Grattis Maria!

Idag fyller hon år, vi brukar träffas vid den här tiden på året men med denna envisa pandemin så får vi avstå det i år.

Sist vi var hem dit så hade dom tapetserat om i köket så det gick i blått, därav valet av färg på kortet till henne.

(null)
"
HÄnglar är verkligen mina favoritstämplar, här färglagd med distresser och sedan utklippt. Ibland blir jag sugen på en sån Scan & cut maskin som scannar in och skär ut motiven, men jag gör inte jättemånga kort, jag klipper inte ut motiven på alla kort och ibland känns det till och med lite rogivande att sitta och klippa.

Majadesign gör ju så himla fina pappersserier hela tiden, jag köper dom flesta. Jag har en massa andra papper och det är inte ofta dom blir använda då dom är svårare att matcha ihop.

Nu är det snart december, i morgon faktiskt... tror ni jag har kommit igång med julkorten? Svar: nej.
Jo ett är nog färdigt plus att jag har kvar några lite enklare kort som jag gjorde till en julmarknad och dom blev över. Jag brukar försöka göra julkort hela året men i år har det inte blivit så alls. Till 2021 är planen att göra alla födelsedagskort så tidigt på året som möjligt, så kanske jag får gjort till alla jag vill skicka till, så blev det inte i år. Jag har svårt att hinna/orka med något annat än jobbet under några vår och sommarmånader och sedan tar det flera månader att återhämta sig, så jag måste verkligen ändra planeringen för korttillverkningen.
Julkorten får jag isåfall börja med på hösten så kanske det löser sig.

Ha det bra!

Ett beställningskort

En på jobbet beställde ett kort till sin sambo som fyllde år igår.

Jag tycker det är svårt att göra kort till män, extra svårt till dom man inte känner och inte blir det lättare när det är ett beställningskort.

Men jag fick ihop ett kort som jag blev nöjd med, tror även att beställaren blev nöjd, det verka de så i alla fall, men jag har lärt mig att allt är inte som det verkar vara. Jisses vad många som inte är ärliga, då menar jag inte dom som stjäl osv, utan såna som säger en sak till mig och sedan en helt annan sak när man vänt ryggen till.

Men, men det ska inte dagens blogginlägg handla om så här kommer kortet.
(null)
Det är ett magic window card och tutorialen jag följt är Teri Pococks. Men jag gjorde en magnetstängning istället för en banner runt kortet. Så roligt att göra, jag måste bara skriva ner alla mått, det var jobbigt att göra kortet samtidigt som man kollade på tutorialen på film. 
Grattistagen är från Rox Stamps (tror jag, antingen julkalendern eller ett club kit. Trodde jag hade stenkoll, men tydligen inte), den bruna skuggan under hjärtetagen är utskuren med Slicen, använder den alldeles för sällan. Mönsterpapper från Maja Design.


(null)
Jag verkar inte kunna lägga ut en film, jag har gratisversioner av blogg.se, kanske därför.
Men när kortet är stängt så skjuts panelerna ihop så att 50 (i detta fall) döljs, så när man öppnar kortet glider panelerna isär och ju mer man öppnar ju mer syns av det dolda motivet (50 i detta fall, han fyllde alltså 50 år och jag hade ingen stämpel som passade till hans present så då fick det bli så här).
Majapapper även på insidan. Stansade ut ett lodrätt Grattis... haha, jag har sämst minne och är latast, jag har en katt i knäet så vill inte gå upp och kolla märke, men antingen är det en Rox Stamps eller så är det en Skapat Av och samma med bokstäverna, diesen är från en av dessa tillverkare.

Det var som sagt jätteroligt att göra kortet, det svåraste var att hänga med på hur stora bitarna skulle göras då allt är i inch. Men jag måste skriva upp så jag lätt kan göra fler av den här modellen.  



Så roligt

Då blev det dags att göra ett kort till kompisarnas grabb som fyller 8 år idag.
Jag har ju världens scrapsvacka, dom få gånger jag gör kort har jag letat reda på ngt kort och liftat det mer eller mindre. I söndags när jag gjorde kortet så hade jag som vanligt lite dåligt med tid och ingen bild i huvudet på hur jag skulle göra. Började med att leta reda på en stämpel och några papper. Sedan flöt allt bara på, de blev inget avancerat kort, men jag blev ändå glad att jag kunde få ihop ett kort utan att ha något kort att lifta.
(null)
En supersöt hÄnglakille målad med distresser, lite majapapper och några dies. Jag älskar hÄnglastämplar, är beroende av majapapper, samlar på distresser och köper sjukt mycket dies.
Oavsett hur djup scrapsvacka jag har så går liksom inte köpsugen över... nu kommer ju Tim Holtz ut med nya distresser så jag måste ju bara köpa dom färgerna också. Jag har alla ink och har börjat lite smått att köpa på mig oxiderna också. Maja Design släpper ju så fina kollektioner så dom köpe4 jag på löpande band. Rox Stamps julkalender och deras kit club måste man ju bara vara med i, att man dessutom springer på lite dies el stämplar på fb som man vill ha... ja, mycket shopping blir det.

I söndags hade jag en riktigt bra dag.
Efter frukosten packade jag in killarna i bilen och åkte till deras massör, efter massagen så tränade vi lite. Bobby fick testa att studshoppa låga hinder, vi ska testa det för att se om han kan få bättre frånskjut med bakbenen. Vi började förra veckan med backträning, det ska vi göra 3ggr/vecka. Vi är i slalombacken och skogarna kring den och klättrar. Ska bli spännande och se om det hjälper honom. Nåja, efter hoppningen så körde vi rallylydnad, det är ju så himla roligt, undrar om jag kommer att börja om att tävla igen. Bobby får ju inte tävla pga att han äter smärtstillande men Valle kan jag ju börja med. Jag kanske ska gå en kurs i tävlingsglädje, efter det så kanske jag kan bestämma mig.
(null)
Här står min underbara Bobby, drygt 10år. Han bara väntar på att se vad vi ska hitta på, han älskar att träna.

Så lämpligt kom den

Hakade på en utmaning där man skulle göra ett kort till en man och min "dotters" man fyllde år häromdagen och jag ville göra ett kort till honom så det passade bra. Men i vanlig ordning så har jag tidsbrist, jag vet inte varför men det känns som det är mycket nu. I november brukar jag gå ner i tid på jobbet, vi har lite att göra så jag brukar passa på att ta ut övertidstimmar. Men än så länge så har jag bara tagit ut några minuter då och då. Det får bli skärpning och ordning på torpet.

Här kommer i alla fall kortet.
(null)
Ett kort i blått och brunt med lite silvriga kugghjul. Jag märker att jag oftare och oftare inte gör kort som jag gjorde innan, då gjorde jag alltid med motiv jag färglade. Jag håller på med ett beställningskort och det blir nog inte heller ngt färglagt motiv, där blir det vikningen som blir speciell, men det kortet visar jag en annan dag.

Tre dagar i veckan åker vi till en slalombacke (så länge det inte är slalomföre) och har lite backträning med vovvarna för att framför allt stärka Bobbys rygg. I onsdags när vi skulle hem så stötte vi på en annan hundägare som ropade och frågade om det var Hovawart jag hade. Men det var det ju inte, men vi började prata och hennes Hovawart och våran Valle fick busa lite. Hon bodde i Skåne men det visade sig att hon var från samhället vi bor i och vi bor ju i en gammal järnvägsstation och hennes pappa hade varit stins så hon hade varit jättemycket i stationshuset och hjälpt till med att stoppa post i postfacken. Jag berättade att postfacken finns kvar och att jag har dom som skafferi. Hon frågade om hon fick komma och kolla nästa gång hon kom upp. Tänk vad världen/Sverige är litet.

Nu ska jag vila el sova en stund, sedan ska jag jobba på med 50-års kortet, sedan blir det iväg med hundarna och träna backträning, (fast vi har varit i skogen och tränat lite redan) efter det blir det taco, så gott, men numera äter vi bara det var 5:e fredag. Vi har ett fem veckors rullande matschema så vi ska slippa klura på vad vi ska äta. Idag är sista dagen på meny 1. Meny två skulle ha börjat i morgon men vi har så mycket i frysen så vi ska se om vi kan koncentrera oss på att äta det vi har istället...

RSS 2.0