Vecka 25´s julkortsutmaning

Nu är vi hemkomna från stallet, ett gäng kaniner har fått komma ut, gräset är nyklippt och hunden har fått busa av sig så nu är det dags att blogga veckans julkort:


Stämpelmotiven kommer från Vilda Stams senaste julkit, stjärnorna är stansade med en Martha Stewart punch och stämplade med GOD JUL. "Punchinellan" är självhäftande och kommer från Creative Club- jag är inte medlem längre men har massa saker kvar därifrån. Bladen/grenen är från ett kesoburkslock, jag har embossat det med kopparpulver. Kortet ser så kalt ut, så det kan nog hända att jag stämplar på CS lite och chalkar kanterna...
Jag är inne i ett shoppingstim nu. Jag traderar och beställer lite från webshopar - det är nog därför jag hinner med så lite korttillverkning. I morse fixade jag lite i scraprummet, bäddsoffan har varit överbelamrad av grejer men nu syns den, eller en liten stund syntes den, sedan tog jag ett antikt köksbord som egentligen inte ryms i lägenheten, men det är från min mormor och morfar när dom flyttade ihop så jag vägrar göra mig av med det.  Jag satte bordet  framför bäddsoffan, så nu har lilla fotostudion packats upp plus att jag rymmer "Sixten" där, så nu har jag lite mer arbetsyta. Får vi nattgäster så får vi flytta ut bordet i korridoren utan för hobbyrummet. Åh, vet ni vad min älskade gubbe hittade? Vi var på second hand och då hittade han två gamla glasburkar med konserveringslock, det var sådana som man kan ställa på kant. Fattar ni???

Nähä, nu har jag svammlat nog för idag, ser att det är lite sol på balkongen så nu ska jag ut och sola en liten del av kroppen...
Ha det gott!

Vecka 24´s julkortsutmaning

Tack för alla kommenatrer, man blir så glad!!!

Jag som hade tänkt blogga någonting mer eller mindre varje dag, men det går inte så bra. Det går inte så bra med julkortstillverkningen heller, jag ligger liksom en vecka efter men här kommer i alla fall förra veckans julkort:

Det blev ett monokroniskt julkort, efter en liftning av Maidens kort.
Tomten är från Vilda Stamps senaste Julkit, Frimärkssämpeln har jag köpt från Mikaelas scrapin och där köpte jag även Diesen till frimärket. Sedan har jag även använt en splachbakgrund från Vildas och en clearstamps tegelvägg. Fiskars kantstans med snöflingor kom till användning den med. Det ovala mönsterpapperet ser ut som marmor och det fick jag av Inger_ när jag beställde ett ark med hennes textstämplar. Sedan har jag i vanlig ordning färglagt med TB och använt Spellisar.

Senare idag så ska jag lägga ut veckans julkort och försöka börja på nästa veckas kort, jag skulle behöva hinna med att göra två kort i veckan, ett julkort och ett grattiskort. Jag och en arbetskamrat till mig ska på en julmarknad och sälja kort och då kanske det är bra att ha både jul- & grattiskort...

Ha en skön dag, själv ska jag och gubben min gå till stallet och släppa ut lite kaniner, klippa gräset och låta hunden springa fritt en stund, det har ju blivit lite omställningar sedan vi flyttat till lägenhet men det går ändå ganska bra, men trots det så går jag och kikar på hus och längtar...

Bröloppsdagskort

För tre år sedan blev vi bjudna på ett väldigt speciellt Brölopp. Vi hade aldrig träffat bruden och det var bara 4 bjudna gäster, paret fick välja två gäster var. Bruden valde sin dotter och sin "bror" och brudgummen valde sin barndomskompis med sambo vilket blev Min nuvarande man och jag. Det var ett superlyckat brölopp, man han verkligen umgås vilket man aldrig hinner på ett "vanligt" brölopp. Nu har jag gjort ett kort till deras bröloppsdag:


Ett par hÄnglagrodor fick vara stämpelmotiv denna gång. Den 3:dje bröloppsdagen är läder och det har jag symboliserat med ett lädersnöre och dom har på sig ett par läderhängselbyxor och en läderklänning.

Vill önska er alla en bra vecka och samtidigt tack för dom kommentarer jag får, man blir barnsligt glad när man ser att någon varit in på ens blogg.

30-års kort

Våran mammalediga arbetskamrat fyllde 30 år i mars och nu kom jag på att jag inte har bloggat det kortet jag blev ombedd att göra så här kommer hennes kort:


Vickan är en "blå tjej" därav färgvalet på Magnoliastämpeln, jag har använt spets/band för en gångs skull, tycker det är jättefint att ha på kort men jag får liksom aldrig till det. Fjärilskollaget stämplade jag direkt på mönsterpapperet vilket jag inte brukar göra + att jag stämplade lite noter längst ner till höger på kortet. Jag måste jobba med att dekorera mina kort mer, jag tycker det är så fint när andra gör det men när jag ska göra det så går det bara inte...

Ha en toppenbra dag!

Ett beställningskort

En arbetskompis till mig frågade om inte jag kunde göra ett kort som hon kunde ge till sin svärmor, hon tycker om lila och blommor och kortet blev så här:


En äldre Magnoliastämpel, en Frimärksstämpeloch ett par blommor fick det bli, tiden var knapp så det fick bli lite enkelt men mottagaren blev i alla fall nöjd.

Ha en bra dag!

Påskkort...

Bättre sent än aldrig heter det ju och eftersom jag aldrig bloggade påskkorten iom flytten så gör jag det nu.
I allt virrvarr så tänkte jag strunta i att göra Påskkort, men tidigt lördag morgon skulle jag stiga upp och packa scraprummet men så kände jag att mamma måste få ett kort, det fick bli ett snabbgjort kort.

Sarah Kaystämpel användes och mönsterpapper från Creative Club. MS kantstans stansade jag med på ett av papperna sedan fick Spellisarna komma till användning tillsammans med "Sixten"

Mammas kort gick så snabbt att göra så jag tänkte att Christel måste ju få ett kort, jag brukar få av henne, samma sak med Anna sedan så är ju Borre en sån bra männinska så henne måste jag bara göra ett kort till också. Så det blev 4 snabbkort den morgonen sedan packades scraprummet ihop...

Här är det en Magnoliastämpel som passade Christel bra eftersom vi är i kaninbranchen båda två. Mönsterpapperet från Panduro, Spellis och Slicen är använd.

Anna fick detta kort:

Scraplyckans stämplar och Panduors papper.

Och sist ut är Borres kort, Min son tyckte att mamma min skulle ha detta kort, men eftersom hon fick ett påskkort av mig förra året med denna stämpel så kändes det lite tjatigt.

Som ni ser är det samma stämplar här som kortet ovan...

Nu ska vi käka ris & ugnsstekt falukorv sedan ska vi gå till stallet och roa och mata kaninerna.
Ha det gott och gläd mig gärna med en kommentar så jag ser att du hälsat på!


Vecka 23´s julkortsutmaning

Ja, då blev det ett hopp i julkortstillverkningen, för dig som inte vet så är jag med i en utmaning att göra ett julkort i veckan, det blev avbrutet för min del när jag packade ihop scraprummet för att flytta, flytten var oplanerad så det blev rörigare än nödvändigt så det har tagit ganska lång tid att göra i ordning lägenheten, vi är inte ens färdiga nu.

Men nu hoppas jag att jag är på banan igen och här kommer vecka 23´s kort, men det är kort nr. 17 tror jag...

Stämpeln kommer ifrån Vilda Stamps julkit. Jag färglade med TB som vanligt och som vanligt så använde jag även Spellisar, i detta fall mina två senaste inköp. Textpapperet har jag köpt för länge, länge sedan men inte klarat av att använda, det kan ju ta slut. Men för några månader så köpte jag en bibel på Tradera så jag skulle få en massa sidor att använda, men när den kom hem så fick jag lite ångest, kan man riva sidor ur en bibel från 1800-talet??? Det gick ett tag och jag kunde inte använda den, så köpte jag en ny bok, Psaltaren även den från samma århundrade, nu skulle jag ju kunna riva ur den, men det var inte så lätt, så jag använde det ngn annan rivit ut, det var ju i alla fall en början - nästa gång kanske jag kan riva...???

Ha en riktigt bra dag och lämna gärna ett avtryck innan du går!

Ett försenat grattis!

Min svägerska fyllde år i förra veckan men först nu har jag fixat ett kort åt henne.
Eftersom vi precis träffats med hundarna så blev det ett hundkort:

Trädet från Bildmålarna, hunden från Magnolia båda två färglagda med TB. Magnolias Trollsländedies och staketdies är använt, sedan så har jag fyndat ett QK-alfabet, Rainbow heter det.

Grattis i efterskott kära svägerska!

Grillbygge

Mina bröder har varsin stuga i fjällen och mellan stugorna så skulle en utegrill byggas:






Här grillade vi sedan kött och korv, murrikan ställdes dit och pytt i panna & lagades där, maten blir så mycket godare när man är ute!

Min man fick lite fisk också, en öring på 2995g och 6 st fina rödingar, så en kväll eller nästan natt så rökte han röding och bjöd på, det var sååå gott, min fiskelycka var inte så lyckad, dels så hade jag så ont i fotleden så ag hade svårt att gå ordentligt så det blev bara fiske en kväll för min del och ingen fisk men jag lyckades slänga bort två drag. Tyvärr så hade vi otur med vädret det var kallt och blåsigt hela veckan och här hemma var det supervarmt. När vi kom hem (söndag förra helgen) så vände vädret, då blev det skitväder här hemma och norrland fick värmebölja.

Nog om detta, ha en bra dag!

Tack Borre!

Hur tackar man människor som ställer upp i vått och torrt? Jag tycker det är jättesvårt.
När jag ringde min kompis för att kolla om hon hade möjlighet att ta några kaniner till sig eftersom vi skulle flytta och inte hade boende åt kaninerna så han jag inte fråga, jag han bara berätta att vi var uppsagda och att det var bråttom med flytt och att vi inte viste vart vi skulle flytta, då frågar hon om vi vill flytta in i hennes föräldrars sommarhus som dom ganska nyss köpt, vilket erbjudande!!! Det tackade vi dock nej till eftersom det ligger ca 1 timme bort från våra jobb, då frågar hon om hon ska ta hand om några kaniner, jag hinner inte ens be om hjälp förrän hon erbjuder sig, hon är verkligen toppen!!!

Nu han vi få tag på stallplats åt våra kaniner så det löste sig, men vi hade ju en inbokad fjällsemester också och för att kaninskötaren inte skulle behöva ta hand om dom besvärligaste kaninerna så tog hon hand om dom 6 "värstingarna" vi har. Det här skriver jag lite innan det ska läggas ut på bloggen så jag vet inte hur vi ska tacka henne, men detta kort ska hon få (eller hon har fått det då detta finns att läsa).

Magnoliastämpel & Mönsterpapper från samma tillverkare. Stämpeln är ihopmaskad med en stor stämpel som ser ut som annonser i en tidning.

Fotograferingen blir lite si så där, jag har inte gjort i ordning fotostudion så bakgrunden blir lite rörig och inte har jag ngt bra program att redigera bilden i heller...

Ha det gott!

Bobby


Fotot är taget den 17 april, han har badat i sjön och ligger och soltorkar.


Tuva, brorsans hund som Bobby fick träffa för första gången i slutet av maj när vi var "hem" för en fjällsemester. Vi bor ju ca 120 mil från varandra så det blir inte så ofta vi ses, men här fick hundarna en veckas bus.

Bobby & Tuva tar det lite lugnt. I bakgrunden planterar min mamma en pion jag hade med mig upp, jag grävde upp några favoriter när vi flyttade från huset så dom ska bo hos mamma tills vi hittar ett nytt hus.


Här tar dom det mindre lugnt...
Tyvärr hade jag inte kameran med hela tiden, en dag fick han träffa Sally och han blev helt kär i henne, dom lekte i timmar sedan visste vi vart vi skulle leta om han var borta, då satt han på baksidan av mitt föräldrahem och spanade mot Sallys hus. Vi var "hemma" i ett par dagar sedan bar det av till fjälls för att tillbringa resten av semesterveckan där.


Mina två söner morgonmyser.


Bus med Tuva i fjällen.


Migge, Tuva, Molly & Bobby, 4 vovvar som fixade att leka tillsammans. Tyvärr så är Molly (Rottweiler) inte helt fräsch så hon fick bara leka pyttelite för att inte få så ont.

I morgon kommer lite bilder på när grabbarna bygger en grill.

Ha en bra dag!

Vecka 15´s julkortsutmaning

Nu har vi hittat sladdarna så vi kunde föra över bilderna från kameran, det var allt från vecka 15´s julkort till fjällsemester. Jag ska försöka blogga ngt kort om dagen ett tag framöver.

Först ut är i alla fall julkortet för vecka 15, sedan får jag nog göra ett uppehåll v 16-22. Veckans kort hoppas jag få färdigt idag.



Ett väldigt enkelt kort med en stämpel som jag länge suktat efter men ändå inte velat köpa för jag har inte tyckt att jag har ngn användning för den. Till slut kunde jag ändå inte motstå den...

Jag har tokhandlat på sista tiden, det har blivit QK-alfabeten, Spellisar, stämplar och stansar och jag har för första gången köpt Skogstokiga stämplar och jag tror inte det är sista gången. Jag har inte hittat min lamineringsmaskin så jag har en hel del stämplar som ska stämplas upp och sättas in i pärmar. Sedan har jag ett angenämt bekymmer, min ena katt bara älskar min scrapstol så jag har inget att sitta på och scrappa, jag kan ju inte bara lyfta bort honom när han ligger så sött och sussar. Tyvärr så fäller han i parti och minut så stolen har varit mer vit än blå men idag så damsög jag den ren och la på ett överkast.

I morgon kommer bilder på våran älskade vovve och hans lekkamrater i norr.

Ha en trevlig söndagkväll!

RSS 2.0