Tidigt men försenat

Bröllopskortet till J & I gjordes i god tid, men eftersom vi skulle fira midsommar med dom så tänkte jag ta med kortet upp till dom, dom gifte sig på midsommar för 8 år sedan.
Men inte kom jag ihåg att ta med kortet, det upptäcker jag när vi åkt typ 6 mil, får skicka det då vi kommer hem, men det glömde jag...
Kortet är skickat och har kommit fram, jag var inte så nöjd med det, men så blir det ibland.

Bronsbröllop är det tydligen efter 8 år, så ngt med det skulle jag försöka få till, det blev att färga in en vit blomma med en bronsfärgad stämpeldyna och en bronsfärgad "medaljong" som jag satte en 8:a gjord av lite ståltråd i.
Nog om detta, orken tryter...

Idag har jag haft en tröttdag, inte orkat med ngt.

Håret blir det mindre och mindre av men en hel del av stråna växer, konstigt!
I torsdags fick jag sista omgången av den typen av cellgift, nästa gång blir det nya grejer som ska in i omloppet. Dels ska jag få en spruta i låret för den speciella/ovanliga cancertypen jag hade, sedan blir det ngt mer. Men först ska jag upp till Jönköping och kolla hjärtat så det är nog bra för den kommande behandlingen.

Nu blir det vila.


Stickar då mamma är här

Då mamma är här (1-2 ggr/år) så brukar jag handarbeta lite och så även denna gång.
Disktrasor är bra att ha mängder av då jag får samla ihop ett gäng innan tvättning.
Den här gången blev det en knallrosa med ett window mönster som jag hittade på Pinterest, men som jag ökade på både i bredd och längd så det passade oss.

Jag använde rundsticka 3 mm 60cm och 28 g teetee bamboo & co.
La upp 43 maskor och stickade 5 varv rätstickning och sedan börjar och slutar alla varv med 5 räta maskor och där emellan 6 räta och 3 aviga och varannat varv tvärt om. Jag gjorde varje window 9 varv, fast första & sista blev 7 varv och ett mitt i ngn stans råkade bli lite för många varv, men på en disktrasa känns inte det som att det gör ngt.

Nu ska jag hänga en tvätt och sedan se på då min son (som också är här och hälsar på) gräver en grop åt en nyinköpt kaprifol vi ska sätta så den klättrar upp i träden.


FLYlady...

Orken tryter, tror cellgiftet börjar ta ut sin rätt så jag jobbar bara 2 timmar per dag nu. Efter lite vila så har jag faktiskt orkat med att fixa lite här hemma, en kvart här och en kvart där.
Här om dagen så städade jag upp diskbänken ordentligt efter inspiration från FLYlady.

Bilden tog jag inte när den var nyshinad och jag tänker inte bli manisk och torrtorka den varje gång vi spolat i kranen.
Såg ett tips idag om tandkräm på silikonet, har en snutt silikon som är svartfärgat precis bakom kranen, ska se om den går att bleka.

Igår blev det en tvätt och sedan körde jag en tom 90 graders och sedan tömde jag silen, torkade av gummilisten, luckan och städade tvättmedelsfacket, det är väl ungefär vad jag orkar med.
Nä, jag orkade fixa en till grej! Jag blandade balling i två glasflaskor, så nu ska jag bara behöva hälla i 1 dl från varje flaska var kväll istället för att väga upp pulver och blanda i vatten varje kväll. Jag blandade för 1 vecka så kan jag justera styrkan på ballingen varje vecka om det behövs.
Balling i mitt fall är, kalciumklorid, magnesiumklorid, natriumbikarbonat och specialsalt till saltvattensakvariumet så att korallerna ska trivas.

Idag städade jag 15 minuter på toan nere (zon 3), damtorkade lister, lysknappar, skåp och alla rör och lite på väggarna.
Nu vilar och bloggar jag, vi har dessutom bestämt att det blir kycklinggryta med curry idag och krämig lax i morgon bägge recepten från zienas kitchen.

På tal om hennes recept...

Jag bakade hennes Pekanwienerbröd i söndags, dom blev inte snygga, men himlar så goda!!! Nästa gång ska jag testa med annan stl på smördegsplattorna.

Jag skulle behöva ork/inspiration att sitta i scraprummet också, men tyvärr lägger jag mer energi på att klicka hem mer stämplar, jag ger mig köpstopp och bryter det hela tiden, skärpning för ***, jag blir galen på mig själv!

Nu ska jag gosa med katten Lotta som hoppade upp och lade sig på mig


Cytostatika nr 2 och Råskog

I torsdags var jag in och fick andra omgången av cytostatikabehandlingen jag ska ha 3 ggr, sedan blir det ngn annan cellgiftsmix.
Under tiden jag låg och fick dropp skickade jag min man och våran kompis som var och hälsade på ett par dagar, till Ikea. Jag har länge varit sugen på en Råskog vagn till scraprummet men inte varit helt övertygad att jag behöver/rymmer en, men med hot att den ev ska gå ur sortimentet och dessutom reas så bestämde jag mig för att köpa om den fanns kvar, det gjorde den.

När jag kom hem så läser jag att kopparna/krukorna man kan hänga på kanterna ska utgå, ser att min svägerska är på Ikea 110 mil härifrån så kontaktar henne, men hon hade hunnit lämna Ikea.
På lördag hör hon av sig och undrar om hon ska gå in och kolla få hon är på orten igen, givetvis vill jag det och det ska finnas 15 st kvar enl saldot, men dom är slut.

Då säger min underbara make att vi åker till Jönköping 6 mil bort och köper dom. Så det blev en tur som slutade med 13 burkar, bygel, och tre korgar också bygel.
Nöjd och skittrött blev jag, har inte inrett den färdigt ännu, men har roddat rund grejerna lite i rummet igen. Har bl.a. flyttat pärmarna med stämplar från pärmsnurran där dom inte stod så bra till köksbänken. Ställde upp alla stansar på pärmsnurran, flyttade ett... Kan inte namnet, men en grej man bläddrar fram priser på i kassan (bild kommer) äh jag går upp och fotar lite.

Pärmarna med stämplar har fått flytta tillbaka till bänken dom stod på innan jag köpte pärmsnurran.

Min Råskog, hade helst velat ha en mörkgrå, men priset fick avgöra. Det fanns inte många färger på kopparna att välja, tog dom tre sista vita jag hittade och ett gäng orangea.

Testade att tejpa fast delade övningskörningsskyltar på papper och stoppa ner i fickorna så diesen sitter utanpå plastfickorna för lättare användning, återstår att se hur det funkar, övriga dies har jag i denna:

Distressmarkers och Tombowpennorna har jag i ett torn på en snurrbricka. På baksidan ett träbestickställ med lite grejer i.

Två ställ som jag satt rygg mot rygg och satt på en snurrbricka, slukar massor. Sedan har jag ett antal moppenyråer och liknande, en köpmansdisk från Ikea, ett par hurtsar och småbänkar plus alla köksskåp, jag har ju hela köket på ovanvåningen som scraprum. Känns som jag skulle kunna ha så bra ordning men jag rör till det hela tiden trots att jag nästan inte får några kort gjorda.
Just nu får jag skylla på jobb och cellgiftet - jag är så trött...
I morgon blir det antingen 4 eller 6 timmar på jobbet uppdelat i två pass, om jag orkar, måste testa ngt nytt och se om jag kan undvika att vara så trött.


RSS 2.0