Blir sen hela tiden

Idag fyller brorsans ena svärson år och jag är sen som vanligt. Kortet till honom tillverkades idag på Studiecirkeln vi startade upp idag.
Igår fyllde brorsans yngsta barnbarn 1 år, det har inte blivit ngt kort till honom, men längre fram i vår kommer vi att ha storkalas för alla i släkten som fyller år på första halvan av året så han får sitt kort då tänker jag…

Denna Studiecirkelomgång är vi mer strukturerade, så gång 1 skulle vi fördjupa oss i embossingens värld. Jag valde att använda 9 olika embossingfoldrar och sedan heatembossade jag texten på framsidan. Jag hade kunnat gå all in och embossad på insidan oxå, men jag kände att det fick räcka med framsidan.

(null)
Min kniv på skärmaskinen börjar bli slö, men jag tyckte det blev bra med lite fransiga kanter som jag inkade in.

Jag tycker ju mest om att göra kort med stämplat och färglagt motiv, så det är roligt att testa på att göra annorlunda kort. Nästa cirkelträff ska vi göra en annorlunda vikning, var och en letar reda på en vikning man vill testa på så nu ska jag se om jag hittar någon jag inte gjort innan.

Kusin vitamin

Idag fyller min jämnåriga kusin år. Men inte lyckades jag få iväg kortet i tid, men man vill ju inte att det ska försvinna i mängden så kortet kommer väl fram om några dagar.. 

Var även här med i en utmaning, dels skulle man följa en skiss och man skulle även använda 4 mönsterpapper. 
(null)
Det blev 4 olika mönsterpapper i svart, vitt & grått. Tror det är en Filur som motiv, jag brukar försöka ha en baktanke bakom valet, men denna gång kände jag vara för att använda denna stämpel.

Grattis Lowa

Idag fyller Lowa 12 år. Det brukar oftast bli något hästigt kort till henne men i år blev det ett helt annat kort. Är med i en månadsutmaning och i januari är det silver och vitt som gäller. Jag la till liiite rosa, det var tillåtet att ha lite av någon mer färg.

(null)
Torrembossade ett silverpapper med en Happy Birthday text, stämplade upp en hÄngla, ett hÄnglahjärta och siffror, allt från adventskalendern. Embossade hjärtat och siffrorna med silvrigt embossingpulver.
Blommor i vitt och silver satte jag ihop med en rosa blombrad.

Scrapåret har inte börjat så bra. Vecka 1 hade jag planerat in att göra två kort, det blev inget. Lowas kort gjorde jag i början på vecka två, men det innebär att jag har 3 till kort denna vecka, får se om jag hinner med något av dom, ska ju hinna jobba också…

Jag förvaltar min lediga tid så där… jag är inte supereffektiv, jag brukar baka lite lchf-bröd, fixa undan några Flylady-uppdrag, hundarna ska motioneras och tränas, jag vill hinna umgås med mamma, vila och när Peter är hemma så är det kul att hitta på något mer. 
Helgen har varit toppen, vi har varit ut med skotern med kompisarna, en av gångerna så ringde det och vi fick lov att vända om. Ett rådjur som var utmattat hade synts till så tanken var att få tag i det och fodra upp det. Det visade sig att ena bakbenet var illa brutet så det blev avlivning istället för att rädda den, mycket tråkigt slut på den dagen.
Dagen efter åkte vi ut igen på en lite längre tur.
(null)


När jag skriver det här är det tisdagkväll, vecka 2. Jag läste i morse att Patrick Grimlund gått bort, det är så sorgligt att livet kan ta slut bara så där. Tänker på familjen som blir lämnade kvar.



Grattiskort till faster Marina

Idag fyller min farbrors fru år. Jag hade ett färdigt kort hemma som jag tyckte passade till henne.
(null)
Ett kort i guld och vitt. Jag var med i en utmaning där man skulle använda guld eller silver.
Torrembossade ett vitt papper, stansade ut några cirklar och ett par blommor/fröställningar. Embossade en grattistext och sedan var det kortet färdigt.

Från och med denna vecka måste jag försöka få ihop 2 kort per vecka om jag ska klara målet att få till födelsedags- och julkort till alla mina nära och kära. Några plockas nog bort från listan och några läggs till. Jag hoppas jag kommer in i ett bättre flow än jag haft senaste åren. Med tanke på att jag inte kommer att jobba lika mycket som jag gjorde på mitt förra jobb så har jag bättre förutsättningar att hinna och orka sätta mig i scraprummet, rummet som även katterna älskar och som gärna hundarna vill vara i om jag är där, så det blir trångt om saligheten.

Jag ska även försöka vara med i alla utmaningar i fb-gruppen Pysselutmaning - månadens färg 2023 och kanske någon till. Tycker utmaningar är bra när inspirationen tryter.
Jag ska också försöka köra med varianten att göra två kort när jag ändå håller på, jag kallar dom tvillingkort men dom är inte enäggstvillingar… det kan vara att jag använder samma upplägg, eller samma stämpel eller samma papper, något som gör att det går lite snabbare.

Ha en god fortsättning på det nya året!

RSS 2.0