Vecka 30´s julkortsutmaning

Hej på er!
Jag vill börja med att tacka dom få gulliga själar som är in här och lämnar en kommentar, jag blir så glader!

Här duggar inläggen tätt... jag har en förmåg att samla på hög så det fick bli två inlägg efter varandra.
Här kommer veckans julkort:

Ett kort i vit & guld, på den här bilden är kortet utvikt så man ser platsen för hälsningen.

Och så här ser det ut ihopvikt:


Änglarna och ena snöflingan är en Traderavinst, Julesnötexten köpte jag när jag var till Skellefteå i höstas, Godjultexten har jag nog köpt i en Fotostudio som har lite scrapsaker, tyvärr har hon lite knepiga öppentider så dit åker jag nästan aldrig.
Blommorna har jag gjort själv med hjälp av dom rosa stansarna:


Ja, det var allt för idag, på måndag ska jag blogga ett kort som jag gjort till en vän som har det jobbigt nu och jag hoppas kortet dyker upp hos henne på måndag eller senast tisdag.

I går var vi ut för först gången i år med båten, vi åkte till en sjö jag aldrig varit till så det var kul, jag fick på en gädda som uppskattningsvis vägde 4-5 kg, men precis vid båden hoppade den upp med en smäll i båtkanten och släppte wobblern, när vi fiskat ett tag till så la motorn av och som tur var så hade vi en liten elmotor med så vi kunde fiska vidare men då kom ett störtregn utan dess like, vi blev genomblöta på en halv minut tror jag. Jag vet inte om jag sett så stora regndroppar ngn gång...

I dag har jag shejpat vovven så nu är han ganska duktig på att vinka, men han har börjat skälla på allt och alla, tror det kan vara könsmognadsidéer?! Om en stund ska vi ut i skogen och lägga ett spår så vovven får spåra om en timme, sedan ska vi ut och fiska igen, Peter har fixat motorn tror han...

Ha en skön helg!


Vecka 29´s julkortsutmaning

Det här kortet var nästan färdigt i rättan tid men jag hade inte monterat det, nu är det monterat och fotat:

Här har jag stämplat en jultextbakgrund med gulddyna, sedan en julgranskula ovan på det. Kulan fyllde jag med 3D-lack, men den hade korkat igen sig så det kom en hel kludd när jag tryckte. Jag ställde upp kortet för at det skulle rinna lite, glömde kortet över natten så det rann utanför kulan, men jag tyckte det blev lite udda så jag behöll det som det blev. Jag klippte ut en fyrkant med en mönstersax och chalkade kanterna. Sedan klippte jag ut en lite större fyrkant med samma mönstersax, tog en röd distressdyna och stämplade en lite julig swirl längs kanterna och sedan tog jag en grön distressdyna och blendingverktyget och jag tycker det blev ganska bra, det ser lite naket ut i ytterkanerna men så får det bli...

På tal om distressdynor så har jag köpt på mig ett flertal, jag hade kanske 6 st, nu har jag alla utom 9 st och dom ska jag beställa så fort Country Scrap får hem dom, sedan måste jag försöka hålla mitt köpstopp. Jag vill kunna lägga undan en större summa varje månad till en insats till ett husköp och då går det ju inte an att shoppa scrapgrejer till höger och vänster.

Nu ska jag göra ett nytt inlägg om vecka 30`s julkort, ett kort i vitt och guld som inte blev så bra som jag tänkte mig, men nu blev det som det blev!

Ett morsdagskort

Insåg idag att jag inte bloggat kortet till min kära mor.


Stämpeln köpte jag på en scraploppis i Halmstad för ett bra tag sedan. Trollslände dies från Magnolia och QK-bokstäver. Stämpelmotivet var roligt att färglägga och jag använde TB som vanligt, men snart måste jag börja med distresserna igen. På vingarna la jag crackelpaint.

På insidan sate jag en ficka och stoppade i en påse luktärtor.

Jag har gäster hemma nu men dom åker hem nu i dagarna så då får jag färdigställa julkortet för vecka 29 och kanske göra veckans julkort. Jag har gjort ett bröllopskort som jag får blogga när brudparet fått det, jag tror iof. inte dom är här inne och springer men för säkerhets skull...

Ha en bra vecka, själv ska jag bli utbjuden på födelsedagslunch, jag fyller år snart men då har dom åkt hem så vi får ta det i förskott.

Glöm inte att lämna ett litet spår så jag ser att du hälsat på och gärna en länk så jag kan hitta till dig...

Vecka 28´s julkortsutmaning

Frukosten var inte klar så jag bloggar veckans julkort också, men jag börjar med att visa vad jag använt Slicen till:

En snöflinga fick bli blomblad och sedan slicade jag ut en swirl, papperet är från Creative Club, en scrapklubb som jag var med i men gått ur, dels så tyckte jag man fick för lite grejer (stämplar, stansar m.m) men sedan så kom ju dessa XL-paket oftare och oftare och dom var dyra och innehållet passade inte mig eftersom det ofta var med chipoardalbum och det var det dom tog extra betalt för och till sist så bestämde dom sig för att höja paketpriset och bara köra med XL-paket då fick jag nog, lite synd för jag tyckte ändå om papperen och banden även om det var mycket dyrare än att handla själv så var det kul att få matchande paket hemskickade. Men jag har massor kvar därifrån eftersom jag är så dålig på att använda mina grejer, eller var så dålig, nu tycker jag att jag har blivit så mycket bättre på att våga använda materialet.Tex det aprikosa bladet köpte jag en burk för säkert 2-3 år sedan och inte använt ett enda blad ur förrän nu.

Men ni kanske vill se mer utav kortet:

Stämpeln är en Whiff Of Joy och som vanligt har jag färglagt med TB. Sedan stämplade jag kanten runtom med tre olika stämplar och distressfärg, ett tips som jag hittade hos asamia som hon i sin tur hittat hos Rimna, båda dessa underbara skapare hittar ni länkar till under Länkar tillhöger här i bloggen.
God Jul är en Vilda Stamps. Mönsterpapperna kommer från Creative Club och bibelbladet har jag köpt i en webbutik, numera så äger jag ju själv två biblar som jag Traderat hem enkom för att riva sidor ur, men det tar emot att göra det så än så länge står dom orörda... Sammetsbandet är också från Creative.

På tal om asamia så är det ett av hennes jag liftat, om man kör fast så tycker jag det funkar bra med att lifta ett annat kort, man kommer liksom loss från sin spärrar då. Om jag hinner sätta mig och scrappa idag så ska jag lifta mitt eget kort som jag gjorde för flera jular sedan, det såg ut så här:

Men jag tänker fylla kulan med 3D-lack och se hur det blir.

Åter till veckans julkort:

En närbild på kantstämplingen. Panduro och Magnolia är märket på två av stämplarna, swirlen vet jag inte riktigt, men det står Savoir Faire, See~d´s på förpackningen, det är ett helt gäng stämplar som jag köpte för några år sedan på en mässa men knappt använt och nu är jag helt begistrad i dom...

Nä, nu ska jag testa frukost igen, sedan blir det stallet och släppa ut ett gäng kaniner och pyssla på lite, gräset ska klippas men vi måste först använda trimmern eftersom dom vi hyr av har velat spara gullvivorna som växer i gräset, men nu är dom passé så nu ska hela gräsmattan klippas.

Ha en bra helg!

Vecka 27´s julkortsutmaning

Tiden bara flyger iväg och jag vet inte varför jag är så seg när det gäller julkortstillverkningen...???
Om några dagar så kommer lite släkt på besök och ska bo här en vecka eller så, det ska bli så himla roligt trots att vi bara har en lägenhet nu. På tal om det... I morse vid 6-tiden medans vi fortfarande låg i sängen så tvingade jag guben min att hjälpa mig att göra en budget, jag har velat det länge, länge med det har aldrig blivit av, men vi vill ju köpa hus så vi måste verkligen ta oss i kragen och börja spara pengar till kontantinsatsen. Jag är ju en fena på att köpa scrapgrejer fast jag egentligen hat hur mkt som helst, jag kan till och med tycka att nu har jag verkligen allt jag behöver, men så efter kanske bara en vecka så hittar jag något jag bara måste ha. Bara nu senaste två dagarna har jag klickat hem grejer för 1000:-, men nu får det banne mig vara nog, jag ska köpa några till distressdynor så jag har alla, sedan får det vara stopp. Visst kommer det att dra att åka på mässa i höst och till Landstoken när hon öppnar igen, men jag får tänka på mitt drömhus och stoppa pengarna i den kassan istället.

Åter till julkorten, jag var en vecka efter igen, men så snabbgjorde jag ett kort igår som får symbolisera vecka 27 och så här blev det:

Granen är från Vilda Stamps den embossade jag med guldglitter och sedan skar jag ut en ram ur ett guldpapper, man får göra lite enkla kort ibland när man ska hinna ikapp och kanske faller det någon i smaken? Vi ska ju på julmarknad och sälja julkort och då kan det nog vara bra med lite blandade stilar, inbillar jag mig i alla fall...

Nu ska jag käka lite frukost, sedan blogga vecka 28´s julkort, ett kort i höstens färger.

Vad kul med beställningskort!

En på jobbet undrade om jag kunde göra ett kort som hon skulle ge sin systerdotter (40 år) och visst ville jag det.
Så här blev det:

En Vallmohängla målad med TB fick bli huvudmotivet, rosa efter önskemål.
Filmstrip från TH, nyinköpt och premiäranvänt. Stämpeln uppe till vänster är från Skogstokiga, det ska vara en stjärnteckenstämpel, men den blir inte bra när man stämplar den. Magnoliaswirlar har jag stansat ut och äntligen har jag fått tag på en NS hörndies så den kom till användning också.


Några halvpärlor satte jag dit och här ser ni närbild på stjärntecknen.


Och så här blev insidan. Inspiration till att "kladda" på kanten fick jag för ett tag sedan när jag var in hos asamia (kolla min översta länk till höger i menyn).

Hur som helst så blev jag hyfsat nöjd medkortet med det är ju alltid lite nervöst när ngn annan ska ha det, men hade det inte fallit henne i smak så hade jag tagit med det till julmarknaden, men hon tyckte om kortet och jag fick 50:-!!! Mitt första kort som jag fått pengar för, jag har gjort ett innan som jag "bytte" mot att jag inte la pengar till presenten vi skulle ge.

Nu ropar gubben att maten är klar, så jag ska gå och äta kycklig och ris, sedan hoppas jag hinna sätta mig och göra ett höstfärgat julkort färdigt, sedan ska vi till stallet och göra kväll, vi ska köpa ngt gott till fotbollen sedan är det kväll.

Ha det gott!


Vecka 26´s julkortsutmaning med Skiss från Fruarna Lilja

Jag hittade ingen inspiration att göra veckans julkort, då kom jag på att Fruarna Lilja (http://fruarnalilja.se/) brukar ha roliga skisser, jag skuttade in där och hittade denna skiss:



Och när jag ändå hade fått till ett kort så tänkte jag att jag lika gärna kunde vara med i tävlingen, så jag ska se om jag fixar att länka rätt.

Så här blev kortet:

Vilda Stamps God Jultext är använd och en stämpel som man inte bara så där ser vad den föreställer så jag klistrar in en närbild också:


Och en närbild på swirlen som Slicen har fått arbeta fram:


Pappersmärken har jag aldrig koll på men det wellpappitarna kommer från en after eightkartong som var tänkt att bli QK-diesförvaring, men den blottnade upp i kylen så jag blev utan, men nu hittade gubben min en diabildslåda så den kanske jag får...

Ha en trevlig helg, själv ska jag döma kaninhoppning på lördag och söndag hoppas jag att vi kan åka och träffa en lekkamrat till vovven.

Nu ska jag göra kväll, har stigit upp 5.00 hela veckan och i morgon blir det en tidig morgon också, men på söndag så får jag åtminstone gå och lägga mig efter morgonpromenad med vovven.








RSS 2.0