Äntligen

Äntligen ett scrapinlägg.
Jag har sådan scraptorka så jag blir galen, vill, borde, måste scrappa, kan till och med vara sugen, går in i scraprummet men inget händer.
Min farbror fyllde år förra veckan och jag var ute i tid, men nej, visste inte vad jag skulle göra, men så såg jag ett kort som mormormargareta (kan inte länka från telefonen, kan du? Berätta hur man gör!) hade gjort och då lossnade det.

Inte lika fint men jag blev nöjd att komma igång, nu ska jag göra ett liknande kort fast ett julkort.

Klockpapperet är Maja design. Det andra är från ett block jag köpt på Ge-Kås. Blomrankorna är en dies från Magnolia och grattis är en dies från Roxstamps.

Insida och baksida.
Önskar att fler kunde visa sina insidor, även den man inte skriver vem kortet är ifrån.
Tycker det är svårt och behöver inspiration till det med.
Kuvert gör jag inte ofta, är alldeles för snål om mina papper, fast jag blivit bättre på att använda, men till kuvert, nja...


Mer kalas

I går var vi hembjudna till en familj som vi trivs så himla bra med men som vi träffar alldeles för sällan.
Dom ville fira att jag fyllt 50.
När vi kom dit så gick vi en runda och tittade på några av hästarna och fölen, tror vi träffade 9 av kanske 25 st, dom har stuteri så flera fina föl fick vi se.
Nyfiken? Sök på Ågårdens stuteri!

Sedan fick vi hoppa in i deras bil och vi åkte kringelikrokiga grusvägar ut i skogen, ingen aning vart vi var på väg men vi hamnade på Påarps gård

Där blev vi bjudna på mat, jag och Maria tog varmrökt lax, potatis och kall sås, mycket gott!

Peter valde ädelostfylld älgfärsbiff med klyftpotatis och kantarellkryddsmör och Per tog en entrecote.

Deras underbara kids ville ha pannkakor

Dom ungarna är så goa, inget tjafs, inget bråk, bara goa och glada.

Våran "son", Bobby, var också med, inte på restaurangen då, men han var också duktig, han har varit lite rädd för barn, men det gick jättebra.

Efter maten så gick vi ut och ungarna gungade gungbräda och åkte rutschkana trots att det nyss hade regnat och var blött, men lika glada var dom ändå.

Sedan bar det av hem till dom där vi satt och surrade i många timmar, åt tårta, drack kaffe och hade det allmänt trevligt. Inte nog med att vi blev bjudna på maten, jag fick en blomgrupp oxå.

Och ett kort i favoritfärgen- grönt!

Mitt i natten var det dags att dra sig hemåt, jag vid ratten, skitdåligt lyse på bilen och en massa vilt ute... Det gick inte fort hem kan jag lova. Men huvudsaken vi kom hem helskinnade.

Idag har vi tagit det lite lugnt, mitt knä och ryggen smärtar rejält, nacken och det andra knäet känns, men jag hoppas det ger med sig.


Glömde bonusdotterns

Presenten jag önskade mig av bonusdottern glömde jag bara för att jag redan börjat att använda dom.

4 fyrkantiga glasflaskor som jag ska ha balling i till saltkaret.
Korgen dom står i är en korg från Ikea som vi tagit bort handtaget på och vänt fel väg så flaskorna ska stå stadigt. Jag satte på svarta etiketter och vita foambokstäver med beteckningen på vad som finns i flaskan. Ca för kalcium, Mg för magnesium och KH för natriumbikarbonat, sedan har jag en dosermaskin som doserar ut den mängd man anger att man behöver. Smidigt och snygg.


Mer presenter och tråkigheter

Jag fick ju en tupp och höna av moster min, så fina!

Ser ni så läckra? Måste vara av återvunnen plåt. Älskar dom.

Mannen min kom in och sa att födelsedagsrosbusken slagit ut så här kommer kort på den också

Vi får se till att täcka den ordentligt så kanske vi kan klara en zon 3 ros.

Igår fyllde våran högt älskade, underbara vovve, Bobby 6 år. Tyvärr slutade dagen med att han blev attackerad av en stor schäferkorsning när vi var ute på promenad. Schäferns ägare är allt som oftast inte nykter och så var fallet även igår. Han kommer på gångvägen vid hans hus och vi har precis passerat järnvägen fast på andra sidan vägen, vi går inte gärna på gångvägen eftersom deras hund attackerat innan. Plötsligt kopplar han loss hunden och hunden springer givetvis mot oss och som tur var så var både jag och min man ute tillsammans så maken har attacksprayen redo och när schäfern är nig nära sprayar han honom men denna gång bryr sig inte hunden utan springer runt Peter och flyger på Bobby som jag höll kort och hade börjat gå bort med men vi hade inte en chans. Jag flög omkull men fick mig upp och försökte få tag i schäfern men lyckades inte så bra men Peter fick tag i halsbandet och kunde vrida det och få loss hunden och hivade iväg honom så han for på ägaren så han föll omkull. Tur i oturen så blev inte Bobby skadad, men jag gjorde illa mig i knäet och nacken, men idag känner jag bara av knäet som jag har skitont i, ryggen fick sig nog en känga också för jag har rätt ont där med.

När vi kom hem så ringde vi och gjorde en polisanmälan, det har vi gjort innan också för den hunden har attackerat Bobby flera gånger men då har det varit staket emellan eller en gång när den var yngre så kunde jag skicka hem honom innan det blev närkontakt.
Mellan dessa två anmälningar 7/6 och 19/8 så har han varit lös men då kunde han inte komma åt Bobby pga att det var två järnvägsstaket emellan. Vissa borde verkligen inte ha hund!!!

Jag har känt mig hyfsat trygg med sprayen innan men nu vet jag inte hur jag ska våga gå med Bobby runt byn, vi ska nog kontakta polisen på måndag för att höra hur vi kan försvara vår älskade kille.


Födelsedagspresenter

Jag har fyllt 50 år, det känns helt overkligt att jag har passerat den åldern. Jag har fått en massa saker, en landsvägscykel i förskott av mamma för två? år sedan, en IPhone 5s av min bror för ett år sedan (fick hans begagnade när han bytte upp sig).

Blomma från chefen och hans fru med ett presentkort, tror jag ska köpa mig en dator, vi har 4 st men det är bara min mans dator som fungerar dom andra tre är så gamla så dom både hänger sig och tjafsar, riktigt jobbigt när man väl ska göra något...

Handgjort är ändå handgjort, fick jättefina ljusstakar som min "lillebror" gjort. "Lillebror" är han egentligen inte, han kallas lillen och är den yngre av mina storebröder.

En söt liten ljuslykta med mitt namn på fick jag av svärmor och hennes sambo.

Svärmor och sambon var även med på en gps tillsammans med min man.

Ett 3 meters koppel fick jag tillsammans med en buskros, får ta ett kort när rosen blommar. Tyvärr var inte rosen anpassad för vår zon, men har vi tur så klarar den sig.

Rosor av min älskade make och en underbar bukett kom ett blomsterbud med, den var från min barndomskompis med familj, det följde med några exlusiva kolor också.

Kort fick jag några och pengar.

Ett paket kom på posten, det var från min "lillebror" och bästa svägerskan. I paketet var en fotmassage i nyckelpigeform, skön för mig och för Peter som slipper massera mina fötter, tyvärr får jag inte använda den förrän jag är färdig med cellgifterna.

Tänk om jag glömt något...
I kväll ska en kompis bjuda på middag för att jag fyllt år, jag fick över en hel tårta efter jag bjöd på det på jobbet i går, så den tar jag med som efterträtt.

Sedan ska jag få något av arbetskamraterna fick jag veta igår, det var väl inte helt oväntat, då vi brukar samla ihop till ngt då ngn fyller jämt.

Sedan är jag firad, jag som inte är så firig av mig.

Fikat vi hade, mangocheesecake, maränger, jordnötskakor och drömrulltårta.
Vi startade med skorpor då svärmor önskade det efter resan från Skåne upp till Småland, sedan blev det kyckling i ädelostsås med ris som min son önskade sig.
Några parti yatzy blev spelade, tror kanske jag redan skrivit om det...

Höll på att glömma att mamma bjöd ut mig, min man, min son och äldsta bror på mandys, ett 50-60 tals hamburgerhak, trevligt och gott.

Nu tror jag jag fått med allt, tusen tack för allt jag fått och alla gratulationer på fb osv

Nu vet jag, tuppen och hönan....
I morgon visar jag dom, måste ära frukost nu


Bra dagar

Nu har jag haft en ganska bra vecka, jag har kunnat jobba 25% och ändå orkat "leva" på hemmaplan.
Idag blev det till och med tre sorters hembakat.
Grova tekakor

Igår gjorde jag småost, en ost min gammelfarmor som bodde i Holen, Orsa alltid gjorde av mjölkslattarna. Vaslen som blir över är perfekt att använd som degspad. Den här gången blev det grova tekakor, det ska bara vara vetekli och vetemjöl men jag vill ha dom grövre än så och blandade dinkelmjöl (2 sorter), grovt rågmjöl, grahamsmjöl och vetemjöl.

Silviakaka - misslyckad

Fick inte alls till toppingen, måste leta reda på ACKH's recept.
Jag tycker det ska vara kokos på men det äter inte maken så jag tänkte göra 50/50 men kokosen var gammal så det fick bli 100% strössel.

Och dumlesnitt

Köpte en påse blandade Dumle så det fick bli en med lakrits en mörk och en orginal.
Har tjuvsmakat snutten och shit vad god.

Nu har jag inte mycket hår kvar, men det känns faktiskt inte jobbigt.
Däremot har jag fått utslag i ansiktet, det fick jag även sista dagen innan jag var hemma två veckor från jobbet, kan vara ngt där jag är lite känslig mot nu då jag är lite påverkad av cellgifterna.

På torsdag ska jag påbörja ny behandling, den kommer att ta hela dagen, först blir det en spruta i låret, den är mot den ovanliga typen av cancer jag hade. Sedan måste jag vänta 2 timmar och se hur jag reagerar mot den sedan blir det cellgift efter lunch och det skulle hålla på längre än innan och dom förra tog lite drygt 1,5 timme.

Jag hoppas jag får fortsätta att må bra, den här kombon kommer jag att få var tredje vecka i 12 veckor men cellgifter med dropp blir varje vecka. Sprutan kommer jag att få var tredje vecka i ett år.

Nu ska jag slöa ett tag, sedan får vi se vad kvällen har att erbjuda...


50 år, what???

Kan det stämma???
Oavsett om det stämmer eller ej så är jag firad. I lördags hade vi lite kalas, min son, bror och mor har ju varit här på semester i två veckor så dom, min bonusdottern och min svärmor och bonussvärfar och så klart min älskade make firade mig.
Inget stort, jag har ju liksom inte så mkt ork.
Vi började med skorpor, digestive och ost när skåningarna dök upp, sedan blev det några parti yatzy innan maten (ädelostkyckling och ris), lite mer yatzy och sedan fika innan skåningarna återvände hemmåt.
Fikat bestod utav mangocheesecake

Och maränger, jordnötskakor och drömrulltårta

Inget flådigt kalas här inte. Men trevligt hade vi.
Mina 50-års presenter har varit utspridda över flera år. Men det jag fick i lördags var en gps, ljuslykta med mitt namn och 4 glasflaskor till ballingen till lilla karet.
Har inga bilder nu men tänkte lägga ut på allt fint och braigt jag fått!

Jag har inte mått då himla bra på sista tiden, så jag har hållt mig helt hemma i två veckor men idag så var jag iväg och jobbade två timmar och det känns... Men tror jag ska orka med lite i morgon oxå, hoppet är det sista som överger en.


RSS 2.0