100p

Trodde aldrig vi skulle kunna behålla alla 100 poäng!
Jag och min vovve tävlar i rallylydnad, man får 100 poäng och sedan dras det av poäng efterhand om hunden nosar på ngt, sätter sig snett eller så, får man behålla 70 poäng eller mer så har man godkänt resultat.
Jag och Bobby har tävlat lite drygt 1 år, började med en rallystudiecirkel hösten 2014. Där var vi några stycken som bestämde oss för att sticka på en tävling när cirkeln var slut och nu 7 tävlingar senare så gjorde vi en klockren runda!
Det kändes jättebra på banan men när jag kom fram till dom sista hindrena kände jag att jag måste ha gått fel och missat några skyltar, men jag struntade i det och gick färdigt banan men blev så nervös att jag knappt kunde koppla honom. Men tydligen hade jag inte gått fel för vi vann klassen som enda 100p.
Det var inte nog med det, på våran banvandring så tyckte jag att jag kände igen en tjej så när jag sedan såg henne på parkeringen så fick jag lov att fråga om hon var en fd kaninhoppare och det var hon, vi har inte träffats på 13 år så det var riktigt roligt!
Nä nu ska jag se om jag kan somna, trots att jag både har ont i magen och värk i högerbenet...Grattis min vän!

Idag fyller min ungdomskompis år, vi är dåliga på att hålla kontakt, men varje gång jag åker upp så träffas vi och trivs (jag har flyttat nästan 120 mil söderut för 15 år sedan).
Jag försöker skicka jul- och födelsedagskort till henne, det är inte alltid det blir av men i år lyckades jag. Jag försöker ställa lite mindre krav på mig, blir det ett snabbgjort, enkelt kort så får det vara ok. Jag har varit inne i en lång scrapsvacka men har fått igång lite korttillverkning, men det får tvingas fram, det är inte så att det sprutar idéer ur huvudet.
Till detta kort valde jag en av dom nyare (begagnade) stämplar jag köpt (shoppinglusten har ingen svacka) sedan har jag en pärm med skisser, dom flesta hämtade på milo liljas sida, valde en skiss och bara körde, snabbt och lätt eftersom jag hela tiden lyckas ligga en vecka efter i tillverkningen.
Haha, ser nu att det gått lite väl snabbt, rosetten i håret har jag missat att färglägga, tur jag såg det innan jag postade det, lägger på lite färg innan den åker i postlådan. Denna gång blev det bara Tombowpennorna jag använde till färgläggningen, hon som sålde Motivetstämplarna sålde även Tombows och det var genom henne jag fastnade för TB så jag tänkte att jag kör på det denna gång. Stämpelmotivet är alltså från Motivet...


Akvariehelg

Eller helger kanske jag skulle ha skrivit.
Förra helgen var vi till Växjö, vi skulle till Stig i Gemla och köpa salt och fosfatremover, inget levande.
Jo, pyttsan... Det blev både fisk, räka och krabba.
Idag blev det en tripp till Kungsbacka för att hämta en överrinningskammare till lilla karet, den var trasig när vi köpte karet och nu har vi äntligen fått tag på en hel! Ska pilla i karet i morgon då passar vi på att byta den då.
Det blev en fisk till mitt lilla kar, så det blev karets sista fisk, sedan kunde Peter inte motstå en rörmask som var jättefin.
Jag tänkte ju lägga ut en bild/månad på Karen men blogga är jag ju inte bäst på.
Men här kommer lite bilder tagna senaste veckan:
540 liters karet, överdrivet många anemoner, men vi lyckas inte pilla loss dom!
130 liters. Mitt skötebarn, har tyvärr fosfatproblem så en del koraller har tagit rejält med stryk.
Vi har en längre tid varit inne på att göra om vårat 720 liters sötvatten till ett salt, men idag så fick jag mig en tankeställare. Tänk att specialtillverka ett i acryl, då får man precis det mått man vill ha och ett kar som garanterat håller... Mmm, det tål att tänkas på😊

Tre i ett-kort

Mitt signum börjar bli -sen, inte alls likt mig men jag är inte riktigt lik mig själv längre, på gott och ont!
Sofia fyllde år i onsdags, först idag lades brevet på lådan, började förra torsdagen eller fredagen med kortet, hittade en skiss från milo lilja i min skisspärm, hoppade på en 48-timmarsutmaning som ni kan räkna ut att jag inte han skicka in något bidrag till. Men jag fick inspiration i alla fall och det tackar jag för, det var en bingobricka och just nu kommer jag bara på att sugrör skulle vara med, så här blev kortet:
Shit vad rörigt det ser ut! Ja, ja jag rockade kanske loss lite väl men roligt var det!
Bildmålarstämpel färglagd med DM. 4 olika dies, filmstripen och rosetten är från Magnolia, hjärtanen kan vara cuttlebug, stort tack till dig som såg min efterlysning på dessa dies! blommorna/grenarna vågar jag inte ens gissa på. Söta blommiga sugrör som jag köpt på fb. Jag tog ingen bild på insidan men där har jag använt ytterligare en Magnoliadies som jag sökt efter med ljus och lykta och äntligen fått tag på.
Lite somrigt motiv att ge nu kan tyckas, men jag kände att det passade och bara för att hon fyller år nu (och bor i Norrland) så måste det inte vara vinterbilder jämt, gjorde det i blått för att det inte skulle bli för somrigt.
Det blev en liten alla hjärtansdagshälsning också tack vare dom tre hjärtanen som sattes så för skissens skull och del tre i tre i ett projektet var egentligen bara en vanlig hälsning då vi ses alldeles för sällan då vi mer eller mindre bor i varsin landsände.
Ha det gott!

Grattis Smilla!

Jag är så klantig, jag har gjort en almanacka utan veckodagar där jag bara skriver in bemärkelsedagar och vilket år.
Från den utgår jag ifrån när jag gör årsschemat till korttillverkningen.
Smilla fyller år idag och jag har henne i almanackan med inte på schemat, dumma mig! Nu fyller lilla tösen två år och vi är inte så bekanta så hennes mamma tyckte inte att det gjorde något att hon inte fick något kort så jag tänkte skippa det då jag är en långsam scrappare. Dessutom låg jag efter med förra veckans kort, slutade jobba tidigare i går för att hinna montera det kortet som skulle ha varit hos födelsedagsbarnet i onsdags, vad är det för fel på mig...
Jag gjorde klart Sofias kort och kände att ett riktigt snabbkort måste jag bara fixa till Smilla, hennes syrra fyller år om en månad och jag kan inte göra till en och inte den andra så jag snabbscrappade detta kort:
Smilla har tjatat om godis, först på dagis då dom frågade vad hon ville ha till mellis så var svaret -godis och till frukost i går så ville hon ha -godis, så valet föll snabbt på en Magnolia med en strut godis i famnen, färdig kortbas, foambokstäver från Panduro, mönsterpapper som jag klippte en öppning i bakom ballongerna och stoppade fast motivet, lite glitterlim på ballongerna och sedan kändes det lite bättre i samvetet.
I morgon bloggas Sofias kort, som tog liiite längre tid att göra.
Trevlig helg!!!

RSS 2.0