Årets första julkort

Jag är lite vimsig, men jag tror att detta är årets första julkort, jag har gjort ett schema så att jag ska göra ett kort per vecka, ngn vecka blir det två kort, men då ska det räcka till alla julkort, födelsedagar, ngn bröllopsdag, morsdag m.m. Nu blir det inte ett i veckan, jag är sugen men får inte till det, så ngn slipper korten från mig, haha.
 
Jag fick tips inne på SS om ett redigeringsprogram som jag redan glömt namnet på (hör av dig om du vill veta så kollar jag upp det). Det här kortet är det första jag redigerat, programmet skulle vara jättelätt att använda, men trög som jag är så fick jag inte till det som jag ville, måste träna mer.
Bilden är uppljusad och beskuren, tycker kanske den blev lite för ljus, sedan ville jag ha en finare ram, men det lyckades jag inte med, vridit den skulle jag också ha testat, men så långt kom jag inte.
Hur som helst så blev jag hyfsat nöjd med kortet. Snöflingan och GOD JUL är utskuret med Slicen, glitterlim på julstjärnan och på "kakservetten", den hade jag svårt att pilla loss allt från efter stansning så jag ska försöka köpa mig en metallplatta att lägga i "Sixten", det ska visst bli bättre då.
 
Jag färglägger med både Tombows och med Distress marker. Tycker om bägge, men tycker Distresserna har en tendens att vilja torka ihop...
 
Ha en bra vecka, jag ska försöka ta mig i kragen och fortsätta med fotningen av huset, jag har ju kommit till det vi kallar Entrén. Peter har satt upp spottar till darttavlan, så nu saknar han bara mattan (och förmodligen en ny darttavla och... och...).
 

Lowa blev 2 år

Den 17 januari blev min kompis dotter 2 år, dom var till oss några dagar innan 2 årsdagen så hon fick kortet då.
 
 
Stämpeln är en sötnos från WOJ, stämplat runt motivet med en Magnoliastämpel.
Slicen fick skära ut 2:an, hjärtanen och LOWA.
Jag gör alldeles för lite kort, men jag tycker jag har svårt att få dit dekorationer, blommor osv. Jag är en långsam scrappare, jag håller på i flera dagar och kämpar och när jag väl gjort ett kort så sätter jag oftast inte igång med nästa direkt. Jag har som mål att göra ett kort i veckan men det blir inte det.
Jag är bättre på att shoppa grejer, jag har hur mycket scrapgrejer som helst, men ändå lyckas jag hela tiden hitta ngt nytt jag vill ha...
 
Från det ena till det andra, Idag har jag bakat tekakor, bullar och maränger, så när vi har gjort stallet ska vi ta med lite fika och gå till våra kära vänner och fika.
 
Ha det så gott!

Matsalen

För mig var det självklart från början att ha detta rum som matsal, nu fick jag inte medhåll från alla, men jag stod på mig och nu är i alla fall jag och min man nöjda med det.
 
Här står jag i dörren till hallen och tar kort. Matsalsmöbeln är från min farmor, stolarna ska kläs om och några av dom måste limmas i fogarna dom är ganska rangliga. Jag har 6 stolar men skulle vilja ha ett par till, får se om man kan hitta ngt liknande på auktion eller så. Väggarna är inte ommålade, jag vet inte riktigt vilken färg jag vill ha, från början ville jag tapetsera med tegelväggstapet, men nu tror jag att jag vill måla istället, kanske en go grön färg?
 
Gardintyget köpte jag på Jotex, vi har ju så himla högt i tak och höga fönster så det är svårt att hitta färdiga gardiner. Hur som helst föll jag för det här dalatyget, jag har dalablod i ådrorna då min gammelfarmor (mammas farmor) bodde utanför Orsa, vi tillbringade många somrar hos henne. Tyget fanns  även i beiga färger och det var jättesnyggt, men jag tror det skulle ha blivit mesigt eftersom jag bara har gråa möbler.
 
 
Det här skåpet köpte jag för flera år sedan, jag hade sett en bild i en tidning om hur dom målat om ett furuskåp. På Blocket hittade jag ett precis likadant skåp 13 mil härifrån, men skåpet var billigt så vi åkte ner och köpte det. Men jag fick inte måla om det för mannen min, han tyckte det var fint med furu... Det har fått förbli omålat, men när vi skulle flytta in i huset nu så sa jag att skåpet ska målas om och så blev det och jag är jättenöjd, så mycket snyggare blev det.
I denna hörna har det stått en bardisk med inbyggt kylskåp, så när det revs bort så var det inte målat bakom bygget och listerna räckte inte till + att det inte var matta under hela. Så precis där skåpet står är det ingen matta. Vi får köpa nya lister till denna hörna, vi bryr oss inte om att det inte kommer att bli samma i hela rummet.
 
 
 
 Det här skåpet är ett inbyggt skåp med en massa fack, det passar mig utmärkt eftersom jag älskar lådor, fack, ja all förvaring. Här har jag ljus, sevetter och dukar till matsalsbordet. Jag brukar alltid ha en duk på bordet men hade ingen färdigstruken. Jag har ett fack för dukar som passar till bordet när bägge iläggsskivorna är i, ett för dukarna till bordet med ena skivan i (som vi nästan alltid har) och ett fack för dukar till bordet utan ngn iläggsskiva i. Det är praktiskt att veta vilka dukar man kan välja mellan, istället för att ta fram och mäta.
 
Här kommer sista bilden från matsalen, det var härinne lilla akvariet stod (till vänster om gardinen) till det började läcka vatten. 1:a advent vid 5-tiden (minns inte riktigt) så låg det en massa vatten på golvet och det bara fortsatte att rinna, så det akvariet använder vi inte längre. Vi får se om det blir ngn skänk som får stå där, jag har hittat en jag vill ha, men vet varken pris eller stl.
 
Nä, nu ska jag ner och värma mig lite, det  är ganska svalt här uppe på kontoret. Om en stund ska vi till kaninerna och klippa en massa klor, mocka och mysa med dom, dom har blivit lite åtsidosatta nu under jul då vi haft min son, bror och mor här i två veckor.
 
Ha det så bra, vi ses!
 
 
 

Försenat julkort

Jag föreslog A på jobbet att vi skulle ge varandra julkorten efter jul, för jag kände att jag skulle få svårt att fixa det innan, men nehejdå, kortem skulle bytats innan vi gick på julledighet. Sista veckan vi jobbade innan jul så blev jag sjuk, ringde A och bad henne lägga glasögon och lönebesked i mitt skåp och då pratade vi om julkort, hon skulle inte hinna innan jul!!!
Nu var det ju ingen panik längre, men nu är i alla fall kortet gjort och hon fick det för kanske en vecka sedan, jag minns inte. Hon hade bestämt hur det skulle se ut, eller så här löd ordern:
Ett kort helt i vitt (jag förhandlade mig till att få använda silver också), det skulle finnas med en snögubbe, så här blev det:
Jag skulle ha med lite blommor också (inget krav från A) men dom glömde jag bort.
 
I morgon ska jag försöka fota matsalen och blogga om den, för er som inte vet så ska jag blogga mig genom vårat hus, en gammal charmig stationsbyggnad.

RSS 2.0