Gullunge!!!

Nu är det dags för äldsta brorsdotterns äldsta son att fylla 4 år. Han är gudasöt, men tyvärr är han inte så förtjust i mig...
Han är svårflörtad även för dom han träffar ofta och mig träffar han typ 1 gång per år i bästa fall, så jag lär aldrig bli "kompis" med honom.

Men fjäska kan jag ju göra, så ett kort med en traktor blir det till hans födelsedag. Traktorer och andra stora fordon är han imponerad av.
Motivet är från Bildmålarna, himla söt stämpel, så synd dom inte tillverkas längre. Jag har ett par som jag gärna vill ha, hon med kaninen och hon med katten, så vet du ngn dom ska sälja så hör av dig!
Ett väldigt enkelt kort blev det då jag lyckas komma i tidsnöd jämt nu för tiden då jag ska göra kort. 
Dom bor i Norrland och där är det väl dags för snö nu, så jag präglade/embossade snöflingor, satte ett par knappar och några brads på, klart!!!
Insidan fick en annan traktorstämpel och en steampunkstämpel med kugghjul och gamla bilar.
Glömde skriva att jag som vanligt färglagt med Distress Markers.

Jag har en till traktortokig kille i bekantskapskretsen som också fyller år om ett par veckor han är också såå söt och inte alla så svårflörtad men det blir ett liknande kort till honom. Det var faktiskt med tanke på honom jag köpte den här söta stämpeln.

Grattis Jörgen!

Det här med kort till killar är svårt!
Det borde passa mig som har svårt att få dit dekorationer på kort, men... Nej, det är svårt!!!

Men ett kort blev det och eftersom att fiska är ett gemensamt intresse för Jörgen och min man så blev det lite fiskeinspirerat.
Jag gjorde en distresscirkel som jag sprayade vatten på, stämplade dit ett härligt motiv från Bildmålarna, färglade motivet och la på lite grönt "slemmigt" glacé och hällde sist på lite små, små glaskulor så det blev en grönslemmig, knottrig groda.
en text som handlar om fiske och några blingstenar fick räcka, slutresultatet blev rätt ok!

Jag postade inlägget i fredags med fördröjning, bara för att jag gick och lade mig tidigt då ryggen skar ihop, så tyckte jag att tid fanns!

Idag krånglar kroppen, det började på jobbet. Jag fick synbortfall, kändes som jag blivit bländad men jag märkte inte att jag blev det. Jag hade svårt att se vad det stod på dataskärmen och vart jag skulle trycka, när jag tittade på mina kollegor så såg jag bara halva ansiktet på dom. Jag stannade en stund till men sedan tyckte jag det blev sämre så då åkte jag hem medans jag ff kände att jag kunde köra. Det var inga problem att ta sig hem.
Men sedan skulle jag försöka läsa en text och det gick inte, jag förstod inte orden och kände mig som en dyslektiker kan jag tänka mig...
När jag skulle svara på ett fb-inlägg så kunde jag inte skriva rätt, jag skulle skriva tös men det blev dös har jag gör mig. Jag tittade flera ggr, det såg konstigt ut men kunde inte förstå hur jag skulle skriva. Men efter kanske 1 timme släppte det så jag klarade av att vara sekreterare under klubbens medlemsmöte, men när jag kommer därifrån och böjer mig fram för att lägga nycklarna i väskan så skär ryggen ihop, blä!!! Var hemma nästan 3 dagar i början av förra veckan med ond rygg. Jag vill inte mer!!!

Förlovningskort

Bonusdottern har förlovat sig och då tar man ju chansen att få göra ett kort.
Den här stämpeln tyckte jag passade bra, den är från Sarah Key och trädet i bakgrunden är från Bildmålarna.
Hjärteswirlen är utstansat med en die från Magnolia, några blommor, brads, en hjärtecharms och bling fick räcka på utsidan, jag har utav samma mönsterpapper på insidan också och där är det stämplat med en textstämpel med ord som kan vara tänkvärda!

På boken det stämplade paret läser ur så skrev jag förlovningsdatumet, jag ville få in det någonstans på kortet.

Ha ett bra slut på veckan!



Grattis i efterskott kära moster!

Här om dagen fyllde min älskade moster år, jag fick för mig att det var längre fram, men så var det ju inte så hon får kortet lite för sent (för att det inte ska komma bort i mängden av gratulationer skyller jag på, hihi).
Det blev lite bråttom när jag skulle göra det så jag gjorde en distressruta och utgick i från den.
Mönsterpapper från Maja design, lite blommor, utstansad filmstrip från magnolia (?) och en kvist/blad därifrån.
Det rutiga nätet är självhäftande, sån där man sätter över skarvar innan spackling. Stämpeln har jag för mig är Reprint och sedan har jag satt dit en charm föreställande en katt med ett garnnystan. Moster tycker om katter och håller på med garn, färgar, spinner, stickar och gör en massa fina grejer så jag tyckte den passade på kortet!
Jag tror jag hade fel sida på akvarellpapperet, tyckte det smulade lite, eller ruggade upp sig, och sedan när jag stämplade blev det så svagt.
Men det blev en skön, sliten look, eller hur, hihi.
Ha en skön helg!

Mormormargareta räddade mig!

På måndag fyller en av mina bröder år, jag är inte i fas med några datum nu verkar det som.
För några dagar sedan kom jag på att våran kompis skulle fylla år ett par dagar längre fram. Hem och snabbt snickra i hop ett kort (se mitt förra inlägg), när jag ska skriva in honom i födelsedagskalendern så ser jag att han fyller år samma dag som min moster. Henne måste jag bara göra ett kort till och det lustiga är att jag stod på jobbet och pratade om det, det kändes lugnt, hon fyller år efter min bror och han fyller nästa vecka... Men det stämde inte, hon fyller år några dagar innan brorsan.
För sent upptäcker jag att brorsan fyller år redan på måndag och jag scrappar långsamt plus att jag inte visste vad jag skulle göra för kort, det är här mormormargareta räddar mig.
Jag springer in i hennes blogg och letar upp ett lämpligt kort (kan tyvärr inte länka från mobilen verkar det som) och kopierar det, det hår hyfsat snabbt och jag tänkte hinna till brevlådan innan tömning, men det kom en grej i mellan så det blev inte så, men det är ju tanken som räknas!
Bitar ur spillbitslådan klipptes som vimplar. Dit med blommor, brads och några halvpärlor och en textstämpel från Vilda Stamps (eller möjligen Stämpelboden).
Woila, ett kort till en man som är 50+!
Jag är nöjd och jag tror han blir glad att lillasyster gjort ett kort...
Blogglänk till mormormargareta hittar du i min länklista!
I morgon bloggar jag ett slitet kort till min kära moster.


Svamptider

Våran kompis fyller år idag och eftersom han tycker om att plocka svamp så fick det bli ett kort med svamptema.


Magnolia, Vilda. Pysselmyran tror jag är dom stämpelmärken jag använt.
En negativremsa från Tim Holtz med bokstavsstickers från Panduro.
Distress Markers är motiven färglagda med. Minns ni att Timpan gick ut med att det inte skulle komma några fler distressfärger?
Antingen var det före eller efter säsongsfärgerna, han höll inte vad han lovade!!! Jag rymmer inga mer i mitt specialtillverkade pennställ, måste be mina bröder tillverka ett nytt, större.
När alla månadspennor för i år kommit så har jag en penna mer än vad som rymms, det känns ok för den vita använder jag inte. Men tänk om det kommer fler färger, då måste jag ha plats till dom med...

Så här ser pennstället, eller numera penntornet ut:
Det nedre är hemmagjort till Distress Markers - två ekplanksbitar som är borrade hål i. Om jag får en ny så ska den dels bli en rad högre, men den ska även bli högre i framkant så jag inte behöver en lös kloss under. Stället gjordes för att vara stående.
Uppe på så är det ett köpt ställ till Tombowpennorna, så här trivs jag att ha det. Lite besvärligt när man ska på träff märkte jag, jag plockade ut alla DM och ställde dom i plåtburkar i ett annat ställ som jag ska visa en annan gång. Men jag får se om det går att lösa...

Bildmålarna

Min arbetskamrat och scrapkompis fyllde år i förra veckan och om hon jobbar idag (hon vabbade förra veckan) så får hon detta kort:

Jag har tagit kort med vanlig kamera också men hade ingen lust att starta upp en dator för att blogga, så det är inte bästa fotot.
Motivet är en söt Bildmålarstämpel som jag färglagt med Distress Markers, tyvärr så kan jag inte måla hår, måste nog gå en kurs.
Vimpelgrejen fick jag färdigutstansad när jag beställde en annan die tror jag.
Lite blommor, blad, metallhörn och halvpärlor fick pryda kortet.
Mönsterpapper från Maja Design och dies från Spellbinder.

Insidan blev så här:
Jag har beställt en stämpel där det står:
Önskar Peter & sara 
Den är tänkt att ha till julkort men till födelsedagskort får jag tejpa över önskar. Vad skriver man egentligen???

Haha, jag bloggar från mobilen och ibland har det varit svårt att infoga bild, så jag skrev nyss till supporten då jag hade problem med bägge bilderna idag och direkt efter jag skrev så kom en verktygsrad fram😊
Ha det gott!!!


RSS 2.0