Grattis Lowa!

Det går fortfarande trögt för mig med mycket, däribland korttillverkningen. Nu efter två veckor på det nya året borde jag ha gjort 6 kort plus ett par extra som jag planerade in att göra i slutet av 2016.


Men det här är det första och ända hittils...

Jag såg ett kort asamia gjort och blev sugen på att scrappa, nu blev det inte det kortet jag liftade utan ett annat!

Jag hoppas, hoppas att jag kommer igång, för ska jag inte kunna göra kort utan att lifta ett annat kort kan jag lika gärna sluta göra kort.
Men så får det inte bli, jag har köpt en massa fina dies senaste tiden, jag har fått tag på magnolia doohickey dies kit, tyvärr inte billigt, men vad sjutton, jag lägger inte pengar på så mycket annat, det är djuren och scrap.

Åter till Lowas kort.
Lowa är en hästtjej på 6 år idag, men hon har även en älskad katt som heter Elsa och denna gång var det Elsa som fick mig att välja tema.

Motivstämpeln är från Bildmålarna, så söt!!!
Jag har färglagt med distress markers.
Textstämpeln är från Jane design.
Tassavtrycken köpte jag av stämpelboden på den tiden dom fanns.
Kattdiesen föll jag för första gången jag såg den, fick då veta att den ingick i ett Magnolia doohickey club kit, så det kändes rätt kört att få tag på den, men så i höstas så var kitet till saluten fb-grupp och nu är det mitt!
Rosetten är också en die från magnolia.
Nätet undertill är ett sånt man sätter över skarvarna på gipsskivorna innan man tapetserar (hoppas jag inte gjorde bort mig nu).
Jag har ingen stans som rundar hörnen konkavt, så jag tog en rund stans och stoppade bara in en liten bit av papperet.
Ett par sugrörsbitar fick jag dit och några blommor och blad.

Limpistolen från Ica maxi funkar bra, tror det är min fjärde limpistol, men den första jag är nöjd med!


Förra veckan började jag att jobba, dock bara 2h/dag, det var skönt och roligt. Den här och nästa vecka ska jag testa 4h/dag.
Jag ska även börja med yoga och går redan och får healing.
5:2 har vi börjat med i veckan också, hur ska detta sluta? HihiNy kisse på G

Nu har vi äntligen hittat en kisse som förhoppningsvis ska berika vår flock.


En liten röd tabbe hane som idag heter Cinna. Idag la vi handpenningen och den 20 februari får vi åka upp och hämta honom.


Det är första gången vi köper en så liten kattunge, ska bli spännande att få följa hans utveckling om än bara med bilder på fb.


Lotta har vi ju haft sedan bebis men det är 16,5 år sedan och hon föddes mitt i min flytt till södra Sverige. Hon är mitt lilla hjärta och kommer så alltid att vara.

Lite av en slump att det blev en röd nu, men när vi skulle ha katt nr 2 så ville jag ha en röd hane. Vi fick erbjudande om en röd bondkatt som en hade bokat men det passade inte dom att ta den just då, jag frågade om det var en hane, ja, dom röda är alltid hanar. Så var inte fallet, Grogg som Peter tyckte han skulle heta, visade sig vara en hona.
Tyvärr fick hon cancer i ena frambenet och det var så illa så det gick inte rädda henne. Det är ganska precis 5 år sedan hon fick somna in.

Hemsidan med bild på Grogg

Peters drömkatt är ju en STOR Main coon, men då vi inte vill lägga dom pengarna som en renrasig katt kostar så fick det bli en där mamman är renrasig och pappan okänd. Jag har kikat på några där man vetat vad pappan varit för ras, men det här var den Peter gick med på, trots fader okänd.

Men vad kan bli fel med en liten röd en?

Synd bara att det inte blev under tiden jag gått hemma pga sjukskrivningen, men, men allt har sin tid sägs det så det blir nog bra, längtar och hoppas våra andra kissar tycker det blir roligt med en liten en.


Julkula, poncho och kort

Fick en otroligt vacker julgranskula, eller om man bara vill ha den liggande i en skål med kulor funkar det.

Min mamma och moster har gjort den.

Mamma har även stickat en poncho pt mig, men hon blev inte riktigt nöjd med den, jag tycker den är superskön

Hatar kort på mig själv, men bjuder på det ändå. Nu syns det dåligt men mitt hår är jätteroligt, det växer åt alla möjliga håll. På min vänstra siden växer det framåt, uppe på kalotten är det längst och där växer det snett bakåt åt höger, högersidan och bak växer "rätt".Jag gjorde ett kort till kompisen som fyllde år 1/1, han har inte fått det än för vi tänkte gå hem och gratta honom nu när de mina åkt hem.

Han har köpt sig en flygel så jag spann vidare på det och letade upp ett kort som jag liftade, har ju inte så mycket inspiration själv. Men hoppas det kommer igen nu när livet börjar återgå i normalt läge.

På tal om det. På måndag ska jag börja jobba, 2h/dag första veckan, sedan resten av januari 4h/dag, sedan får vi se.
Måste kolla hur mycket jag orkar och hur mycket komptid jag har, blir lite mer ekonomiskt att ta komp än sjukskrivning om jag känner att jag orkar med, annars blir det sjukskrivning men det tror jag inte.

Jag har fått benvärmare och sockar av mamma, visar dom en annan dag.

Och bara för att kunna hålla koll på när hände vad, så köpte vi (jag, Peter och min äldsta bror) en iPhone 5s till min mamma. Hon är teknikfientlig men jag fick för mig att den ändå skulle vara lättare att använda än hennes pensionärstelefon.
Än så länge känns det lovande!

Idag är det kallt, så det blir till att kura inomhus.


Nytt år och nya disktrasor!

Jag brukar passa på att handarbeta lite när min mamma hälsar på, vilket oftast blir några veckor på sommaren och ett par veckor över jul och nyår. Det blir inget avancerat, denna gång blev det några disktrasor.

Färgen stämmer inte, den är typ turkos och den ska jag skicka med min mamma upp till moster min, hon gillar turkost. Jag ville sticka med katter på men hittade inte mönstret, men hjärtan är ju aldrig fel.


Har jag visat sjalarna jag fått av moster? Det måste jag komma ihåg att kolla upp och blogga om det inte redan är gjort.
Och den underbara julgranskulan jag fick som min mamma och hon har gjort...Äppelgrön är den här, syns det att det är en drake?

Min son (han är vuxen) tycker om drakar, så tänkte på honom men jag tror inte han vill ha en tvättbar disktrasa, tror han vill slänga och ta en ny.
Men min mamma ville ha en disktrasa och jag ville stická efter mönster så den fick det bli.

3,5 rundstickor och ett 50g nystan räcker till 2 st.

Jag stickade till bonusdottern också, men dom är inte fotade ännu.

Så jag ska kolla upp det med sjalarna, julgranskulan, bonus disktrasor och ett kort till en kompis som fyllde år för några dagar sedan, det ska fotas och bloggas.

I morgon ska jag ta spruta, fredag åker mamma o bror hem, helgen får jag nog ägna åt sånt jag inte hunnit/velat sitta med när dom varit här, hundklubbsfix, vattenbyte i 250, fixa hos kaninerna och flyladystädning zon 1, sedan börjat jag jobba på måndag, ska bli så skönt så jag hoppas det funkar att jobba, jag tror det, jag börjar känna mig lite mer som en människa nu.

Om en månad ska jag testa yoga, lite läskigt, är så otränad, osmidig och allmänt klumpig, men, men.

Nu ska jag ta min tablett, måste ha larmet på för att komma ihåg den, ska ta den i 5 år, så telefonlarmet ska få jobba.

God natt!


RSS 2.0