Mor lilla mor

Idag är det morsdag och i vanlig ordning träffar jag inte min mamma som bor 120 mil norrut. Men ett kort fick jag till.
Min mamma blev på äldre dagar trädgårdsintresserad och jag fick tag på en fin Vildastämpel som passade bra.
(null)
När jag väl limmat fast hjärtat från Rox Stamps så såg jag att jag borde lagt en kakservett under så texten synts bättre, men gjort är gjort.
Det får bli lite enkla kort numera. Dels jobbar jag mycket (heltid + 18-25 timmars övertid/vecka) så jag har inte många vakna timmar hemma, sedan så har jag lite dåligt med inspiration så det får bli lite snabbgjorda kort.


Adopterad...

Jag har ju blivit "adopterad", inte som barn till någon utan som mamma till en Vietnamesisk tjej.
Hon är född idag, men har födelsedag i augusti, vi firar henne egentligen i augusti men ett litet kort dagen till ära får hon ändå.

Hon älskar att hålla på i sin trädgård. Hon odlar en massa spännande saker plus det vanliga som sallad, jordgubbar, kryddor m.m.

Jag hade först tänkt använda Vildas trädgårdstjej, men den använde jag både till mamma och till Sandras kort så det fick bli en jordgubbshÄngla på hennes kort. Hon är en fena på att odla jordgubbar i sin lilla trädgård.
(null)

 Grattisstämpeln är från min idol, asamia. Den, som dom flesta av mina 1000-tals stämplar är köpt begagnad. Från början köpte jag massor på tradera, men på senare år så går köpknappen varm på fb-sidorna...
Diesen till bladen/stråna är däremot köpta direkt från Gummiapan.

Om, men bara om Corona släppt taget när hon har födelsedag i augusti så ska vi gå ut och äta på asiatisk restaurang, det älskar hon.

Så orättvist

25 år och har diagnostiserats med MS för ett år sedan och nu har hon fått bröstcancer. Hon kommer att fixa det, hon är grym. Vad än hon tar sig för så fixar hon det men jag tycker det är orättvist. Hon och hennes familj är så härliga, snälla och omtänksamma, dom ska bli drabbade. Sedan finns det såna skithögar som bara förstör, använder droger, kör utan körkort, skiter i allt och alla men dom klarar sig både från det ena och det andra.

Om inte Corona hade varit i farten så hade jag träffat henne den 2 maj, vi hade planerat att åka på deras premiäröppnade av Skättilljungas Skafferi. Dom säljer plantor, ägg, betongalster som dom gjuter och målar, bipollen och en massa annat. Men vi får åka när Corona släpper taget.

Jag har gjort ett krya på dig kort till henne. 
(null)
Trädgårdstjejen är en Vilda, hönsen är hÄnglahöns, krya på dig diesen är från Rox Stamps och fjärilspunchen från Martha Stewart.

1-åring

Idag fyller lilla Max 1 år.

Han hör inte till släkten, men jag gör ju kort till några nära och kära förutom till släkten också.

(null)
Lite snålt med jobb på detta kort. Stansade ut grattis, bokstäver och 1 siffra. Stämplade den söta Whiff of joymusen och färglade den. Klantade mig när jag skar till mönsterpapperet så en text kom med uppe i vänsterhörna, men trollade bort texten genom att stansa ut ett hörn.
Thats it. Även om jag är helt ledig från jobbet i helgen så vill jag inte lägga massor med tid i scraprummet. Viktigare att vara med hundarna eftersom jag är hemma och vaken så lite under veckan.

Bobby går det upp och ner för, han blev betydligt bättre i förra veckan, men nu har det blivit lite sämre  igen, men han är så glad ändå. Han fixar inte att gå uppför trappan inne, men svansen går som bara den. Men vi jobbar på det, balansträning, lite gymnastik för nacken och massa kärlek så klart.

Viktig födelsedag

På mitt jobb har vi en som tycker att födelsedagen är superviktig, hon var in till oss för ett tag sedan och sa att ni vet väl om att jag fyller år den 14:de. Igår gick hon runt och berättade att hon bjuder på frukost i morgon för hon fyller år. I vanliga fall skriver vi bara på en whiteboard, men inte hon...

Så jag och en i mitt team pratade ihop oss om att vi ska fira henne i morgon. Jag fixade ett kort och Stina kunde åka in på Dollar Store och shoppa lite smått & gott, så idag när hon kommer till jobbet ska vi ha ställt in en massa småpaket på hennes kontor. Hoppas hon känner sig firad!

Jag hade bara en kort stund på mig att fixa kortet, så blev det:
(null)
En hÄngla, en bakgrund stämplad med en whimsy stamps, ett mönsterpapper och ett utstansat grattis 

Grattiskort till brorsan


Ett snabbgjort kort som jag ändå blev nöjd med gjorde jag till min bror som fyller år i dag.

  (null)
Inget mönsterpapper denna gång, jag tog en splashstämpel och distress oxidedynorna och stämplade en bakgrund. Sedan stämplade jag bara det cyklande paret ovanpå. Min bror och hans fru har köpt elcyklar (tror båda två köpte det) så då tyckte jag stämpeln passade bra.
Grattis stansade jag ut i svart och grönt och satte lite omlott så det skulle bli skugga, men det gick inte jättebra...

Än hänger jag i...

Men detta kort kommer nog bli lite sent, men bara en dag om postgången fungerar som den brukar.

Men jag bloggar det på hans födelsedag ändå, jag tror inte dom är här inne och kikar.
Killen som fyller år denna dag är min ena brors, äldsta dotters mellanbarn, han tycker om monstertrucks men jag hade ingen sån stämpel så det fick bli den söta Bildmålarstämpeln istället.
Hans äldre brorsa fick ett kort med denna stämpel för några år sedan så det får väl bli ett till varje grabb i den syskonskaran.
Dagens kort blev så här:
(null)
Ett kort som jag inte la mycket tid på. Stämplade, stansade ut, färglade kanten, skar till mönsterpapperet...
Men jag är glad så länge jag hinner och orkar med att göra korten till födelsedagsbarnen i släkt- och vänkretsen.

Om några dagar är det Viktors morfars födelsedag, kortet är gjort, ska bara fotas och skickas.

Angående Bobby, han är på bättringsväg, i natt kom han sig upp i våran säng utan hjälp, även ner gick det bra. Men vänstersidan har fått sig en känga, läppen hänger och han dreglar, men det är så skönt att det verkar gå vägen. På onsdag ska vi till veterinären och kolla upp honom, han ska även få sin kemiska kastreringsspruta.

Förhoppningsvis ska även bilen min få komma till verkstan och husbilen är nästan färdigluftad så snart är vi på banan med det mesta.



Prinsessan Lea

Visste ni att Prinsessan Lea fyller år idag? 3 år blir hon, stora tjejen. Rosa och kaninen är hennes grej så det fick bli ett rosa kort med en kanin.
(null)
Magnolia har många fina kaninstämplar och det här är en av dom. Glitterlim på vingarna, lite bling, rosa papper och blommor, hoppas Prinsessan blir glad.

Lea är min enda brorsdotter, resten är killar. Det är därför hon är prinsessa.

Långhelg, skönt. Har jobbat för mkt dom sista två veckorna, tror jag är uppe i nästan 40 övertidstimmar på 2 veckor och jobbar heltid. Dessutom ett jobb vi håller högt tempo i, som en säsongsarbetare sa till mig, vi jobbar ju på 120% kapacitet. 

Jag är ju bara hemma och vaken ett par timmar per dag. Jag kommer hem, äter sedan sticker vi ut i skogen med hundarna kring en timme, hem duscha och i säng så det blir inget gjort på veckorna. Så denna helg ska jag försöka få några kort gjorda, jag är så långsam, svårt att komma igång har jag också så får vara glad om det blir ett kort per dag.
Dessutom har jag börjat städa scraprummet, men jag saknar förvaring till en massa stämplar och dies så kan inte göra klart. Förr hade jag stenkoll på vilka stämplar jag hade men nu har jag på kort tid köpt minst två st som jag redan hade... tänker att nu ska jag inte köpa mer, använda det jag har men så dyker någon villhöver stämpel upp och så är det kört...

Idag tänker vi åka och köpa lite förvaring till mina dies. Till stämplarna behöver jag pärmar, men kan inte bestämma mig för vilka då jag inte får tag i likadana som jag har, eller så får alla stämplar jag inte rymmer i pärmarna få en annan förvaring, i lådor/backar kanske?

Vi har haft en jobbig tid, våran Bobby (äldsta hunden) har fått en stroke tror vi. Men han börjar att bli bättre så vi har gott hopp att han blir bra. 
(null)


RSS 2.0