Plötsligt händer det...

På torsdagar spelar vi dart på klubben och jag har spelat så himla dåligt ett bra tag, men så igår så fick jag ett ryck och spelade hyfsat bra och riktigt bra, poängmässigt i alla fall. Jag kunde inte gå ut - man måste träffa en dubbel alltså det smala fältet i ytterkant och det var jag inte så bra på. Men hallå... jag gjorde mitt livs första 180 poängare på match, så himla skönt!
(null)

Från en fritidssysselsättning till en annan. Jag gör ju kort till mina nära och kära, min Big Shot använder jag flitigt så skärplattan börjar vara rätt sliten men så såg jag att Rox Stamps sålde självläkande skärplattor så det ville jag testa så häromdagen fick jag hem den och har hunnit testa den tillsammans med magnetplattan och det funkade! Så bra, jag tycker verkligen om magnetplattan, så att diesen ligger still.
(null)
Idag låg småpojkarna och sov i ena vovvens bädd under tiden jag scrappade 
(null)
Men senare på kvällen ville Smirre vara med och scrappa och kolla in lampan, tyvärr fick jag ingen bild på då han undersökte den med tassen
(null)

(null)

Idag åt vi Taco, det är Meny 1:s fredagsrätt, kan man ens bli less på Taco?
Jag fick ju en Crock Pot av bonusdottern och jag ville testa att göra färsen i den så jag brynte färsen, hällde på hemmagjorda kryddblandningen och vatten, satte på hög effekt och lät den gå ca 2,5 timme. Det blev gott, lite djupare smak tycker jag. Vi gör egen kryddblandning för att slippa konstiga tillsatser, vi har blivit lite mer noggranna med det efter vi började med LCHF.
Vi äter inte med bröd, det går ju göra ngt LCHF-bröd men vi tycker det går bra att bara blanda sallad, gurka, paprika, lök, champinjoner, fetaost, riven ost och Creme fraich.
Peter hade en lucka på jobbet idag så han var hem en sväng och då passade han på att skära upp grönsakerna. Perfekt för mig som både var städ- och scrapsugen, då kunde jag göra det, hinna vila och ändå ha färdig maten när han kom hem.

Ryggen har bråkat idag, så det blev en kortare runda med vovvarna, men vi tränade lite rallylydnad och uppletande så dom var hyfsat nöjda ändå.

Usch, kan ni fatta att nu är januari slut, så fort det går...

Idag fyller mina ena brors äldsta dotters man år.

Vi får se hur länge korttillverkningen håller i sig, jag kämpar på för att nå mitt mål att alla mina nära och kära ska få ett födelsedagskort i år. Jag är ju inte snabb när jag scrappar och det rör sig om ca 40 st födelsedagskort och jag räknar inte med att hinna/orka scrappa från april-augusti så det gäller att ligga i nu...

Sist ut i januari:
(null)
Insidan brukar jag vilja göra något med. Stansade ut några fjädrar, dom har lite höns så tänkte att det passade. Stämplade en ram med stämpel från wish - jag som inte skulle köpa något från utlandet, vill gärna gynna dom svenska företagen dom få gånger jag handlar nya grejer, jag köper mycket begagnat, men jag fick ett ryck och köpte lite scrap därifrån. Hälsningen är från Skogstokiga. & och grattis är dies från Rox Stamps julkalender 2018.

(null)
Motorfordon är familjens stora intresse, så det fick bli en sån från Vilda Stamps på årets kort. Innan jag stämplade så gnuggade jag in tre olika grön/blå Distress oxidfärger på papperet och sprayade på lite vatten.
Torrembossade ett majapapper till ett bakgrundspapper med en Happy Birthdayfolder.

(null)
Baksidan tycker jag också om att ge lite omsorg, tycker det blir så himla naket annars.
Jag testade embossingfoldern på ett vanligt vitt papper först, foldern var för smal så behövde kolla om jag kunde överlappa och embossa två ggr bredvid varandra och det funkade. Jag är väldigt antislängasaker, så jag använde en bit av det papperet, färgade in det med en oxid. Sist så premiäranvände jag min personliga stämpel som jag köpt av Malin Ellegaard. Jag hade helt glömt bort att jag beställt den, men när jag gjorde kortet till min kusin och hade stämplat skapat avstämpeln på hans kort så kom jag på att jag hade en Malinstämpel oxå, men kunde inte hitta den. Men jag kom på att jag har en liten låda färdigpackad med lite pyssel som får hänga med när vi åker i väg med husbilen och där i hade den hamnat.

Det här inlägget är skrivet den 21 januari, vecka 4. Jag ligger efter i korttillverkningen 4 kort borde jag göra denna vecka för att komma i fas, sedan 2 kort/vecka fram till vecka 21, då ska alla födelsedagskort plus något påsk- och morsdagskort vara färdiga. Oj, oj, det blir galet svårt eftersom vecka 21 är i slutet på maj, våran absoluta högsäsong på jobbet... ja, ja, det får bli som det blir.

Jo, vi har ju köpt en husbil. I mitten el slutet av augusti fick vi ett ryck och köpte en gammal husbil. Den har krånglat en del, men vi har varit i väg ett par ggr med den. Inga långa resor, vi har ju djuren kvar hemma som vi inte kan ta med, så vi åker och är borta en natt. Min bonusdotter med sambo hjälper oss med alla djur utom hundarna, dom tar vi med. Det var lite för deras skull som vi skaffade "Häxan", så vi kan åka iväg och promenera på nya spännande ställen.
(null)
Tror detta var premiärturen med hundarna. Vi behövde bygga hundburar, så dom fick inte följa med första gången, men då åkte vi bara ett par mil, grillade korv och åkte sedan hem.

Ha en härlig dag!

LCHF

Vi äter LCHF sedan 2 år tillbaka. Jag kan inte påstå att jag bakat så mycket "sötfika", men i helgen som var så bakade jag en så himla god kladdkaka med recept från Evelinas Värld.
(null)
Jag tog ungefär hälften av sockret och det räckte gott och väl, nästa gång ska jag reducera det ytterligare litegrann.

Många som hör att vi äter LCHF verkar tro att det är svårt och att man plågar sig och måste avstå från allt gott. Som tur är så tycker varken jag eller maken att det är svårt eller plågsamt. Snarare tvärtom vad gäller det plågsamma. Vi har nog aldrig ätit så mycket god mat som vi gör nu.
För ett par veckor sedan så gjorde jag en 4 veckors meny. Så skönt att veta vad man ska äta, så man vet vad man ska plocka fram ur frysen dagen innan. Jag gjorde även 4 olika handlingslistor för dom olika veckorna, precis vad som går åt till maten vi planerat. Sedan är det bara att bocka av det som finns hemma, lägga till det som behöver handlas som inte hör till menyn. Himla smidigt.

Fördelarna för oss med LCHF-kost är att vi mår bättre. Mitt kolesterol har blivit bättre och jag har inte ont i magen.

Just nu jobbar jag bara några timmar varje dag, har en massa övertidstimmar som jag plockar ur nu när vi ändå har lågsäsong på jobbet. Det är lite lyxigt att komma hem tidigt på dagen, hinna mysa med hundar och katter, städa sånt jag aldrig hinner/orkar med under högsäsongen, gå långpromenad med hundarna mitt på dagen, sitta i scraprummet i flera timmar, laga mat, träna hundarna, sova/vila mm innan Peter kommer hem från jobbet. Sedan äter vi middag, spelar dart 1 timme så gott som varje kväll och ändå ha lite kväll kvar. Det är en ovanlig och härlig känsla.

Nu ska jag blogga lite födelsedagskort jag hunnit göra, men jag lägger dom på bevakning eller vad det heter, dom syns inte förrän samma dag som den som ska få kortet fyller år. Himla smidigt.

Ha det bra!

för drygt två år sedan...

...kontaktade en kusin mig. Vi har inte haft någon kontakt eller träffats på säkert 35-40 år.
Vi har fortfarande inte träffats men har tät kontakt via cyberrymden.

Han fyller i alla fall år idag så jag har gjort ett kort till honom, men eftersom jag är grymt ringrostig så behövde jag hjälp, ett kort att totallifta. Hittade ett som Maya Stenshagen har gjort så jag apade efter. Jag hoppas jag kommer igång så att det bara rullar på så småningom.
Så här blev mitt kort:
(null)
En fin hÄngla som jag köpte i höstas, men så klart inte använt eftersom korttillverkningen har legat nere. För en, kanske två veckor sedan städade jag scraprummet och jisses vad jag hade stämplar liggandes som jag köpt under scrapsvackan... shoppingsvacka hade jag då inte drabbats av...
Texten fanns med i samma kit. Majapapper som jag tycker är så fina men som jag har svårt att använda då jag är så rädd om dom, men ska jag hinna använda upp åtminstone en del av dom innan himlafärden så är det bara att hugga in.

 På in- och baksida har jag använt washitejp, det är inte vanligt att jag använder det, men har mycket, så när jag inte vill/orkar... dekorera insidorna, då får det bli ett par tejpsnuttar.

Ha en riktigt bra dag!

Oj, oj. Här var det inte mycket aktivitet...

Jag har knappt varit i scrapprummet på väldigt länge, dessutom har jag inte bloggat alls om vad annat som hänt. Men ska nu försöka återuppta bloggandet, för min egen skull.

Förra onsdagen åkte vi hem till ett kompispar för att gratulera deras dotter som blev 9 år ett par dagar senare. Min mamma hade stickat sockar till födelsedagsbarnet och hennes bror, sedan hade hon garn över så hon fick två par handledsvärmare och ett par benvärmare. Vi fick veta att hon gillade smink så lite smink blev det också.
Ett kort blev gjort och överlämnat, jag har som mål att göra födelsedagskort till mina nära och kära, ska försöka hinna med så många som möjligt innan övertiden på jobbet drar igång för då är det kört med korttillverkningen. I vanliga fall gör jag kortet högst en vecka innan det ska skickas, men det är inte hållbart numera så nu ska jag testa detta. Julkorten får jag isåfall sitta med i höst...

(null)
Eftersom hon är en hästtjej så brukar det bli hästtema men jag ville variera mig så det blev en himla söt mus denna gång.
Nä, nu ska jag inte skriva mer, ena vovven ligger och gnäller och tycker jag är skittråkig, så jag ska ut och roa killarna i skogen en stund sedan ska jag Flylada (en städteknik som heter FLYlady kör jag med) och försöka hinna påbörja ett nytt kort innan det är dags för att laga middag.

Ha en bra dag!

RSS 2.0