Vecka 4´s julkortsutmaning

Den här veckan blev det ett lite annat format på julkortet, det blir ju mest 15 x 15, men nu blev det ca 10 x 15. Jag ville så gärna sätta ett band i "tagen" på framsidan, men jag fick verkligen inte till det =(
Så här blev i alla fall veckans julkort:

Stämpelmotivet vet jag inte tillverkare på men jag har köpt det på Tradera, notbakgrunden vet jag lika lite om och jag antar den också är ett Traderafynd (jag har ju handlat en del stämplar där, alldeles för många enligt vissa...).
Distresserna är i alla fall använda och sedan har jag chalkat kanterna på "tagen" (vet inte om det heter så i detta fall) som är utskuren med slicen i akvarellpapper. Längst upp och längst ner på framsidan har jag stämplat med vad jag tror är mina allra första cleastamps, inköpta i Helsingborg på väg hem från Danmark för några år sedan - vilka minnen man har... Hur som helst så är det embossat med ett pulver som heter Kärleksyra.

Jag gav ett litet nyårslöfte till mig själv att arbeta korten lite mer, även insida och baksida ska dekoreras, så här blev insidan:

Papperna till "tagsen" är utskuret med Slicen och dom är från Creative Club, även här har jag stämplat och embossat + chalkat kanterna. Undre "tagen" är blank så man kan fylla i hälsningen själv.

På baksidan brukar jag oftast bara ha någon stämpel som jag skriver att koret är handgjort, år och att det är jag som gjort kortet, men från och med i år så ska även baksidan få sig ett lyft:

Samma sak här, maskade notbakgrunden med hÄnglastämpel, chalkade kanterna, embossade vinterswirlarna och färglade hÄnglan med Distresser. Kortstommen är ett Pysselpapper eller Hobbykartong eller vad det nu hette, jag köpte det på barnavdelningen på Ge-Kå´s.

Ha en härlig söndag, själv ska jag och mannen ta med hunden ut på en skogspromenad i solskenet.


Välkommen till världen lilla du!

Som jag skrev igår så har våra kompisar blivit föräldrar till en liten Lowa. I helgen har jag gjort ett kort, jag har inte haft någon inspiration till att göra ett förra veckan så dom får det lite sent. Vi har köpt en liten gosefilt också så vi skickar med den med när vi ändå skickar kortet. Dom bor bara en timme bort, men vi ska inte träffas förrän i mitten av februari och vi vill ju ge den lilla tösen något nu i början. Är ni nyfikna på henne så finns det helt underbara bilder på henne här: http://agardensstuteri.se/sida24.html

Och här kommer kortet:

Stämpelmotivet är från Panduro vilket även bakgrundstexten BABY är, Spellbinders är "som vanligt" använd. Tagsen är utstansat med dies från Magnolia och stämplad med magnetstämplar och embossad. Jag använde Martha Stewart stans till kanetrna på mönsterpapperet. Trollsländan är utstansad i ett skumplast som jag fått tag i på jobbet. Chipboardbokstäverna har jag köpt på Tradera och blommorna har jag väl fyndat någon stans?
Stafflikort är ganska roliga att göra eftersom man rymmer lite mer än på ett vanligt kort...


Den här gosekaninen/snuttefilten ska lilltjejen få, träbenen som sticker ut hör inte till, det var bara lättare att fota.

Nu ska jag upp och se fortsättningen av Solsidan. 

Vecka 3´s julkortsutmaning

Åh, vad tiden bara springer iväg, men i går fick jag färdigt kortet i alla fall, jag hör ju inte till den snabbscrappande skaran direkt. Det här kortet började jag med förra helgen då jag stämplade upp motivet sedan hände det inte så mycket mer, jag har kommit in i värsta latstimmet, jag hittar hela tiden program på TV´n som jag bara "måste" se, men nu får det vara slut på det.

Vet ni vad mer som har hänt??? Våra kompisar har äntligen blivit föräldrar, i måndags pluppade en liten Lowa ut - i morgon lägger jag upp kortet & gosisen hon ska få.

Och ytterligare en rolig grej, i går när vi hade varit ute med Bobby (hunden) i skogen och var nästan hemma så mötte vi en från grannbyn som var ute med deras hund och för första gången så fick Bobby leka rejält med en hundkompis, tyvärr hade vi inte kameran med, det får vi se till att ha nästa gång för Sibell´s ägare ville också att vi skulle träffas då och då så hundarna får leka av sig.

Men men, nu ska jag visa julkortet och sedan skutta upp och se skidor.

Motivstämpeln är en hÄngla som är färglagd med distresserna, jag maskade henne och stämplade en bakrundstext och smutsade ner akvarellpapperet med distresser, jag har även kört kanten i BIAn så det skulle se ut som man rivit det ur ett block. Kanterna är chalkade med Chesnut Roan. "Skylten" till höger är en kartongbit som jag färgade in med distress, hällde på UTEE och embossade, kletade på Versa Mark hällde på mer UTEE, embossade och så upprepade jag det en gång till, sedan hade jag förberett en stämpel som det står God Jul Och Gott Nytt År på (Vilda Stamps) så innan "emaljen" han att stelna så tryckte jag ner stämpeln som hade fått guldstämpelfärg på sig. När allt var monterat så stämplade jag hörn och embossade med guldglitter. För en gångs skull så använde jag band på koret, det är så fint men jag får lixom aldrig till det.

Nä gott folk, nu är det skidor på TV som gäller, sedan ska jag packa Lowas grejer så det kommer med posten i morgon, härligt med en arbetsvecka framför sig. Jag har i alla fall bestämt nästa veckas motiv, men har ingen bild framför mig hur själva kortet ska se ut...

Ha det bra!

Vecka 2´s julkortsutmaning

Än hänger jag med på veckoutmaningen...
Den här gången blev det ett Magnolia collage.

Tre stämplar från magnolia blev det, jag maskade ihop Tilda och granarna, månen med renkaravanen är en egen stämpel. Målat med distresser på akvarellpapper och rev ut motivet och smutsade ner kanterna, mönsterpapperet fick sig en omgång också. Lite snöpenna på mössans tofs och på skorna + lite glitterlim här och där.


Närbild på snöpennans effekt.

Jag kommer inte in på min blogg, hoppas bara det är ngt tillfälligt fel.

Idag har jag en Traderauaktion att bevaka sedan ska vi iväg och träna kaninerna och lämna alla priser vi var och köpte på GeKås igår. Vi var förresten förbi ett kompispar och köpte några höbalar också, dom skulle ha blivit föräldrar i början på denna vecka, men ingen bebbe hade pluppat ut, men den kommer väl tids nog, jag är liiiite nyfiken på vad det blir...

Ha det bra!

Vecka 1´s julkortsutmaning

Nu har jag hoppat på en utmaning på Svensk Scrapbooking som går ut på att göra 1 julkort per vecka, nu är det satt 52 veckor, men julkorten bör ju vara färdiga innan vecka 52, så jag vet inte hur det slutar. Det här passar mig bra, jag och min arbetskompis A ska hyra ett bord på en julmarknad och se om vi kan få sålt något kort, jag tror inte det, men det kan vara kul att testa.

Det här blev i alla fall Julkortet för vecka 1:

Stämplarna är från Stämpelboden och färglagda med distresser, Merry Christmas är utskuret med Slicen och färglagt med TB. Lite glitterlim på tomtans muddar, men jag ser att jag missat tomteluvekanten så jag får upp och spritsa på lite.

Det ska bli spännande och se hur länge jag orkar hänga på denna utmaning, dels så vet jag inte hur motiverad man blir att göra julkort när våren gör sin entré och med den så kommer övertiden och då är man ju bara hemma och sover, men jag ska göra mitt allra bästa för att hålla ut. Jag hoppas att jag på detta sätt även blir av med en massa papper, får använda många stämplar och en massa andra dekos. Jag hade redan utmanat mig själv att detta år ska ALLA kort vara dekorerade på ALLA sidor, jag har varit lite slarvig med in- och baksidan, men nu är det skärpning som gäller.

Idag har jag suttit med bokföring (skäms lite eftersom det var 2010 års och den borde kanske ha varit inlämnad till klubbens revisor redan, det är alltså kaninhoppningsklubben jag är med i som jag är kassör åt), det är kul, men jobbigt när man lämnat det ett bra tag, ska jag fortsätta att vara kassör (vilket jag vill eftersom jag älskar att hålla på med papper och siffror) så MÅSTE jag se till att sätta mig en gång i veckan och bokföra...
Nu är det i alla fall bara bokslutet kvar och det ska jag fixa efter jobbet imorgon - om jag orkar, det är ju första dagen på jobbet efter ca 2½ veckas ledighet och denna ledighet har jag verkligen slappat, vi har mest bara umgåtts med vovven och kissarna - SKÖÖÖNT!

Nä, nu ska jag upp och limma på lite på luvan, mysa med vovven och kanske göra kort???
Ha det gott!


Våran Bobby!

Tänk att vi äntligen har en hund, jag är så lycklig, varje dag!!!
Bobby är ett riktigt snömonster, han bara älskar snö, när vi var ute och gick häromdagen så sprang han och kastade sig upp i snödrivorna han älskar att springa ut i djup snö och man får ofta tvinga in honom när vi tycker han måste in och tina upp. Först får vi plocka massa små snöbollar som fastnat i pälsen och sedan torka av honom lite, men det är ändå en hyfsat blöt hund vi får in. Från början hade vi tänkt att han skulle lära sig att ligga i hallen och torka, men då hada han fått bosätta sig i hallen och vi vill ju ha honom hos oss så vi tar gärna in en blöt mysig hund i rummet!

 
Bobby med husse, vi gick bara en bit från huset och sedan ner på en upplogad skogsväg och hittade en massa älgspår och lite rådjur och harar förståss...


Och här är han på baksidan av huset och har grävt sig ända ner till gräsmattan, ibland undrar vi om han är gräsätare. När han han får tag på gräs så sliter han allt han bara hinner...


Flirta kan han också...

Nu, ska vi byta om och gå ut en sväng och gå med honom, vi längtar tills han blir äldre så vi kan ta längre promenader, men med tanke på min usla kondis så är det bra att jag får en mjukstart med att komma ut och röra på fläsket...

Ha en trevlig helg!


Vinterbilder

Dillkrona i vinterskrud:Några humlekottar som är så fina:


Tack för idag och slut för idag!

 


Sega jag!

Jag som hade tänkt börja blogga lite mer, men ack vad det är tråkigt (och kallt) när datorn är i källaren!
Men nu har jag i alla fall några kort jag måste blogga om, dels så har jag inte bloggat om julkorten jag fick och sen så har jag ett par grattiskort som jag kan blogga.


Ett arbetskompispar till mig har fått sitt första barn och det blev en Stella så jag gjorde ett ganska tjejigt kort till dom. Bebisens kommer från Vilda Stamps (alt. Stämpelboden), kvistarna har jag köpt av Slöjd-detaljer på en mässa, lite blommor och sedan har jag använt alfabetet Haunted i min "Sixten".


Det här kortet är till min ingifta faster som fyller år i början av året. Hänglastämpel ihopmaskad med en bakgrundstext från Panduro och här har Spellbinders fått gå varma i "Sixten" + att jag punchat ut några grenar och Slicen harjag använt till fågeln. 


Det här julkortet var ett av två handgjorda kort som trillade ner i brevlådan, detta är från min arbetskompis A.
Ett riktigt läckert kort. Tack A!


Och det här är från min hopparkompis C.
Jättefint och superjuligt kort, hon har börjat få till distressmålningen jättebra, jag får försöka se och lära!

Jag fick en bunte till med julkort men inga fler handgjorda, däremot fick jag tre kort på släkt och vänners hundar, ett på kompisbarn och några köpta, man blir glad av julkort! Hoppas dom jag skickar till blir glada också, jag vill så gärna fortsätta att göra kort och då måste jag ju ha någon att skicka dom till...

Nä nu ska jag upp och lägga mig under en filt och se sista Göta Kanalfilmen.

Ha en god fortsättning, jag ska försöka mig på att veckoblogga om inte annat. I nästa bloggning kommer vinterbilder, antingen på vovven eller så blir det på dillkronor och humlekottar???


RSS 2.0