Grattis!

Imorgon fyller min barndomskompis och min "måste träffa kompis" år (måste träffa betyder att när jag väl är "hem" och hälsar på så bara måste jag träffa henne).

Jag har gjort ett kort till henne och så här blev det:

Motivstämpeln är en macKenzie som jag stämplat på 200g akvarellpapper och färglagt med TB och använt en Spellbinders, mönsterpapperna är från Creative Club och det är pappersblomman också. Spjutbanderollen är från Stämpelboden, men det fattades en flagga när jag köpte den, så när jag ska skriva grattis så får jag maska in en flagga till. Nästa gång jag ska beställa från Vilda Stams (Stämpelboden lades ner och Vilda Stamps blev till) så ska jag kolla om dom har en "riktig" banderoll så jag slipper maska. Bokstavsstämplarna har jag köpt för länge, länge sedan på Tradera, men det var första gången jag använde dom!


Från och med i år så har jag bestämt att alla sidor ska dekoreras på något sätt och på detta kort så har jag skrivit ut en dikt på mösterpapper och "Spellat" ut den, ramen använde jag på motsatt sida och stämplade med en stämpel från Vilda Stams.


Och på baksidan tog jag en annan överbliven bit, stämplade en blomma från Penny Black med distressfärg och skrev längst ner att det är jag som gjort kortet.

Nu ska jag vinterklä mig och ut med man och hund i skogen om vi hittar någon jägarfri skog, igår kryllade det av jägare och då blir man lite skraj att vara ute i skogen...


Vecka 7´s julkortsutmaning

Jaha, då var det sista dagen på vecka 7 och då är det dags att blogga veckans julkort, jag är lite imponerad av mig själv, att jag hänger i fortfarande med att göra ett julkort i veckan. Denna vecka blev det ett lite enklare julkort i ett lite mindre format. Det känns som att det kan vara bra att ha lite olika storlekar (prisklasser) och så när man ska på marknad och försöka sälja kort.

Spellisar är använt till att göra dom taggiga círklarna och motiven är målade med Tombowspennor.

Det finns inte så mycket mer att skriva om kortet plus att jag håller på att frysa ihjäl, sitter i källaren och skriver och här nere är det inte varmt vill jag lova, drygt 10 grader kan jag tänka mig, sovrummet håller 14 grader och det är kallare här inne, så nu ska jag klä mig varmt, vi ska åka iväg och se om vi hittar någon trevlig skogsväg att promenera på så att vovven får spralla runt.

Ha det gott!


Vilken härlig söndag!

I söndags skulle vi för första gången få träffa underverket - LOWA - så på förmiddagen så styrde vi kosan mot Ågårdens stuteri som ligger ca en timmes bilresa bort. Efter två kilometer stannade vi bilen och plockade fram kameran och fotade ett par björkar:

Det var kring -18* och supervackert ute. Vi drog vidare och gjorde ett stopp i "storstan" och köpte en blomma till Lowas föräldrar, Lowa själv har redan fått en present av oss men med oss hade vi en present från klubben. Efter blominköp så var det raka (läs kringelikrokiga) vägen till Ågården. Lilla Lowa sov och sov och sov:

Så vi fikade gofika under tiden, men som tur var så blev hon lite hungrig precis innan vi skulle bege oss hem, så vi fick se henne i vaket tillstånd också och hon är verkligen superfin!

Och lite trött:


Vi passade på att köpa lite hö och gosa med deras supersociala katt också, men sedan var det hemfärd som gällde, vi skulle ju ut med vovven i skogen medans det var fint väder.

Bobby var helt galen idag, så mycket som han sprang i skogen har han inte gjort innan...

När vi kom hem la han sig och sov som en stock i flera timmar.
Nu hoppas vi att hans kompis löpt färdigt så att dom kan få träffas och leka till helgen.

Ha en bra vecka, nu har jag bloggat 2 dagar på rad så nu dröjer det nog till helgen...


Vecka 6´s julkortsutmaning

Oj, nu är jag sen, det är vecka 7 men det här kortet är förra veckans utmaning. Jag fick mig aldrig till att fota det igår, så nu blir det en snabbbloggning för jag ska ut och ge ninisarna kvällsmat!

Snett och vint blev fotograferingen, men men vad gör det om 100 år?

Motivstämplarna är från Panduro, ihopmaskade och färglagda med TB, sedan han jag smälta på lite snö på tofsarna innan jag kom på att kag skulle maska dit en bakgrund så det fick bara bli lite noter på sidan av tomtarna. Swirlen, tagen & det grova lövet/bladet/kvisten är dies från Magnolia, ett spetsband har jag fått dit för en gångs skull, ja jag har liksom inget mer att tillägga, mer än att jag ska lägga ut lite bilder på vovven och på lilla söta Lowa (som vi träffade i helgen), men det får bli en annan dag!

Ha det gott!


Grattis Sofia!

Idag fyller min kompis år, jag tror att man kallar det kompis i alla fall. Innan jag flyttade hit ner till södra delen av landet så umgicks vi en del, vi har samma djurintresse, men om jag minns rätt så har vi inte träffats sedan jag flyttade och det är snart 11 år sedan, men vi hörs ngn gång per år via mail också skickar vi kort till varandra. Hon är en helt suverän djurfotograf så jag får kort på hennes hundar och jag skickar scrappade kort till henne.

Så här blev årets födelsedagskort:
                                                          Både texten och stämpelmotivet är från Vilda Stamps (kanske inköpta från Stämpelboden???)
Tombowspennorna är använda till färgläggningen. Lite blommor och blad + glitterlim.

Nu ska jag upp och vila så att jag orkar gå och lägga mig och sova.
Ha det gott!


Vilda Stamps utmaning!Den här skissen hittade jag inne på http://vildastamps.com/blog/
Det finns lite regler att följa när man gör kortet + att man ska skicka in det i fysisk form så att dom kan använda det som inspiration på mässor osv. Om man gör det så har man chans att vinna något från dom, vi som klantade oss och "missade" att beställa textkiten har nu möjlighet att vinna ett av dessa, men då måste man nog var extremt duktig på att göra kort för man måste komma 1:a eller 2:a. Jag är med i alla fall, för jag vill ju sååå gärna ha ett textkit men sedan är det ganska utvecklande att vara med i utmaningar tycker jag. Här är mitt bidrag:

Stämplarna är förståss från Vilda Stamps (en av reglerna var att bara deras stämplar får användas), Trollbrudparet, blomswirlarna, ekollon och Grattis. Det som är färglagt är målat med distresser, hans stövlar och ekollonen fick lite krackelering på sig, Grattis är embossad med kopparpulver. Stora blomman är en egengjord kaffefilterblomma som är beströdd med glaspärlor. Bården tvärsöver papperet är stansad med en Marta Stewarth stans. Bakgrundspapperet med hjortar tyckte jag passade bra in på detta bröllopskort.
Som vanligt så har jag använt Spellbinders, men på baksidan (som jag inte fotat) så gjorde jag en annorlunda grej för att vara mig, jag stämplade en stor sten från Vilda Stamps och på den skrev jag lite nätt att det är jag som har gjort kortet. Inuti så har jag stansat ut med Spellbinders och stämplat Hjärtliga Gratulationer (Vilda Stamps) och ena sidan är tom för att kunna skriva dit den personliga hälsningen/vem kortet är från.

Det svåraste momentet är att fota korten, jag skulle behöva sätta mig och träna, men det har jag inte tålamod till.

Nu ska vi packa 11 kaniner och åka iväg och träna hoppning, när vi kommer hem blir det ut en sväng med vovven i skogen, igår vågade vi inte gå för det stormade. Sedan ska jag påbörja nästa veckas julkort och börja fundera på ett födelsedagskort - jag är ingen snabbscrappare direkt, så det gäller att vara ute i tid.

Ha det bra!

Vecka 5´s julkortsutmaning

Söndagar har visst blivit min dag att blogga, har kanske att göra med mina veckojulkort att göra, jag hinner inte färdigt dom under veckorna.

Den här gången han jag precis få hem min Traderavinst, betalade på torsdag och fick hem den på fredag! Det var en stämpel jag jättegärna ville använda på veckans julkort.

                                                     Stämpeln är en Magnolia som jag färglagt med både distresser och Tombows, lite glitterlim fick det också bli.
Spellbinders går ju knappt att vara utan så det är också använt. Snöflingepunchen från Martha Stewart använde jag plus att jag la på lite glitterlim på flingorna. Den stor blå blomman i blom arrangemanget är en egengjord kaffefilterblomma som jag färgat in med distresser, lagt på lite lim och hällt på små glaspärlor så det ser lite frostigt ut:

Den bruna wellpappbiten under blommorna är från en Magnumglass, dom som ligger i en ask har såna fina papper i asken = spara & använd!

Idag blir det två inlägg, jag har varit med i en annan utmaning/tävling så jag vill ha det i ett eget inlägg eftersom man ska direktlänka.

Ha det bra och lämna gärna en kommentar så jag ser att du varit och hälsat på!


RSS 2.0