Grattis min vän!

När jag skulle göra kortet till min äldsta vän (vi har typ känt varandra hela livet, hon bor kvar i barndomsbyn så vi träffas var gång jag åker "hem"), så hade jag turen att hitta en skiss jag tyckte om och visste direkt vilken stämpel jag skulle använda. Skissen hittade jag hos Kristinas scrapbooking blogg, jag var till och med så modig så jag skickade in kortet till tävlingen som hörde till skissen.
 
Motivstämpeln blev en av dom nyaste Magnolierna, en stor rosa kakservett som jag haft länge i mina ägor men aldrig velat använda, jag är den snåla typen som hela tiden egentligen måste ha två av samma för att kunna använda, men jag försöker ta mig i kragen och använda det jag har..., satte på lite bling på kakservetten, lite silvrigt glitterlim på dom utstansade hjärtanen och på ena mönsterpapperet (för att det redan var på det ena mönsterpapperet) och bokstäver från Panduro. Hennes hjärta fick lite crackle paint, men som vanligt är det svårt attfå det till att synas på bild.
 
Jag tänkte från början ha kortet helt i svart/vitt och med bara Tildas hjärta i rosa, men på ngt sätt så lurade sig mer och mer rosa in på kortet.
Kanske borde jag ha chalkat kakservetten? Äh, jag blev ändå ganska nöjd och hon som får kortet brukar bli jätteglad att jag hör av mig och det är ju huvudsaken!
 
Vet ni vad?
I morgon är veckans sista arbetsdag för oss i sysalen, vi är några arbetskompisar som drar till Ullared & Ge-kås på torsdagmorgon med övernattning, det ska bli så roligt.
Det bästa är att det är inte mycket grejer jag måste handla, så jag kan mest bara gå omkring och kika.
Lunch på kina/thai restaurangen, sedan blir det smörgåstårta till kvällsmat & frukost, gissa om vi kommer att må gott!
 
Tjingeling, ha det så bra!
 
 

Tröstkort till mor lilla mor...

Mamma skulle till tandis och fixa en plomb, tandis tyckte att det var bättre att dra ut tanden, misslyckades och det blev en kraftig blödning, skickade upp mamma till lassa där dom inte kunde fixa tanden. Hon får en remiss till Umeå (13 mil bort), där hon ska röntga sig. Nu är hon röntgad men inte tillfixad och har så klart ont så jag gjorde ett litet krya på dig kort.
En Magnolia blev det även till hennes kort, jag är nog ganska glad i Magnoliastämplarna och på tal om det!!!
Jag har fått tag i en stämpel jag letat efter att tag, äh, svårt att beskriva jag får visa den när den kommer hem hit.
 
Jag använde lite grejer jag inte brukar använda. Det var länge sedan kanstansen som ser ut som ett rivet block blev använd, Chipboardbiten längst upp till höger har jag haft vääääldigt länge, köpte en plåtlåda på Panduro (???) med en massa chipboardbitar i, kanske mest för lådans skull - jag är ju lite lådtokig... - Jag stämplade en text på den och satte fast den med brads som ser ut som skruvskallar. Blombladet är från en MagnoliaDie som jag har velat ha länge men inte kommit mig för att köpa, men när jag skulle beställa billiga Magnolior från Hannas Pysselstuga så passade jag på att köpa den och det är jag glad för!
Lite småstämplar från Magnolia, Martha Stewart och Vilda Stamps stämplade jag dit också, idén har jag fått från asamias blogg. Hos henne hittar man alltid en massa inspiration!
Tack!!!!
 
Jag tänker ofta att jag ska ta mig i kragen och blogga lite oftare, jag tänkte ju visa huset men det blir inte av, jag skyller på bärbara datorn... och att jag inte orkar dra igång stationära... skyll???
 
Nä, nu ska jag gå ner och duka vi ska ha matgäster och jag har gjort laxlasagne som snart ska skjutsas in i ugnen, ja, jag har gjort en vegetarisk också eftersom hon är vegetarian. (det här blir alltså igår eftersom jag ska publicera detta förts i morgon, söndag.
 
Ha det gott och glöm inte att jag skulle bli så glad om du lämnade en lite kommentar, har du en egen blogg/hemsida så kikar jag förbi!

Sofia fyller jämnt!

 
Det hade jag ju inte kolla på, konstigt nog. Jag kollade ju i min födelsedagsalmenacka vilket datum, så då hade det ju varit smidigt att kolla vilket år hon är född också, men icke, det läste jag på Facebook...
 
Men, men, jag glömde inte bort hennes födelsedag, vilket jag gjorde i fjol och så här blev kortet
Magnoliastämpeln som följde med näst sista numret av Magnoliatidningen och ett Magnoliastaket fick det bli som motiv. Sofia är Hundmänniska, hon har ett gäng whippet´s (hur skriver man det i flertal???), inte så lika hunden på bilden, men det är en hund i alla fall.
Negativrutorna som det står hennes namn i har jag med för hon är en riktigt duktig fotograf, hennes foton på framför allt hundar är grymma!
 
Färglagt har jag gjort med mina pennor, jag blandar hej vilt mellan Tombows och Distress Markers. Jag tycker bättre om TB pennorna, men DM pennorna har färger jag också ville ha, DM pennorna tycker jag torkar igen lite mellan varven medans TB alltid är perfekta att måla med.
På staketet kletade jag på lite crackel paint, men det syns inte på fotot.
 
Nähä, nu ska jag blogga ett kort jag gjorde till mor min, men det lägger jag upp först i morgon.
Ha en trevlig lördagkväll, antar att dom flesta sitter och ser Melodifestivalen som går i min hemstad Skellefteå som jag numer bor ca 120 ifrån...

RSS 2.0