För första gången…

…ska vi få fira denna 11-åring live. Tidigare år har vi bott i södra delen av vårt avlånga land så vi har bara skickat ett kort till födelsedagsbarnen här uppe i norr, men nu när vi bor här uppe så kommer vi att kalasa med dom oxå!
Men kort vill jag ju ändå göra och när jag ändå höll på så gjorde jag två liknande kort för vi har en till kille i bekantskapskretsen som också snart fyller år. Jag hittade ett kort på FB som jag tyckte passade så jag liftade det kortet.
(null)
Jag har inga stora sifferdies och mitt Stick & Spray är slut så kan inte använda Slicemaskinen så det blev till att rita siffror, torrembossade, inkade in och klippte ut dom. Bakgrunden torrembossade jag också och inkade in med distresser. Killen från Panduro färglade jag med distress ink och klippte ut, blev lite konstigt vid håret så tror jag ska skugga med grått kring det innan jag postar kortet. 
Jag tycker det är svårt att hitta på vad man ska göra för kort, dom här killarna jag gjort kort till nu har typ samma intressen nu som för några år sedan så det är svårt att förnya sig och ändå få med intressen dom har så i år blev det lite neutrala kort. Men å andra sidan vet jag inte om dom bryr sig och om dom ens minns vad dom fått innan, jag skulle inte tro det.

Trots att vi flyttat upp för 6 månader sedan så har jag inte fått i ordning scraprummet, jag tror jag måste plocka ut allt och börja om på nytt. Idag när jag skulle plocka ihop scrapgrejer till studiecirkeln så hittade jag inte mina långsmala Magnoliagranar, tycker jag har vänt upp och ner på allt men hittar dom inte. Jag tror och hoppas verkligen inte dom kommit bort, dom ligger nog bara på något konstigt ställe. Jag har bett en kompis komma och hjälpa mig att organisera, det blir inte nu, men när det blir mörkt och kallt ska vi roa oss med det är det tänkt! Just nu är det så rörigt att jag hellre plockar ut och sitter vid köksbordet än i scraprummet.

Som vanligt är inlägget skrivet för länge sedan. Skriver oftast direkt kortet är gjort och sätter det sedan på bevakning så det publiceras på födelsedagen när kortet förhoppningsvis kommit fram!

Tjingeling

70 år

Ja, idag fyller svärsonens pappa 70 år. Vi har inte träffats så mycket men vi ville skicka ett kort till honom. Det blev ett chokladkort, men eftersom min man glömde köpa chokladen så blev det lite tight om tid plus att jag var okoncentrerad så det blev lite si så där…
(null)
Har inte så mycket att skriva om kortet.
(null)
Insidan med en liten hälsning.

Det rullar på…

Det är en ynnest att ha så många som betyder något för en. Jag är dålig på att höra av mig till dom men försöker i alla fall göra kort till dom även om jag inte alltid lyckas…

Idag fyller vår käre svärson år, förut bodde vi 5-7 minuter med bil bort, nu bor vi 13 timmar bort så vi kommer inte att ses nu, men ett kort och ett bidrag till presenten blev det.
(null)
Katten från Tim Holtz ville jag använda, dom har ett gäng katter så därav temat. Pumporna är dies från Gummiapan som är färglagda med Distress ink. Ballongerna vet jag inte märket på, kan det vara Tattered lace? Ser lite så ut. Använde lite Moderatblått, då det är partiet han engagerar sig i. Ramarna har jag köpt på FB, så vet inte vilken tillverkare, men tycker om det där ojämna!
Bakgrunden infärgad med distresser, ser nu att jag missade att skära ut täcklappen vid frambenen, så typiskt mig att missa något, dessutom skrev jag på fel sida invändigt så det blev upp o ner… det fick vara så. Haha.

Som vanligt skriver jag oftast inläggen när korten är färdiga och sätter dom på "bevakning", kommer inte på vad det heter, men man skriver in vilket datum o tid det ska publiceras.

Idag är det måndag o jag är ledig, ska snart ut i skogen o plocka svamp med hundar o svägerska.

Idag fyller min ena bror år

Men han ska inte firas förrän längre fram, nu bor vi ju bara en liiiten bit ifrån varandra så jag hann snabbhets ett kort och springa över med det och säga grattis innan jag skulle åka in till stan och kolla synen gör arbetsglasögonen.
(null)
Var med i en utmaning för man fick välja mellan två färger jag valde aqua, sedan var det fler val som jag inte minns nu. Men då här blev kortet.
GRATTIS från Rox stamps, banderoll/vimpel från stämpelboden/vilda stamps. Embossingfolder från Timpan och stencilen minns jag inte. Nu måste jag åka om jag ska hinna till jobbet

Alltid tråkigt…

På grund av att vi flyttade upp så är inget som förut, på gott och ont. 
Det bästa är att vi nu är nära dom flesta av våra nära och kära - förutom dom vi lämnade där nere, men var sak har sin tid. 
Det sämsta är att det har slagit in en kil i en del av släkten, men när jag pratade med en "ingift" släkting häromdagen så verkar det som det handlar om missförstånd.
Det är så tråkigt, det var inte så här man trodde det skulle bli, att några skulle bli ledsna det förstod vi och så blev det. Man hoppas bara att det går över innan det är för sent.

Men hur som helst så går livet vidare och nu är det mosters födelsedag och i vanlig ordning försöker jag få till ett kort.

(null)
Moster tycker om katter så tyckte en katt från Tim Holtz passade bra, satte en annan av dom på insidan oxå. Blomkvistarna är dies från Gummiapan. Bakgrunden infärgad med Distress Oxider.


Grattis i dubbel bemärkelse

Denna vecka flyttar en kompis från Småland upp till Norr med sin sambo vars dotter flyttade upp för "ett tag sedan".
Dessutom fyller Kenna år bara några dagar efter dom landar i sitt nya hus så det blir både ett Grattis på födelsedagen & Lycka till med nya boendetkort.
(null)
Så fort jag såg denna motivstämpel på gummiapan visste jag att den måste jag ha.
Färglagd med distress ink. Mönsterpapper från Majadesign. Grattistexten med skugga är en die från Nellie Snellen och swirlsen… ja, nu minns jag inte men kan ta reda på om någon vill.  Gjorde lite molnbakgrund med stencil från Lazerdesign. Jag vet inte vad som hänt men jag missar ofta något jag tänkt göra, när jag hade skurit till panelerna av mönsterpapper så skulle jag smutsa in kanterna men glömde det.
(null)
Insidan blev så här, är inne i en fas där jag gör lite bakgrund på insidan med hjälp av stenciler.



RSS 2.0