Insidan

Jag har väldigt svårt att lämna insidan helt tom på korten jag gör. Jag gör inga avancerade insidor, ibland bara vita släta skrivrutor. Korten jag gör är oftast förbestämt vem dom ska till, jag gör inte till så många, en del av släkten och några kompisar så på ett år borde det bli Max 60 st. Men i år var planen att göra ett extra för varje kort så att jag kan vara med på byns julmarknad. Så nu har jag inte gjort färdigt insidorna, ska dom säljas så får man ju tänka lite annorlunda...

Kortet jag gjorde till Jörgen fick en enkel insida, jag är dålig på att använda mönsterpapper på insidorna och så här blev jörgens insida:

Här har jag använt samma diebård och papper som på framsidan, en passande text mer behövs inte tycker jag.

Här kommer några insidor till julkorten, jag fotade lite snabbt idag för jag ska skicka en bunt till Danmark, det var en som ville kolla på dom och ev köpa något.

En med och en utan mönsterpapper.

Det övre kortet har två lösa skrivrutor som matchar framsidans form. Sätter bara dubbelhäftande tejp på baksidan så kan köparen själv sätta fast dom efter texten/hälsningen är skriven, det kan vara svårt att skriva om det är dekorationer på framsidan.

På nedre kortet är det bara den tomma skrivrutor som är lös.
Jag tror jag är lite snål om mönsterpapper, kan vara därför det inte blir så ofta på insidorna, men här fanns det lite över från det jag använde till framsidan och då är det ok!


50-års kort

Min mans barndomskamrat och numera även min vän fyller 50 år om några dagar. Han och min man har ett gemensamt intresse och det är fiske. Så temat till detta kort blev bland annat fiske.

En magnoliakille som fiskar fick bli huvudmotivet, hjärtat han fått på kroken är en die från Roxstamp som jag skrivit 50 på, "krokarna" på siffrorna "snodde jag" från asamia. Ovalen med "söm" är från Gummiapan. Mönsterpapper från Maja Designs höstkollektion passade bra, det känns Jörgen! Rådjur, svamp, natur, höst...
Jag stansade en hjärtbård med en dies från magnolia och därifrån kommer även snirklarna under motivet.
Ha en underbar dag stämpeln med vimpel är ifrån Bildmålarna.

Det passade så bra att denna vecka i fb-gruppen som heter utmaning i en vecka så skulle man göra ett kort till en som fyller jämt, 5, 10, 15 osv och siffran skulle finnas med på framsidan, så jag är med i utmaningen.

Jag vill och behöver egentligen vara med varje vecka men av ngn konstig anledning så lyckas jag inte med det.

Jag har kring 55 kort jag bör göra varje år och tanken är ju att jag ska göra lite drygt ett kort i veckan för att få det att gå ihop. Jag har gjort ett schema där jag puttar in födelsedagskorten veckan innan födelsedagen, några påskkort innan påsk och julkorten sprider jag ut över resten av året. Men för att hinna/orka med att utöver dessa kort göra ett gäng att sälja på den lokala julmarknaden så har tanken varit att för varje kort på schemat så ska ett tvillingkort göras, det kan vara motivet, mönsterpapperna och/eller upplägget som är likadant som det schemalagda kortet för att det ska gå snabbare. Det har gått si så där... Dels har jag inte gjort alla kort på schemat som borde vara gjorda och tyvärr har jag inte ens gjort tvillingkort till alla kort jag gjort, så jag vet inte om det blir ngn försäljning för min del.
Jag trodde att nu när jag är hemma och sjukskriven så skulle jag hinna med en massa kort men dels orkar jag inte engagera mig så långa stunder åt gången, blir fort trött då jag måste tänka och engagera mig, men sedan är jag kroniskt långsam scrappare.

Jag glömde fota in- och baksida av kortet, fotade bara för att lägga in det i utmanibgsgruppen, får fota resten innan jag skickar det.

Jag tog två likadana papper som jag stansat hjärtebården på framsidan och stansade likadana hjärtebården på. På den ena stämplade jag en stämpel jag köpt på Roxstamp som jag tycker så mycket om. Det står: ha hopp, var stark, skratta högt, lev i nuet, dröm ofta, kom ihåg att du är älskad och att aldrig ge upp.
Det är ju en massa bra påminnelser alla behöver, jag tycker att Jörgen redan lever efter detta, men nu har hans cancer spridit sig så jag vill puscha på honom att leva ännu mer efter detta.

På den andra i sidan är det bara grattishälsningen från oss.
Han bor ju en bit bort så jag vet inte om vi åker upp, jag hoppas det men det är mycket annat det ska klaffa med så vi får se.

Det är inte ofta våra katter ligger på samma ställe, men en morgon så hittade jag två av tre i sängen. Troll heter den ljusa och Fluff den mörka, Fluff kallar vi alltid Tuffla och nu då hon behövde till veterinären så blev jag påminnd om hennes rätta namn. Vi sökte veterinärvård till henne för att vi kännt en knöl vid ena bröstet och det var vätska i det och det tyder tydligen på att det troligtvis är godartad tumör. Vi bestämde att den ska tas bort så om ett par veckor är det dags.

När vi ändå är inne på kattsnack så har våran äldsta, Lotta, blivit sämre i sitt ben. Hon är pigg i övrigt så det känns extra jobbigt, men vi mutar i henne specialfoder i massor, medicin får hon redan så vi hoppas det hjälper, lite bättre tycker vi att hon blivit. Vi får ge henne lite mer tid, blir det inte bättre måste vi nog ta vårat jobbigaste beslut hittills...

Hon blev 16 år i sommar, förutom benet är hon pigg och alert, busig, klättrar och har sig - älskade lilla Lotta!


Moster fyller år

Idag fyller min älskade moster år, pensionär. Det kan man aldrig gissa. Nu hoppas jag hon får tid till åtminstone hälften av allt hon vill göra. Hon är konstnär, tovar, tygtryck, keramik, driver sommarkafé när hon är ledig, you name it...
Lite läskigt att göra kort till en konstnär, men jag tror hon uppskattar att jag handgjort ett kort oavsett hur det blir.

Jag blev jättenöjd med kortet, honungstemat valde jag för hennes dotter med sambo har bin och gör honung och jag köpte ett kit från Magnolia med dies för några månader sedan och det passade perfekt nu.

Jag har härmat ett kort jag hittade på
debbie-thedolphins.blogspot.se
Jag måste numera ha ngn form av hjälp om jag ska få till ett kort, visst dom allra enklaste som det jag gjorde här om dagen med den fiskande nallebjörnen, kan ju gå, men inte om jag vill "få till det".
Jag hoppas det har med alla cellgifter jag får, men går det inte över får jag väl fortsätta att åka snålskjuts på andra scrappare...

I en grupp på fb var det en som frågade om insidor, jag vill gärna ha något på alla fyra sidorna på ett kort. Men oftast blir det bara väldigt enkelt som på detta kort. Jag plockade upp temat och stansade ut skrivrutorna som jag assosierar med cellerna i bikupan och stämplade svagt med en bakgrundsstämpel.
Fjärilarna stansade jag ut ur spillbitar från framsidans mönsterpapper med en Martha Stewart stans som stansar två pyttesmå och en lite större fjäril.
Textstämpeln tror jag är en Bildmålare och grattishörnstämpeln är från Jane Design, min första och enda i skrivande stund. Jag har beställt ett gäng som jag säkert har fått när detta inlägg är utlagt, jag använder funktionen som gör att jag kan skriva i förväg och välja när det ska publiceras.

Baksidan innehåller alltid någon av mina "handgjort av" stämplar och oftast ngn papperssnutt av mönsterpapperet men denna fick bara "rätt" form.

Ha en bra dag!


Grattis och utmaning

På lördag fyller en kompis till oss år, han älskar att fiska så det blev en motivstämpel med en fiskare.

Med facit på bild så skulle jag satt trädet lite snett bakom istället för rakt bakom, men det får bli så denna gång. Trädet är från Bildmålarna, ett av favoritmärkena på stämplar.
Fiskaren minns jag inte vilket mörke det är på och jag har bäddat ner mig i soffan så jag ids inte skutta upp och kolla.

Färglagt har jag gjort med distress markers, fisken fick även lite embossingpulver på sig så fiskfjällen glittrar.

Textstämpeln uppe till höger hör till fiskaren och den runda

grattisstämpeln har jag köpt av asamia

Första gången jag länkat när jag bloggat i appen, ser konstigt ut nu när jag skriver, får se hur det blir i bloggen.

Mönsterpapperet är från Maja design, tror jag skulle kunna bara ha majapapper, så fina, så användbara!
Jag skulle utnyttja mönsterpapperet som är bakom motivet, ritade på baksidan av det, runt akvarellpapperet och skar ut...
Smart? Svar: NEJ!!!
Jag tänkte ju skära några mm innanför linjerna, men minnet är ju kasst. Fick lösa det med glitterlim för att dölja "skadan".

Insidan har jag inget foto i och mobilen har antingen hängt sig eller så uppdaterar den sig olovandes, den är svart med ett typ kugghjul som snurrar. Jag som skulle swisha pengar för en doohickey club die set jag köpt men det går ju inte.

Just det, jag var ju med i en utmaning med kortet, man skulle göra ett kort till en man i åldern 30-60 år och så tror jag det fanns krav på att stämpel skulle finnas med.
Himla bra utmaning, nu finns det en massa fina "herrkort" att inspireras av, för det är nog det svåraste korten att göra om jag får säga vad jag tycker!

Nähä, nu kom kissen Lotta och la sig på armen så nu är det dags för lite kattmys!

Ha det bra!

Upptäckt att man kan redigera inlägg även efter dom publicerats, så här kommer in och baksida. Här valde jag att bara plocka upp färgerna i kortet.


RSS 2.0