Vilken dag...

I går skulle vi på en hemlig resa med jobbet. Halv 8 klev vi på en buss (modell mindre, knappt 30 platser tror jag). Åker ett par mil och plockar upp tre medarbetare och åker sedan vidare söderut. Sedan svänger vi av mot Varberg och det låter så konstigt i bussen, jag säger till Hon jag sitter med att det låter som det är något med däcket. Efter en stund så låter det ännu mer och vår chef går fram och pratar med chauffören, men han tror det är ett annat fel som dom haft problem med på bussarna. Plötsligt svajar bussen till och några skriker och chauffören gör allt för att hålla bussen på vägen. Ena bakdäcket rullar förbi bussen i full far, han lyckas styra in på en parkeringsficka och rusar sedan ur bussen. Den andra bakdäcket hade lagt sig på vägen så han ville få undan det snabbt. Det börjar  så vi kliver av, men det var nog bara metallen som skrapat mot asfalten .

Helt otroligt skönt att ingen kom till skada, visst, några var riktigt skärrade, men inga fysiska skador. Men det var liksom alla rätt. Vi låg inte ute på motorvägen, det var raksträcka, inga möten en parkeringsficka på rätt plats och en chaufför som reagerade rätt.

Efter ca 5 kvart kom en ersättningsbuss, modell ännu mindre, men som tur var skulle vi inte så långt. Vi skulle till Ullared.
Först blev det en föreläsning om Ge-kås, sedan hade vi lite rapporter om hur våran säsong gått och efter det var det grupparbete hur vi kan förenkla för nästa avdelning.
Sedan var det dags för lunch och efter det fick vi några timmar inne på Ge-kås. Det blev inte så mycket handlat, dels tycker jag inte om att gå själv inne i butiker och sedan hade bussen inget packutrymmen. Men det blev det viktigaste, en hundleksak, och lite fröer till fröknäckebrödet jag bakar, ett linne och lite till dartklubben (rosa handdukar, rosa pärm och rosa skärbrädor), till hundklubben blev det disktrasor.
Just ja, vi fick 20:- var av företaget, vi skulle köpa en stämningshöjare till partyt på hemvägen... jag är ju kassast av dom kassa. Det slutade med att en arbetskompis köpt två olika grejer som hon inte kunde bestämma sig för, så jag köpte den ena, nappflaskor (till dockor), som jag fyllde med cider. Killarna var bäst, en hade köpt lösmustascher som alla killar hade på sig, en annan köpte hårspray och stylade alla, vi såg i te kloka ut, men kul var det.
Kvällen avslutades på Mandys, ett matställe ute i ingenstans. Mysig 50-tals i redning, goda hamburgare och trevlig stämning. Jag var så trött så jag höll på att kolavippa, men ändå glad att jag följde med.

Jag tog månadens burgare, så himla god, örtaiolin var himmelsk.

Efterrätt skulle vi också ha, fast alla var mätta, jag tog en milkshake med mintu, Baileys, oreokaksmulor och en massa grädde, grädden lämnade jag men det andra var riktigt gott.

Nu ska jag gå upp till stallet och ta in kaninerna jag släppte ut i morse, släppa ut nästa gäng och mocka till dom. Sedan hem och klippa hundklor. Jag ska försöka Sätta mig i scraprummet, har en kompis som fyller år till helgen...
Efter det blir det nog en långpromenad, släppa in kaninerna och sedan bara vila.

Måste ju berätta att vår hund har fått ngt i ryggen, L7S1 syndrom verkar det som, han ska på skikt eller magnetröntgen den 13 oktober. Sedan får vi hoppas att det går reparera på ngt sätt.


RSS 2.0