En saknad arbetskamrat

Idag fyller en före detta arbetskamrat år och jag saknar henne så. Jag har inte kommit i fas med korttillverkningen och ni som känner till mig vet att jag scrappar långsamt. Nu fick det bli ett snabbkort och jag hoppas det hunnit fram till idag.
(null)
En hÄngla med kanin valde jag, dom skaffade nämligen två kaniner till barnen i somras så jag tyckte denna fina stämpel passade bra. Mönsterpapperet köpte jag i en tobaksaffär som skulle sluta med scrapgrejer, grattisstämpeln är från min scrapidol - asamia, och den utrivna sidan och kvisten är dies från Gummiapan
(null)
På insidan använde jag en stencil från Tim Holtz och färgade in med pumor stone. Insidetexten kanske är från Gummiapan och grattis från Slöjddetsljer.

Jag hoppas jag kommer i fas snart så jag inte behöver stressa fram korten och att jag får lite bättre inspiration eller det är inte rätt ord, jag måste bara komma igång helt enkelt.

Ha det bra!!!

Kalle blev firad

Kompisen Kalle överraskande vi igårpå hans födelsedag.
Vi bjöd på taco och gratulerade honom med kort & present.

Presenten glömde jag fota, det var en ost -Svarta Sara och en ostskärare med extra tråd.

(null)
Majapapper, motivstämpeln med båt och hans fru är en Bildmålarna och kantarellerna tror jag hette Pysselmyran. Texten är utstansad. Kalle är en fena på att hitta och plocka kantareller och i år har dom köpt sig en aluminiumbåt.
(null)
Insidan färgade in lite med en nyinköpt stencil från Gummiapan, klippte av en remsa från ett papper med texten Have a lovely day, stämplade en hÄnglartext och ett Grattis från Slöjddetaljer. Oststämpeln tror jag är från en norsk tillverkade.

Min svärmor fyller 79 år idag

Så nästa år misstänker jag att vi åker ner till Skåne och firar henne!
Men i år blir det bara ett kort och några lotter.

(null)
Dom skickar alltid tykna kort till oss så i år satsade jag på att göra ett bad hairday card.



Missbrukare - återfall…

Ja, jag får nog erkänna mig som shopoholic vad gäller scrapgrejer. 

Förra året beställde jag 7 olika adventskalendrar - helt galet många, men roligt var det! Bestämde att beställa max 2 st i år men… har klickat hem Rox Stamps, Gummiapans och hÄnglars kalendrar. Rox Stamps har jag haft i flera år och tycker den är prisvärd med många bra dies. Älskar Gummiapans annorlunda dies och hÄnglar vågade jag inte missa.

När jag ändå var i köpartagen så blev jag sugen på att köpa fler grejer så jag var in på Gummiapan flera gånger och la grejer i korgen, men tvekade då jag gett mig själv köpstopp, gick in efter en dag eller två och då var korgen tom, började om och så fortsatte det. Men sedan tog en stencil slut och jag blev rädd att andra grejer skulle sina så la en mindre beställning och igår kom detta:
(null)
*En utriven sida är ju alltid bra att ha (trots att jag har en liknande kunde jag inte hålla mig)
*Små arbetsfordon tänkte jag kunde passa till brorsans två yngsta barnbarn framöver
*En liten igelkott följde med som gåva-tack!!!
*När jag inte fick stencilen jag ville ha valde jag en annan - stenciler är kul
*Ett litet block med kalenderblad kan vara bra att ha
*En kompis nerifrån flyttar hit upp om några veckor så vill göra ett "flyttkort" av skostämpeln
*Decemperstämpel är fin på julkort bla
*En textstämpel med en passande hälsning från mig - När din telefon inte ringer är det jag! SKÄMS!!! Men så är det…
*Dessa ramdies har jag försökt få tag i länge, men dom hade utgått och nu äntligen har dom återuppstått, i lite annan tappning men jag är så glad!
*Dom här ljusstakarna med ljus, jättefina och användbara om man vill göra ett snabbt CAS kort till jul

idag jobbar jag egentligen 7-19 men eftersom våra kompisar hade en överraskning till oss så tog jag ut en semesterdag (tog ingen semester i sommar eftersom jag började på nytt jobb). Nu har jag fått veta vad vi ska göra. Vi ska på Skellefteå AIK’s premiärmatch mot Malmö. Peter är från Malmö men håller på SAIK. Det är dessutom tröjhissning av Jimmie Ericssons matchtröja. Ska bli spännande, har inte varit på hockey på över 20 år. Förr var jag på alla matcher men nu är jag så ringrostig.

Nu ska jag fixa Peters frisyr, sedan ska vi gå över till Mamma och kolla om hon vill spela spel med oss. Jag hade velat göra lite kort idag men hinner nog inte sitta med det, men må-ti jobbar jag e.m så då ska jag försöka hinna med scraprummet.

Jag borde försöka organisera om där inne, jag har inte alls fått till det så bra som jag vill ha det, det är opraktiskt och svårjobbat. Måste få upp mer förvaring på väggarna…

Nä, nu är det nästa man till rakning!
Ha det gott i höstrusket.

”Barnbarnet” 18 år

Vårat vietnamesiska barnbarn, Anna, fyllde 18 år häromdagen. Men jag kom liksom inte igång med korttillverkningen så kortet blev lite sent. Vi flyttade från Småland upp till Västerbotten i maj så nu bor vi nästan 120 mil från henne. Innan vi flyttade fick hon en present av oss och nu blir det ett kort och en slant vis Swish.

Jag tänkte fel när jag monterade ihop kortet, jag hade tänkt att 18 skulle synas först när kortet öppnades men nu blev det tvärt om…

(null)
Jag ville göra ett peek-a-boo kort där 18 kom fram när hon öppnade kortet. Men en tankevurpa gjorde att det kommer att synas direkt. Hjärtat är en Magnoliastämpel, 18 är utstansat i ett lila och ett rutigt papper för att få lite höjd och lite skugga. Stansade ut två blommor och inkade in dom med distresser. Stansade även ut en Spellbinder i lila, stämplade och embossade några swirls. I en adventskalender från Art by Marlene fick man i några luckor, såna chipboard med text på och eftersom Anna är kreativ och konstnärlig så tyckte jag denna passade så bra.
(null) 
Eftersom kortet kommer fram efter födelsedagen så använde jag en text från Vilda Stamps. Grattistexten är från JessInk och det utstansade mormor & morfar är från Rox Stamps.
Usch, blev inte mycket nöjd med kortet, tyckte det blev lite "fattigt", men nu ligger det i ett kuvert på väg söderut.

Jag har startat en studiecirkel i korttillverkning/scrapbooking. I byn jag bor i har vi en Byastuga och för att vi ska ha råd att ha kvar den krävs det att vi har ett visst antal aktiviteter för att få bidrag, så vi drog igång lite olika aktiviteter så som detta, dart, hund, hockeykvällar och lite annat.

Men jag är ju långsam på att komma igång med att göra kort, helst nu när jag är så ringrostig så för mig har det inte blivit något kort ännu, jag hjälper dom andra, dom är ju helt nya på detta så det är jätteroligt att visa olika tekniker.

Jag har ju så lyxigt schema på mitt nya jobb.
Nu är jag mitt i en 7-dagars ledighet, helt fantastiskt att jobba heltid och ändå få ha långledigt. Visst, vi har tuffa pass - men jag är ju van att jobba mycket så för mig är det inte några konstigheter.

Jag har ju glömt berätta att vi var hundvakt åt brorsans hund i en vecka, det gick bra men det var jobbigt för hon är inte så matglad längre, hon passade på att fylla 13 år när hon var här. 
(null)
Kalas för Tuva. Zigge, Tuva & Valle

RSS 2.0