Köttbullar i airfryern

Jag fick en airfryer av min bror, han kom inte överens med den - tur för mig/oss.
Jag gör numera köttbullar endast i airfryern. Jag gör köttbullar betydligt oftare än innan.
Jag glömmer ofta hur jag gjort, vilket recept, vilka grader och hur länge.
Jag har tagit fram en liten A5-pärm med blanka blad som jag försöker skriva upp hur jag gör, blir det bra får det komma in i en riktig receptbok/pärm.

Idag gör jag alltså köttbullar till midsommarlunchen. Vi ska ha sillunch, men vi äter ju inte potatis (potatis är inte LCHF) så bara ägg o sill tycker vi blir lite lite och i år blir det inte ngn buffé men sill, ägg o köttbullar blir bra till lunch.

Jag testade idag ett recept från 56kilo, jag gjorde ett par ändringar. Så här gjorde jag:

2 msk pofiber 
2 dl vispgrädde
2 msk koncentrerad kalvfond
Blandades och fick svälla en stund.

Sedan i med:
1 kg blandfärs
1 st ägg
2 msk dijonsenap 
1 stor vitlöksklyfta- pressad
1 tsk lökpulver
2 tsk salt (Himalaya)
2 krm vitpeppar 

Tar mitt blåa, rundade matskedsmått och doserar smeten, rullar till dom och lägger 12-14 st i en springform och kör dom i min Airfryer i 180* i 10 min
(null)
Jättegoda och perfekt tillagade. Detta recept hamnar i receptboken!

Davinas pizza

Testade förra året ett pizzabottenrecept som jag hittade i en fb-grupp.

Ville få in den på Pinterest så därför jag bloggar om det.
(null)

(null)

Det är en tjej som har instagramkontot https://www.instagram.com/davinasketo/

Midsommarhelgen hade ju varit perfekt att åka iväg med husbilen men Peter vill inte så då blir det att vara hemma och då tänkte jag göra denna pizza en dag men testa att göra den på grillen.

Glad midsommar på er alla

Så är vi äntligen med valp

Torsdag den 10 juni så åkte vi för att hämta våran Zigge.
10 minuter sena blev vi, när vi var nästan framme så står en asfaltbil och blockerar vägen så vi får backa tills vi kan vända och köra runt så vi kom från andra hållet. Vi gick igenom avtalet, skrev papper och betalade resten av summan. 

Vi hade satt fast lilla hundburen i baksätet, buren köpte vi för att ha till katterna när dom ska till veterinären men den passade så bra till en liten valp.

Han var lite ledsen men efter lite gos så gick det bra att ligga i buren, resan tog 1,5 timma.
(null)

(null)

När vi kom hem var det inga konstigheter, en sen middag för honom och oss. Husse sov på madrass på golvet, Zigge nobbade bädden vi köpt till honom, han valde Bobbys bädd och turades om att sova i den och med husse. Några olyckor skedde under natten men han var inte ledsen.
(null)

(null)

Vi kan inte påstå att Valle blev överlycklig, inte katterna heller, sämst har våran Main Coon, Ice, tagit det, han har inte frivilligt varit inne sedan vi kom hem. Konstigt eftersom han är ganska tuff och bråkig av sig. Zigge är van vid katter så han bryr sig inte om dom så vi hoppas Ice inser det snart.

Rumsren är han såklart inte, det hinner hända ngn olycka, men han har t.o.m pipit vid dörren och gått ut och gjort ifrån sig.

Idag var vi iväg med båda hundarna, Zigge behövde sele och koppel, grönt ville vi ha men det blev ett lingonfärgat, enda färgen i hans storlek.
På vägen hem stannade vi för att Valle skulle få en liten promenad, jag tänkte passa på att vara ute lite med Zigge i sele, men Zigge ville med på promenaden. Vi gick inte långt och jag bar honom delvis men vad han tyckte det var roligt. (null)
Tyvärr funkar det inte att lägga ut en video på bloggen, kanske för att jag har en gratisversion...
Men vill ni se videon så får ni leta på Instagram @bobbysmatte

RSS 2.0