Grattis älskade son

Idag fyller min enda och högt älskade son år, han bor nästan 120 mil bort så vi träffas aldrig på hans födelsedag då den dessutom infaller under min högsäsong på jobbet. Vi har dragit igång övertiden nu. Vi trodde inte vi skulle få in så mkt jobb nu i Corona-tider men än så har vi massor att göra, veckan som gick jobbade jag 60 timmar full fart och jag hade kunnat jobba det dubbla om jag hade orkat. Jag hade ungefär två timmar "vaken" tid hemma, den gick åt till att äta, ut i skogen med hundarna, duscha och hoppa i säng, har svårt att somna men försöker vila i sängen ändå.

Kortet till Robban fick bli ett enkelt kort i hans färger.
(null)
Embossingfoldern har jag köpt av ngn på facebook, snöret från ICA-Maxi, lilla stjärnan är utstansad med en dies från Gummiapan tror jag, dom andra stjärnorna är från en påse med stjärnor som jag köpte på Dollar Store.



En vårens alla födelsedagar

Mellan mars-maj så fyller 8st av min ena brors familj år, sedan fyller ytterligare 3 st från samma familj år i ju i och juli. Dessutom fyller min son och några kompisar år på våren. Mellan mars och augusti är det högsäsong på mitt jobb så då jobbar jag minst 50 timmar per vecka, dessutom i skithögt tempo så varken ork eller särskilt mycket tid finns till korttillverkning. Men jag vill ju göra kort till mina nära och kära, så inför nästa vår ska jag försöka ligga ännu bättre till, kanske börja med korten redan på hösten. Julkorten ska ju också göras, men om man kör tvillingkort på hösten 1 julkort och ett likadant födelsedagskort, med likadant menar jag samma upplägg eller samma stämpel då går det ju lite smidigare. Jag är ju inte snabb då jag scrappar.

Idag fyller min ena brors mellandotters bonusson 11 år och som vanligt undrar man var tiden tar vägen...
(null)
Micko håller på med parkour och spelar dataspel. Handkontrollen och gympadojjan kommer från Skapats av julkalendrar har jag för mig. Skon stansade jag ut i blått (Mickos favoritfärg) och embossade med vitt pulver. Grattisdiesen tror jag är en Nellie Snellen. 
Handkontrollen har jag satt på en styv pappersbit jag vek som ett z så den hänger liksom i luften.
Papper från Maja Design och Gummiapan. Jag tror att remsorna under är stansade med Lawn fawn och den snurrig grejen med Tim Holts, inte helt säker, ligger ute i solen så ids inte kolla upp det nu.

När jag skriver detta så är det söndag och solen skiner, lite luftkallt men ändå skönt att ligga ute. 
Ska ligga och vila en stund till sedan måste jag fixa lite inför middagen och lite papper inför styrelsemötet ikväll. Inlägget lägger jag på fördröjning så det ploppar upp först på födelsedagen.

Födelsedag & husköp

Idag fyller min yngsta brorsdotters sambo år, dom har dessutom köpt hus, därav stämpelvalet.
(null)
Vilda Stamps svamphus och en textstämpeln av okänt för mig märke.
Solen är gjord med en dies från Magnolia, grattis är en Jane design och eftersom Kalle är jägare fick jag användning av min jägaredies som följde med i julkalendern från Rox Stamp.
Ramdiesen minns jag inte vart den är ifrån och sitter ute i solen nu så jag ids inte gå in och kolla.

Som vanligt skriver jag detta i förväg så idag är det söndag, kanonväder ute. Två tvättar körda. Två plåtar med fröknäcke är också gjorda plus ett födelsedagskort till en födelsedag om en vecka.

Om några timmar kommer våra vänner över, vi har testat att göra hamburgare på en vegetarisk färs så det blir spännande att se hur dom blir. Kompisarna är vegetarianer. Hemmagjord dressing och hemmagjord sockerfri picklad lök och hemmabakat Lchf hamburgerbröd blir det. Vi köpte pommes också om dom vill ha. Sedan blir det några timmar i möte på hundklubben, styrelsemöte i kväll. 

I morgon blir det upp tidigt i ottan, övertid på jobbet, har massor att göra och ligger lite efter, vi har medvetet hållit tillbaka övertidsjobb pga Corona, vi trodde ordrarna skulle minska, men än har vi inte sett någon minskning så bäst vi sätter fart.

Nu ska jag lägga mig i solen en liiiiten stund. Behöver mkt vila om jag ska orka med en tuff arbetsvecka!

Grattis Malin!

Min brors äldsta dotter fyller år idag, hoppas kortet ligger i brevlådan idag. 
(null)
En söt hÄngla fick det bli denna gång, jag älskar verkligen dom stämplarna.
På en utförsäljning köpte jag diesen som skar ut tegelväggen. Gnussade in lite Distress Oxide på kortstommen, jag måste köpa på mig fler färger märkte jag... 
Texterna var med på samma kit som motivstämpeln.
På det här kortet gjorde jag ingen insida då jag ville skriva lite till henne.
Är lite imponerad att jag fortfarande hinner/orkar med att göra korten till dom som fyller år. Dom flesta i den brorsans familj fyller år på våren så det blir ganska många kort att göra under min "sämsta" period. Den är inte sämst, jag älskar att jobba så det är inte det, det är bara det att det blir inte mycket annat jag orkar eller hinner med.

Idag (annan dag påsk - lägger ju in inlägget i förtid) åkte jag husbil för första gången i år. Vi har ju haft lite otur med den, det ena efter det andra har krånglat, just nu håller vi på att lufta värmesystemet och det tar sån tid. Vi får köra den i backar, stanna och lufta och så får vi hålla på hur länge som helst. Sedan är det lite målning utvändigt som ska göras, men det har varit kallt i helgen som var så inget målarväder. På insteget i förarhytten ska gubben lägga in durk, men vi ska slipa och måla först. Jag borde sy nya gardiner och draperier plus hitta en ny lampa ovanför matbordet, den som sitter där är blå och passar inte in i min grön/brun/orangea husbil.

Nu ska jag fylla denna vecka i bujon. Sedan slappa innan jag hoppar i loppelådan.

Massa födelsedagar på våren


Det är många som fyller år på våren i våran släkt. Idag fyller min brors mellandotters sambo år. 
Förra året köpte dom en tomt i fjällen och i år ska dom bygga stuga där. Så motivet fick bli en Magnoliastuga.
(null)
Det hade varit mer passande med en björn eller ren  bakom stugan, men hade inget av det så det blev en älg.

Oj...

Det här kortet skickades i tid, men jag glömde nog bort att blogga det...

Min svärfar, eller det är svärmors sambo, han fyllde år för ett tag sedan, vi kunde inte åka ner till dom i dessa Coronatider så det blev bara ett kort.
(null)
Jag tycker kort till det manliga släktet är svårt att göra. Så det fick bli ett enkelt kort. Kladdade med Distress Oxide för att få ett bakgrundspapper. En silhuettstämpel från Vilda Stamps tyckte jag gjorde sig bra i "rymden".

Glad Påsk

I år blir inga påskkort gjorda.
Men jag hade två st färdiga som legat sedan 2018...

Ett går till min älskade lilla mamma som bor alldeles för långt bort😢
(null)

Det andra går till min barndomskompis, hon är så kravlös. Jag är sämst på att höra av mig, men hon stretar på.
(null)

Våren är lika med högsäsong på mitt jobb, än har vi inte börjat med övertid, men det är full rulle. Vi är lite underbemannade på min avdelning så jag är rätt slut efter en arbetsdag. Jag önskar att jag till hösten tar till vara på tiden, gör mycket kort så jag har att skicka till mina nära och kära som fyller år och så klart lite påskkort och något alla hjärtans dagkort. Jag har så mkt scrapgrejer så jag måste tillverka kort i parti och minut.

Minnet...

Shit vad dåligt minne jag har. Idag fyller våran kompis Per år, kortet hade jag gjort för ett tag sedan. Men igår f.m fick jag ringa min man och be honom leta fram kortet, fota det, leta ett kuvert, adressera och frankera det på sin lunch...
Han löste det - så klart!

(null)
Jag gör helst kort med stämplade och färgglada motiv, men samtidigt tycker jag dessa "enkla" kort är så fina. Använde en stencil från Tim Holtz och jag tror det var Distress Oxide jag färgade in med. Ett utstansat Grattis i svart blev en snygg kontrast, tycker jag.

(null)
Per är hovslagare, så jag tog fram slicen och skar ut en hästsko. Jag är lite dålig på att använda den, men när man väl gör det så är det roligt!



RSS 2.0