Gott Nytt År!

Om en timme drygt så är 2016 till ända.

Året jag fick cancer, året jag fyllde 50 år.
Nu känner jag mig på G, den 9 januari ska jag testa att jobba, ska börja lugnt med 2 H/dag, det känns bra.

Vi firar nyår med min mamma och äldsta bror.
Skaldjurstårta, entrecote, klyftpotatis, champinjon och kantarellsås, pepparsås, godis och lite bubblande vin.

Här om dagen fick vi en bukett med bud, tack familjen H!

En strut lyxig choklad följde också med.


Gott slut och Gott Nytt År! 


Årets sista julkort

Till våra åretrunt sjöbadande vänner gjorde jag detta julkort

Vet inte stämpelmärket. Bakgrunden är bara distress markers. Inspirationen fick jag från dom, dom hade tagit så fina soluppgång/solnedgångsbilder.

Diesen till själva panelen är från Rox Stamps.

Några dagar efter sista strålningen fick jag ett ca 5 cm långt sår, typ brännsår, under höger bröst, det har blivit bättre men det har inte läkt.

Igår var vi till Falkenberg så mamma fick köpa sig ett rejält ställ, byxa och jacka som hon kan ha när hon är i fjällen och fiskar. Hon fick pengar av barn och barnbarn i 80-årspresent till det.
Sedan åkte vi förbi Ullared på hemvägen. Där köpte vi och min äldsta bror en IPhone 5s till henne, hon har haft en pensionärstelefon innan men inte klarat av att öppna sms så jag tänkte att en smartphone skulle vara enklare, så igår fick hon både mailadress, messenger och blev medlem på fb, allt för första gången i sitt liv. Inget hon önskade, men jag tror det blir bra, nu kan jag skicka bilder och skriva till henne utan att brorsan måste hjälpa henne -tror och hoppas jag.

Dom kom ner på juldagskvällen och stannar till den 5 eller 6 januari.

Igår var min väns (hon som fick julkortet ovan) barnbarn och hoppade med två av mina kaniner, det tyckte hon var skoj. Så hon kommer nog att göra det varje gång hon hälsar på sin mormor hoppas jag.

Nä, nu är det nog dags att stiga upp och fixa frukost och se vad denna dag har att erbjuda.


Årets näst sista julkort

Vi umgås inte mycket nu, men ett julkort till våra vänner blev det så klart.

Fick inspirationen till kortet hos mormormargaretas blogg, hon är en fena på spillbitskort.

Våran hankompis spelar piano eller numera flygel, så lite notpapper tänkte jag kunde passa.

Ingen motivstämpel och det är inte riktigt jag...


Svärmors kort

Julkortet till svärmor:


Nu har jag ju gjort inlägget i förväg så om allt har blivit som planerat så var dom här förra söndagen. Dom firar numera alltid jul med platssvärfars barn så dom brukar komma hit lite innan jul och hälsa på. Vi bjöd på limefile och klyftpotatis och lingon och pepparkakscheescake. Haha, tänk om det blev ngt annat...
Tackkort från Gnosjö BHK

Vi har köpt chokladaskar till klubbens tre instruktörer, jag skulle köpa dom och kort till, men jag snabbgjorde tre likadana kort, lite roligare, för mig åtminstone. Det enda som skilde sig åt var färgen på hunden. En vit för den instruktören har bl.a samojed, 

Skriv inläggstext 

Skriv inläggstext 

På framsidan sitter det en utdragbar tag som det är stämplat med en Vilda stamps, du har gjort ett kanonjobb, nu hittar jag inte det i deras shop så jag hoppas att jag har rätt med både tillverkare och text...


Det här kortet är med i en utmaningsgrupp på fb. Man skulle skapa med sin favoritfärg (grön) och sitt fritidsintresse (hund), så den utmaningen kom lägligt för min del.

Enkel insida, likadan i alla tre kort.

Rosetten är från Magnolia, du vet väl om... är från ett ark med texter som Inger A har designat (hoppas återigen att jag minns rätt)! God Jul texten..., nej vågar inte chansa, men paketet är från Bildmålarna.
Panelerna utstansade med stygndies från Gummiapan, bra och prisvärda.
Tyvärr är jag inte bara dålig på att texta, ser nu att jag stavat gågna istället för gångna, ja, ja är det home made så är det, haha.

Om jag tänkt rätt är det bara två julkort kvar att visa.

Idag påbörjade jag en mall till ett flygelkort. Ska bli spännande att se om det blir något kort, brukar alltid missa den mottagarens födelsedag av någon konstig anledning.


Slutspurten på julkorten

Bara några kvar av julkorten 2016 att visa nu.

Detta kort är ett tvillingkort till ett kort jag gjorde i våras, minns inte om det var ett påsk eller födelsedagskort.

Kalven är nog en Nellie Snellenstämpel.

Kenna med familj får den för dom har flyttat till ett hus och som granne har dom kossor som gärna smiter in på deras gård.
Spillbitar är bra att bli av med och vill ni få en massa tips på hur, kika in hos mormormargaretas blogg, ni finner den i min länklista, hon gör fantastiska spillbitskort och givetvis andra kort med.

Nästa kort är till våra vänner som vi tyvärr knappt umgås med nu för tiden, vi har nog glidit isär, så det kan bli...
Han spelar piano och flygel så kortet till dom blev så här:

Detta är ett tvillingkort har jag för mig, men det andra är kanske redan skickat, hursomhelst helst tror jag att inspirationen kom från mormormargareta...


Slutstrålat och sista julkortet...

...är postat.

Dom julkort som är kvar ska lämnas till några som bor nära så dom lämnas personligen.

I torsdags, den 15/12 så strålades jag för sista gången, det har gått fantastiskt bra, i onsdags fick jag kortisonsalva för jag hade blivit lite röd, men inget jag känner av men ska ändå smörja i två veckor, så till nyår är jag färdig.

Gubben min är ju för go, han var iväg i går och köpte blommor till mig sedan blev det räkor på kvällen. Egentligen borde det vara jag som fixade till honom som tack för att han kört mig 13,5 mil varje dag.

Buketten var jättefin!!!


Sista julkortet som går med posten är till dom vi köpte vår älskade Bobby utav.

Ett kort jag gjorde i våras, så det är ett tvillingkort till ett födelsedagskort.

Motivstämpeln är en Sarah Kay. Lite utstansade blad och swirls, Magnoliadies alla tre. God jultexten tror jag inte jag vet märke på men tycker om typsnittet.
En boksida från en psalmbok, misstänker att jag köpt bladet för jag har köpt ett gäng böcker med fint typsnitt men har sååå svårt att riva blad ur en bok.


Lite mönsterpapper hade jag kvar och det blev fint att sätta på insidan av kortet, det ser så mycket mer arbetat ut.


Nähä, nu ska jag hoppa i duschen, är bortbjudna på "jobblunch". Vi ska få lunch och jag ska hjälpa min kompis att översätta en text eller två.

I morgon ska jag och Bobby på hundspa med två andra tjejer och hundar från klubben. Peter är ute och bygger en mellanvägg så vi kan ha alla hundar i vår bil/buss, vet inte vad den räknas till. Men den är 7-sitsig, vi tar bort 4 säten så rymmer vi tre hundar, ingen av oss har ngn jätteliten hund.

Till veckan har jag planer på att åka och umgås med Maria och hennes hästar på Åsgårdens stuteri, jag fick lite hästabstinens, inte för att jag kan göra så mycket, är lite klen i musklerna efter cellgifterna känner jag.


Fick en idé

men det blev inte riktigt så bra som jag tänkt, men det blev ett julkort ändå

Glömde visst beskära fotot.

Tomtestämpeln är en Tim Holtz som jag embossat med vitt pulver.
Färgat in med distresser, satte på ett band på kortet, stämplade och klippte ut god jul.

Och en enkel men faktiskt snygg insida, tycker jag.

Ursäkta brötet runt omkring, var för lat för att fixa...


Bildmålarna

Alltså, dom stämplarna är ju också hur söta som helst, synd dom slutade tillverkas. Jag har rätt många men då och då dyker någon sötnos upp som jag inte har och då köper jag om jag hinner... det är snabb åtgång på dom.


Hur fin är inte denna???

Kortet ska till en barndomskompis, hennes familj är så gulliga, alla 4 ser framemot korten från mig och då är hennes barn på god väg in i vuxenlivet.
Hittade ett kort att lifta i den norska scraptidningen ett trykk som jag prenumererar på.
Den lilla runda godjulstämpeln är från asamia och dom blå mönsterpapperna från Maja Design. Det bruna köpte jag på... jaha, då var det minneslucka igen, det är en liten butik som säljer, lite heminredning osv, dom sålde lite scrap innan men verkar ha slutat med det nu.

Insidan:


Mer julkort

Brorsans äldsta dotters familj har skaffat kaniner i höst så det fick bli temat på deras julkort:

Underbart söt stämpel från Magnolia, den skira snöflingan är från dom också.

Mönsterpapper från Maja Design och julhälsningsstämpeln är från asamia, du hittar till henne bland mina länkar. Hon har designat ett gäng ark med små runda användbara stämplar som hon säljer.

Tvillingkortet går till bonusdottern som inte är så djurtokig som vi andra, men hon får sköta våra kaniner när vi åker bort.

Så blev insidorna, stämplade lite julhälsningar och jultexter innan dom levererades.


Tvillingar igen, förlåt

Köpte ett underbart hÄnglapepparkakspar i en fb-grupp och vet inte varför jag tänkte på brorsans mellandotter med sambo, men det här kortet gjorde jag till dom:

Maskade ihop dom med en julpaketsstämpel från Bildmålarna, paketet var för litet så det fick jag maska ihop också, blev inte perfekt, men jag tar det som ett veck på julklappspapperet.


Tvillingkortet gick till våra vänner i Kolmården

Och insidorna blev likadana och ser ut så här:

Jag vill gärna ha ngt på insidan, blir så himla naket annars. Men det är sällan jag gör fina insidor med mönsterpapper osv, utan ngt enkelt blir det oftast.


Blev sugen på annat

Jag gör ju så gott som alltid mina kort av ett halvt cardstock och viker på mitten med vikningen uppåt, men så i höstas var jag med i en utmaning med prickar som tema och då vek jag på ett nytt sätt, ett stafflikort men vikningen på sned, det kortet tror jag ligger på 30 september, hon som fick det fyller år då och Tvillingkortet blev ett julkort till mamma och där var det vikningen sommar likadan

Köpte stämpeln i en fb-grupp, tillverkaren föll bort ur minnen, shit vad minnescentrumet tog stryka av cellgifterna, det blir bättre men det märks vad det sabbat...


Utstansade granar från Magnolia, jag skulle vilja ha dom långsmala från Magnolia också, så har du dom till salu, hör av dig!

God jul dies från Roxstamp och snöflingedies från???

Det här inlägget skriver jag lite i förväg, men idag (lucia) ska jag och röntga min knän kl. 19.25, det trodde jag inte man gjorde på kvällarna...

Nu kom det! Lily of the valley heter stämpeltillverkaren.


Julkort till moster och ena brodern

Dom här två julkorten gjorde jag i början på året, först detta till moster

Oj, hade visst inte beskurit bilden, ja, ja, det får vara så här.

En hÄngel som jag aldrig använt innan och en skiss som jag antar är från Milo Lilja som jag inte kan länka till från plattan.
Mönsterpapper från ett block jag köpte en gång för länge, länge sedan när jag var till Pysseltagens fysiska butik, min moster är lite änglig av sig så jag tyckte det passade bra.

Tvillingkort tjatar jag om rätt mycket och här kommer ett

Same, same but different...

Detta kort hoppas jag har landat hos brorsan med fru och eftersom jag inte hittade adress till deras yngsta som flyttat hemifrån slängde jag ner hennes kort i samm kuvert, och det kortet fick ingen tvilling såndet visar jag idag också:

Emma är en hästtjej, så den fina stämpeln från Panduro valde jag till hennes kort.

Bannern som jag stämplat texterna på är utstansat med en die från Magnolia och texterna tror jag också är därifrån.


Tack Sofie!

Min hund har inte haft det så roligt sedan jag opererade mig för cancer. Först nyopererad, sedan jobbade jag mycket och blev tröttare o tröttare av cellgiftet så jag orkade inte träna honom, ngt han älskar. Husse tog vardagspromenaderna men inte det där extra som jag och Bobby brukade göra. Då hörde en klubbkompis av sig och erbjöd sig att ta med honom på lite skoj, lycklig hund och då mår man bra som djurägare.


Som tack så köpte jag en liten julgrupp, en paradisask och gjorde ett tackkort.

Jag hade bråttom, så stämplade upp och färglade en Magnoliahund som är hyfsat lik Bobby, klippte ut "honom", stansade ut 4 Magnoliagranar och distressade dom och satte snö på dom, stansade ut ett Mahnoliastaket och satte lite snö på och till sist en utstansad stjärnswirl som jag inte kommer ihåg märket på just nu.

Mönsterpapper från Maja Design och en färdig kortstomme.

Det blev inte så pjåkigt trots att jag stressade som sjutton, för vi skulle på julbord på kvällen (fredag) med mitt jobb och på lördagmorgon skulle jag o Bobby på hundmassagekurs och där skulle jag träffa Sofie och överlämna detta.

Tycker granarna är så fina och hade gärna köpt Magnolias långsmala grandies också om ngn säljer till vettigt pris!

Till veckan är det slutspurten på täta lasarettsbesök
Måndag hjärtundersökning och strålning
Tisdag läkarbesök, strålning och röntga knäna
Onsdag strålning
Torsdag strålning och spruta i benet
Fredag ledig, sedan är det var tredje vecka som gäller, ngt läkarbesök och kontroll till våren, så jag har planerat att börja jobba lite smått den 9/1, inte heltid från början, måste bygga upp mig lite försiktigt då vi kan ha ganska tungt jobb, är rädd att jag förstör mig om jag går på för hårt från början, ska ju helst vara fit för fight när högsäsongen drar igång.


Mera jul, det blir meeeeera juuul...

Älskade sonen som jag inte får träffa till jul, han hade inte möjlighet att komma ner i år. Men julkort får han

Supersöt snögubbe från Magnolia. Tvillingkortet blev sålt till Danmark, men det var i grönt och det var egentligen det min son skulle få.
Enkel insida, men jag tycker det räcker så.


Mer julkort

Våra kompisar som har två underbara ungar får detta kort

Motiv från Scraplyckan, tyckte dom hade mysiga stämplar!
Minns inte att det fanns ngt tvillingkort till detta.

Nr det bara 4 dagar kvar på strålningen, det känns bra. Strålningen är ju ok, men lite tråkigt att åka 7 mil, strålas några minuter och sedan 7 mil hem, ingen hit.

Idag fyller min kusin år, men jag gör inte kort till henne, konstigt, men det har inte blivit så. Men tänker på henne


Tack- och julkort

I morgon har vi en föreläsare på hundklubben, vi ska få lära oss hundmassage. Vi bestämde att hon skulle få en julgrupp och då tänkte jag att ett litet kort måste hon ju ha, så det blev ett enkelt, snabbtillverkat kort.

Köpte begagnade magnolia vintage square dies som jag fick här om dagen så dom testade jag både till själva kortstommen och faktiskt till allt på detta kort, även till skrivrutorna på insidan och till min "handgjort av" stämpel på baksidan.

Motivet är Penny Black. Snöflingorna är en clearstämpel, (heter det så?) med för mig okänd tillverkare.
Den gråa bakgrunde höll jag på att missa, märket vet jag inte men köpte den av Skapat av, känns väldigt användbar!


Bättre sent... eller den som väntar på ngt gott...

Ja, min vän Maria fyllde år för drygt en vecka sedan, nästan två i ärlighetens namn, men kortet ville inte bli klart så hon fick det några dagar senare (hoppas jag i alla fall, posten är ju inte att lita på.

Gjorde ett chokladkort så jag tänkte att den som väntar på ngt gott...

En passande Bildmålare fick det bli, tyvärr inge inspiration så det blev liksom inga dekos, hittade ett utstansat grattis och stansade ut en stjärnswirl jag köpt på fb.


En chokladkaka som jag vet hon gillar, om jag minns rätt och två trisslotter stoppade jag i.

Jag misslyckades lite och gjorde facket för chokladen lite för högt, men jag tänker bara, bättre lycka nästa gång...

Nu ska jag och maken snart iväg på julbord med mitt jobb, nära och bra, det ligger ett värdshus bara ngn km här hemifrån och där ska vi avnjuta mat och dryck i kväll.

Jag Som inte har kvar några ögonbryn och som inte sminkar mig till vardags, hade lite bry med att måla dit lite bryn i kväll, men nu ser det inte lika sjukligt naket ut i alla fall

Håret skulle jag kanske klippt, men var inte sugen på att lägga ut flera hundra då det inte finns mkt att klippa ur, så det får vara konstigt, jag har virvlar så håret kan inte bete sig...


Nä, nu måste jag nog borsta tänder och byt om.

Har hunnit göra två snabba kort som jag får visa en annan dag.


Nu är julkorten utskickade, en del i alla fall...

Min farbror med fru få detta kort

Papper från Maja Design, även motivet är därifrån. För ovanlighetens skull så stämplade jag inte motivet.
Tvillingkortet går till min arbetskompis och ser ut så här

Samma papper men i annan ordning.
Snöflingepunch från bla. Marta Stewart. Kvistarna kommer från Martha Stewartpunch och Magnolia die.


Mamma 80 år idag

Jag kan inte fatta att min mamma är 80 år, hon är så ungdomlig och pigg.
Vi har sedan länge planerat att åka upp antingen till hennes födelsedag eller jul beroende på Peters jobb, men min cancer satte käppar i hjulet för det. Mamma bestämde att dom kommer ner till jul eller efter julafton. Jag är mitt i strålningsbehandlingen så jag kan tyvärr inte åka upp til hennes kalas som ska vara på lördag. Tråkigt men så fick det bli.

Jag har i allafall gjort ett kort till henne

Ett pop up twist kort blev det, när jag såg det i höstas för första gången så blev jag så sugen på att göra ett och jag ville gärna göra ett till mamma för hon uppskattar verkligen mina kort.

Stämpelmotiven blev en kanin med en tulpan, jag har ju ett flertal kaniner och tulpanen och texten "med en enkel tulipan..." var en sång min mormor alltid ringde ovh sjöng på våra födelsedagar. Magnolia med hjärtan talar väl för sig själv.
Maja designpapper på dom små panelerna och white fairy på fram- och insidan.

Ett riktigt roligt kort att göra.

Jag ligger för övrigt efter med ett kort, igår fyllde en kompis år och jag har inte fått mig till att göra färdigt hennes kort, det är påbörjat så i helgen får jag se till att göra klart och få iväg det.

Jag känner att jag blivit segare nu med strålningen, till jul/nyår så ska jag förhoppningsvis vara piggelin igen.

I söndags startade jag ett litet projekt här hemma, mer om det kommer längre fram.


RSS 2.0