Grattis Ida

I dag fyller min ena brorsdotter år. Vi bor ju nästan 120 mil ifrån varandra så enda sättet jag uppvaktar henne på är ett handgjort kort som åkt snigelpost. Ett grattis på FB brukar det också bli.

Dom har en älskad kanin så jag tyckte denna underbara hÄngla blev perfekt att ha som motiv.
(null)
Spellbindersdies, lite blandade papper och ett band använde jag också.
Jag älskar verkligen hÄnglastämplarna. Skulle jag måste göra mig av med alla utom ett märke eller en kategori så skulle jag välja att behålla dom. Dom slutade att tillverkas ett tag, jag hade turen att få tag på rätt många ändå, många betalade jag överpris för men just då var det värt det för min del. Nu tillverkas dom igen, både nya motiv men även gamla godingar. 

Just nu, en fredag eftermiddag sitter jag ute på en bänk mot huset. Det är underbart väder, fåglarna kvittrar, hundarna ligger och gnager på märgben, vi har varit ute på en aktiveringspromenad med sökruta, uppletande av föremål. Dessutom fick dom gå ner i bäcken och svalka sig. Peter kom hem på lunchen och vi fuskade och åt en Magnum (ingår ej i LCHF). I kväll blir det taco och troligtvis en sväng till klubben och lite agilityträning, en bra fredag med andra ord.
(null)

(null)
(null)

Bilderna kom lite huller om buller men den översta är Bobby som söker "godis" i sökrutan. 

Sedan är det insidan i Idas kort. Den textstämpeln är så bra, även hörnstämpeln med grattis tycker jag om. 
Blommorna eller vad man kallar dom är gjorda med hjälp av dies som jag köpt i ngn FB-grupp.
Swirlarna jag stämplat kanterna med är från Stempelgledje.

Nedersta bilden är på Valle i sökrutan.
(null)
Och här står ngn av dom i bäcken. Jag sitter ute och det är så soligt så ser inte vem det är...

Nu ska jag äta lite sallad, rester från igår.

Ha en skön helg!

Bättre sent än aldrig...

För en vecka sedan såg jag på fb att en mammaledig arbetskompis blev gratulerad på sin födelsedag. Jag hade gjort ett kort till henne, men tydligen inte lagt in hennes födelsedag i telefonens almanacka och då kommer den inte med i min bujo, som för övrigt inte är en bujo.
Idag fick jag äntligen tummen ur och plockade fram kortet, fotade och gjorde i ordning kuvertet. (null)
Stämplade på en passande stämpeltext från Vilda Stamps.

Kortet gjorde jag i turkost och rött
(null)
En supersöt Sarah Kaystämpel blev vald denna gång. Vickan tycker om att odla
Ramdiesen har jag köpt begagnat och misstänker det är en wish/Ali expressdie.
Grattisstämpeln skulle jag kunna kolla upp, har tillverkaren skrivet vid den uppstämplade texten men ligger i soffan med ena kissen så jag vill inte gå och kolla, tror dock att det är en Reprint.
Mönsterpapperna har jag ingen aning om vilka märken det är. Det färgglada köpte jag i en fb-grupp och det andra kom jag precis på att det följde med i Creative clubs paket, saknar lite att få klubbkit. Förvisso har jag Rox stamps kit, men det är lite annat.

Jag vill ju gärna göra lite på insidan också, tycker korten blir så nakna annars.
(null)
Jag beställer gärna inte från utlandet, köper mycket begagnat men då jag handlar från butik vill jag gynna Svenska butiker. Men ingen regel utan undantag. Jag var in på Wish och beställde en dies jag ville ha som jag sett i en blogg och då passade jag på att beställa bl.a dessa bårdstämplar. Textstämpeln är från Rox Stamps och födelsedagshälsningar är från Slöjddetaljer. Den personliga stämpeln beställde jag en gång när jag var på skrapträff i Gånghester. Oj, vad sugen jag blev på scrapträff nu, men jag har ingen att åka med numera och är lite mesig på att åka i väg själv. Dom fina grässtråna eller vad man ska kalla dom är dies från Gummiapan.

Imorgon postas kortet, Vickan själv gör kort när hon hinner, vilket hon sällan gör med 4 barn att ta hand om, så hon uppskattar att få handgjorda kort, det är roligt.
På tal om uppskattade kort, en annan arbetskompis dotter fyllde år för ett tag sedan och hon blev jätteglad för kortet hon fick, det värmer i hjärtat.

Jag är ju periodare både vad det gäller att scrappa men även att shoppa. Jag har varit grym på att shoppa det senaste. Dels köpte jag en vagn från Lagerhouse som jag ville ha vid soffan för att kunna ha dator, pennor mm i, lite dyr men jag behövde en smal vagn och denna passade perfekt.
(null)

Jag har dessutom köpt en massa scrapgrejer
(null)
Hobbyworld hade eller har utförsäljning med upp till 70% rabatt och jag tror allt var 70% på som jag ville ha. Så där köpte jag en hel del, lite mer än vad som är på bild t.om. hÄnglar släppte ett vårkit och det ville jag inte missa. Rox Stamps, lite från fb osv. har också fått flytta hit hem. Hoppas jag kan hålla mig lite nu, jag väntar på en stans och ett ark clearstamps jag köpt begagnat, men sedan så... känns som jag sagt så innan också.

Jag nämnde min bujo. Jag tycker det ser så trevligt ut med en bujo. Förut hade jag alltid en almanacka och skrev in möten mm. Men sedan tyckte jag att jag klarade mig med telefonens almanacka men så förra året kände jag att jag ville testa bujo. Köpte en billig en men kom inte igång med mera än veckouppslag och lite sådär, nä det var nog inte riktigt min grej. Kändes för bökigt att göra veckouppslag samtidigt som jag ville ha hela veckor även om jag inte har fullproppat schema. En dag när vi var inne på Coop i Jönköping så hittade jag en korsning mellan bujo och almanacka så den fick följa med hem och den trivs jag rätt bra med (null)
(null)
I denna behöver jag inte rita in veckodagarna, men det finns ändå utrymme för att notera lite extra grejer. Får se om jag är nöjd hela året så det blir en ny för 2021...

Lite nytt till 720



I dag var vi på en rätt ny djurbutik, helt ny för oss.
Jag fick tipset i en FB-grupp, tyvärr hade dom bara hemma 1 av sorterna vi var ute efter men det blev ändå 4 sorter.
9 Kuhliiålar - hade tänkt ta några fler men det var dom sista dom hade.
10 Pansarmalar - vi har sedan innan men dom vill man ha många av.
1 röd ancistrus hane - har en röd hona i det karet sedan innan.
1 Melanotaenia Praecox - enda regnbågen dom hade hemma nu så den fick vi för att den skulle slippa gå själv, då vi har sedan innan.

Sedan innan har vi även Melanotaenia boesmani, Hypseleotris compressa, Denisonii, Botior & några olika "sugare" i detta kar. Vi försöker hålla oss till fisk från Asien, typ papa nya Guinea osv.
Men håller inte stenhårt på det då vi har tex. Pansarmalar...
(null)

(null)

(null)


Söt hÄngla till Marre

Idag grattar vi Marielle som fyller 9 år, som vanligt undrar man vart tiden tar vägen.

Vi uppvaktar bara med ett kort och den här gången fick det bli en hjärtehÄngla som motiv.
(null)
Jag tror jag liftade någons kort, men har förstås glömt vems.
Mönsterpapper från Maja Design, så tacksamma att använda. 9:an är från ett block med foambokstäver och siffror som jag köpt för länge sedan på Panduro, så gamla att dom inte är självhäftande längre.

Jag märker att jag inte alltid raffsar och smutsar ner kanterna ... undrar varför...?

Finns inte så mkt mer att berätta. Idag regnar det och vi ska på hundpromenad med klubben och efteråt har vi styrelsemöte. Men eftersom jag sätter inlägget på bevakning så skrev jag detta i söndags.


RSS 2.0