Sommarfrilla?

I förrgår (måndag) rakade gubben av mig håret, det var ohållbart att ha kvar det när det rasade hur många strån som helst.
Tur det är sommar, känns lite naturligare att snagga sig...

Konstigt nog känns det helt ok.
När jag kom hem i måndags från jobbet så hade mina bigisar kommit, får visa dom på mig en annan dag. Jag har bara provat dom än så länge.

I morgon ska jag in på cytostatica rond 2, jag har gått ner i arbetstid till 75%, bara för att kolla om jag blir lite piggare här hemma.
Försäkringskassan krånglar ff så jag var in och pratade med dom i går och jag får inte förebyggande sjukpenning som en annan på FK sa att jag skulle ha eftersom jag kan jobba...
Suck blir så trött, nu blir det sjukpenning, men jag måste se till att vara sjuk 25, 50, 75 eller 100%, lite svårt att veta när man vaknar hur man kommer att må...

Nu till ngt roligare, vi har en kompis som flyttade 60 mil norrut i höstas, nu flyttar han söderut igen. Inte så nära som innan men inom 15 mil hamnar han så lite oftare kan vi nog träffas.

Glömde ju skriva att i morgon då det blir Jönköping så ska Peter kolla på en Råskog rull/förvaringsvagn till mig och jag ska in på TGR om jag mår bra efter cellgifterna.

Nä, nu ska jag slappa lite sedan blir det sängen, ska upp tidigt och hinna jobba en stund innan vi åker upp till Jönköping.


Midsommar och håravfall

Idag, på självaste midsommarafton börjar mitt hår att rasa, fick min peruk i förrgår och beställde bigsi från Skellefteå i förrgår.
En sån:

Och en sportmodell i denna färg:
Tror dom blir bra till mig som inte är så fixig.
Har inte klurat ut hur man länkar från telefonen men www.bigsi.se är hennes hemsida där man kan beställa i från, finns hur många fina som helst!
Nu återstår bara att avgöra när jag ska raka av mig resten, vill ju att det får sitta så länge som möjligt men vill inte bara ha några hårtestar kvar heller.

Midsommar firar vi i underbara Sandviken i Kolmården hos Min mans barndomskamrat och hans fru, det har blivit en tradition att vi är varannat år här och varannat hos oss.
Frukost åt vi inne, sedan var vi ute hela dagen, ända fram till 21-tiden.
Efter frukost tog vi en långpromenad som började i skog och mark, vi såg en massa vildsvinsbök och sånt är lite läskigt. Promenaden gick vidare ner till campingen och havet, sedan gick vi några smågator hem med jättefina villor, jag älskar ju dom här gamla fina trävillorna. Väl hemkomna så upptäcker jag att min mobil är borta. Peter ringer till den, men den finns inte, jag verkar ha lyckats tappa den på promenaden.
Så jag och Peter går bakvarvet, det kändes som jag kunde ha tappat den då jag böjde mig ner för att plocka upp efter Bobby. Men där jag gjort det såg jag den inte så Peter ringde till den igen för det var rätt mycket buskar. Efter några signaler svarar en person i den och Peter frågar om dom hittat telefonen, det hade någon gjort och lämnat in den på campingens reception.
Så snällt av den personen, tyvärr hade han inte lämnat ngn kontaktuppgift så jag fick inte chans att tacka!
När vi kom "hem" så var det dags gör lunch:
5 sorters hemmagjord sill (citron, nalle Phu, rabarber, vinbär och äpple), rotfruktsjansson, matjesilltårta, ägg, potatis samt bröd och ost = mums!!!

Lite senare blev det hemmaplockade jordgubbar och smultron med grädde och glass. Efter det blev det en långpromenad igen fast på ett helt annat håll, sedan kallade duschen på mig.
Tro det eller ej, men sedan var det middag, kyckling med rabarber, vitlök och sambal oelek, jättegott!!!
Mätta och belåtna fick vi dra oss inåt då småkrypen blev lite för närgångna.
Jag började känna mig seg vid 22-tiden och Bobby ville ut och gå och sedan sova så nu ligger vi till sängs.

Hoppas ni haft en lika underbar dag som vi haft!


Veckofoto mm

Idag har jag en bättre dag, orkade utan större problem jobba hela dagen (6.45-15.15), blev sjukt sugen på grönkålssallad så min snälla man fixade det till middagen.
Pratat med mamma som kallade mig **** unge, hon tycker jag jobbar för mycket...
Men hon hade goda nyheter, min son kanske får semester så han kommer hit ett par veckor i sommar, han bor ju 120 mil norrut så vi träffas inte så ofta.
Jag ska försöka ta ett foto/vecka så jag har dokumenterat hur man förvandlas under denna tid.
Tog så man ser venporten också. Funderar på om jag kommer känna av den lika mycket hela tiden, jag kan inte ligga hur som helst och sova och tycker den påverkar halsen...
Håret har det inte hänt så mycket med ännu, tur det, jag har inte bestämt mig för vilken huvudbonad jag vill köpa, dom kostar kring 500, så jag vill trivas med den.

Idag kom min blombårddie, sååå fin, sedan hade jag glömt att jag beställt 2 stämplar, inga speciella, en jultext och en snöflingerad. 5:-/st då kan man inte låta bli, men nu *** får det bli skärpning!!! Sluta shoppa SARA!!!

Trött dag

Idag orkade jag inte jobba hela dagen, det fick räcka med halvdag.
Jag ringde försäkringskassan för att se om min läkare skickat in något som heter läkarutlåtande, det dög inte med läkarintyg när jag ska ha förebyggande sjukpenning.
Men enligt hon jag pratade med idag ska jag inte ha förebyggande sjukpenning nu, men det sa den jag pratade med för ett par veckor sedan.
Så nu vet jag inte ens vad jag ska ha när jag inte kan jobba, skittråkigt för jag orkar inte tjafsa om sånt, kan jag inte bara få betalt när jag inte jobbar???
Hon som gör lönerna på jobbet ska se om hon kan hjälpa mig... 

Jag bryter konstant mot köpstoppet, hoppas jag kan skärpa mig nu. Senast idag beställde jag en borddies
Beställt från Moas pyssel, jag blev helt förälskad i den och hoppas jag kommer att använda den mycket.
Det går segt med korttillverkning nu, men jag har jobbat mycket och varit extra trött så jag hoppas jag blir lite piggare innan nästa cellgiftsomgång som är veckan efter midsommar.
Vill göra kort och använda allt fint jag shoppat.

Foto 1

Tänkte för min egen skull lägga ut bilder från behandlingens början, tror det är svårt att komma ihåg, hur det var och hur man mådde. Jag hatar verkligen att vara på kort så det här är inget jag njuter av...
Fotot taget 9/6-16 kl 17.45 på väg hem från Cytostatika behandling nr 1.
Jag väntade hela kvällen på att börja må dåligt men det kom aldrig, huvudvärk hade jag, kanske för mkt info och lite mat o dryck. 2 knäcke med ost till frukost 9.30 på jobbet. En tallrik fil och flingor till lunch ca 11.30. Tid på onkologen Ryhov 13.30, hemma vid 18, ut med hunden på promenad, Peter tog stallet och jag bräckte lite kassler. Kassler o potatissallad till middag, jag åt två små portioner med ca 2h mellanrum för att inte börja må illa. Hade missat att jag skulle ta kvällstablett mot illamående, det såg jag i morse när jag doserade tabletterna mot illamåendet som inte dykt upp ännu, peppar peppar.
Ni som tycker glasögonen är omoderna, det är dom! Jag har bott här nere i 16 år och köpte dom ngn när jag bodde där uppe. Jag har köpt ett par för ngr år sedan men dom kunde jag aldrig komma överens med.
Nu är det kväll och jag har mått bra hela dagen, mackor till frukost, smörgåstårta till lunch. Jobbade 5.08-11.00, vi jobbar in må-to så vi jobbar kortare dag på fredagar, normalt jobbar jag 5.45-11.00 men på övertidsdässongen så jobbar vi så mkt vi kan, när vi vill. Jag ska inte jobba så mkt nu när jag behandlas men eftersom jag inte fått biverkningar än så jobbar jag på lite och katten Lotta väckte mig så tidigt i morse, 3.38 tror jag hon var, men jag låg kvar och försökte sova men till slut gav jag upp och stack i väg på jobbet.
Nu ska jag marinera kött, har bjudit hem ett gäng i morgon kväll, hoppas jag ff mår bra då.
Trevlig helg!

Idag är dag 1

Idag påbörjade jag min cytostatika behandling, det tog ganska prick 2 timmar. En timme innan behandlingen så tog jag tre olika sorters tabletter mot illamående - totalt 27 tabletter och pepprar peppar så har jag mått bra hittills.
Vi har nästan 7 mil till lasarettet och det var 3 vägarbeten både på upp och tillbakaresan och sånt blir jag stressad av, hur ska man veta hur länge det är stopp, hur lång tid innan ska man åka???
Vi åkte ca 100 minuter innan och behövde bara vänta 5-10 minuter vid ena vägarbetet så vi var i god tid så jag föreslog att vi skulle åka på Ica Maxi och köpa mig en limpistol jag sett fått bra recensioner.
Hoppas jag blir nöjd, tror det blir min 3:dje och det heter ju 3:dje gången gilt!

Inte nog med det, det plingade i telefonen, paket att hämta



Lite dies, fast nu då jag tittar så tror jag en blivit fel... Ska kolla upp det.

Har köpstopp, det går lite sådär som ni ser, men nu får jag skärpa mig igen...
Kommer ju att lägga mkt pengar på bensin närmsta året med all behandling jag måste åka på plus medicin så tänk på det Sara (får bli lite sträng på mig själv!!!)

Nä, nu ska jag kolla om det var rätt die, sedan sova om jag ska jobba i morgon, det beror på om biverkningarna satt fart eller ej.

Grattis älskade svägerska!

Idag fyller min svägerska Mia, år.
Hon älskar att resa så lite resetema fick det bli på kortet.
Magnolias Tilda med resväska och ett mönsterpapper med Eiffeltornet och lite annat som får en att tänka på resor.
Lite utstansat, lite blomster ett "bubbel"frimärke och mitt senaste fynd, en "du är min vän stämpel" från asamia.blogg.se. Det var 6 stämplar på ett ark och dom tror jag att jag kommer använda mycket.
 
Lite minnesanteckningar ang. Cancern.
Idag (31/5, inlägget är förprogrammerat) så ringde dom och undrade om jag kan komma in i morgon och operera in venporten, det funkar för mig.
På kvällen ska jag ta cellprov, på fredag blir det perukprovning, tisdag blod- och urinprov och på torsdag cytostatika för första gången.
Denna helg (läs förra helgen) har ju tre dagar, men jag ska försöka jobba alla tre eftersom jag kommer att vara borta så mycket.

RSS 2.0