Baksidan med att ha djur

När vi flyttade upp till Norrland och min barndomsby för ett år sedan så kändes det som att våran gammkatt, Troll 14 år, "kom hem". Vi bodde ute på landet när vi köpte honom på hösten 2008, han höll sig i närheten av huset och när vi gick promenader rund byn så skrek han efter oss men vågade inte följa med. Våren 2011 flyttade vi till lägenhet och bodde där i 1,5 år med katterna som innekatter, på den tiden hade vi 4 katter men ena kissen fick cancer i ett framben så när vi flyttade till hus (järnvägsstationen) flyttade vi med 3 katter. Vi hägnade in gården, en ganska stor gård, hade kattlucka så dom fick välja själva om dom ville vara inne eller ute. Troll var inte ute sådär jättemycket men när vi flyttade hit upp… oj vad han älskade att promenera runt här. Han fick bättre aptit men så nu under vårvintern så började han att bli smalare så vi köpte en annan Mush, en med lite högre fetthalt men den tyckte han inte om och då var det som att han inte ville ha sin vanliga Mush heller. Sista dagarna såg vi honom knappt äta, han slickade lite på maten men inget mer och en tunn katt som inte äter tappar otroligt snabbt i vikt så igår kände vi att det kommer inte att vända trots att han kändes pigg, promenerade runt och var som vanligt så tog vi beslutet att han skulle få somna in. Vi tror han hade svultit ihjäl annars.

Troll, den snällaste katt jag någonsin träffat. Absolut inte social på det sättet att han brukade komma och lägga sig i knäet och så. Ville han bli klappad så viftade han med tassen. Han ville inte bli buren men han spretade bara med benen, aldrig att han morrade, bet eller bråkade. 

(null)
Sista bilden på honom, jag tog den 7/4 bara för att man skulle se hur stor Ice (till vänster) är i jämförelse mot en "vanlig" katt.



Grattis älskade make

Idag fyller min man år, jag brukar inte göra kort till honom…
Förra året var vi mitt i en stor flytt och innan dess så jobbade jag så mycket under vår och sommarmånaderna så korttillverkning fick många gånger prioriteras bort.

I år träffas vi inte eftersom jag hinner åka till jobbet innsn han kommer hem och han sover när jag kommer hem, så i morse snabbgjorde jag ett kort (eller en framsida till ett kort).
(null)
Peter tränar dart, sedan vi flyttade så har han slutat tävla, men han ser fart på tv och tränar. Förhoppningsvis så blir det dartträningar i byastugan till hösten.

Rosa var klubbfärgen när han spelade för Nissan Dart och svart o rosa är ju snyggt

Viktor fyllde 8 år i fredags

Men han får kortet idag då vi träffas för att fira hans morfars, min brors 60-årsdag.

Viktor är en dataspelskille som gillar grönt så det blev ett kort i det temat
(null)
Stämpelmotiv är en Skogstokiga, den utstansade grodan är från Gummiapans kalender 2022 och den fick vara med för Viktor har en grön mössa med groda som hängt med ett bra tag. Grattistexten är från Skapat Av tror jag. Diesen var guldfärgad så den är troligtvis från deras Guldkalender.



60 år…

Min "lillebror", är äldre än mig men han kallas Lillen och han är den yngre av mina storebröder så det har blivit lillebror när jag ska ha förklarat vilken av bröderna jag menat.

Hursomhelst så fyller han 60 år idag och ska firas av släkten. Vi är inte med på en gemensam 60-årspresent då vi i julas la pengar till en dyrare maskin till hans verkstad och den skulle vi lägga till även i födelsedagspresent så när han får kortet så plingar det till i hans telefon och en Swish kommer från oss och Robin.

Lillen är snickare till yrket, på fritiden så har han tillbringat många timmar i sin träverkstad med finsnickerier, förra året byggde han ett garage/bilverkstad och mitt gamla stall inredde han till en metallverkstad för att kunna tillverka delar till en gammal veteranbil han håller på att renovera. Han är verkligen en allkonstnär.
Kortet fick bli lite träning metallaktigt
(null)
Plankorna är gjorda med en dies från Gummiapan julkalender 2022, dom är embossade med en folder från Timpan och målade med distress ink. Grattistexten är från Roxstamps, jag har nyss köpt denna som är lite mindre än den förra. Tycker dom är så användbara! Grattis körde jag först genom en embossingfolder som ser ut som metallbitar men det blev inte den effekt jag ville ha så jag embossade den med metal gun pulver. Gjorde samma sak med siffrorna.

På insidan använde jag en annan ny dies
(null)
Lite mindre ung som var med i årets första dieskit från Roxstamps.
Här kommer en Swish är oxå därifrån och bakgrundstexten/kollaget är från HÄnglar o wings.

Lea 6 år

I år blir prinsessan 6 år, hon är ensam tjej av brorsans 6 barnbarn (inkl. bonusbarnbarnet). Förra sommaren fick hon en katt som hon längtat så mycket efter. Så det fick bli ett kattkort i år.

(null)
Bakgrundspapperet gjorde jag på studiecirkeln, det var den omgångens utmaning. Grattistexten stansade jag ut 3ggr och byggde den på höjden, en filtblomma och några bling fick räcka. 
(null)
När Lea var hos mig (typ i januari eller februari) så letade jag efter något på Pinterest och hon såg denna vikning och tyckte den var så fin så jag frågade om hon ville ha en sån vikning på hennes födelsedagskort och det ville hon och eftersom vi har specialvisningar som ett stående tema på studiecirkeln passade det ju perfekt!
Stansade ut två Timpakatter, lite mönsterpapper och en grattisstämpel av okänt märke då var det kortet färdigt.


RSS 2.0