Vitrinskåpet snart klart

I dag kommer vitrinskåpet att bli färdigmålat, jag ska även lasera en list vi har saknat och en list runt en "glugg" som jag glömde bort sist jag laserade. Torsdag har jag tagit ledigt och ska vara hemma och fixa till så att matsalen blir färdig (vi har bestämt att vi inte skla måla/tapetsera väggarna där inne ännu.
 
Gardiner till Rebeccas rum och vårat sovrum ska jag beställa på Jotex, 98:-/par. Svarta till henne och mörkbruna till vårat sovrum. Köksgardiner??? vet inte alls hur jag ska ha där. En enda stor hiss/rollup gardin, går det???
Fönstret i sin helhet är 305 cm brett och ca 2 m högt. Delar man upp det så är ytterfönstrena invändigt 65 cm och mitten fönstret 165 cm. Hade det varit bättre/snyggare med tre hissgardiner?
 
Ska lägga in bilder när jag får i ordning dator/kamera.

Färdiglaserat?

Tog ledigt från jobbet idag och laserade boaseringen i matsalen, det blev inte lika bra dom jag trodde. Dels så klumpade färgen sig i penseln och det blev mindre vitt än vad jag ville ha det, det går säkert att lösa med ett lager till men det blir inget av med det den närmaste tiden i alla fall.
Hm. Kommer inte ihåg hur man la in bilder i bloggen från mobil...

I morgon slutar jag tidigt så då ska jag ta itu med skåpet jag ska måla och ha i matsalen, så snart är det rummet färdigt. Förutom gardiner då, jag måste hitta några låååånga panelgardiner eller ett snyggt billigt tyg. Från stång till golv är det 270cm då det går åt ca 12 m gardin i det rummet. Så småningom så ska matsalsstolarna kläs om men det ligger på framtiden. Nu vill jag mest få huset kartongfritt.


Nu funkar spisen

Efter mycket tjafs och letande i spisen av 2 elektriker så funkar änteligen spisen & ugnen, jag skrev nog innan att det bara var ugnen som inte funkade men det visade sig att även spisen knasade sig. Men i går kunde vi laga mat, troligtvis så var det en insekt eller ngt som kortslöt spisen, så det kan bli...
 
Vi har fått så gott som allt på plats i köket. I går var fönsterputsarna i huset och putsade alla fönster och knäckte två rutor, fönsterna var dom skitigaste dom sett någon gång, men nu är dom så fina så. I kväll ska jag hämta gardiner i lägenheten och sätta upp. TV-rumsgardinerna hamnar i gästrummet, Köksgardinerna i Scraprummet och sovrumsgardinerna i Entrén. Stora bekymret är gardiner till köket men det lär väl lösa sig med tiden.
 
Nä nu stundar jobb, men jag har tagit ledigt i morgon för då ska jag vitlasera boaseringen i matsalen.

Icke fungerande ugn m.m.

Bloggar på jobbet innan jag börjar jobba...
 
Ugnen krabblar, det verkar som det är ngn kännare som inte fungerar, så Peter ska i väg och försöka få tag på en ny idag.
 
Vi bytte lås på huset för några dagar sedan, i dörren vi ska ha som ingång var det inte ens ett fungerande lås, men vi har bytt låskista och cylinder, i "kattdörren" är cylindern bytt, det var ev. ett gäng nycklar på vift innan och det kändes inte så bra.
 
I går flyttade Peter köpmansdisken, kontorsmöblerna och lite annat och idag hoppas jag på Vitrinskåpet, bäddsoffan och våran säng. Rebecca kan sova i bäddsoffan på sitt rum, hon kanske ska köpa en ny säng och då är det ju onödigt att flytta den hon har nu.
 
Nä.nu börjar jobbet, ha en bra helg!
/sara

Tack Andy & Anna!!!

I går flyttade vi stora akvariumet (720l) och till hjälp hade vi min arbetskompis kille (som är tyngdlyftare), så det gick ganska smidigt. Nu står det på plats men vi har inte tagit dit soffa & bord så vi vet inte hur trångt det blir, skulle det bli ohållbart så måste vi sälja akvariumet (snyft). Ovanför akvariumet satte vi upp en hylla (Lack från IKEA) som vi fick av Anna & Andy. Tusen tack för hjälpen & hyllan!!!
 
Scraprummet är så gott som färdigt, Rebeccas rum likaså. I hennes rum fattas säng, taklampa och bord och ev. ngn vägghylla.
 
Furuskåpet jag ska måla har vi tagit till huset, men jag har inte hunnit börja med det, vi har inget kvar i förråden borta vid lägenheten. Jag ska försöka vitlasera väggarna i matsalen innan vi tar dit lilla akvariet (375l).
 
Det lite större som är kvar att flytta nu är:
Våran säng, bäddsoffan till gästrummet och ett vitrinskåp, sedan är det bara kontorsmöblerna, soffa, bord, tv och garderobsinnehåll, köksön och allt från köket kvar. Längtar tills vi flyttar in, katterna är inte så glada i att vi är borta hela tiden så det ska bli skönt när vi kan ta med dom.

Köket & sovrummet

 
Nu är sovrummets väggar färdigmålade. Färgen blev inte så tokig som jag befarade men jag älskar den inte...
 
Jag ser att mannen är snäppet sämre än mig på att ta bilder, kameran var inställd på porträtt, kanske inte det bästa att fota en vägg med?
Jag får ta kort på väggen i morgon. Rummet man ser rakt fram kommer att bli gästrum och kontor, tyvärr kommer nattgästerna att måsta gå genom vårat sovrum, men det får gå.
Vad mer har hänt... Rebecca har städat klart sitt rum (nästan, hon hade missat lite spindelnät såg jag), hon har köpt sig en matta och ett batteridrivet ljus för sina sommarjobbspengar. Hon får inte ha levande ljus på sitt rum, dels för att katterna kan ställa till det, men även för att hennes sjukdom (adhd) gör hennes tänkande lite begränsat.
 
Vi fick våra kompisar på snabbvisit kring lunch, när vi stod ute så kom det tranor i massor.
Alla kom inte med på bild, dom var ganska oorganiserade från början, men efter en stund så började dom att formatera sig:
På återseende får vi säga till dom!
 
Denna vecka har jag jobbat tidigvecka och då slutar jag 11.00 på fredagen, så jag har hunnit med rätt mycket i huset idag. Köket har tagit en fasligt massa tid att städa ur. Men nu är jag färdig. Idag har dom sista skåpen och lådorna torkats ur, kyl & frys likaså. Men det som tog mest tid idag var "skafferiet", 85 fack har jag torkat och gnott skiten ur men nu är det klart.
 
I går var vi till Jönköping, men först var vi till Tenhult och köpte en sån fin väggklocka modell större. Klockan är upphängd men någon bild på den blev det inte, ska försöka fota i morgon. Klockan såg jag hos Jennysmatblogg men den var ju alldelse för stor, men nu passar den ju så bra. Efter klockinköp så åkte vi till IKEA och handlade burkar, så gott som alla skafferivaror ska ligga i glasburkar.
Vi köpte 5 glas också, dom ska vi ha batteridrivna gravljus i, dom ska stå i köksfönstret, eftersom katterna är överallt så vågar vi inte ha levande ljus på så många platser. Jag vågade inte köpa så många burkar innan jag visste hur det skulle bli, men med facit i handen så kommer det att bli ganska många burkar till.
11 av 85 fack fyllda. Vi ska inte fylla alla med burkar - tror vi...
 
Nehepp, nu ska jag stänga datorn (efter jag tagit en blocketrunda, måste kolla om jag kan hitta en hundgård eller liknande till kissarna så dom kan få komma sig ut).
Ha en underbar helg!

Inlägg med Iphone funkar inte så bra

Jag testade att blogga med Iphonen och det gick inget vidare för mig, så jag får nog använda datorn så länge jag kan. Vi vet inte hur vi ska göra med internet när vi flyttar till huset, det finns inte indraget... Hur som helst så har vi kommit en bit på väg med huset. Uppe är det tömt på alla deras saker förutom en säng och en lampa. Nere är köket tömt och hälften av cafémöblerna är magasinerade, resten ska Peter fixa i morgon om det inte regnar. Rebeccas rum är färdigmålat och hon har påbörjat städningen och så här såg det ut innan målningen:
Peter var där i går och målade, hon ville ha svart eller mörklila i "sovalkoven", dom hade ingen mörklila så det fick bli svart och det tycker jag är bättre, det blir lättare att matcha andra färger och nu ser det ut så här:
Idag har sovrumstaket målats och elementet på toan har fått sig tre omgångar färg. Vi var iväg och köpte väggfärg till vårat sovrum, färgen heter våräppel och jag är lite rädd att jag inte kommer att bli helt nöjd med den, men vi hittade inget alternativ och Peter tror det blir bra. Tapeten jag ska sätta upp lite här och där inne i scraprummet var tillfälligt slut och jag fick inte köpa visningsrullen så scraprummet får vänta. Efter shoppingturen så gav jag mig på köket och torkade ur några skåp, sedan blev jag sugen på att putsa fönster men jag fick inte isär fönstret jag började med så det blev bara insidan, vi kämpade så länge med att få upp det (utan att lyckas) så vi avslutade dagens arbete och gick upp och gav kaninerna mat. I morgon ska Peter spackla sovrummet och bära cafémöbler, jag ska fortsätta med köket har jag tänkt. Sedan måste jag få honom att följa med till Borås, jag har hittat en klocka som skulle passa så bra, vet bara inte hur jag ska övertala honom att vi ska dit. I och för sig måste jag ringa och kolla så klockan finns kvar. Nä, nu blir det snart loppelådan, har tidigvecka i veckan så jag börjar jobba 5.45 Ha det!

RSS 2.0