”Kort” till min son…

Jag hittade ett kort i Gummiapans blogg som jag fastnade för, det passade min son.
Men när det kom till kritan att jag skulle montera framsidan på kortstommen så kändes det bara onödigt. Han är redan firad av oss två gånger, först i lördags då vi hade ett gemensamt kalas för alla som fyllt och fyller år under årets första halvår, sedan ville han gärna att vi gick ut och åt så det gjorde vi tisdags. 
Han sparar inte korten så jag tänkte att han får bara framsidan…

(null)
Det är ju inte pumpasäsong men jag blev så sugen på att använda dom till detta kort.
Följande märken har disen:
Vimpel = Magnolia (tror jag)
Träd = Magnolia
Bladslinga = Magnolia
Svamp = Gummiapan 
Pumpor = Gummiapan 
Drake = Gummiapan 
Blomstängel = Gummiapan 
Gräs = minns inte vems gräsdie jag använde

Den rutiga bakgrunden är gjord med en stencil från Gummiapan. Grattisstämpeln minns jag inte säkert men tror det är en Vilda stamps.
Allt är infärgat med distress ink utom draken som är embossad med svart glitter och orange  embossingpulver och grönt glace som inte gjorde någon skillnad.

Jag har jättedålig ordning på mina dies. Tanken är att jag ska stansa upp alla och skriva märke och vart dom förvaras. Sedan ska det utstansade antingen vara i fotoficker, fastlimmade på papper eller liknande och samlade i olika kategorier så man ser vad man har. 
 

Micko 14 år

Micko är ena brorsans bonusbarnbarn och äldst av barnbarnen. Vi hade tänkt börja ge honom en Swish istället för att lägga pengar till en gemensam present, men det blev något missförstånd så till denna födelsedag är vi med på presenten. Jag tänker att det kan vara kul för dom lite äldre barnen som fått Swish/kort att få påfyllning då dom kan shoppa själva också.

Det blev ett enkelt kort med ett alfabet jag inte använt innan men haft i en herrans massa år.
(null)
Det blev ett minislimline. Torrembossade och färgade in bakgrunden, stämplade Micko och stansade ut ett grattis från Gummiapan.
Stämplade en text på insidan (du är en stjärna, han spelar basket och är riktigt duktig), jag embossade texten med orange pulver men det blev inte orange, det blev bara blankt… kanske för att jag gjorde det på svart papper?

Kalle eller Karl som brorsan trodde…

Kalle heter faktiskt Kalle och inte Karl som min bror trodde när hans dotter frågade om honom.

Denna Kalle fyller år idag och kortet fick han igår på det årliga vårkalaset som vi har för dom som fyller år på årets första hälft.

(null)
Jag har ju allt som oftast svårt att komma på vad jag ska göra för kort, till killar är det ännu svårare. Kalle är jägare så det fick bli ett kort med denna söta Magnoliaälg. Granarna är utstansade med dies från Magnolia, kladdade med distresser, vatten och mica stain. Bokstäverna stansade jag ut och satte på en banner från Magnolia doohickey.
Förutom kort så lägger vi ihop pengar och köper något som önskats och i detta fall blev det en blender.
Min man kom inte på något att önska sig så min svägerska kom på den bästa idéen, Peter ska få hjälp av några händiga grabbar att försöka få husbilen lagad. Bättre present är ju svårt att få!!!

Lilleman fyllde år 29 januari

Men då hade jag ingen inspiration och eftersom han bara blev 1 år så brydde han sig ju inte. 
Men nu till kalaset idag så fick han sitt kort och förutom att vi lagt pengar till köket han fick så fick han även två tavlor som min mamma broderat åt mig. Nu har vi så litet hus så vi kan inte ha uppe alla tavlor så dom kommer till bättre nytta i hans rum än i en låda tänkte vi.
(null)

Kortet fick en kanin som stämpelmotiv.
(null)
En grymt söt kanin från Skogstokig. 1:an är utklippt från ett mönsterpapper i samma serie som ballongpapperet, även vimplarna klippte jag ut från ett papper i den serien. Glömde fota insidan, men där är det ett annat motiv från samma pappersserie, en text om att även små stjärnor lyser mm. ALBIN stansade jag ut ur ett Majapapper.
Jag hoppas Emma tycker om tavlorna, jag ska be att hon lämnar tillbaka dom om hon inte tycker dom passar in där hemma.

Liiite för fort…

…alltså tiden, den går ju lite för fort kan jag tycka.

Idag är det 35 år sedan jag blev faster för första gången. 

Kanske inte kortet kommit fram, då jag skrev detta var det onsdag och kortet har legat färdigt i ett par veckor men inte fattade jag att det snart var Malins födelsedag… så antingen skickar vi det i morgon och hoppas det hinner fram till fredag eller så tar vi en tur med bilen och stoppar det i deras låda?

Malin har köpt sin sköthäst så det fick bli ett kort med hästmotiv.
(null)
Att färglägga en svart häst var inte lätt, färgläggning överhuvudtaget är inte min starka sida, men jag tycker det är roligt så det får bli som det blir. 
Motivet är en Bildmålarna, granen en dies från Magnolia, Grattis är jag osäker på men gissar på Rox Stamps (ids inte gå för att kolla). Mönsterpapper från Reprint, åtminstone det randiga, det prickiga kan vara Maja…

Davids dag

Idag fyller brorsdotterns man år. Vi kommer att fira honom tillsammans med alla andra som fyller år under årets första 6 månader. Men kortet får han nu. Hittade en skiss eller ett kort jag tyckte om så jag gjorde ett kort utifrån det. Skulle haft fotomatta under hexagonerna men kom på det för sent så det fick bli glitterlim. 

(null)
Formatet är minislimline och det har jag inga kuvert till så gjorde ett eget. 
(null)

Det finns så många fina skisser, men jag "hinner" sitta för lite i Scraprummet, ska försöka bättra mig på den fronten. Om jag tränar hundarna innan så borde jag kunna sitta ett tag innan dom pockar på uppmärksamhet.



Pers dag idag

Idag fyller Per år. Per & Maria är kompisar från våran tid i Småland och dom saknar vi verkligen. Vi umgicks inte så ofta, vi hade mycket i våra liv på varsitt håll, men när vi väl träffades hade vi riktigt trevligt!

Kortet och detta inlägg gjorde jag den sista februari, det är ju så smidigt att kunna ställa in vilket datum och tid man vill att det ska publiceras. 
Vi har ju en studiecirkel i korttillverkning isamarbete med Medborgarskolan och idag blev det en specialvikning som jag såg att Majsans Art gjorde i en live hon sände. Explosion card.

(null)
Mönsterpapper som kan vara köpt på Lidl eller Ge-Kås…, killen har jag köpte någon fb-grupp och ovalerna tror jag är dies från Gummiapan.
(null)
Textstämpeln är från hÄnglar & Wings och grattis vet jag inte märket på.

Måtten på delarna:
Basen 8,5"x5,5" bigas på 4 1/4 (på långsidan) med avigsida upp, vänd o vik ihop.
Vikmekanismen: 5,5"x5,5" bigas på 2 3/4, vrid och biga på samma mått, biga diagonalen med rätan upp. Vik alla bigningar och vik så att diagonalen ploppar upp/in.
Fotomattor: 4"x 5 1/4" (3-4st). 2.5"x2.5" (4 st varav 2 delas på diagonalen)
Mönsterpapper: 3 3/4" x5" (3-4st), 2 1/4"x2 1/4" (2 st som delas på diagonalen)
Skrivpapper : 2 1/4"x2 1/4" (2 st)

Riktigt roligt kort att göra. 



RSS 2.0