Brorsans ena måg gratulerar vi idag

Hu, vad det är svårt att göra kort till män och helst när det är såna man gör till varje år, man vill ju variera sig…

Idag fyller brorsans äldsta dotters man år och dom är en motorintresserad familj så bilar, motorcykel mm har jag redan gjort till honom så i år fick det bli ett vinterkort.
(null)
Ett gammalt set med trästämplar från Panduro fick komma fram från gömmorna. Grattistexten är från Roxstamps adventskalender 2021 och bokstäverna från Gummiapans adventskalender 2021.
Jag hade problem att lista ut vilket som var S, men någon hade stansat ut och lagt upp i en fb-grupp så det löste sig.
Vecka 2 i en utmaningsgrupp jag är med i hade som utmaning att använda band så jag fick på lite band oxå.
Kul med utmaningar så man kanske börjar använda sånt som bara ligger annars.

Insidan vill jag ju piffa lite, jag är dålig på att använda mönsterpapper på i sidor, tror jag är för rädd om mina papper… vilket jag inte borde vara, det kommer bli det en flytt framöver och hur jag ska rymma alla scrapgrejer är en gåta, jag vill ju inte sälja heller, men en del måste nog säljas.
(null)
Tog tillvara på ramen som blev över då jag stansade ut panelen till framsidan. Stämplade grattishälsningen och en hurrastämpel där jag markerade födelsedatumet. Några snöflingor fick agera utfyllnad.

Min kusin fyller år idag

Jag har bara regelbunden kontakt med en av mina kusiner och han fyller år idag. Ett kort är skickat till honom.

Jag är med i en grupp på fb där vi får ett nytt testa varje vecka och vecka 1 var det blommor. Jag tänkte först göra ett "vanligt" kort och sätta på en massa köpeblommor men hittade inget jag blev sugen på att göra. 
(null)
Det slutade med att jag hittade en lite större blomstämpel som jag stämplade upp, färglade och klippte ut. Blev sugen på att göra en egen bakgrund så använde oxidedynorna med vatten på ett teflonunderlägg, plockade upp färgen med papperet. Ska se om jag får tag på ett papper som funkar ännu bättre till mixed media. Sedan använde jag lite olika stenciler. Stämplade och embossade grattis. Skuggstämplade den andra texten och avslutade med att rita linjer runt kanten, det ojämna fick jag inspiration till när jag följde Jessinks kalenderöppning.

Ska ju försöka använda mer av mina grejer och jag vill ju gärna dekorera insidorna för jag tycker det blir så naket utan. Så här blev insidan denna gång.
(null)
Ett litet visdoms/tankeord. Använde stenciler som var i adventskalendern från Art by Marlene.
Till sist grattishälsning från oss.



Hille har flyttat & fyller år

I augusti 2019 gick jag med i en gympagrupp för äldre el andra icke elitgymnaster. Så himla bra ledare så jag fortsatte i några terminer men i höstas flyttade bästa gympaledare så nu är det slut med det. Men jag kom i alla fall igång lite mer, efter det så har jag kört sund med hund, en löparskola.

Jag saknar så klart Hilles pass och jag tänkte i höstas el det var ju egentligen i början på vintern att jag skulle skicka ett grattis till nya boendetkort, men det blev inte av. Men idag fyller hon år så jag passade på att göra ett kombinerat flytt, tack och grattiskort.
(null)
Hon har flyttat till Arboga och med tanke på bilderna hon delar så ser staden så mysig ut och jag tycker dessa hus påminner om det jag sett. Så jag köpte några husdies av märket Craft & You och stansade ut i olika färger. Köpte billiga minislimlinestommar i svart, vitt och craft, älskar att göra kort i detta format. Några guldstjärnor som jag köpte i början av min korttillverkningskarriär limmade jag oxå dit. Shit vad mycke jag köpt som jag aldrig använt. Den dag jag ska flytta kommer jag slita mitt hår…

På tal om flytt, vi kommer ju framöver att flytta upp till Norrland, det har varit tanken sedan jag flyttade ner för 21.5 år sedan och ändå sparar man saker, jag är som värsta hamstern. Men peppar, peppar. Häromdagen började vi att sortera och slänga gamla papper och vi ska fortsätta att göra oss av med grejer som bara står. Jag hittade bland annat en bunt med certifikat från min och Peters tid som kaninhoppare.
(null)
Dexter (Grenens Gd Ch Flight of Delight of Vallmon) 35 st i det jag hittade i denna hög. 1 var ett Internationellt cert.
Spitten (Stjärnans Ch Spitfire) 9 i denna hög
Pinnen (Röstebos Pina Colada) 2 i denna hög 
Dia (Vallmons Ch Diamond Sky) 1 i denna hög
Unik (Nonstops Unique) 1 i denna hög
Var dom som tog cert av våra kaniner. Nu har vi inga kaniner längre och kommer inte att skaffa någon heller, den tiden är förbi.
Certen hamnade i soporna, på bild och i minnet.

Mer bilder kommer säker på saker jag avyttrar dom ändå har betytt mycket för mig.

Lowa 11 år

Hästtjejen Lowa fyller 11 år idag.
Kanske tråkigt att jag oftast gör hästkort, men har lite fina häststämplar som jag vill passa på att använda.
(null)
En Magnoliatjej till häst får föreställa Lowa & Fajje. Gräset utstansat med en Magnoliadie och grattis stansade jag ut 3 ggr i 3 olika rosa nyanser för att få höjd och skugga, dom stansades ut med en die från Gummiapan. Bakgrunden gjorde jag med hjälp av stenciler från Lazerdesign. Har inte lyckats med dom innan men nu tyckte jag ändå att jag fick till det.
På insidan stämplade jag en grattishälsning (fel väg då klart) och använde en dies från Skapat Av’s guldkalender 2021 till en sedelhållare.

Grattis faster Marina

Jag brukar inte få till kort till dom som fyller år i början av januari. Vi har ju alltid en del av släkten här hemma från juldagen till ett tag efter nyår och då brukar det inte bli kort gjorda, men denna gång lyckades jag nästan. Tror hon får kortet i morgon, men hon fyller år idag. Hon är min ingifta faster, min faster, pappas syster har jag ingen kontakt med längre, det har inte hänt något men vi har inte träffats på hur länge som helst, men min farbror och hans fru vill jag träffa varje gång vi åker "hem".
Jag vågar lägga ut kortet här för jag tror inte hon är här inne.

Jag hade ingen idé på vad jag skulle göra för kort. Bläddrade bland stämplarna som inte har blivit insorterade och uppstämplade än. Hittade en fuchsia från Nellie Snellen och den fick det bli.
(null)
Stämplade upp en bakgrundstext och sedan blomman. Färglade den med distress refill trots att det inte var ett akvarellpapper och inkade in papperet med tre olika distressdynor. Stansade ut blomman med en dies som fanns med i Art by Marlene’s kalender. Stansade ut skuggan till texten i samma papper och ett vitt grattis från Roxstamps. Underst ett papper från Magnolia som jag köpt för superlänge sedan. 

(null)
Insidan blev lite blek och naken. Stansade ut två likadana paneler, en ur framsidans bakgrundspapper och en ur vitt papper som jag inkade in kanterna på. Stansade ut ett gäng fjärilar med en Martha Stewart stans och Distanskram från förra årets Skapat Av’s guldkalender. Stämplade en tänkvärd text på mönsterpapperet.

Jag måste säga att jag blev förvånad när hon skrev och tackade för julkortet så berättade hon att dom sparat alla kort jag gjort till dom under åren. Det hade jag aldrig kunnat tänka mig, men där ser man…

På baksidan har jag stämplat med en personlig stämpel som talar om att det är jag som gjort kortet. Skriver årtalet för hand. Hade över en fjäril som fick hamna där, en rosa bandet brukar jag försöka få med i matchande färg och lilla hjärtat som blir när jag stansar ut rosa bandet med dies från Skapat Av’s silverkalender 2020.

Jag vet att jag inte kommer kunna hålla det men jag ska försöka göra några kort per vecka så att jag inte behöver panikgöra kort när jag har mycket på jobbet. Ytterligare en utmaning, jag ska använda flera olika stämplar och dies på alla kort!!!

RSS 2.0