Grattis Jörgen!

Min mans barndomskamrat fyller år idag, vi träffas tyvärr allt för sällan men när vi väl gör det så har vi alltid supertrevligt. Dom bor inte nästgårds så att säga så vi skickar honom ett kort.
Eftersom det är ****svårt att göra ett killkort så fick min man äran att välja stämpelmotiv och han valde en stämpel som han själv hittat på en mässa. Vi var i Gbg  för flera år sedan på en mässa och han såg denna stämpel och blev störtförtjust i den, nu scrappar han ju inte själv men jag tackar ju inte nej till en stämpel!
 
Jag tyckte jag fick till "slemmet" på paddan ganska bra.
Textstämpeln är från ett ark med texter som Inger Andersson gjort (hoppas det var rätt namn). Användbara stämplar tycker jag!
 
Ha en trevlig helg, och vet ni vad? Nästa lördag så har jag arrangerat en liiiten scrapträff, det blir nog inte så många som kommer, men det blir nog roligt ändå. Jag har aldrig varit på scrapträff, men när jag scrappat med min arbetskompis A, så har det varit betydligt roligare än då man sitter ensam - men det är inte så tokigt det heller...

Scrapliftat ett kort!

Idag visar jag ett kort som jag scrapliftat från denna blogg:
http://www.sol-solveigshobbyblogg.blogspot.no/
 
 
Brunt och vitt, motivstämpeln är från ett clearstampsark med julstämplar och runt motivet är det stämplat med en från, ja, mitt minne är tragiskt dåligt ibland. Men ni vet säker vilket märke jag menar, Norskt tror jag...
Jag vill egentligen alltid riva kanerna på papperna så det ser lite slitet ut, men eftersom jag ska stå på julmarknad så tänker jag att en del kanske vill ha lite striktare kort. Man ska nog kanske inte tänka på vad folk vill ha (helst inte jag som ändå inte tror att jag får några kort sålda, ser det egentligen mer som en lite utställning). 

Kan du riva ut en boksida?

Dagens julkort har legat färdigt ett tag, skissen hittade jag på en Norsk sida har jag för mig. 
Måste fråga er, har ni samma problem som jag?
Jag kan inte riva sidor ur böcker, boksidan på det här kortet har jag köpt i en webbutik, det har jag inga problem att använda eller att köpa för den delen, ja, kanske lite pga att jag inte har så många sidor, men inte moraliskt sett. Men för läääänge sedan så köpte jag en bok (Bibel) på Tradera för att använda bladen till scrap, men det tog emot så jag köpte en till på Tradera, tänkte att det blir lättare om jag har två, men nej. Köpte ett bokpaket på en scrapsida för det var nog bara det att det var svårt att riva för att det var en Bibel (jag är inte troende, men ändå). Men jag fixar inte att riva sidor ur böcker! Hur ska jag komma över det?
Jag försöker tänka att så länge dom sitter i boken så får ju INGEN se dom, när jag sätter dom på korten så syns dom ju i alla fall, men nej, det går inte. HJÄLP!!!
 
 
Här har vi ett kort i blått och brunt med en Magnoliastämpel som jag tycker är så fin. Man kan maska bort stämpeln och sätta dit en annan text om man vill så den är användbar!
Slicen fick skära ut den skimrande kvisten, en liten minipunch har gjort den lilla snöflingan i blomman och som jag skrev så är textbladet en gammal boksida som jag köp i en webbutik för länge sedan. den andra texten är en stämpel som jag också tycker mycket om! Martha Stewart punch är använt och Spellbinder dies.
 

Hönsigt julkort!

Jag satte mig och påbörjade ett julkort, det är nog bara monteringen kvar, kommer på att jag har nog inte bloggat dom senaste jukorten, det blev ju lite födelsedagar som kom emellan!
 
Här har jag gjort ett kort utan lull, lull om man nu inte räknar bandet och rosetten dit, nej, det gör man inte.
 
Här har jag maskat ihop två hÄnglastämplar, tjejen räknas nog till en påskstämpel, men jag tyckte det funkade så här också, det finns väl kanske dom som vill ha ett julkort att ge bort till hönsägare? Rosetten får jag inte att se vettig ut, men antar att övning ger färdighet och eftersom jag sällan gör rosetter så kan man kanske inte förvänta sig att dom ska bli bra heller. Som vanlilgt har jag färglagt med pennor (Distress markers och/eller Tombow). 

Förvirrad eller...???

Tidigare i veckan fyllde min moster år, i god tid hade jag gjort kortet och bloggat om det, men satt datum på bloggandet så att det poppar upp på rätt dag. Då kändes det väl som att jag gjort det jag skulle så jag höll på att glömma bort själva postande av brevet. Samma med min bror, men där har antingen ngt blivit fel eller så har jag glömt att blogga det, hans kort kom fram i tid trots att jag skickade det dagen innan han skulle få det och så snabb brukar inte posten vara. Men så idag så såg jag att en gammal klubbkompis/kaninhopparvän fyller år men kan inte minnas att jag skickat kort till henne, men var ganska säker på att jag gjort ett kort till henne, men det fanns inte på bloggen (men nu såg jag att det ploppat upp, senare på dagen än jag trodde). Så i morgon kommer kortet i föregående inlägg att postas...
 
Här är i alla fall kortet till min bror som fyllde år i går:
 
 
 
Usch, så tanigt det blev... det tyckte jag inte innan. Undrar om jag glömt chalka kanterna?
Ja, ja. Cykelkillen är en hÄngel och den valde jag för att min bror har återupptagit motionscyklingen igen. Motivet är som vanligt färglagt med antingen Distresser eller Tombowspennorna eller kanske både och.
Fiskedragen tog jag med för att han fiskar lite när han är uppe i stugan och mer lär det väl bli när han är färdig med bygge, målning och småfixet av stugan. Frimärket för att han samlade på frimärken i sin ungdom, filmstrippen för att han har en megafin kamera som han borde använda oftare!!! Stickersen med kaffekoppen för att han inte tackar nej till en kopp kaffe. Så här tänker jag ju inte alltid när jag gör kort, men jag har upptäkt att jag är så *** dålig på att använda mina grejer när jag gör kort, så nu försöker jag övertala mig att man kan inte bara köpa och köpa, man måste använda det man köper...
 
Jag är inne i ett äckligt shoppingstim nu, vet inte hur många stämplar jag köpt senaste månaderna, främst hÄnglar men även Magnolier. Denna hÄngel är inte nyköpt, den köpte jag i ett kit medans hÄnglar & stÄnglar fortfarande fanns. Bara i veckan så har jag fått hem minst 10 hÄnglar, 5 magnolior, ett paket från Panduro med blommor, cardstock, designblock, hörnstans och bokstavsstickers, tur jag inte är på krogen eller köper kläder så ofta (krogen=aldrig), så jag kanske kan motivera mina scraputgifter med det.
Nu är det bara en (känns som jag sagt det förut, hihi) hÄngla kvar jag jättejärna vill ha tag på...
 
Har du hon som har en hjärtegirlang? Vill du sälja eller byta mot Dalahästen som jag förivrade mig på så att jag köpte två utav av, så hör av dig!
 
Nu ska jag gå och göra ett till julkort så jag har några att ställa på bordet på julmarknaden.
 
Ha en trevlig söndag (eller vilken dag du nu läser detta), det ska jag ha, är bortbjudna på fika vid tre-tiden...
 

Grattis vännen!!!

Min före detta klubbkamrat fyler år idag, Grattis!!!
Ladyn på kortet ser ut att njuta, hoppas du mår ok så du kan njuta av din födelsedag!
Jag blir så ledsen när jag måste skriva min f.d klubbkamrat. Vi har tävlat i kaninhoppning för samma klubb i flera år, suttit i samma styrelse nästan lika länge, men nu ska vi lägga klubben på is ett tag. Hennes cancer har kommit tillbaka och jag kände att utan henne så orkar jag inte driva klubben vidare lägre. Men jag hoppas att vi om några år orkar dra igång igen. Hon är stark och med en sjujävla kämpaglöd så jag vet att hon fixar detta, men hon ska slippa tänka på klubben utan all focus ska ligga på att friskna till!
 
Här har jag valt att maska ihop 4 olika stämplar, alla från Vilda utom trattgrammofonen som jag fick köpa av Marie, tack, tack! Jag glacade flaskan och la glitterlim på skummet. Magnolias hjärtedies använde jag också. Även detta kort blev blomlöst, fast jag tror C hade inte haft ngt emot lite dekorationer, men det tog stopp.
 
Lämna gärna en hälsning och en bloggadress om du har, jag älskar att blogga runt och hämta inspiration!
 

Grattis moster!!!

Hipp Hipp Hurra, idag fyller min moster år! På tal om henne, gästar ni Skellefteå med omnejd (Bureå) så måste ni bara försöka få komma och fika på hennes café, Café i lä (www.cafeila.blogg.se). Hon har hur mysig trädgård som helst, gott hembakat fika och Italiensk glass och till sommaren skulle dom satsa på ngn nyhet också. Helt klart värt ett besök!!!
 
Det här kortet gjorde jag till henne, så fort jag såg Magnoliastämpeln så visste jag att jag måste ha den till ett kort till henne. Hon är lite av en medeltidstjej...
 
Tjejen och Cacaostämpeln och hjärteswirlen är från Magnolia. Katten, spjutbanderollen och Grattistexten är från Vilda. Grattistexten är en vanlig grattisstämpel som jag stämplat upp och klippt isär, den texten och kattens ögon fick lite glitterlim på sig. Ugglecharmen som jag köpt på FB satte jag fast med en brad. Lite blommor och blad i ena hörnet lyckades jag få dit.
 
Min moster är konstnär, hon håller på med typ allt och har en supermysig verkstad och hobbyrum nere i sin källare, så bodde jag inte typ 120 mil från henne hade jag nog tillbringat en hel del tid hos henne och pysslat, jag tycker det är lite småtråkigt att sitta själv och skapa. Idag försökte jag övertala herren i mitt hus att han skulle tillbringa mer tid på ovanvåningen så jag slapp sitta själv, men framför allt så att vovven inte behöver få beslutångest om vilken våning han ska vara på. Hunden tycker det är bäst när flocken är samlad. Gubben kan gott sätta upp en darttavla i sovrummet och stå där och kasta.
 
På tal om dart, mannen min har tillsammans med några andra grabbar startat upp en dartklubb, Vest End Dart Club, så snart blir det nog seriespel för honom, kul nu när vi inte håller på med kaninhoppningen så mycket. Kika gärna in på deras hemsida (om inte annat för att den ska bli lättare att hitta till, den blir visst det ju fler som är in på den).
 
Nähä, nu ska jag slita mig ifrån datorn (detta inläggs skriver jag den 28 sept).
Ha det gott!

Ytterligare ett julkort

Nu kommer dom tätt julkorten, men lugn snart blir det garanterat ett uppe
Hugo från Scraplyckan är ju så himla söt, lilla musen är från samma tillverkare. Granstämpeln är från Magnolia och allt är ihopmaskat. Snöpennan är använd och den nya GOD JUL diesen från Rox Stamps.
Alla tycker ju inte om blommor och så, så en del kort får man hålla lite "renare", eller så är det bara för att jag har svårt att få dit dom ibland...???

Mera julkort

Då var det dags för ett julkort igen.
 
En Magnolia och en Penny Blackstämpel fick samsas på detta kort. Färglagt med antingen TB eller DM eller kanske både och... Lite glitterlim på snöflingorna, vingarna och vovvens luva.
Visst är dom lite äldre Magnolierna finare än dom nya? Fast jag har en del sötnosar som är nya också...
Texten är utskuren med Slicen - åh, vad jag tycker om den maskinen! Måtte den inte gå sönder ngn gång.
 
Ha en bra dag!

RSS 2.0