Grattiskort till en vän

Idag, på självaste valborgsmässoafton fyller en vän till mig år, så ett kort hade jag gjort och eftersom hon jobbade idag så sa vi till hennes man att vi tar med fika och kommer över och grattar henne i kväll. 
Stämpelmotivet blev en söt ekorre då dom har ett gäng ekorrar dom matar.
Finns inte så mycket att säga om kortet... 
När vi kom dit stod en tårta på bordet, hennes man hade bara sagt att vi skulle komma, inte att vi skulle ta med fika.
Men tårtan var supergod!
På väg hem stannade vi till och pratade med ett danskt par, jag förstod typ 3 meningar, så pinsamt att inte förstå något. Min man har inga problem alls att förstå dom, men han är ju skåning.
Inget valborgsfirande för vår del, efter vi varit på födelsedagsfika så var det bara hem, fixa med fiskarna/korallerna, katterna och sedan slötitta på morden i Midsomer och sedan bums i säng.


Påsk & cancer

Har ju glömt blogga kortet jag fick av min arbetskamrat till påsk!
washitejp i massor har hon använt!
Ett färgglatt kort som man blir glad utav.

Onsdagkväll (23/3-16) innan påsk så känner jag en knöl i höger bröst när jag tar av min BH, givetvis har vårdcentralen stängt över påsk så inte förrän på tisdag den 29/3 får jag komma till läkare som skriver remiss.
En vecka senare får jag remiss till Jönköping veckan därpå (5/4) och där blir det mammografi, ultraljud och biopsi. 
Veckan därpå, på tisdag ringer min läkare och frågar om jag hört något och talar om att det inte såg bra ut och att Jönköping kommer att höra av sig snart då dom vill påbörja behandling snabbt.
Min läkare trodde dom skulle höra av sig samma dag eller dagen efter, det var en jobbig väntan kan jag lova. Ingen ringde på tisdag och inte onsdag, men jag ringde till Jönköping och fick prata med en på mammografin dom visste att dom har rond på onsdagar där dom bestämmer vad som ska göras med varje patient och att ronden slutar kl. 15.
Så någon gång efter 15 så ringer dom och frågar om jag kan komma upp dagen efter. 
Min man hängde med upp, jag är inte så glad i att köra och parkera av ngn anledning. Vi fick först träffa en läkare som var helt underbar (tack Peter), som frågade lite, berättade mycket och gjorde en snabb titt. Sedan fick vi träffa en sköterska som blir min kontaktperson, även hon helt suverän på sitt jobb (tack Kicki)!
Hon gick igenom i detalj vad som skulle hända och det hon var orolig för var att jag skulle tycka operationstiden var för nära, redan på måndagen efter alltså den 25/4 kl. 7.20 var den planerad och det tyckte jag var bra,  man vill ju bara bli av med det så snabbt som möjligt!!!
Nu är det gjort, är sjukskriven till 18 maj, men tror jag kan börja jobba snart, har blivit lovad att få ett mer administrativt jobb tills jag läkt ihop helt. Men jag är ganska trött efter op. och jag vill vara hemma tills jag varit på första återbesöket som jag ska till nu på måndag, sedan får jag se.
Skriver det här för att ha som minnesanteckningar.
Nu ska jag gå upp och kolla om jag får till ett kort till svärsonen som fyller år i mitten på maj, det är ju så svårt att få till grabbiga kort... Hittade ett cas kort i ett trykk som jag ska lifta, återkommer med resultat.

Tiden går!

29 år sedan min son föddes, det är inte klokt vad tiden går...

Som vanligt träffas vi inte då vi snudd på bor i varsin landsände, men ett kort skickar jag.
Jag använder i vanliga fall inte färdiga motiv, älskar att stämpla och färglägga, men när jag var på scrapträff i början av månaden så köpte jag ett tävlingskit och den här bilden tyckte jag passade sonen eftersom det finns drakar på bilden.
Texten klippte jag ut ur en tag som följde med, det var temat fika, men jag gjorde kortet lite makabrare.
Det blev så klart ingen vinst med detta kort men ett tröstpris i form av ett designark, bonusen är ju att kortet blev gjort.
På träffen designade jag med hjälp av en kille några handgjort av stämplar, en avs stämpel och en hälsningsstämpel, tyvärr har dom inte kommit ännu så jag har efterlyst dom och hoppas jag får svar i denna vecka!
Jag skriver detta inlägg några dagar i förväg, men om allt går som det ska så är jag ganska nyopererad, opererade mig för bröstcancer i måndags, och idag är det röntgen av hjärnan...
Ska passa på att gå in på Biltema och köpa tejp och en sax jag läste var bra.
På återseende!SAIK - hÄngel

När jag skulle göra kort till brorsans bonusbarnbarn så visste jag inte alls vad jag skulle ha för motiv. Men så kom jag på att han spelar hockey och en hockeykille hade jag som stämpel -trodde jag... 
Men så hittade jag en hÄngel som, med lite fantasi är en hockeykille.
Eftersom Micko är AIK:are (Skellefteå AIK) så fick kortet gå i svart och gult.
Det är länge sedan jag gjorde kortet till honom och idag kikade jag i almanackan och ser att han fyller på måndag. Men min älskade gubbe bjöd ut mig på mat idag så då kunde vi hitta en postlåda som töms på söndagar så det finns hopp att han hinner få kortet i tid.
Jag är ingen sann bloggare, instagrammare eller fb:are. Lägger sällan ut ngt så förrätten glömde jag fota. Till förrätt åt vi räk- och kräftröra till smörstekt bröd och jag valde planka till huvudrätt och Peter tog snitzel, vi var supernöjda med maten.

Nu ska jag ge fiskarna lite frysfoder, sedan blir det nog till att sova, i morgon är det vattenbyte i mitt saltvattenskar och en massa vattentester som ska tas.
På måndag ska jag opereras och på onsdag ska jag röntga hjärnan, känns som jag inte gör annat än ränner på sjukstugan nu för tiden.Hästkort

Det är så roligt att få använda häststämplarna jag äger. Min äldsta brorsdotter har börjat rida "på äldre dar" och då jag var på scrapträff för ett par helger sedan så passade jag på att göra ett födelsedagskort till henne.
Den underbara stämpeln är en Bildmålare och som vanligt har jag färglagt med Distress Markers.
Papperet är från white fairy och låg i godiebagen man fick på träffen. 
Inte helt nöjd med framsidan, klumpiga blommor men ändå naket...
Insidan blev jag ändå nöjd med


Jag råkade skära lite i luftballongen när jag skulle skära av en annan del av papperet och då löste jag det genom att dela upp motivet i 4 delar och separera dom istället, det tyckte jag blev bra.

Kortet lämnade jag in till en av 4 tävlingar man kunde vara med i. I denna tävling skulle det tydligt synas att man använt white fairyprodukter, jag använde deras papper på kortets alla 4 sidor och rosa rosor som jag vann i höstas.
Ingen vinst men ett tröstpris, ett designark från white fairy.

RSS 2.0