Varför kan jag inte skärpa mig?

Jag fattar inte varför det ska vara så *** svårt att uppdatera bloggen & att göra kort. Att köpa material till korten har jag inte så där jättesvårt att göra, klick, klick så har man ett par tre stämplar och klick, klick så har man ett par nya dies och mina senaste dies bara älskar jag. Jag klickade hem två Magnoliadies, en hjärtswirl och en två-pack små blommor.

Men jag får inse att jag är en periodare, jag vet bara inte hur jag ska få ihop mina drygt 50 kort om jag inte skärper mig och gör ett kort varje vecka.

Här kommer i alla fall ett par kort:

Motivstämpeln är en Magnolia och tulpanerna till vänster om henne är en Vilda Stams.
Vimplarna, PÅSK och blommorna är utskurna med Slicen. Spellbindern, Tagen, hjärtana, fotohörnen och hjärtswirlen har gått igenom Epicen som kallas "Sixten". Jag skulle inte klara mig utan vare sig Slicen eller en stansmaskin - jag går i funderingar om jag ska slå till med en Vagabond... den verkar så bra, nog för att "Sixten" sköter sig fint, men ibland känner jag att jag skulle behöva en som kan stansa i tjockare material.


Det här kortet var helt omöjligt att fota, det gick bara inte att få ngn skärpa.
Stämpelmotivet är från Lindsy stamp (tror det heter så, ids inte skutta iväg och kolla). Stjärnorna är en stämpel från Vilda Stamp eller kanske Stämpelboden? Vingarna kletade jag in med crackle accent och stjärnorna embossades med guldglitter. Jag tror att har färglagt draken med Tombows. Spellbindern och "Sixten" samarbetade och gjorde kortstommen m.m.

Jag måste berätta, jag och en arbetskompis (A, hon som också gör kort) har börjat en 8-veckors kom-i-gång kurs. Varje vecka så går vi på ett en-timmes träningspass och får prova på lite olika träningspass. Hittils har vi fått testa typ aerobic, pilatesboll, sumba och boxning. Jag har liksom ingen kordination, så hittils har Pilatesbollen och boxningen passat mig bäst. När vi är färdiga med dessa 8 pass så ska vi välja ut ngt som passar oss och fortsätta att träna, vi får se hur vi orkar om det blir mkt övertid på jobbet, men jag hoppas vi orkar träna i alla fall.

Ha en bra vecka, själv hoppas jag på att hinna träna kaninerna 1-2 ggr denna vecka, vi tävlade i helgen och några av dom behöver träna lite mer kände jag.

Vecka 1

Vecka 1 är det ju inte, men jag har redan halkat efter i korttillverkningen, hur ska detta sluta?
Jag är väldigt populär just när jag är i hobbyrummet, dom två långhårskatterna ska promt vara med just då och det är hur svårt som helst när dom ska vara med...
Hur som helst så fick jag kasta om lite i början så i mitt korttillverkningsschema är inte detta vecka 1.


Som vanligt får jag inte dit några dekorationer, däremot har jag använt Perfect Pearls men det syns inte på fotot.
Jag är ovan att hantera handtaget och smutsa ner kanterna och gnida ut färgen, men det sägs att träning ger färdighet.
På tal om träning så ska jag börja träna på måndag, jag har anmält mig till en 8 veckors prova på kurs. Varje vecka får vi testa olika träningsmetoder, spinning, ngn form av boxning, ngn form av styrketräning osv. För mig är detta verkligen kors i taket, sedan jag slutade med fotboll för kanske 15 år sedan så har jag inte tränat aktivt. I Onsdags vägde jag in mig hos VV så nu är det bara att hålla tummarna att jag håller i detta! Vi går ju med hunden minst 1½ timme varje dag men jag får varken bättre kondis eller går ner i vikt så jag behöver nog boozta med extra träning och smalmat...

Ha en skön helg!

Blomfattiga kort...

Det är väl konstigt att jag ska ha så hinla svårt att få dit dekorationer ibland (läs oftast).
I går var vi bortbjudna till ett kompispar som bor en timme bort och deras dotter fyller ett år om ett tag så vi passade på att ta med kortet till henne så kunde vi stoppa i en slant också - jag tycker inte om att skicka pengar.
Jag visste precis vilket motiv jag skulle använda och så här blev det:

När Skogstokiga hade utförsäljning så hittade jag denna sötnos men den var slut, det var synd för det var den jag verkligen ville ha dom andra stämplarna följde liksom bara med, men jag fick erbjudandet att köpa den som digital stämpel och så blev jag med min första och hittils enda köpta diggi. Inget jag är förtjust i, tycker inte utskriften blir bra för mig, men kaninen blev min - jag ska efterlysa den så kanske jag kan få den i gummi.
1:an är utskuren med Slicen och det är Lowa med, men texten är modifierad, det står egentligen love, men så klippte jag bort e:et och skar ut ett a och satte dit och precis när jag skulle limma fast så upptäkte jag att det var ett enkel v så jag skrev ut love igen och klipte loss v:et och vände på det. Tagen och "skuggan" är också utskuret med Slicen. Sedan tog jag ett skisspapper och stansade ut kanterna med en Martha Stewarpunch, la det i en embossingfolder och drog den genom "Sixten" så den blev swirlig och till sist drog jag över distress med "handtaget". Skulle ha satt blommor uppe till höger men fick inte tummen ur, en stämpeltext uppe till vänster av Inger Andersson (tror jag hon heter).

Jag har som mål att göra och blogga ett kort (minst ett kort) varje vecka detta år, jag har ca 55 kort som ska till mina nära och kära på ett år (födelsedagskort till alla, julkort till familjerna, påskkort till några få och alla hjärtansdagskort till en speciell man i mitt liv), för att slippa stressa vid vissa tillfällen när många klumpar ihop sig så ska jag testa att tillverka en del i förväg, får se hur det går för jag har redan spräckt schemat eftersom jag egentligen skulle ha gjort två kort vecka 52 men jag får pussla om lite.

Det här kortet skickade jag till min ingifta faster som fyllde år härom dagen:

Kortet är ett julkort som blev över (skäms) men jag tänkte att det var bättre än inget.
Ett enkelt kort där Bildmålarnas söta tjej får vara huvudmotiv, lite stäplade swirls och en kakservett.

Dessa två kort får symbolisera vecka 52 2011...

Oj, jag höll på att glömma berätta om kvällen hemma och Lowa med familj. Vi möttes av en liten glad men förkyld sötnos, förrätten var en fritterad fetaost med sallad och det var hur gott som helst! Till huvudrätt var det potatisklyftor, pepparkött, två olika såser och sallad och den maten gråter man ju inte över. Sedan spelade vi Sequence och åt efterrätt, en pannacotta toppad med syrliga bär. Tyvärr är vi ju allt för trötta av oss så redan vid 23.30 så gav vi upp trots att vi hade hundvakt och ingen annan tid att passa (mer än att Peter skulle försöka kolla JVM-finalen som började 02.00). En mycket trevlig kväll (som vanligt) med kompisar som vi träffar alldeles för sällan!

God fortsättning på 2012.

Ps. vill tacka för kommentarerna som lämnas, det är så kul att kolla vem som hälsar på i bloggen och har du en egen blogg/hemsida så skuttar jag in där snarast.


RSS 2.0