Fina hÄnglatuppen!

Fick tag på denna underbara tupp i en facebookgrupp för hÄnglaälskare.
Jag fick betala en bra slant för honom, men han är ju så fin.
Tja, vad ska jag skriva? Bokstäverna är från Panduro, "hönsnätet" är en mask, också den från Panduro.Vingen är separat och den satte jag fast med en knappbrad.
 
Än är det inte påsk, men jag får göra kort lite i förväg för jag är så förbenat långsam när jag scrappar.
 
Ha det gott!
 

Barndomskompisen fyller år.

Så var vi inne i slutet av februari och en barndomskompis till mig fyller år idag.
 
Det fick bli en hÄngla även på detta kort, jag har ju som jag skrivit innan, köpt en himla massa hÄnglar senaste tiden, fast just denna har jag haft väldigt länge. Vi får väl se hur många kort det blir med dessa underbara varelser innan jag använder någon annan.
 
Inte en endaste dekoration på det här kortet, ibland blir det så...
 
Ha en bra söndag, själv är jag på kaninhoppning hela dagen, första gången på flera månader, tror det var augusti sist och då dömde jag bara så det är läääänge sedan jag tävlade, det ska bli skoj!

tada

Mina första sockar som jag stickat, det var riktigt roligt. Jag hade ingen mottagare i tanken när jag gjorde dom, men det var inte så mycket garn så det blev ett par barnsockar i snurrmodell.
Här om dagen så skulle jag lämna ett välkommen till världenkort till min arbetskamrat (eller till hennes lilla Smilla), då kom jag på att Smillas storasyster Marielle kunde få sockarna, för lilla Smilla skulle få sockar nr. 2.
 
När jag gjort mitt första par så blev jag sugen på att fortsätta så jag fick tag på ett gulligt bebisgarn i lila och stickade ett par till arbetskamratens blivande bebis.
Oj, ena socken ser mycket större ut... Ja, helt jämna blev dom nog inte, men det var en fin färg i alla fall.
 
Jag gjorde ett färgmatchat kort till:
Ja, som ni kan se så sitter hÄngla ilet i, vingarna fick cracklepaint men det syns inte på fotot.
Här har jag som har så svårt med dekorationer fått dit 7 blommor och lika många brads, inte illa för att vara mig!
Spellbinders och BS använt plus dom fina hjärteswirls diesen från Magnolia, den tycker jag verkligen om.
Sist men inte minst, jag har för första gången använt ett metallhörn av denna modell!
 
Det som är tråkigt är att jag verkligen inte kan texta, men jag har sett små, små bokstavsstämplar som inte var mer än 5mm, så jag ska försöka få tag på dom, tror dom kan funka bra på kort...
 
Ha en fin dag!
Lämna gärna en kommentar och har du blogg, lämna adressen så jag kan kika in hos dig!

Julkort i grönt & rosa!

Idag så är det dags för kompisen till gårdagens kort att visa upp sig.
Lika men ändå olika...
hÄngla med kanin, jag bara älskar denna stämpel! Frantage runt kanten. Spellbinders och Big Shoten har fått jobba. Textstämpeln tror jag är en Gummiapan. Lite blommor och jag har använt knappar!!! 
Lite roligt är det att inte göra alla julkort i "julfärger".
 
Jag var in på mormormargaretas blogg häromdagen (vilket jag är lite då och då) och hon kan det där med att "slösa" papper. Jag som knappt vill använda papperna när jag gör kort och hon gör kuvert av mönsterpapper!!!
Jag blev inspirerad och i alla fall lite bättre på att slösa så jag tog lite mönsterpapper på insidan också:
Jag kanske kan lära mig jag också. Jag frågar mig själv ibland varför jag är så *** rädd om papperna? Jag SKA INTE starta upp ett museum så varför inte göra åt dom? Jag har inget bra svar, men ska försöka peppa mig att använda lite mer papper... Det blir ju fint!
Snöflingestans från Fiskars (inköpt billigt på Ge-Kås). Stämplarna köpte jag på halva priset på en tobaks- och spelaffär som skulle sluta med scrapsaker - jag hade ingen aning om att dom ens sålde scrap...
 
Lämna gärna en kommentar och berätta hur du tänker ang. slösa papper, riva blad ur biblar och andra böcker, det har jag också svårt för, men det av mer moraliska själ...

Julkort i skotskrutigt.

När jag gjorde det här julkortet så kom jag ihåg att stämpla upp även till kompisjulkortet. Jag har ju, som jag skrivit innan, tänkt försöka göra två julkort/julkort jag ska göra. Förra året satte jag mig i knipa, då jag sålde i princip alla julkort jag gjort till mina nära och kära och eftersom jag tänkte stå på våra lilla julmarknad även i år så tänkte jag försöka fixa lite extra julkort.
 
Jag har ytterligare en idé i år och det är att köra så mycket som möjligt med hÄnglastämplar (dels för att dom är så fina, men kanske även för att lätta på samvetet, jag har köpt ruskigt många hÄnglastämplar senaste halvåret).
Här kommer dagens kort:
hÄnglastämpel så klart, men inte vilken hÄngla som helst, hon är min första riktigt DYRA hÄngla, jag minns att jag tyckte att jag inte var riktigt klok som betalade så mycket, men hon var ju så söt! Nu har jag nog betalat mer för några hÄnglor...
Textstämpeln, kan vara Gummiapan, minnet är varken bra eller långt.
Skissen är förresten från Milo Lilja.
När jag hade klistrat fast mönsterpapperet ångrade jag att jag inte ruggat kanterna på det, men kanske någon föredrar dom oruggade...
 
Insidan gjorde jag så här:
Lite hörn utskurna med Slicen, en swirltextstämpel från Stämpelboden och ett utstansat hjärta.
Jag tycker det är svårt med insidor, helst när man inte själv ska ha kortet, men vet ju inte riktigt vad folk brukar och vill skriva. Ska det bara vara God Jul eller både God Jul & Gott Nytt År, är det till en eller flera, är det från en eller flera. Inte lätt att veta, m en jag har bestämt mig för att göra dom som jag vill, sedan får dom köpa eller låta bli eller så får dom klistra över en egen lapp om texten inte alls funkar...
 
Det är så roligt att göra kort när man blir nöjd med dom och det här kortet blev jag faktiskt nöjd med.
I morgon kommer kompiskortet -ett kort i helt andra färger, men med samma stämpel och ungefär samma upplägg!
 

och här kommer kompisen till Påskkortet

Ett Julkort i rött och brunt efter en skiss jag hittade någonstans som jag inte kommer ihåg just nu...
Jag stämplade upp denna samtidigt som Påskkortet jag visade i förrgår, smidigt då man ändå har stämpeln framme och när man ändå målar huden på den ena kan man måla den andra med.
 
Det är ju inte alltid jag blir nöjd med mina kort, men det här blev jag nöjd med.
hÄngelstämpel, lite kantstämplar. Textstämpeln tycker jag är så fin, swirlen likaså. Knipsade av blomstjälkarna för första gången, kommer nog att göra det fler gånger.
 
Jag har skrivit ut en massa skisser som jag samlat i en pärm, när man kör fast så är det ett smidigt sätt att få igång sig igen. Dom flesta skisserna är från Milo Lilja, och nu när jag ser kortet så undrar jag om inte skissen jag gått efter är från henne...
 
Nä, nu har jag suttit här och bloggat hur länge som helst (det är den 1/2 när jag skriver detta, har gjort inlägg som ska publiceras från den 1 februari fram till den 11 februari, en del dubbletter kanske det blir, det har krånglat en del, men jag får hoppas jag kan plocka bort dom i efterhand om det behövs. Nu ska jag ta och hitta på något med våran älskade hund Bobby!
Det ser ut som att han står i en hundgård, men det är stängslet mot järnvägen man ser.
Visst är han fin våran kille?!!! 
 
Ha en bra dag!

Grattis Sofia!!!

Idag fyller Sofia år, vi träffas typ aldrig, hon bor långt uppe i Norrland i ett samhälle jag bodde i en gång i tiden.
Men jag följer henne på Instagram & FB, älskar hennes foton av hennes hundar, hon är en skicklig hundfotograf!
 
Jag bestämde att kortet skulle gå i rosa & grått, hittade en skiss av Milo Lilja, den blev väl inte som skissen, men jag fick hjälp på traven i alla fall. Blommorna blev jag nöjd med, men inte stenswirlarna från Vilda Stamps. Jag måste skaffa en sån grej så man kan spegelvända motiv med, vad heter det och vart får man tag i en?
Stämpeln är en... hÄngla!!! Inte helt otippat då jag bestämt mig för att använda mest hÄnglor i år och detta är dessutom favoriterna bland favoriter, min första riktigt DYRA stämpel, men inte den sista, hihi.
Spellisarna blev också använda!
 

Julkortet som blev ett Påskkort

Skulle göra ett Julkort, eller två då eftersom jag försöker att få lite extra kort att ta med på julmarknaden.
Men efter en stund så fick jag inte ihop det så det bidde inget julkort, det bidde ett påskkort...
 
Jag valde papper först, vilket jag oftast gör, tycker det är lättare att få till färgerna då än när man färglägger först.
Här är det ju också en hÄnglastämpel som jag använt och nu minns jag, kanske jag såg en utmaning som skulle innehålla en KRAM, därav valet av stämpel...
 
I morgon kommer inte kompisen till kortet för i morgon fyller Sofia år och då publicerar jag hennes kort, så kompisen, som för övrigt blev ett julkort, kommer på tisdag!
 
Lämna gärna en kommentar så jag kan hitta till din blogg om du har ngn, annars blir jag glad ändå, kul att se vem som hälsar på i bloggen!

Påskkortsutmaning!

På FB finns en 48-timmarsutmaning som jag hakat på och första utmaningen var ett påskkort.
 
Jag ska ju ändå göra några påskkort så det var ett bra tillfälle att få tummen ur...
Suprise!!! eller not, en hÄngla även idag, jag ÄLSKAR dom små liven!
Jag kände inte för att använda denna stämpel till två kort just nu, så den får inget kompiskort. Men å andra sidan så var kompiskorten egentligen tänkt till julkorten så det gör ju inget...
Men jag stämplade upp en annan hÄngla, en nyinköpt stor och snygg Tupp. Men han bara stansa ut och välja papper till honom, när jag gjorde påskriset till detta kort så gick jag efter tuppens mönsterpapper, fick ett litet hjärnsläpp. Men med facit i handen så kanske det inte var fel att få in lite fler färger på detta kort!
"Hönsnätet" är en stencil som jag duttat med pumic stone. Dom rosa småbitarna som sticker fram är utstansat ur spillbitar.
 
Idag var vi ute och gick en ny runda med våran älskade vovve. Den innehöll bla. en smal, gungig hängbro, men det var inget som bekymrade honom...
Nä, nu ska jag hoppa i duschen och sedan få massage för att sedan slappa resten av kvällen, förutom att jag ska koka ett par ägg, vi ska äta räkmacka lite senare... MUMS!
 

Inte som utlovat

Nej, det blev inget Påskkort. Kände att jag ville blogga Lowas födelsedagskort, det var ju ett tag sedan hon fyllde år.
Lowa är ju både kanin- och hästtjej sina 3 år till trots.
En Magnoliatjej och en hÄnglahäst i Dalautstyrsel, kan det bli bättre? Båda stämplarna är så fina!
Minnet är ju kasst, minns inte vilket alfabete jag har använt, tror i alla fall att det är ett, det kan vara Slicen jag använt, men tror inte det.
 
I Morgon kommer Påskkortet som skulle varit idag.
 

Årets första Påskkort är gjort

Och nu ska det publiceras här också. I och med att det inte är ett julkort så fick det ingen kompis.
 
Två ybersöta hÄnglar fick stå modell denna gång, en ditmaskad blomsterkorg och en liten kanin/hare fick det också bli + björken från Magnolia. En liten söt Tag från Bildmålarna som jag skrev Glad Påsk på nitade jag fast också. Har inte ruggat kanterna, får för mig ibland att jag inte ska göra det på alla kort, men oftast ångrar jag mig sedan, tycker nog den slitna looken är finast...
 
I morgon kommer ett till Påskkort, som från början skulle bli ett julkort.
 

och här kommer kompisen

Jag ska ju försöka göra två kort i stöten när jag ändå har stämpeln framme och här kommer den som "hör ihop" med gårdagens kort.
 
Samma hÄngla, men i grönt & rött idag. Prickarna runt henne är gjorda med en Pearlmaker, asamia gör ngt liknande så det är hos henne jag snott idén, tack Åsa! Ni som inte varit inne hos henne, gå in och kika, ni hittar hennes blogg i min länklista, och när ni kikat färdigt går ni vidare till hennes mamma (mormormargareta), hon finns både i min och i Åsas länklista. Dom gör så fina kort! Det finns det många som gör, men asamia är verkligen en favorit hos mig!
 
I morgon kommer det ett Påskkort som inte fått ngn kompis!

2014...

För att inte hamna i samma sits som jag gjorde 2013 så tänkte jag att jag ska göra två kort i taget. Jag har ju ett korttillverkningsschema där jag tillverkar ca. 1 kort/vecka, ngn vecka kan det bli två. Det innebär att jag får börja med julkorten redan i januari eftersom födelsedagarna är utspridda över hela året och ett födelsedagskort vill jag göra så nära födelsedagen som möjligt. Men då tänkte jag att när jag ändå ska göra ett julkort till någon släkt eller vän så gör jag ett liknande som jag kan ta med på julmarknaden, eller jag tar med bägge men riskerar inte att sälja slut och sedan stå där med lång näsa och inga kort till de mina.
Smart tycker jag, att när man ändå har framme stämpeln, så är det ju bara att stämpla upp samma motiv 2 ggr, sedan rengöra, ska man stansa ut ngt så har man allt framme. Ja, jag tror på idén sedan får jag se hur det går. Jag har redan glömt det ngn gång, jag stämplar, rengör stämpeln och sedan kommer jag på mig...
 
Här är i alla fall del 1 av årets första kort gjort på det sättet, kompisen till kortet kommer i morgon.
Jag har köpt så himla många hÄnlastämplar så jag har tänkt använda dom i massor i år.
Här är alltså en av favorithÄnglorna, dagen till ära i blått & rött. Swirlen och kviststämpeln är från Magnolia-
Kantstansen är en Martha Stewart. Som vanligt är det färglagt med Tombows och/eller Distress Markers, jag blandar hej vilt så jag har sällan koll på det numera.
 
Jag blir så himla glad & förvånad då ni lämnar kommentarer, är inte så bortskämd med det, men gör det gärna!

Några dubbletter...

Här kommer lite fler julkort som egentligen hör till 2013!
Jag hade ju gjort julkort till mina nära och kära, men när sammhällsförening ville att jag skulle vara med på julmarknaden och sälja kort så gjorde jag det med tanken att jag inte kommer att få några kort sålda. Jag fick fel, alla kort blev sålda, så det blev till att snabbgöra några kort till dom jag kände att jag verkligen ville skicka till. Några hade jag faktiskt inte med till marknaden bara för att jag redan hade skrivit julhälsningen från oss i dom...
 
Sofia är en som jag absolut vill skicka till, hon har ett gäng Whippet´s och denna hund var det närmaste jag kunde komma...
Tjejen är en magnolia och Vovven en Penny Black, på tal om det så har jag kommit in i ett shoppingstim IGEN! Så nu väntar jag hem en begagnad Penny Blackstämpel, en hund även det.
 
Jag lägger in ett till kort, jag bloggade det innan detta men det inlägget verkar ha gått upp i rök.
Detta kort är skickat till ett par uppe i Värmland, dom har höns så jag tyckte stämpeln passade bra! 
 
Det här kortet gjorde jag till min moster, jag hade gjort ett liknande redan i Januari -13, men det blev sålt och till moster vill jag ju skicka!
 
Ett snabbkort till mannens barndomskompis som vi har lite kontakt med och träffas då och då, lite för sällan tycker jag...
 
Brorsans äldsta dotter med familj fick detta kort, dom har en liten busig kille, så jag tyckte Hugo åker skidor passade perfekt...
 
Peters mamma med sambo fick detta.
 
Nu är jag nog i kapp med 2013 års kort.
 
Så i morgon börjar jag med det som är gjort i år...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dubbletter?

Eftersom alla mina julkort gick åt på marknaden så fick jag göra några i alla hast till dom jag kände att jag inte ville hoppa över att skicka till och detta julkort ville jag gärna få iväg till ett par i Värmaland som har lite höns.
När jag skriver det här är det lördag mitt på dagen och husse tjoar att vovven vill ut på promenad så jag ska stänga ner här, klä mig lite anständigare och gå ut!
Men hoppas jag ids sätta mig och blogga lite till...
 

Sent julkort

Min ena arbetskamrat och jag gör ju julkort till varandra, jag hade gjort ett till henne, men det blev sålt på marknaden så jag behövde göra ett nytt. Eftersom hon bor i närheten så kunde jag vänta in i det sista med hennes kort, jag väntade så länge så julen han passera och det blev ett enkelt kort...
Bilden har jag fått för länge sedan, tog ett tårtpapper och la på och smutsade sedan ner kortet, tja mer än så blev det tyvärr inte, bättre lycka nästa gång!
 
Ha en bra vecka!
 
Några till kort ploppar upp här under veckan!
 
 

Ett kort från arbetskamraterna

När jag skulle köpa ett presentkort från oss arbetskamrater till en 60-åring på jobbet blev det över 10:- så jag gjorde ett kort och tog 10:an själv, hihi.
 
Svårt att göra manliga kort! Men han är intresserad av asterologi, musik och presentkortet var till en radioaffär, så jag tyckte jag fick ihop det hyfsat och så här blev insidan:
 
 

Nytt år och redan är januari slut!

Ja, inte lär jag bli en bättre bloggerska, men nu har jag ett gäng kort som jag ska visa, men lägger in dom på bevakning så det visas ett per dag.
Jag börjar med något som är nytt för mig, ljus...
Ljus i sig är ju så klart inget nytt, men att stämpla och föra över motivet på ett ljus, det var något nytt jag testade strax före jul. Jag stämplade hÄnglakatten på ett ljus som jag skulle skicka med min mamma upp till norr så att min kattälskande moster skulle få det. Tanken var att jag skulle göra en matchande tändsticksask, men luften gick liksom ur mig. Sedan gjorde jag två till ljus som mamma fick, hon fick välja motiv själv.
Finast blir det ju om man dekorerar med lite annat också, men engagemanget räckte liksom inte.
 
Nu ska jag fortsätta bloggandet med övriga alster som blivit gjorda men inte bloggade, så ploppar dom upp en och en, gad efter dag.
 

RSS 2.0