”Borre” fyller år och fotar

Idag fyller hon år, hon som tog kontakt med mig nere i Småland och frågade om hon fick samåka till tävlingar. Vi höll på med kaninhoppning på den tiden. Jag bodde i trakten av Skellefteå och hon Bollnäs och hade väl setts på tävlingar runt om i Sverige, men kände inte varandra. Sedan hamnade vi båda i Småland bara ett par mil ifrån varandra och på den vägen är det. Vi har båda slutat med kaninhoppning men vi fortsatte att hålla kontakten och träffas med långa jämna mellanrum. Nu har vi flyttat "hem" så nu blir det nog ännu längre mellan träffarna.
Men ett kort och eftersom det är jämna år så swishade vi en slant också, men jag glömde fota kortet så det bad jag henne göra för foto vill jag ha på det jag gjort!
(null)
Hittade ett sånt fint kort i en fb-grupp som jsg liftat.
Jag gjorde kortet för ett bra tag sedan då minns inte ens märke på allt. Men kolibrin köpte jag från Gummiapan, Grattis med skugga är en Nellie Snellen och stänket är Distress Mica spray, skimrar jättefint.



Ett kort till Wilmer

Idag är det Wilmers födelsedag!
Han och hans familj är en av dom familjer vi saknar som mest efter flytten, vi umgicks inte så ofta men när vi väl gjorde det var det alltid så himla trevligt!

Kortet är ett vad jag kallar tvillingkort. När jag gör kort och gör två liknande kort. I detta fall gjorde jag två likadana kort, ett till ett syskonbarnbarn och detta till Wilmer. Samma stämpel, samma färger, samma layout, men gjorde bakgrunden i olika färger. När man har dåligt med tid och/eller dåligt med inspiration så är det tacksamt att få två kort gjorda samtidigt, går så mycket snabbare.
(null)
Torrembossade bakgrunden och färgade in den med Faded Jeans, målande Pandurokillen med distress Ink, ritade, torrembossade, färgade in och klippte ut siffrorna. Satte några tunna 3D kuddar under och sddan var kortet eller korten färdiga. Jag har tidigare köpt jättebra 3D kuddar på Biltema, men dom verkar ha slutat med dom så jag köpte dom jag hittade (på Biltema) men dom är supertunna så dom ger inte den effekt jag vill ha, varför slutar dom alltid med braiga grejer? Saxen ni vet, den som är så bra att klippa tejp med, den slutade dom oxå med, störande…

Nä, nu ska jag börja med maten så den är klar när Peter kommer hem. Den ska bara stekas upp, det är en fläskpannkaka (LCHF) som han gjorde i söndags. Så ha det bra alla där ute, var rädda om er

Äntligen…

När vi flyttade upp i början på maj så upptäckte vi att golvet i badrummet "sviktade", det var vattenskadat och äntligen, idag kom snickare, VVS och elektriker för att påbörja projektet.
(null)
Så här såg det ut efter vi själva plockat ner en stor väggspegel som satt längs hela väggen ovanför handfatet och hade tavellister under spegeln som hylla. Vi har pga vattenskadan inte duschat här hemma, så det kommer att bli så lyxigt den dagen detta blir färdigt.
(null)
Så här fin panel hade farmor i badrummet, på den tiden satt handfatet hitanför elementet och längs väggen där handfatet sitter hade hon ett sittbadkar. Rummet är bara ca160x160 och det har varit en dusch i hörnet med en halvbåge och duschdraperi. 
Vi kommer att sätta in duschväggar, såna som man viker ihop, det är enda lösningen vi kan komma på att vi rymmer, vi vill INTE ha duschdraperi.
När snickaren gick hem idag såg det ut så här:
(null)
Toalettstolen tillbakasatt, går att använda men man måste spola med en hink vatten. Men bättre det än att vara utan toa.

Vi har börjat kika på Golv- och väggmatta. Men har inte kunnat bestämma oss än, inte ens vilken färg.
Vi var iväg här om dagen och kikade och vi tyckte något i denna stil kändes bra:
(null)

(null)
Ev med ett liknande golv fast i skiffer istället för marmor. Ljus eller mörk bård???
Men mamma (som än så länge äger huset, vi ska köpa det bara detta blir klart då vattenskadan går på hennes försäkring) tyckte att svart/grått blev för kallt och dystert, hon föreslog brunt. Men nä, eller kanske, vi valde brunt klickgolv i rum/matsal och i övriga rum är det trärena golv förutom hall och kök som har typ gråsvarta "stenplattor", men köksgolvet som är skadat sedan innan vi flyttade in ska bytas. Då kanske brunt blir bäst?
Så nu har vi kikat (bara i broschyr och på nätet) på brunt golv men vilka väggar?
Då kom mamma med det briljanta förslaget, grönt! Absolut, det var den första färg jag tänkte på när vi förstod att en renovering är ett måste. Men lite feg är man, sticker grönt ut för mycket? 
Vi tänkte då på Tarkett Royal marble green till golvet och Tarkett Nostalgic dusty green till väggen. Kanske det blir för grönt eller golvet för mörkt? Skulle man då kunna ha Tarkett Rust metal dark copper som golvmatta? Vi måste åka till en återförsäljare och kolla hur det matchar.
Jisses så svårt? Tänk om dom upptäckt detta och fixat det innan vi flyttade in, då hade jag garanterat varit jättenöjd med vad dom som bodde här då hade valt.
Vi har sedan innan, vita vägghängda skåp, blir det för mycket med brunt, grönt och vitt??? 
Oj vad jag hade behövt hjälp av en f.d kollega som är superduktig på styling! Cicci vart är du???
Vi har inte haft kommod till tvättstället men det vill vi ha och en handdukstork, den tror vi måste hänga ovanför/bakom toalettstolen, inte optimalt men vi har inte så mycket vägg, det skulle vara direkt innanför dörren, men det tror vi inte blir bra, shit vad svårt sånt här är…

Nu kommer Peter snart hem, då ska vi åka och köpa foder till Zigge, han har varit ganska kliig, men vi tycker han blivit bättre med fodret 

”Svärsonen” gratuleras

Idag fyller min "dotters" man år, varför jag gör " är för att hon har utsett mig till sin Svenska mamma.

Vi har ju flyttat från Småland och hem till Norrland/Västerbotten, ja, jag alltså. Peter är ju Skåning så han har ju inte direkt flyttat "hem". Men nu firar vikt inte våra nära och kära "där nere" på plats utan nu blir det ju bara med kort och swish eller lotter. Han som fyller år nu är musikalisk och tycker mycket om sin bil så det fick bilen bil som stämpelmotiv och notpapper som mönsterpapper och ett torrembossat bakgrundspapper med happy birthday text.

(null)
Jag har gjort ett liknande kort förut, jag tänkte att jag får ta till gamla kort jag gjort och lifta dom när inspirationen tryter. 
Det här kortet gjorde jag på ena studiecirkelomgången, jag har inte gjort så mycket under själva studiecirkeln då jag gärna hjälper dom andra som är nybörjare. Dom är väldigt kreativa men dom behöver hjälp med hur man kan använda olika medier, maskiner osv men här om gången så hann jag med att göra detta kort.

Nu när jag skriver detta (1 november) så är jag inne på min sista lediga dag innan jag ska ut och jobba en 7-dagars, denna omgång jobbar jag två 8-timmars förmiddag, tre 12-timmars natt och avslutar med två 8-timmars natt sedan blir det 5 eller 4 dagars ledighet beroende om man räknar dagen man går av sista nattskiftet, jag brukar tänka 5 dagar ledigt även om man jobbat natt och sover bort några timmar på första lediga dagen. Än så länge älskar jag att jobba den typen av skift vi jobbar, jag är hemma jättemycket med hundarna så vi behöver bara hjälp med att rasta hundarna 5ggr på 5 veckor. Nu ska jag byta om och gå ut med hundarna tillsammans med Robin (min son) och envar hänger ena brorsan med ut.

RSS 2.0