt ganska nära när jag scrappar och det ska vara smidigt att använda. Jag tyckte inte det var smidigt att ha Spellisarna i sin orginalförpackning så jag köpte en CD-förvaring och övningskörningsskyltar av magnet och så här blev det:


Jag har varit rädd att jag ångrar mig och vill göra ngt annat så jag har bara vikt ihop kartongbiten, men det börjar bli så tjockt så jag tror jag ska ta mod till mig och klippa sönder kartongen...

Jag tycker förvaringen blev superbra, skulle ngn liten dies ramla loss så ligger den kvar dels i plastfickan men även i förvaringen för den har ju dragkedja (som inte kan stängas, den är lite för tjock just nu). I denna förvaring har jag även lite Magnolia dies och så där.

Två senaste julkorten

Dom här julkorten gjorde jag innan vi skulle åka på julmarknaden.


Stämplarna är från Magnolia.


Här har jag använt en stämpel från Skogstokiga, Swirlen är från Panduro och Texten har jag stansat ut.
Min son är ju en datakille så detta julkort kan nog landa i hans brevlåda om ngn vecka. Han bor ju si så där 120 mil bort och vi ska inte träffas denna ju eftersom han har tenta dagen innan julafton och själva har vi svårt att få djurskötare just över jul.
Jag tror att det bara blir ett till julkort att göra i år. A har ju sett alla min julkort eftersom dom var med på julmarknaden och hon ville ha ett nytillverkat.

I natt så vaknade jag vi 2-tiden och kunde inte somna om, jag låg kvar i sängen till kl. 4 men var lika pigg så jag steg upp och satte mig vid datorn och gjorde ett korttillverkningsschema. I år var jag ju med i en utmaning som gick ut på att göra ett julkort/vecka, men i samband med att vi flyttade så fick jag lov att ta ett uppehåll, men jag kom till baka men efter semestern blev det trögt så det funkade inte, men 2012 så ska jag göra ett kort/vecka. När jag gjorde schemat så insåg jag att om alla jag vill ska få ett grattiskort, julkort blir ju några färre eftersom hela familjen får ett tillsammans, några utvalda får påskkort och min käraste ett alla hjärtansdag kort + ett bröllopsdagskort till ett par som vi var till på ett väldigt speciellt bröllop, så blir det 1 kort/vecka + att det blir några veckor jag får göra 2 kort/vecka. Det ska bli roligt att se hur jag klarar det. Nu börjar ju A att jobba igen efter barnledigheten så jag hoppas vi kan börja med lite utmaningar igen.

Nä nu ska jag ut på en bloggrunda.
Glöm inte att lämna en kommentar, det gör en så glad!

3 av 21

När jag ändå höll i kameran så fotade jag djuren på min väg mot överföringskabeln.


Första fotot blev på Bobby 15 månader


Sedan dök Troll upp, 3 år


Och Lotta ligger i en obäddad säng... Skönheten är 11 år

Vi är skruttdåliga på att ha med oss kameran och fota, jag har LÄNGE tänkt ta med den till stallet och fota kaninerna men glömmer den jämt.
Rubriken 3 av 21, betydde att jag fotade och la in bilder på 3 av 21 av våra djur (då är ju inte fiskarna inräknade).
Dm som inte kom med var dom två mellangamla katterna och alla 16 kaninerna.

På tal om kaninerna så har jag tidigare i höst gjort en hemsida som handlar om våra djur, så välkommen till:
http://enuffes.weebly.com/index.html

Grattis Borre!

Hon fick kortet en dag försent, men så blir det ibland.


Hästen (stämpeln) är från Skogstokiga, sedan är cirklarna och steketet dies.
Var ofokuserad och glömde smutsa ner kanterna.

Besvärligt att lägga in kort

Det blir så sällan jag ids blogga mina kort pga att det känns så besvärligt att tömma kameran + att jag måste koppla upp mig i ett annat rum för att få tillgång till bilderna.

Min kära mamma fylde år härom dagen och jag han inte göra ett kort åt henne. Men hon blev inte kortlös för det. Jag har ju gjort drygt 30 julkort under året för att jag och A skulle vara med på en julmarknad och sälja dom och hennes kort. Tyvärr så var det stormvarning, klass 3, den dagen så det var knappt några besökare alls där vi var så inte ett endaste kort fick vi sålt. Jag valde ut ett kort och skickade till mor min och det blev detta kort:


Stämpeln har jag köpt hos en Panduroåterförsäljare, glitterlim på hår och vingar. Det ser lite naket ut, borde nog ha satt några halvpärlor på kanten...

Har ett födelsedagskort att blogga men det ligger i kameran än.
Ha en trevlig dag!


RSS 2.0