Julklapp

I julklapp önskade jag mig en snurrbricka från IKEA, jag hade tidigare köpt två ställningar med krukor för örter/kryddgrönt och kände att dom hade blivit perfekta att ställa rygg i rygg på en snurrbricka.

Jag har inte gjort klar den ännu, den står bara på prov, men jag är nöjd, så nu ska jag bara våga borra hål i brickan och stripa fast ställningarna. Jag ska sy en väska till den för jag tänkte ta med den på scrapträff och hålla tummarna för att den ska rymmas på min tilldelade plats...

Den ska ju huvudsakligen bo på scrapbordet, jag vill gärna ha allt nära och synligt annars glömmer jag bort att använda det. Suck, just nu skulle jag vilja ha hjälp att organisera i mitt rum, men jag får nog ta tag i det själv. Rummet är egentligen husets kök, det är inte jättestort kanske 20 kvadrat? Måste mäta det någon dag. Men rummet innehåller 4 dörrar och den enda dörrlösa väggen har fönster hela vägen. Men ska inte klaga, det funkar och jag kan säkert få det att funka bättre om jag lägger manken till.


Skissutmaning på FB

Jag har ju haft värsta scrapsvackan men bestämde mig för att mer eller mindre tvinga mig att göra kort för att se om jag kunde komma i gång. Jag sprang på en utmaning eller egentligen en skiss som jag fastnade för så jag gjorde ett kort efter skissen och det var så roligt så jag gjorde ett till. Klicka på länken nedan så kommer du till utmaningen/Skissen:
https://www.facebook.com/groups/100890133580907/permalink/220045568332029/?comment_id=227423374260915&notif_t=group_comment_follow
 
Mitt första kort blev så här och det är det jag kommer att vara med i utmaningen med:
En av favorit hÄnglarna valde jag till detta kort i blått. Jag vet som ska få det till jul, men det avslöjar jag inte.
Jag har som mål att göra lite drygt ett kort per vecka (blandat jul-, påsk-, alla hjärtansdag-, bröllopsdags- och födelsedagskort )+ att varje kort ska få ett tvillingkort (antingen samma upplägg eller samma stämpel). Det första kortet ska skickas till någon av mina nära och kära och tvillingkortet ska jag försöka sälja på vårat lilla samhälles julmarknad (om det blir någon).
Konstigt... jag har tagit foto med mobilen, redigerat det i mobilen (beskar så inte så mycket av staffliet syns) och sparat, men när jag förde över till datorn så kom bara orginalet med och det fanns inte ens kvar i telefonen...
 
Här kommer tvillingkortet som alltså inte är med i utmaningen utan bara med som inspiration:
En av Bildmålarnas söta stämplar fick pryda detta kort, detta liksom det andra motivet är färglagt med Distress Markers. 
Jag är så glad att jag kommit igång med att göra lite kort!!!
 
 
 

Såå dålig bloggerska!

För någon vecka sedan tänkte jag att jag vill blogga mer, det blir ju lite som en dagbok, man kan kolla tillbaka och hjälpa minnet på traven, men att komma ihåg att blogga...

Jag tar inte mycket kort, det borde jag bli flitigare på, har världens finaste hund, lite snygga foton på honom vore ju kul att ha.

Efter jobbet brukar jag åka hem och byta om, sedan går jag och Bobby till stallet och släpper ut 4 kaniner i hagarna. Sedan är det en tur i skogen som gäller och i går hade det kommit så mycket snö så jag fick pulsa fram i skogen, men det var härligt!
För ovanlighetens skull tog jag ett kort under våran promenad.

När vi kommer från skogen så går vi upp till stallet och mockar åt kaninerna som är ute, matar, vattnar och pysslar lite, alltid är det någon av kaninerna som är sugen på lite extra prat och mys.

Ibland tar jag och Bobby ett träningspass i stallet, vi har lagt in matta i en del, jag hoppade med kaninerna där förut men numera är det träningsplats för mig och hunden.

Det sista vi gör är att plocka in kaninerna, säga god natt och släcka.

På måndagar har det blivit lite mycket då jag har tagit vattentester på lilla saltvattensakvariumet också, så jag ska ändra det till söndagar i stället.
För med utsläpp av kaniner, skogspromenad med hunden, fodring och insläpp av kaniner, vattentest av lilla karet, spårämnesdosering och kvällspromenad med vovven så tar det ca 4,5 timmar, så vattentesterna får byta dag känner jag.

Jag har börjat med 5:2, är inne på andra veckan, jag har en förmåga att börja banta och sluta banta ganska snabbt, får se hur detta går. Har testat 5:2 för två år sedan, men då krockade 2-dagarna med cykelträningen och att träna hårt och äta 500 kcal var ingen bra kombo. Så jag får försöka lösa det på annat sätt i år...

Korttillverkningen har jag kommit i gång med. Jag har ju min lista på kort som ska tillverkas under året, varje vecka ska ett kort göras, jag ska försöka göra tvillingkort, alltså två typ likadana kort, för om det blir en julmarknad här i byn så har jag några kort att sälja och fortfarande kort att skicka till släkt och vänner.
Ska försöka blogga ett kort i morgon.


Hipp, hipp hurra för Lowa i dag!

Idag fyller finaste Lowa år.
Hon ska faktiskt få ett kort jag vann med på en snabbutmaning jag var med i på min första scrapträff i höstas.
Hinner inte skriva ngt mer, batteriet i telefonen är slut om mindre än 1%

Har ju helt missat att blogga...

Shit, min arbetskompis A fyllde ju år för över tre månader sedan och på träffen jag var på i höstas så påbörjade jag kortet till henne.
Bildmålarna har ju lagt ner, men jag hade några sedan innan plus att jag hittat begagnade att köpa, dom är ju så söta!!!
Det här kändes som ett Annakort, både i stil och färg. Jag är nöjd med blomdekorationerna, har ju så himla svårt för att få till dekorationer, men inbland så funkar det.
Vimpel (eller vad det nu heter) fick jag med i ett paket som extragåva när jag köpte dies av Carina på fb, man blir barnsligt lycklig då det ligger något extra i paketet/kuvertet.

Nu ligger jag nog i fas med dom kort jag gjort, tänk om jag kunde lyckas att blogga varje vecka detta år...

Början går väl an, men sedan när övertiden drar igång så är man som en zombie, så då blir det inte mycket mer än jobb och sömn. Men vem vet, kanske man fixar det.
Jag borde kunna blogga mer än en gång i veckan, inte för att så många läser bloggen men lite som en dagbok, jag börjar komma upp i åren och då kan man ju ha det som lite minnesanteckningar.
Jag kan ju blogga om kort, handarbete, bakning, matlagning, bantning, hundträning, kaninerna, katterna lite retroinköp och våra akvarium, förutom jobbet är det ju det mitt liv handlar om. Får väl se hur det blir med den saken, hihi.


Knäckebröd

I somras (tror jag det var) så bakade jag Ernst knäckebröd, det blev lite mjukt, jag tänkte att jag hade varit för snabb att trava brödet på varandra. Så jag testade igen vid jul ngn gång men fick inte till det denna gång heller.
Synd för det var ingen jäst i brödet och för mig är det oftast det som saknas när jag blir sugen på att baka.

Men så av en slump gick jag och mamma in på en liten Ica-butik under tiden vi väntade på min man och bror, (brorsan hade hittat en klaffbyrå som han ville ha i stugan - 120 mil härifrån - så dom behövde köra den till oss så jag o mamma skulle rymmas i bilen).
Inne på Ica, där på en hylla står en stackars ensam bok - Per Morberg firar jul tror jag den heter, 50:-, så klart den fick följa med hem.
Knäckebrödsrecept fanns det och det har jag nu bakat i några omgångar.
Jag följer receptet men utbakningen ändrade jag till att kavla ut på mjölad bänk, hyfsat tunt, lyft över på bakplåtspapper och kavla med kruskavel, upp på plåt o in i ugn...
Det godaste knäckebröd jag ätit!!!

Först klart - sist ut

Redan i september blev det här kortet färdigt, men tro inte jag fick i väg det för det.
Reda innan jag gjorde kortet, ja till och med så fort jag såg denna stämpel visste jag att om jag fick tag i stämpeln så skulle den användas på ett kort till min kompis Maria. Maria har ett stuteri och deras äldsta hingst hade jag i tankarna då jag gjorde detta kort, nu är ju han betydligt rödare (fux) än vad jag lyckats få till, men det är tanken som räknas eller hur???
Kortet gjorde jag på en scrapträff jag var på i september, var med i skissutmaningen med detta kort, jag kommer inte ihåg hur det gick i tävlingen, vann gjorde jag då inte. Men jag var glad att jag fick i hop ett kort.
Mönsterpapperet längst bak har dom som höll träffen designat. White fairy heter dom.

I morgon kommer bild på min nya "karusell" om, jag skriver om jag kommer ihåg det!!!

Kort nr 5 av 6 går till...

... Sofia!
Tack för julkortet Sofia!!!
Hon tar helt underbara kort på sina hundar, hemmagjorda kort eller fotokort älskar jag att få, så därför valde jag att Sofia skulle få ett av korten, nästa jul hoppas jag att jag slipper prioritera, jag hoppas jag får gjort alla julkort jag behöver för att kunna skicka till dom jag vill.
Det här kortet är inte gjort till Sofia, men tyckte färgen passade henne ändå!
En gammal Magnolia som blev rosa.


Mosters kort

Ett par av julkorten 2015 gjordes utan att jag bestämt vem som skulle få dom, jag brukar försöka anpassa kort efter mottagare. Det här kortet bestämde jag innan tillverkning att det skulle bli mosters kort.
Det är nog egentligen skatorna hon vurmar mest om i fågelvärlden, men jag tyckte ändå denna söta Bildmålarstämpel skulle passa henne.

Den här Spellbinderdiesen tycker jag är så fin!

Som tack!

Min kusin har ett musteri och hon skickade med några flaskor must och en burk av den godaste honung jag någonsin smakat med min mamma när hon kom hit över julen.

Eftersom jag bor 120 mil från dom så träffas vi nästan aldrig så jag passade på att skicka ett av dom 6 julkort jag lyckades knåpa ihop till kusinen och hennes kille som ett tackkort.
Min kusin är väldigt konstnärlig, hon ritar/tecknar etiketterna till mustflaskorna själv, ska ta kort och visa ngn dag. Men idag blir det kort på kortet jag valde till dom:
Här har jag apat efter ett kort jag hittat på fb, en tjej som heter Linda Sporre hade gjort kortet och jag föll som en fura för det!

En gammal Magnolia som jag färglagt med antingen Distress Markers eller Tombows, minns inte vilket.
För mig en ovanlig storlek, jag kör ju absolut mest med 15x15 kort och det här blev precis lagom stort för att få ner i ett litet kuvert.

Julkort till min mamma

"Julkort" får jag nog skriva, det var ju ett tag sedan det var jul, men jag kom mig som inte för att färdigställa korten. Det här kortet gjordes i november, jag hade bara kvar monteringen, in och baksida.

Igår blev det färdigt och lagt på postlådan.
Mamma måste ju bara få ett kort, alla jag brukar skicka till får ingen julkort 2015 av mig, det blev bara 6 st, skäms lite...  Så jag prioriterade mamma även om jag träffade henne till jul.

En hÄngla jag aldrig använt tidigare fick pryda kortet, älskar dessa stämplar!

Julkorten färdiga!

Ja, inte 2016 års upplaga, men 2015 års och skickas gör dom idag...

Jag hade ett himla trögt 2015 vad gäller korttillverkningen, att göra 1 kort/vecka som planerat blev aldrig av. 
Men några julkort fick jag till på slutet, under sommaren så blev jag sugen att testa på distresscirkel, fick inspiration från Facebook och satte genast igång. Men det blev som inget mer men så i mitten på november Scrapade jag och A  från mitt jobb en hel lördag och då gjorde jag färdigt det kortet som min son ska få och så här blev det:
Han tycker om drakar och grönt. Draken är embossad med glittrigt svart och vingarna fick sticklers med glitter i (vilken stickles det var minns jag inte).
Hur som helst så tycker jag kortet blev bra!

Jag han även med några julkort till men jag lägger ut ett om dagen så länge dom varar, typ 5 dagar till.
Jag satt i dag på f.m och gjorde färdigt dom, det var bara insidorna, hälsningarna och baksidorna kvar så det gick rätt fort. Men innan jag kunde göra något i scraprummet så fick jag lov att städa det. Nu har jag bara en himla massa stämplar som jag köpt och inte stämplat upp och sorterat in kvar att fixa, men det får vänta lite. Måste komma igång med 1 kort/vecka innan så jag inte släpper iväg den utmaningen.

Jag önskade mig och fick en snurrbricka i julklapp av bonusdottern och hennes sambo, jag visar om några dagar vad jag skulle ha den till...

Ha det gott, nu ska jag dansa vals med dammsugaren, hihi





Bra dag, trots förkylning

Jag blev förkyld i fredags (tror jag, eller torsdag...?), ingen feber, en *** huvudvärk, snuvig och hostig, men dagen idag blev ändå ok!
Stickade en till Greta, denna gång med okänt garn, hade ett hemma som jag stickade med tillsammans med stickor nr 4. Det var grövre garn, 34 gram kom trasan upp i och då lade jag upp 37 maskor så den blev en mönsteromgång smalare än tidigare disktrasor. På höjden blev det 7 mönsteromgångar.

Jag han även med att skriva ut etiketter till alla distressdynorna, märka upp dom och placera dom i sin nya förvaring
Jag är så nöjd, jag har tidigare haft dynorna i en moppenyrå, en färg i var låda, har funkat bra men när jag skulle på scrapträff i höstas (min första utanför 40-skyltarna) så upptäckte jag att det var himla opraktiskt... Just nu saknar jag bara december-15 färgen, men tror den kommer snart!

Utöver det så han jag även med att ta några vattentester på mitt lilla saltvatenskar, det var lite lågt kalcium och magnesium så det får jag tillföra lite extra dom närmsta dagarna. Fosfattestet får min man sköta, vi har köpt en liten apparat för att få så riktiga värden som möjligt då det kan vara lite svårt på annat sätt, men jag har inte vågat mig på att använda den ännu...
Några av korallerna (dom lite dyrare och finare så klart) mår inte bra, det kan ev bero på för högt fosfat, så nu jobbar vi på att få ner det. 

Nä nu ska jag avsluta inlägget så det inte hinner bli ny dag innan jag postar det!

En till Greta

Jag kunde inte låta bli att göra en till disktrasa med mönstret Greta. Denna gång i lingrönt bamboo & co med stickor 4. När jag stickade med 4,5 så gjorde jag 7 mönsteromgångar men när jag stickade denna så gjorde jag 8 mönsteromgångar. Ska bli spännande att se om dom krymper i tvätten...

Den här trasan slutade på samma vikt som den förra = 22 gram.
Jag har verkligen fastnat för detta mönster, tyvärr har jag fått riva upp den x antal ggr, jag skyller på att jag är sjuk.
Jag har stickat helt galet ut emellan åt.
Men fler trasor i samma mönster blir det. Jag har slut bamboo men har ett vitt nystan med lite tjockare garn dom jag ska testa att sticka i. Sedan får vi se om jag kommer mig ngn stans gör att köpa mer garn. Eller så slutar jag sticka när julledigheten tar slut, har ju lite annat att göra oxå. Har bland annat tänkt göra ett kort per vecka, lyckades med det för ngt år sedan och vill gärna fixa det igen.

Nu ska maken bjuda mig på middag, lite udda kombo - potatisgratäng och hamburgare = frysrensning.

Greta

Ja, Greta heter min senaste disktrasa.
Jag hittade mönster på disktrasor på hildursbarnbarn.se (kan inte länka från telefonen).
Gjorde först en annan, men den rullade ihop sig så då testade jag Greta, så rolig att sticka!
Till denna använde jag bamboo & co, stickor nr 4,5 och den väger 22 gram.
Spm ni ser så är jag inte så duktig,kanterna blir lite ojämna men roligt är det. Ganska bra att träna på disktrasor, spelar ju inte så stor roll om det blir ojämt.

Ojämt, det stickar inte min mamma!
Hon stickade stövelskaft till mig
Och så här ser dom ut på:
jag är så nöjd, tack mamma!!!

Nu ska jag fortsätta att sticka disktrasa!

RSS 2.0