Ett julkort som aldrig vill bli klart

För några veckor sedan, eller kanske är det ännu längre sedan... Ja, ja, jag påbörjade i alla fall två julkort med samma motiv men olika papper och så. Ena skippade jag ganska snabbt medans det andra har legat och mognat, jag har tagit fram det då och då, fixat lite, lagt undan osv. Igår, eller var det idag??? Så fotade jag och la det i färdiglådan trots att det inte riktigt är färdigt.
Motivet är från Scraplyckan, tycker Hugo o Liva är så söta!
Stämplade och embossade med guldglitter runt kanten. En kakservett och några blommor, thats it, känns inte färdigt.
Mitten på den röda blomman är utstansat med en Pandurostans, snurrblommorna av kaffefilter blev långt i från bra, men övning ger förhoppningsvis färdighet...
Mönsterpapperet är från Creative Club.

Har du ngt förslag på hur jag ska fortsätta med kortet? 
Nä, nu ska jag sova, ska börja jobba ngn gång vid 5-snåret i morgon.


Bullbak eller Ailenbullar...


Så det kan bli...
Blev sugen på att baka och har tidigare hittat ett recept hos wordpress.bakinspiration.se
Men mina blev ju inte så vackra som hennes...
Efter 10 minuter i ugnen så vällde degen över kanten, ner mot gallret. Jag tog hjälp av mannen och skulle försöka flytta över dom i en annan formen det gick inte så det fick bli att tukta den lite. Med hjälp av en stekspade så trycktes dom tillbaka i formen.
Nu har jag fått mått av Karin och hennes form var 25 x 10, jag skulle tro att det är samma stl på mina formar, har hoppat i säng nu så det kollar jag i morgon.
Nästa gång ska jag kavla ut dom lite längre och smalare, dom får vara 7 cm höga, sedan ska jag dela upp det i tre formar så får vi se om dom blir bättre. Men dom blev supergoda!!!Sockerbröllop

Med risk för att det blir ett dubbelinlägg idag, skrev ett igår som försvann...

För mig firar våra vänner bröllopsdag idag, midsommarafton, dom själva firar nog på det datum som dom gifte sig på...
Jag jobbar ju rätt mycket övertid på våren och fram till semestern så det är inte alltid jag får till ett kort till dom men i år blev det ett.

Stämpelmotivet är en hÄngla och som vanligt har jag använt pennor att färglägga med (Tombow och Distress Markers). Etiketten uppe till höger är från Creative Club som jag var med i för en herrans massa år sedan - tyckte om deras papper. Jag har markerat texten sugar på ena burken med en genomskinlig stickers plus att jag har strösocker i den lilla flaskan/burken, det var vad jag fick till i temat sockerbröllop.
Jag har ju så svårt att använda dekos, men denna gång fick jag med charms, blommor, brads, snöre, en fjäril också...
Mönsterpapperet är från ett 6 x 6 block jag köpt på rea.
Ha en riktigt skön midsommarhelg!!!

En nyfödd pojke

Då har vårat lilla samhälle blivit en invånare rikare. Det blev en liten Alfred, vi är inte närmare bekanta men dom har hund så vi stannar och byter några ord då vi möts...

Jag blev i alla fall sugen på att göra ett kort och så här blev det:
Den här supersöta hÄnglakillen fick jag äntligen användning av.  Motivet är målat med DM. Tänkte få till bakgrunden så fint som jag såg på ett kort på FB men icke sa Nicke, måste se om jag hittar det så jag kan fråga hur hon gjort...
På tagen står det namn och födelsedatum.
Ett par blommor och blad + en rosett som blev så där =0/
Nä, nu ska jag surfa efter kortet med den fina bakgrunden, sedan är det dags att sova, upp och jobba tidigt i morrn!

Grattis bästa svägerska!

På söndag fyller svägerskan år, hon hinner inte få kortet i tid, men jag har inte haft ngn inspiration förrän i morse när hon la ut en bild på renarna som stod utanför stugan.

Inte nog med att jag fick ett kort gjort, jag gjorde ett kuvert också, tack mormormargareta för manualen!
Länk till hennes blogg hittar ni i länklistan, när ni väl är inne på hennes sida så kollar ni i kategorier så hittar ni demosar. Det var riktigt roligt att göra kuvertet, jag tog ett billigt papper från ett block som jag köpt på Ge-kås, det fanns flera av samma papper, jag trodde inte jag skulle lyckas med det plus att jag är ju som ni vet, väldigt snål om mina papper, har väldigt svårt att använda dom.

Här kommer kort o kuvert

Om man är observant då kan man se lite av samma papper på kortet...


Deras stuga i fjällen är deras smultronställe, därav pappersvalet.
Och i natt så gästades dom av en flock renar utanför stugan och då fick temat på kortet bli där efter.

Stugan är en Magnolia och renen en Vilda. Som vanligt färglagt med TB o DM. I övrigt ett enkelt kort med bara utstansade papper i olika stl & mönster. Gjorde samma paneler på in och baksida men då med bara samma papper som kuvertpapperet.

Nu ska jag ut med hunden en sväng, sedan vänta in mannen som som är och spelar Dart, för sedan ska vi ut och cykla 4.3 mil om vädret håller sig i skinnet.
Ha en underbar långhelg!


RSS 2.0