Bra dag...

Alla dagar är ju egentligen bra, men idag blev det lite extra bra!
Frukost med vaktelägg, inte godare än vanliga ägg, men lite lyxigare.

Sedan hjälptes vi åt att byta ut sanden i katternas utelåda, vi har nästan hela gården inhägnad så katterna får vara ute och då tyckte vi det var bra med en kattlåda/sandlåda åt dom ute också.

Jag är ju helt korallgalen, så efter sista Kungsbackaresan så sa maken åt mig att det var slutköpt koraller för i år. Men så fick jag veta att en kille, 6 mil bort skulle sälja lite koraller och idag så frågade maken om killen hade kvar några koraller, för den sidan på karet som är mot maken när han ligger i soffan är rätt tom på koraller. Tur hade vi, koraller fanns kvar och vi var välkomna.
Vi handlade 6 koraller plus 15 kolonier knappar för en överkomlig summa eller fyndpris tyckte jag.
Så nu är det finare i lilla karet, synd bara att det är så svårt att ta bra kort.
Knappar och euphyllia


Favia "snowblind"

Acanthastarea 


Montipora 


Dålig bild men fina knappar!!!
Dom flesta knappar var fina, riktigt gröna, gröna olikfärgade, blå, svart-röda, watermelon, beiga, jag kommer inte ihåg, men jag är ju lite av en knappälskare så jag blev så glad när jag fick köpa hela hans samling. Nu saknar jag bara ett par olika knappar sedan är jag nöjd på den fronten.

När allt var utplacerat så blev det grillad chorizo, efter maten gick jag och Bobby upp och gjorde kaninerna.

I morgon är jag dartänka, ska passa på att baka födelsedagsfika till jobbet, börjar jobba på måndag efter 4 veckors härlig semester. Sedan ska jag upp och städa hundklubbens lokaler och på kvällen är det hundträning - ser ut att bli en bra avslutning på veckan och semestern!

Ja, just det. Jag har ju påbörjat min svärmors födelsedagskort, men det visar jag inte förrän hon fyller år i slutet på september, om jag är färdig med det då...
Vet ni vad jag ska göra sista lördagen i september???
Jag ska på scrapträff!!!
Så kul, men jag är nervös, hur sjutton ska man veta vad man ska ha med???

Ha det gott, nu måste jag sova!

RSM 130 efter 1 månad

För lite drygt en månad sedan så köpte vi ett litet saltvattensakvarium. I köpet ingick en eldgoby, en dvärgkejsare och en pyjamaskardinal.
Den sistnämnde kändes det som att han inte trivdes så förra onsdagen så fick han flytta till mia i gbg för hon hade redan två och då behövde han inte bo ensam, i utbyte fick vi två koraller. 
I korallväg så ingick en hammereuphyllia, en grön fungia och en goneastrea dragon. Från vårat 540 liters flyttade vi över ett par olika euphyllier, en fragg av cactus pavona en bränd calustarea och en hjärnkorall. Sedan fick vi välja och vraka i ett kar som skulle läggas ner och då blev det montipora, både flak och spretig, en orange fungia, tre olika calusterea en blastomussa, lite knappar och stjärnpolyper och ett flak med galaxea.

Sedan dess så har vi varit till Kungsbacka två ggr. Totalt 3 ggr sedan vi köpte 130 l...
Nu sist blev det 2 st Yellow watchman goby och en royal gramma (tror jag).
Vi har sedan tidigare köpt två röda minimandariner och en scopas, så nu är det nog med fisk, saknas bara en massa koraller. Köpte två koraller idag (shit vad pengar jag gör av med nu...
Det blev en acanthastarea och en tubastraea.
Idag ser karet ut så här:

Som man ser så saknas det massa koraller. Tyvärr ska våran kära vän flytta 60 mil bort så vi kommer att köpa lite koraller och så ur hans kar som ska säljas, annars har jag köpstopp på akvariesidan resten av 2015😆.

Student igen!

Lite sent att fira student i augusti, men man får helt enkelt ta det när det passar.
Det är min bonusdotter som tog studenten för två månader sedan.
Idag var hon och hennes pojkvän hit på grillat och smulpaj och då passade vi på att ge henne studentpresenterna.
Jag gjorde ett kort när hon tog studenten och igår kom min manna på att hon ville ha ett kort att lägga pengarna i.
Som tur var hade jag en ide om ett kort och jag hade en infärgad cirkel. Två tjejer på FB har inspirerat mig och så här blev kortet:
Stämpeln har jag för mig att den är från Slöjddetaljer, några blommor med brads och för första gången så har jag använt sugrör!RSS 2.0