Välkommen Ice

Idag åkte vi upp till Aspabruk och hämtade Ice, våran första renrasiga kisse.

Han var mycket lugnare under resan än vad Smirre & Troll var. Men väl hemma var han inte lika cool. Jag minns att Troll var ganska ledsen fram till att Han hade sovit. Smirre däremot, travade bara ut ur buren och gillade läget direkt.
Ice har hälsat på dom andra katterna och vovven, men han smyger försiktigt runt. Just nu ligger han på soffan och sover, väldigt lätt.
(null)

(null)

(null)
I morgon hoppas jag han känner sig bättre till mods, usch vad hemsk man känner sig som splittrar en liten kattfamilj...

50 bast...

...ja, det fyller min barndomskompis idag.
Tyvärr har jag ju flyttat så långt söderut att jag inte kan träffa henne idag. Ev. ska hon och hennes make ha ett gemensamt stort kalas i sommar, får se om det passar så vi kan åka upp då...

Jag visste inte alls vad jag skulle använda för stämpel, men så såg jag denna och tyckte den passade bra. Hon är social och det brukar bli ett kackel när vi träffas.
(null)
Färglagt som vanligt med Distress markers och Tombows. Stämplade texten från Rox Stamps och foamtexten är från ett block med bokstäver som jag köpt på Panduro för länge sedan.
Några blommor, en fjäder och en hjärtepin blev det också.
Vi skickade ett blommogram från Interflora också:
(null)
Hoppas det funkar, har aldrig gjort det förut.
Hoppas hon blir lika glad som jag blev när jag fick av henne!

Jag har ju börjat göra kort utifrån färdiga kortstommar, dom är lite mindre än vad jag brukar göra dom men det funkar.

Den här veckan ligger hag risigt till med korttillverkningen. Blev inga kort gjorda i förväg som jag planerat, när jag skriver detta är det onsdag. Inget planerat för e.m o kväll så kanske det blir lite kortmakeri.


Det går ff bra med koständringen. En mycket possitiv effekt av det hela är att jag inte har så mycket kramper längre. Har t.om slutat att dricka Indiandrickan, får hoppas det inte är tillfälligt. Men just nu känns det toppen.
I söndags var vi ute och gick i 90 minuter och ingen kramp ens efter det, så det känns lovande.

I måndags kastrerade vi Bobby, på kemisk väg och Smirre fick sin vaccination.
Och i onsdags var Bobby på massage, det är en tjej som håller på att utbilda sig så hon behöver hundar att träna på, han har varit hos henne innan och han tycker det är så skönt.
Men nästa gång ska han till en annan tjej för jag vill att hon kollar om han behöver lite laser också och det håller inte den andra tjejen på med.

Ha en trevlig helg.
Själv ska jag tillbringa morgondagen i dartlokalen, det är Månadscup och jag ska nog spela. Jag har ju känt mig så låg när jag spelat sista tiden så jag tog en vecka ledigt från matchspel och när jag spelade i tisdags så kändes det roligare så jag vågar nog spela i morgon.

Påbörjade kort och -0.3

Vecka 7 hade jag 3 kort att göra, 2 påskkort och 1 julkort till julmarknaden.

Dom är inte riktigt färdiga än, men jag halvligger i soffan men en kisse på benen så jag kände för att blogga.
(null)
Det här är Fluff, eller Tuffla som vi kallar henne. Hon är en av våra 4 katter.

Åter till korttillverkningen, påskkort stod på veckans agenda, hittade en stämpel i mina gömmor som jag aldrig använt. Men jag kände att den passade både till påsk och jul.
Jag har ju tänkt göra det lätt för mig i år, samma stämpel och/eller samma upplägg osv.
I detta fall blir det tre identiska kort, det som skiljer dom åt är färgläggningen och mönsterpapperna.
(null)
Den här är till julkortet, småblommorna var inte färglagda då jag tog fotot, men fick tips om att måla dom mörkröda så det är gjort nu. Alla papper är tillskurna så idag ska korten monteras.

Förhoppningsvis känner jag för att påbörja vecka 8:as kort också. Det ska bli 1 påskkort, 1 julkort och 1 julkort till julmarknaden.
Har lite annat under veckan, måndag ska hund och en katt till veterinären, katten ska vaccineras och vovven ska kastreras på kemisk väg för att underlätta för prostatan.
På kvällen är det kurs i Rallylydnad där jag och vovven ska vara hjälpledare.
Tisdag är det dart, jag ska dit men kanske hoppa över matchspel, då jag har mått dåligt av att pressa mig (olikt mig, men så är det och får lyssna på kroppen och knoppen).
Onsdag är det inget planerat.
Torsdagkväll är det årsmöte på hundklubben.
Fredagkväll dartträning.
Lördag månadscup på dartklubben.
Så det kommer inte finnas mycket tid till korttillverkning den kommande veckan.

Hälsa och vikt...
Tror det var i tisdags som jag började med madox, några tabletter som innehåller blåbär- och vinbärsskal. Ska vara bra för mycket och efter 3 veckor ska man känna sig piggare.
Jag har bara tappat 3 hekto senaste veckan, kan hända jag ätit för stora portionen och/eller för lite/sällan.

Det blir ju frukost - 1-2 skinkbitar, lite ost (brie eller vanlig) ngn tomat, gurka eller paprika.
Lunch - lagad mat
Sen middag/kvällsmål - ibland skinkrullar, ibland korv (hög kötthalt lite kolhydrater)

Jag börjar idag med att kolla om jag äter för mycket, ska testa med Anna Hallens handflatemodell under veckan och se om den hjälper.
Funkar inte det får jag se om vi kan ändra maten och mattiderna, som det är nu äter vi ju middagen/kvällsmålet vid 20-21-tiden för det passar vår livsstil. Äter ju lunch sent eftersom vi har sen lunch på jobbet. Sedan är vi ju ofta på ngn aktivitet på kvällen (hund eller dart) och äter då vi kommit hem.

Jag vill röra på mig mer, men får så hiskeligt ont i knäna efter jag ansträngt dom, längtar till vi kan ut och cykla. 

Om en dryg vecka ska vi hämta kissungen. Både längtar och gruvar mig. Tänk om det blir ännu jobbigare för hunden och äldsta katten, men förhoppningen är ju att dom två yngsta katterna ska ta ut sin energi på varandra.

Nä, nu ska jag se om jag kan väcka Tuffla, annars får jag surfa runt lite i väntan på att hon ska vakna. Just ja, vi ska ju planera veckomeny så vi kan handla då vi ändå åker i väg i morgon...

Lilla Smilla fyller 4 år idag

Och ett kort till henne blev det trots att jag hade -3 i inspiration.
Gjorde det lätt för mig och tog en färdig kortbas med mönster.
(null)
Stämplade, målade och klippte ut en gammal söt Magnolia. Stansade ut några fjärilar och hjärtan.
Korttillverkningslistan växer och växer och eftersom jag för det första är en långsam scrappare, för det andra är jag fortfarande skittrött efter cancerbehandlingarna och för det tredje jobbar jag massor 1/3 del av året, så vet jag inte hur jag ska få ihop det. Kanske jag måste stryka några från listan. Usch, det får bli ett senare beslut.

Fortfarande i vecka 6 hänger jag med, har vecka 6 kort färdiga, nästan, insidorna fattas. Jag har legat lite före, men nu är veckorna i kapp mig så nu får jag se om jag hinner med framöver...

Från scrap till hälsa. Det går fortfarande bra med dom nya matvanorna, har inte känt av någon abstinens. Vi äter gott och blir mätta. Jag har väl kanske lite svårt att inte äta för mycket, men läste ett tips om handflatemodellen, så nu ska jag testa det, jag har gått ner ialla fall. Svårt att säga exakt eftersom vi inte hade batteri i digitala vågen då vi började men ca -2kg första veckan.
I fredags på darten kände jag att jag inte orkar med att spela på ett tag, känns som jag höll på att knäcka mig själv, så jag tog ett beslut att lämna WO och ska inte spela på ett tag. Jag kommer att kasta hemma för att hålla igång armen och kasta lite på klubben, men inga matcher förutom dubbel. Jag tänkte att jag ska vara skrivare så inte hjärnan beckar ihop.
Jag har beställt några kapslar med blåbär för att få i mig antioxidanter och förhoppningsvis bli piggare, men dom har inte kommit än plus att det skulle ta ca tre veckor innan man märkte resultat.

Nu är det lite drygt 2 veckor kvar innan vi får hämta lille kissen Ice. Vi har fixat lite mer liggplatser och klösmöbler.
(null)
Bilderna kom i oordning. Men här är en liggplats gjord av en cykelfälg, närbild på nedersta bilden.
Vi har tänkt göra en till våning med en lite mindre fälg som ska hänga ovanför.
(null)
En klöstunna har jag länge velat ha, i förra veckan en dag när jag kom hem så hade min man byggt en klöstunna med tre våningar plus en takvåning. Till takvåningen ska jag sy någon form av Cat nest, får se hur jag ska lyckas med det...
(null)
Här är en närbild på nya sovplatsen. Jag blev inte inte nöjd med den ljusa klossen Peter satte dit så den ska bytas ut mot en i samma material som stolpen. Kanske blir det någon form av trappa så att även gamla Lotta kan gå upp och lägga sig där.

Nä, nu ska jag zappa och se om jag hittar något på tv. Jag postar inlägget idag måndag för att Milla fyller år idag, men nu när jag skriver det är det lördagkväll, ensam hemma då maken är och tävlar i dart utanför Växjö. Tråkigt, jag trivs inte utan honom.

Misslyckat chokladkort

Undrar om min hjärna kommer att bli återställd efter cancerbehandlingen...
Jag hade bestämt mig för att göra ett chokladkort till Sofia som fyller år idag.
Jag hade köpt en skicka lätt påse till en annan grej men det blev inget med det så tänkte passa på att skicka ngt till Sofia.
Köper en 200g chokladkaka, men den går inte i påsen. Nästa gång vi handlar köper jag en 100g, men efter vi varit och handlat mat så går vi en sväng på Rusta och där hittar jag en 150g i lite knubbigare modell, så den köper jag. Ett tag efteråt, minns inte hur långt efter, så tar jag 100g och gör ett chokladkort, skriver upp måtten på mallen och skriver att den tillhör en 150g från Rusta...
Någon dag efter det så ser jag en chokladkaka i skafferifacken, vart kommer den ifrån???
Maken berättade hur det låg till så det var bara att sätta igång med ett nytt chokladkort och tyvärr blev det ngt fel vid uträkningen så det blev inte helt perfekt.
(null)
En Stämpel från Bildmålarna, dom är så fina! Grattisstämpeln är från Asamia, länk finns under Länkar. Papperet kommer från ett block från Ge-lås inköpt för länge sedan, hade nästan glömt bort dom... Insidan blev så här:
(null)
Bården är gjord med en Magnoliadies, jag tycker den är jättefin. 

Jag postade detta inlägg i måndags och satte det på bevakning. Idag (måndag) blev kissungen vi ska köpa 9 veckor, 3 veckor kvar innan vi får hämta honom.
Det går bra att äta Lchf, men det händer inget med vikten tycker jag och inte har jag blivit piggare, det här skriver jag på dag 5. Hade ingen bra våg att väga mig på då jag började, så får väl se vad som händer med vikten om några dagar till

Trött på att vara trött

Den 26 januari i år så såg jag en bild på Instagram som fångade mitt intresse.
Mitt ena intresse kanske jag skulle skriva... djur, scrapbooking och recept är nog det mitt öga fastnar på när jag är ute och surfar runt.
Den bilden som fångade mig förra fredagen var denna:
(null)
Det såg ju himla gott ut, men det stämde inte med vem som lagt ut den, nyfiken blev jag så kollade in receptet, inget sötningsmedel där inte.
Jag blev ännu mer nyfiken och nu minns inte jag i vilken ordning jag gjorde allt, men jag började lyssna på hennes podd unna dig, jag läste hennes blogg äntligen sockerfri, jag spanade in hennes fb-sida. Jag blev starkt imponerad av henne. Dom flesta jag känner klarar av att banta, t.om jag, men att sedan hålla vikten, det vet jag knappt ngn som fixat. Man bantar ner sig till sin målvikt sedan börjar man unna sig lite mer och mer. Vad har man unnat sig? Godis, chips, lite extra mkt pasta, utemat typ hamburgare o pommes, pizza m.m.
Eller med ett enda ord, man har unnat sig ohälsa.
Jag minns inte hur jag tänkte eller kände när jag läste och hörde men jag är ju inte sockerberoende som hon var, så jag tänkte inte ens att jag skulle köra denna diet.
Men nyfikenheten tog överhand, jag letade upp fler artiklar om Lchf, jag har alltid tänkt att lchf är säkert bra för viktnedgång, men vad händer i kroppen? Blir den helt igenkläggad av allt fett? Så för mig har inte Lchf varit ngt alternativ. Dagarna gick och vi åt som vanligt vilket för mig betyder:
Frukost: ett sportknäcke med makrill i tomatsås plus en kopp choccokaffe
Lunch: vanlig mat, som vi försökt hålla lite lägre kolhydrater ibland, men oftast faller vi tillbaka till pastan, men sällan såser o annat onyttigt.
På kvällen:  efter sista hundpromenaden har det blivit en smörgås eller två.
Ibland på helgerna har det blivit godis och chips, inte alltid men mycket när det väl har köpts hem.
Vikten efter cancerbehandlingen har sakta krupit uppåt, inte mkt men upp har det gått istället för ner som var min plan. Jag som många andra skjuter saker framför mig... jag börjar banta på måndag, jag ska gå längre promenader, börjar på lördag osv. 

Hur som helst, i onsdags när jag kom hem från jobbet och mannen skulle laga mat sa jag att jag ville plocka bort kolhydraterna. Peter hade tagit fram torskrygg, vi hade ju inte planerat att ändra kosten så hade inte så mkt ingredienser hemma. Vi kom fram till att göra ett mos på lite potatis och mycket broccoli. Efter en stund kom jag på att man ska ha fet mat för att stå sig, ropade att han skulle riva ner ost i moset, jaha ska jag steka bacon också var svaret, lite ironiskt. Ja, det blir toppen svarade jag.
Det var supergott. Vi har en dålig vana och det är att vi äter vid halv två, sedan inget mer förrän vid 8-tiden på kvällen. Men hur skulle vi göra den kvällen, äh vi börjar med Lchf i morgon (torsdag) så vi äter mackor som vanligt, men ngt hände i mitt huvud på dom sekunder det tog från att Peter frågade vilket bröd jag ville ha (från frysen i hallen) tills han kom tillbaka med brödet. Jag bestämde mig och kände, jag ska inte ha ngt bröd. Jag tog en bit fröknäcke, en skiva skinka och ost och kokt ägg.
Till frukost på jobbet dagen efter blev det, skinka, ägg och ost plus en liten fröknäcke.
Till lunch blev det stekt kyckling och ett mindre gott mos gjort av spenat och rättika.
Kvällsmålet blev detsamma som onsdagens och fredagsfrullen som dagen innan.
Lunchen på fredag blev hemmagjorda hamburgare med hemmagjord dressing, brödet bytte vi ut mot mer sallad. Kvällsmålet efter darten blev varmkorv med överbliven dressing.

Jag hade kokosfett hemma så lite i teet har jag tillsatt, ska visst vara bra för mycket.
Frukost nu på helgen, både lördag och söndag fick bli äggröra gjort på ägg o grädde och stekt bacon, lite tomat och lite paprika.
Till middag igår när vi hade gäster åt vi taco, jag skippade bara brödet och såsen och tog mer ost än vanligt.
Idag blir det tacorester.

Vi har lite svårt än att acceptera hur vi äter det är liksom helt tvärt emot vad man tycker är rätt.
Vi äter fet mat, man äter pålägg utan bröd det känns helskumt. Men som jag sa till gubben min, även om detta blir dyrare så tjänar vi in det på godis, pizza och brödkontot.
Jag är inte säker på att jag kommer gå ner i vikt av att plocka bort det mesta av kolhydraterna och allt socker, mina cancertabletter (kallar dom så) gör så att det är svårare att gå ner i vikt, men tänk om jag blir piggare, det vore underbart.
Jag har liksom inte kommit tillbaka med orken efter cancerbehandlingen och jag är så trött på att vara trött.

Sockerberoende tror jag inte att jag var, har än inte haft några abstinensbesvär. Det ända som är jobbigt är att jag har lite svårt att veta vad jag ska äta. Men det kommer väl.

Nu ska jag ta ut fröknäcket ur ugnen, byta kläder och sedan ska vi upp på hundklubben och lägga in nya mattan i träningshallen.

På tal om träning, igår var vi på klubben och tränade lite. Så roligt!
(null)
Ska försöka blogga minst 1 gång i veckan om hur det går med Lchf och förhoppningsvis blogga ngt scrappat kort också!

RSS 2.0