Konstigheter

Min "dotter" är viatnimes och hennes mamma tyckte hon var så liten så hon gjorde henne nästan 2 år yngre så vi firar henne två ggr per år. Men i år hann jag inte göra något kort på hennes ena födelsedag men idag får hon ett kort och ett presentkort.

(null)
Med ett sånt här fint mönsterpapper från Maja Design behöver man knappt ngt mer. En hÄngla en text från jessInk lite blommor och ett par fina stansar så är jag nöjd!
Älskar dom här lite ojämna kanterna och sneda stygnen. Köpte diesen i en fb-grupp och det var ingen förpackning så vet inte om det är något speciellt märke.



Hundgodis- sardinpyramider

Optimal Hundglädje har delat ett recept på hundgodis. 
Visst köper vi hundgodis, men jag vill undvika så mkt konstigheter som möjligt så att göra eget hundgodis är bra, då vet man vad som är i.

I denna sort så har jag i:
1 burk sardiner i olja, jag har inte haft i all olja men ska testa det men då ha i lite mer mjöl eller kanske mixade havregryn… mosa sardinerna. Jag tycker jag är noggrann men ändå är det bitar när jag ska smeta ut smeten.
2 st ägg som jag rör ner och sedan
0.75 dl vetemjöl, det får man kanske öka på lite om man tar med all olja. Rör ihop till en smet och smeta ut på en bakmatta/stekmatta i silikon.

Jag har varmluftsugn och satte den på 205* och hade den inne i 15 minuter, då slutade det att bubbla på ytan. Jag ska testa att köra på 200* nästa gång.

1:a gången jag gjordes blev dom alldeles för välgräddade för jag glömde bort dom.
(null)

2:a gången blev jättebra, men jag minns varken grader eller tid…
(null)

Det här är dom jag gjorde nu, 205˚ varmluft i 15 min:
(null)

Och så här ser mattan ut:
(null)
Det blir lagomt stor belöningsbit till dessa grabbar
(null)


Min käre farbror fyller år

Min farbror är min äldsta kända släkting jag har kvar i livet.
Idag fyller han 87 år och eftersom vi bor långt från varandra så blir det bara ett kort, hoppas vi kan träffa dom i höst när vi kommer upp. 

Jag hade lite huvudbry med vad jag skulle ha på kortet, men bestämde mig för att göra ett Slim Linekort. Jag hittade ett papper som såg ut som en gammal tidning så det fick bli utsidan.
(null)

Fotboll har varit ett stort intresse och han var målvakt i sin ungdom. Sedan har det varit många sedda fotbollsmatcher på TV. När jag bodde hemma så var det alltid de tre musketörerna (tre ungdomskompisar som såg till att bli grannar for ever, min pappa, farbror Sten och deras kompis Karl-Göran) som såg fotbollen på lördagar, jag minns det som att dom alltid var hemma hos oss, så kanske det inte var men ganska troligt. Vårat hem var ett väldigt öppet hem.
(null)
Grattisdiesen är en superanvändbar dies köpt från Roxstamps, det finns en mindre variant som jag nog måste klicka hem någon gång.
Fotbollsspelaren och bollarna är från Skapat Av’s julkalender.
Kaffebilden är från Maja Designs klippark, tyckte det behövdes lite färg…

Den där diesen jag vill klicka hem ligger i villhöverhögen, men jag har beställt så himla mycket nu, eller det känns inte som det är mycket, men det är dyra grejer. Två adventskalendrar är beställda, Roxstamps och art by Marlene. Jag ville beställa Skapat Av också, gärna både guld & silver men tvingade mig att avstå för jag vill testa Gummiapans och den finns både med dies och gummistämplar och jag har tänkt köpa diesen trots att den kostar 1000kr, men det verkar som det har varit väldigt användbara dies innan så jag ska chansa. Den är inte beställd ännu, det är PayPal och jag minns inte hur det fungerar därför har jag dragit ut på det lite….

När jag skriver är det lördag, men han fyller år på onsdag så inlägget går att se först på onsdag, men idag, lördag, så behövde vi köpa nytt sele till Zigge igen. Ett sele har bara räckt i en månad sedan har han vuxit ur det. Han ökar med ca 1kg i vecka och idag fick han ett nytt snyggt sele och en promenad på ett för honom nytt ställe 
(null)
Våra goa killar, Valle & Zigge

Gifta i två år

Ja, det har gått två år sedan min arbetskompis gifte sig med sin sambo sedan 100 år tillbaka.

Jag gick upp i scraprummet för att göra ett födelsedagskort till antingen min farbror eller min "dotter" men inspirationen infann sig inte, däremot blev jag sugen på att göra ett kort till pappersbröllopsjubilarerna.
(null)
Hur söt är inte denna stämpel från Scraplyckan? Scenariot som utspelar sig på kortet skylla ALDRIG hända hemma hos det paret men jag behövde få in papperstemat och då syftar jag på papperstidningen och toalettpappersrullen. Satte även fast lite pappersblommor.
Motivet är målat med Distress ink, stygnen på det enfärgade papperet är från en präglingsdies (vet inte vad det heter, men dessa dies skär inte ut något, den bara präglar). Jag har för ganska länge sedan sett ett set från Gummiapan men den hade utgått och jag har kontaktat dom ett par gånger och frågat om dom inte kan återuppta produktionen, men inget svar. Så när den dök upp på Wish så slog jag till och köpte den fast jag är motståndare till att köpa kopior…
Tagen bakom det papperet är utstansade med en dies från Nellie Snellen.
Diesen som stansat ut mönsterpapperet från Maja Design har jag köpt av en tjej på fb i någon grupp. Köpte både fyrkantiga och runda, tycker dom är så fina!

Jag ser nu att jag borde smutsa ner kanterna på tagen, får fixa det innan jag lämnar över kortet, jag skriver ju inlägget i förväg och sätter det på "timer", haha jag kommer inte på vad det heter.

I morgon börjar jag om att jobba efter 4 veckors semester, eller det blev först två veckor och en dags semester, sedan blev det lite kris på jobbet så jag jobbade tisdag till fredag 5-6 timmar per dag. Sedan har jag haft en vecka till och nu i morgon (läs måndags) så är det dags. Det blir jobb i ca två månader sedan tar jag ledigt ett par veckor så vi kan åka upp till mina hemtrakter.

Ps. När jag nästan var färdig med detta kort så påbörjade jag kortet till min farbror, han fyller inte år förrän nästa vecka så det kommer hinna bli färdigt. 

Ha det gott!

Äntligen en övernattning



Det har varit svårt att övertala maken att åka iväg och övernatta med husbilen eller Häxan som hon kallas. Senast vi var iväg och övernattade var i Påskas, efter det var vi ut och åkte ett par gånger efter vi köpt valpen Zigge så att han skulle vänja sig. 

I går efter frukost så begav vi oss iväg, stannade och tankade då börjar Zigge gnälla, behöver han rastas? Nä, det är inte långt kvar… han fortsätter att protestera så jag säger att vi får stanna på närmaste plats och rasta honom. Vi stannar och jag går bakåt mot hundburarna… inga koppel på hängarna, frågar om han glömt ta med koppel (det var maken som tog ut hundarna till husbilen), ojdå, det hade han glömt. Äh, det är lugnt vi har långlinor (låååånga koppel) liggande i husbilen. Då ser jag att ingen av hundarna har sele… bara att vända och åka hem.
Zigge låter mer och mer så jag ber maken svänga in på en grusväg, hittar ett halsband som gick att spänna in, på med det och långlina, äntligen fick han kissa.

Hem åkte vi, hämtade selar och koppel sedan var vi på väg igen, tur vi inte hade någon tid att passa. Vi hade tänkt övernatta på Skeda Strand och maken hade tänkt ut vilken plats han ville stå på, den platsen var upptagen så vi hamnade på nästan exakt samma ställe som förra året vi var på den Ställplatsen.

Zigge första övernattning kunde inte gått bättre, inget gnäll över att inte få sova i våran säng. Vi sover uppe i alkoven så det funkar inte. Han vaknade samma tid som han gjort under hela semestern ca 05.38. Ut och kissa sedan in för frukost och sedan ut och bajsa, sedan kan han ligga till ungefär 8. 
(null)
Visar med fårnät, mjukt stängsel så att vi kan sätta upp en hage till killarna att busa runt i.

(null)
Inte så lång men en fin promenadstig i skogen, idag mötte vi en kvinna som gick och kollade i telefonen, hon hade hund i koppel, men den slet sig då hon inte var beredd eftersom hon gick och kollade i mobilen… Zigge höll sig bakom mig så jag kunde schasa bort hunden som tur var.
Det var rätt många med hund på ställplatsen och tyvärr många som inte plockar upp bajset.

(null)

(null)
Inget toppenväder men hundarna tyckte det var helt ok att blöta ner sig i sjön. Zigge blir modigare och modigare. Hemma i hundbassängen går det bra, naturvatten har varit lite läskigt, men pga algblomning har vi ju knappt kunnat vara i sjön.

(null)

(null)
Oavsett om man sover på hotell eller i husbil så är frukosten viktig.
Denna gång testade vi grillens stekhäll till det vi skulle steka, däremot kokade jag kaffe och värmde vatten till disken inne på gasolspisen.

Vi har ju en väldigt gammal husbil, hon är från 1974 så jag försöker inreda med lite retrokänsla.
Har orange, grönt och brunt som färger. Hon var inredd helt i blått, allt blått, när vi köpte henne och det passade inte mig. Så det har blivit lite Traderaköp.
(null)
En jättefin kappa som passade perfekt i stora fönstret.

(null)
Hur snygg är inte den här plåtlampan som vi har över matbordet
(null)
Den här klockan passar perfekt in i husbilen. Tyvärr har vi inte fått till upphängningen så bra än. Först jättebra, så bra att den var svår (läs omöjlig) att ta ner vid batteribyte, sedan köpte vi tesaupphängning men den fäste inte på underlaget i husbilen. Men det ska nog lösa sig.
(null)
En tapetrulle jag köpt men inte använt ännu - jag är inte så snabb med mina projekt. Det är tänkt att den ska få pryda kylskåpet. Nu är jag ju verkligen ingen inredare, men jag tror det blir riktigt bra.
(null)
Plasttrasmattan höll jag på att glömma, den är också jättefin.

Nu ska vi bara få Häxan fixad så hon går igenom ombesiktningen, hon hade, med ålderns rätt, lite anmärkningar. Bakbromsar, rost och någon slang plus att dom inte godkände hastighetsmätaren… men andra med samma lösning har blivit godkända så det måste kollas upp.
Däremot var gasoltesten u.a och det var ju skönt. 

Det vore roligt om hon hinner bli färdig till vi ska ner till Skåne och gratulera Peters mamma, vi kör normalt ner bara över dagen, men vi tycker det vore kul att kunna stanna över natten. 

Ja, just det. Vi har köpt färg och ska måla henne utvändigt, framsidan av alkoven behöver fräschas till, sedan på insteget på passagerarsidan så har mattan lossnat så det ska vi oxå försöka få till.

Jag fotar inte så ofta, men så här ser hon ut
(null)


Ett beställningskort till en som köpt hus

Jag blev tillfrågad om jag kunde göra ett kort till en som köpt nytt hus. Beställaren visste inte något om färger eller så och då är det ännu svårare. Jag är inte så bra på att bara göra kort, jag vill gärna anpassa det till mottagaren.

Idag lämnade jag över kortet till beställaren.
(null)
Mönsterpapper från Maja design, motivstämpel från Magnolia och text- & nyckeldies från Skapat Av. Körsbärsblomstämpeln med tillhörande dies minns jag inte vart jag köpte, kanske följde med i någon tidning. Färglagt har jag gjort med Distress refill. Det mönstrade bakgrundspapperet stansade jag ut med en spellbinderdies, gjorde likadana till insidorna, men i vitt papper som jag stämplade körsbärskvisten och lite körsbörsblommor på och på ena en text om "home". På den andra finns plats för beställaren att skriva sin hälsning.

Peter är iväg och besiktar husbilen
(null)
Får den inte körförbud så hoppas jag att vi kan komma oss ut med den någon natt i alla fall, vi är ju inne på vår sista semestervecka nu och jag vill verkligen testa på åtminstone 1 övernattning med Zigge. Eftersom vi har både akvarium (än så länge, tanken är att vi ska göra oss av med dom) och katter så måste vi skaffa djurvakt och då blir det inte så ofta vi åker i väg och övernattar mer än en natt. Men vi har en fantastisk svärson som brukar ta hand om djuren som blir hemma.

Nu ska jag torka ur ugnen och kylskåpet, ska försöka få till lite Flyladyrutiner igen. Alla rutiner läggs på is när jag har högsäsong på jobbet, men nu känner jag mig rätt så utvilad så lika bra att dra igång …

Oj, nu kom peter hem, undrar hur det gick?

Ett försenat Slimline

Helt chanslös att göra kort till dom som fyller år mitt i sommaren - man kan ju göra långt i förväg men där är inte jag riktigt ännu. Nu under semestern så snabbgjorde jag ett kort som jag skickade med mamma hem som hon får lämna över till sitt yngsta barnbarns barn, Emil 4 år.

Om han tycker om drakar eller inte har jag ingen aning om, men drakar fick det bli, jag tycker dom är supersöta. Köpt dom i en fb-grupp så har ingen aning om märke.
(null)
Slimlinediesen är en Nellie Snellen och drakarna är färglagda med distresser.
Bakgrunden är ett inte allt för lyckat försök med mallar/masker från Lazerdesign och Distress oxide.
(null)

(null)
Kan någon förklara eller ännu hellre visa en filmsnutt hur det är tänkt att använda dessa så vore jag tacksam. Jag får inte till det. I min hjärna så känns det som att om man ska få till det som bilden visar så har jag fel del av masken…

I år blev den en konstig semester för min del. Först var det tänkt att jag skulle jobba V29 (vi har stängt 29-30), men när vi var där så hade vi hunnit så pass att jag behövde inte jobba den veckan. Min man började semestern vecka 30 så jag hade 1 vecka själv och jag sov ganska mycket den veckan. Lördag vecka 29 kom min son, mamma & äldsta bror hit från Norrland och stannade två veckor. Tyvärr så behövde jag hoppa in och jobba då en kollega var sjuk (både veckan innan semestern och veckan efter), men jag åkte och jobbade tidigt så var hemma strax efter 11, men lite tråkigt då jag inte träffar dom så ofta pga avståndet.
Det är lördag vecka 31 när jag skriver inlägget och i morgon åker dom hem och tar med sig kortet och slanten till lille Emil.
Jag och Peter har en vecka kvar och jag hoppas jag slipper åka in och jobba, jag älskar mitt jobb men i år behöver jag semestern. På tisdag ska husbilen besiktad och sedan tänkte vi åka ut en natt eller två. Zigge har aldrig sovit i husbilen så vi får se vad han tycker om det.

Förra året gjorde vi knappt något på semestern pga Corona och i år har vi inte gjort så mycket, men vi var iväg till Engelsons i Falkenberg och skulle handla kläder till min son, men det var så lång kö in så vi åkte och åt på Laxbutiken, så himla gott. Rekommenderar det till alla som tycker om lax i alla former. Efteråt åkte vi förbi Engelsons igen och då var det ingen kö så vi kunde handla. 

På vägen hem blev det en sväng in på Ge-Kås, men bara en snabb runda då våran hundvakt hade en tid att passa. Men vi hann ändå göra av med ett par tusen…

Jag har hunnit få hem lite av det jag beställde från Amazon bla denna fina präglingsdies
(null)
Jag har inte använt den innan, men tror den är jättefin!

Nä, nu är det lunch för Zigge och sedan vila på maten innan vi ska hitta på något.

RSS 2.0