Vecka 12´s julkortsutmaning

Söndag innebär oftast en liten visning av julkortet som blivit till under veckan som gått. Inne på Svensk Scrapbooking så finns en utmaning om att göra ett julkort i vecka, hela året. Jag hakade på men trodde väl inte att jag skulle hänga med hela året, men jag hänger i ett tag till i alla fall, sedan kanske man kan återuppta det i höst. Dels så vet jag hur lite jag orkar när övertiden drar igång sedan så har jag nog inte nytta av 51 kort. Vi ska i och för sig stå på en julmarknad men ingen av oss har något hopp om att få sälja kort och jag har nog knappt 20 st jag skickar julkort till och jag vill ju gärna få göra några julkort 2012 också.

Veckans julkort blev så här:

Mimmi mus från Vilda Stamps är veckans huvudmotiv, jag bara älskar denna söta mus och har så gjort från det att jag såg henne när hon kom ut på webshoppen, men jag har inte köpt henne förräns alldeles nyligen.

Spjutbanderollen har jag stämplat upp och klippt itu och satt den i vinkel på kuddar, i hörnet blev det en annan Vilda stämpel. Mimmi är färglagd med TB. God Jul är embossat och det är också stämpeln i högra hörnet.

Spellbinders är flitigt använt, dels på akvarellpapperet jag stämplat på men även på båda mönsterpapperna, på det rutiga papperet så har jag bara lagt en spellis på kanten, tyckte det blev riktigt snyggt, tyvärr gjorde jag en miss jag ofta gör, jag glömde smutsa ner alla kanter, några fick sig en omgång medans jag glömde några.

När jag kom hem från Mässan i GBG så sa jag till mannen att nu är det slutshoppat tills vi varit till fjällen (ska dit en sväng i sommar). jag menade verkligen vad jag sa för jag tycker jag köper alldeles för mycket och behöver inget mer, jag har allt jag vill ha. Meeeeen så får man typ ett erbjudande att köpa Slicekort för 150:-, det är grova tjänstefel att inte handla då, eller hur??? Och tidningar får man ju shoppa och när jag ändå beställde ett Trykk så hittade jag en stämpel jag velat ha ett bra tag men inte fått tag på här i Sverige (vill inte shoppa från utlandet), då måste man väl köpa den??? och ez-mount det kan ju vara bra att ha! eller, jag ska ju ändå inte shoppa mer vad ska jag med det till då? Äh, det kan ju dyka upp någon stämpel som man MÅSTE köpa...

Nu är det frukost, sedan blir det mycket ut med hunden idag, vi ska köra en sväng och se om vi hittar någon ny skog att springa i.

Lämna gärna en kommentar om du orkar, man blir så glad. Ha en bra dag!


Grattis Ida!

Då var det dags för brorsans mellantjej att fylla år, vi bor ju ca 120 mil i från varandra så det blir bara ett grattiskort.Här har jag maskat ihop två av stämplarna som var i senaste kitet från Vilda Stamps. Jag har stansat ut lite trollsländor och blommor med Magnolias dies och blomman högst upp är utskuren med Slicen. Lite glitterlim på trollisarna & blommorna + att jag hällde lite embossingpulver på hela stämplingen, men det syns lite dåligt på denna bild, jag är inte så bra på att ta kort på korten...

Här syns den glittriga embossingen. Det syns kanske också att jag stämplat det cyklande paret med svart och bakgrundsstämpeln i en lite mildare ton, smokey grey tror jag att den heter, det är Versa Fine i alla fall.

Nu ska jag skutta upp och göra mig i ordning för en dag på jobbet.
Ha ett trevligt veckoslut!


Vecka 11´s julkortsutmaning och mässbesök

Tänk vad veckorna springer på, 11 veckor av året har redan gått och det innebär att jag har gjort 11 julkort att ha inför marknaden vi ska på och sedan så ska jag ju skicka till några nära och kära, jag räknar inte med att få sålt just något på marknaden.
Så här blev veckans julkort:

Granarna och månen är magnolia och grisarna vet jag inte vad dom heter eller är ifrån.
Fick dit lite punchinella också, något jag har en hel del utav men aldrig använder, den satte jag fast med rosa häftklammer.
Månen och trynenan fick 3D-lack på sig, sedan är det lite glitterlim på granarna och hjärtana.

Jag och min älskade gubbe var på scrapmässa i går, det var så *** mycket folk så jag var inte alls shoppingsugen, men lite fick jag handlat i alla fall:

Jag köpte även lim och ez-foam/mount och några få cardstock och några småbitar med mönsterpapper.
Nästa gång tror jag att jag ska åka antingen på dag 2 eller senare på dagen, jag höll på att få panik för att det är så mycket folk, svettlukt och trängsel, jag hatar det...

Idag har jag även gjort ett kort till broders mellandotter som snart fyller år, hon har flyttat men inte skickat adressändring så jag vet inte riktigt hur jag ska göra med det kortet, hur som helst så bloggar jag det inte förrän närmare helgen.

Nu ska jag upp och se sista perioden av SAIK-LHC, hoppas jag, jag hoppas SAIK avgör i denna period.

Ha det gott!

Bättre sent än aldrig?

Jag glömde att fota kortet jag gjorde till min mamma när hon fyllde år för några månader sedan så jag har bett min ena bror att fota och skicka mig det och nu har det kommit:

Motivstämpeln är en Sarah Kay, notpapperet kommer jag inte ihåg vart jag hittat, men jag har skrivit ut det på vanligt kopieringspapper och skitat ner det med distresser och rivit kanterna. Mitten på kortet har jag stansat ut med Spellisar, kortet är vikt i tre delar eller hur man nu ska förklara det.
Jag har gjort ett annat kort på samma sätt, så här menar jag:Nackdelen är att man behöver stora papper, dom här är från panduro, men jag var ju inte så smart så att jag bad min kompis köpa flera. Men jag har hittat stora papper på en bok/kontorsaffär, så jag ska nog göra fler, jag skär ut 45 x 15 cm så jag får ett 15 x 15 cm kort när jag vikt färdigt.

Det var allt för idag, i morgon ska jag lägga ut veckans julkort, jag har det nästan färdigt, ska en snabbis på mässan i GBG, kanske jag hittar ngt där att använda på kortet, så det får vänta tills jag komit hem därifrån.
På tal om utgifter... jag är farlig nu, har vunnit två magnoliastämplar på Tradera + att jag köpte en på fast pris. Jag som inte ska shoppa mer scrapgrejer, jag behöver inte mer än ez-foam så jag kan montera lite som ligger och väntar, me jag kan inte hålla mig från att "fynda"...

Igår köpte jag en liten present till Marielle, får se om hon får den i helgen.

Nu har jag tjatat klart för idag, bloggar lite mer i morgon.
Ha det!


Välkommen Marielle!

Förra helgen blev min arbetskompis mamma för första gången, eller hon har ju Hampus (katt), men jag menar mamma till en människa. Jag började direkt att fila på ett kort, men det tog liksom tvärstopp. Dels hade hon lovat en grabb, så jag var ju inställd på ett pojkkort, så det var bara att börja tänka i andra banor. Motivet hittade jag ganska snabbt, men sedan blev det liksom inget mer. Häromdagen så fick jag dit ett mönsterpapper med lite texter jag tyckte passade bra, men sedan var det liksom stopp igen, men idag släppte det lite så här kommer det:

Motivet från Nellie Snellen, stämplat på akvarellpapper och målat med TB, jag är visst inne i en pennperiod.
Skulle kanske satt ett mönsterpapper bakom blommorna också, det ser lite naket ut, men jag är ju inte den som kastar och börjar om, utan tänker "bättre lycka nästa gång". Namnet är ditgnuggat med bokstäver som ser ut som stygn, tycker dom är charmiga.

Grattis till föräldrarna, hoppas vi får se henne snart!
Present kommer så småning om, mamma A vet att jag är ganska seg.
Oj, nu ser jag att jag inte skitat ner kanterna ens, suck. Jag får se till att 1:års kortet blir bättre...

Ha en bra vecka!

Vecka 10´s julkortsutmaning

Ett riktigt snabbkort, men nu är jag ikapp igen och ändå ganska nöjd med min korthög, det är inget kort som jag i dagsläget känner att jag inte skulle kunna ta med på marknaden och försöka sälja.
Så här ser veckans kort ut:

Stämplade en swirlig gran direkt på cardstocken och embossade den och kanterna med guldglitter.

Ramen var redan utskuren så den var bara att tejpa på plats, insida & baksida får jag "garnera" någon annan gång, jag ska ju ha något att göra till hösten också *hihi*.

Nu blir det inget här förrän i morgon vid 14-tiden då Bebiskortet ploppar upp.


Vecka 9´s julkortsutmaning

Det är bara att inse att jag ligger 1 vecka efter och med noll i inspiration så lär jag inte att igen det denna vecka heller...

Förra veckans julkort har varit färdigt länge, men att ta tag i kameran och fota var visst väldigt jobbigt.
Här kommer i alla fall ett kort:
 
Ett väldigt enkelt kort, stämplade en gammal Magnolia och en God Jul swirl i silver direkt på cardstocken och embossade det. Skar ut en ram i ett silvrigt papper - Färdig!

Tror jag ska göra så med denna veckas kort också, bara ett annat motiv, kan ju alltid skylla på att det kan vara bra att ha på julmarknaden om ngn vill köpa ett enkelt, billigt kort!
Kanske skulle springa upp och fixa det på en gång så är jag ikapp med veckans julkort, tror det får bli så.
Ids jag så kanske det kommer ett till inlägg idag, annars dyker i alla fall ett nytt kort upp i morgon. Min arbetskompis har pluppat ut en liten tösabit, så ett kort till henne blir lämnat i postlådan i morgon om gubben kommer ihåg det, hans jobb är granne med familjen.

ha det!

Vecka 8´s julkortsutmaning

Jag kanske skulle blogga förra veckans julkort, jag fick det inte färdigt förrän idag, motivet har legat nästan färdigmålat men sedan har jag inte kommit längre...

Motivet är en stämpel från panduro som jag färglagt med TB. En av dom nyaste Spellisarna är använt. kors i taket, jag har fått med ett band och en rosett!!! Mönsterpapperet är klippt med en mönstersax. Kortet blev väldigt enkelt, men ändå ganska trevligt tycker jag.

Nu mår jag lite illa (blir illamående av allt snurrande i huvudet) så jag ska gå upp och lägga mig en stund, jag ligger ju efter med julkorten så jag skulle behöva få färdigt vecka 9, så jag kommer ikapp igen med att göra ett jukort i veckan.

Ha det gott!


Pissveckan som slutade bättre

I måndags när jag vaknade så studsade väckarklockan så jag knappt kunde slå av den, låg kvar en stund, steg upp, gick på toa, gick ner och duschade, klev ur duschen och PANG. Det snurrade så jag kände att jag skulle ramla omkull så jag började söka mig mot golvet, men med den hastigheten som allt snurrade så han jag inte ända ner innan jag ramlade, andas lugnt, andas lugnt tänkte jag och låg samtidigt och truckte med ena tån mot den andra stortåns nagel som det tog skitont i. När karusellen stannat så ropade jag på maken så att han fick komma ner så jag slapp gå uppför trappen själv, jag ringde jobbet och anmälde mig sjuk, en stund eller hela dagen, jag visste ju inte alls vad det var med mig. En timme senare så öppnade läkarmottagningen så jag ringde dit, men det strulade hela tiden när man skulle trycka in sitt ärende eller telnr, så slog allt av, men 1½ timme senare så fick jag kontakt med dom. Gissa vilket svar man får??? Stanna hemma idag, ta det lugnt och återkom under veckan om det blir värre eller håller i sig. På tisdag åkte jag till jobbet, det gick hyfsat jag kände mig bara konstig, på onsdag, torsdag och fredag var jag yr på nätterna, helt snurrig på morgnarna och förmiddagrana kände jag mig inte alls bra, men jag har haft en "lärling" på jobbet så jag har suttit mest hela tiden och kollat och instruerat henne så det har ändå gått hyfsat. I går - fredag - så ringde jag ändå läkarstationen, jag vill bli kollad och om det var kristallsjukan så ville jag få hjälp så jag kan jobba ordentligt till veckan för nu ska "lärlingen" börja klara sig mer själv. Jag fick komma dit på en gång och läkaren gjorde en ordentlig undersökning med EKG, lyssnade på pulsådern i halsen, lungor, kollade reflexer och en massa annat så att hon kunde utesluta ngt farligt, det var ju skönt, troligt vis så är det kristallsjuka jag fått, men ingen behandlig blev det, jag skulle ringa sjukgymnastiken för att få ett rörelseschema. Jag ringde sjukgymnastiken och dom skulle ringa upp men gjorde det inte, jag som hade tänkt få fixat detta i helgen så jag kan jobba till veckan, läkaren vill inte att jag jobbar om jag inte blivit bättre och utan behandling lär det ju dröja.
Jag åker karusell frivilligt några ggr/dag för att se om kristallerna hoppar på plats, jag hoppas det inte skadar. Jag får ringa öron/näsa/hals på måndag och kolla vad man kan göra åt det.

I alla fall när jag kom hem i går så hade jag fått ett kuvert, mina stämplar som jag vunnit på Tradera tänkte jag! Nä, det var ngt roligare vill jag lova, det var ett handgjort kort av min kompis och hennes dotter, ett kort "bara för att", gissa om jag blev glad! Tack M & F!!!
Så här ser kortet ut:

Så veckan (arbetsveckan i alla fall) slutade bra även om en person på jobbet bettede sig väldigt fult, men det är ju hennes bekymmer!

Ha en trevlig lördagkväll!


RSS 2.0