Danskan tjuvöppnade...

Jag gjorde ett kort till Danskan som köpte några julkort av mig, men stämplade på kuvertet att det inte fick öppnas förrän julafton. Men när min man var där i helgen och hälsade på så tog han med kortet för sedan träffar vi inte dom förrän nästa år. Menton skulle inte öppna det än tänkte jag, men det gjorde hon. Hon är galen i Dalahästar så det var inte svårt att välja motiv.

En fin Dalahäst från hÄnglar blev det, även granen är en hÄnglastämpel, hon blev nöjd. Hon hade visst velat behålla kortet med dalahästen som hon köpte av mig, men någon ville ha det kortet så hon blev utan, men nu har hon en.
Tror jag bara använde Tombowspennorna till färgläggningen.

En tråkig insida. Skulle aldrig färglagt motiven, hade nog varit snyggare i svartv

Idag har jag fått healing igen, skönt och denna gång blev jag inte lika trött som sist.

På e.m så var vi på Johannas Hundhälsa med Bobby. Johanna var på hundklubben och föreläste förra måndagen och vi bokade en tid. Bobby har vid tre tillfällen haltat i några dagar efter han busat och rusat för mkt. Så vi ville kolla upp det.
Hon började med att han fick vara ute och skritta och trava för att hon skulle se rörelsemönstret.
Sedan var det in och upp på en behandlingsbänk där Johanna gick igenom honom, klämde, böjde och kände. Han var lite stum i vänster bogmuskel, lite ont i början av ländryggen och lite i höger bak. Han fick ligga ner på både vänster o höger sida och fick massage sedan avslutade hon med laserbehandling på ryggen och baken, han mådde rätt gott under både undersökning och behandling. Hon kunde inte hitta varför han haltar, så vi ska maila om några dagar o berätta hur det går, ev måste vi röntga för att se om det är ngt annat än muskler.

I morgon ska vi till veterinären, katten ska bli av med sina stygn och Bobby ska in och kolla örat, han brukar alltid få problem på hösten så det blir nog medicinering.
Men innan veterinären så ska jag till lassa och mäta in mig för strålningen som komma skall, sedan blir det en spruta i benet också.
På kvällen blir det hundklubb en stund, orkar jag så ska jag hjälpa till och städa annars blir det bara att bjuda på glögg till dom som städar. Phu, känns som jag kommer att vara rätt trött, är ju inte riktigt i toppform ännu, men tror det börjat vända nu...

Nä, nu ska jag slöa


Porten bortopererad idag

Nu händer det grejer, min venport opererades bort idag, nästa vecka ska jag och mätas in och tatueras för kommande strålning.

Megastort bandage, nu är det bara och vänta och se vad analysen säger. Är det bakterier eller inte, hoppas på bakteriefritt så jag slipper penicillin.

På den bilden ser man pluppen/porten, jag ångrar inte att jag satte in den, tycker den funkar bra. Tycker det verkar som var och varannan som jag hört på onkologen som haft det andra alternativet med en grej i armen har kluddat för folk, så jag är nöjd.

Nu ska jag upp och se om jag får ngt kort gjort, vill det men allt för ofta blir det inget resultat, hm...


Wilmer 4 år

Shit vad tiden går fort, idag fyller fina killen Wilmer 4 år.
Han var rätt imponerad av våra akvarium när dom var här förra månaden, så det fick bli ett fiskkort.

Fisken kommer jag inte ihåg märket på just nu, kanske kort o gott???
Stämplat på albumblad och färglagt med pennor från Netto.
Fiskarna målade i typ samma färger som några av våra fiskar, clownfisk, gul kirurg och xanthurum.
Lite ovanligt men lite roligt att måla med annat än vattenbaserat.

Här ser man den gula kirurgen och lite utav xanthurumen, en blå med gul stjärt i grottan.

Saltvatten är ett av våra intressen, vi har två saltvattenskar, ett på 540 liter och ett på 130 liter. Det på bilden är en del av 540 man ser.


Sista danska...

Sist ut av dom 5 korten som danskan köpte. Resten av julkorten får jag lägga ut när jag skickat dom, inte för att ngn av mottagarna hänger här, hihi.

Det här är ett tvillingkort till mammas påskkort.
En fin Magnoliastämpel har jag använt och mönsterpapper från ett block köpt på Ge-Kås.
Det är inte omöjligt att skissen är från Milo
Lilja art, länk finns i gårdagens inlägg.


Idag har vi som många andra firat farsdag, varken jag eller min man har våra pappor kvar, cancern tog dom bägge.
Men bonusdottern var här på lunch och firade honom med blomma, choklad och en trisslott. Vi hinner inte träffas så ofta så det var trevligt. Vi brukar inte fura farsdag, men nu tog vi tillfället i akt.

För övrigt så började jag dagen med att baka chokladmuffins, som jag glömde att fota. Jag använder receptet från

Zeinas kitchen

Dom absolut godaste chokladmuffinsarna jag ätit.

Sedan tjuvstartade jag städningen i zon 3, jag har blivit en Flyladie, enda sättet för mig att hålla någorlunda ordning här hemma. Jag har inte haft så mkt ork senaste tiden, men tror den är på G. Inga värktabletter idag och tyvärr känner jag lite smärta i benen, hoppas, hoppas det inte blir värre, orkar inte söka för det.

Efter vi firat Peter så tog jag, maken och hunden en promenad i skogen, med koppel för att spara lite på Bobbys onda ben.
Fixade lite med kaninerna, skrivit ut papper till medlemsmötet på hundklubben i morgon. Nu är det soffhäng som gäller.

I morgon ska jag på healing igen, kanske blir ännu bättre upplevelse än förra/första gången.

Nu ska jag slappa en timme, sedan är det tack och godnatt, måste bara ge Lotta hennes medicin så hon får en bra morgondag.

Glömde visst visa insidan. Panelerna är inte fastsatta, lättare att stämpla och skriva på dom när dom inte sitter på plats.
Enkel insida, stansat ut med samma stansmall som på framsidan och bara färgat in dom med distresser.


Danmark nr 4

Igår hade jag en bra dag, kände mig piggare än på länge och mindre ont i knän och ben, återstår att se om det beror på smärtstillande och inflammationshämmande eller om det är på väg åt rätt håll, äter dom sista dagen idag.

Jag orkade med lite här hemma, en härlig skogspromenad och denna gång gick vi verkligen i skogen bland högt blåbärsris och mjukt underlag och lite snö, jobbigare än att gå på skogsvägen, Bobby njöt men skuttade kanske lite väl mycket för på eftermiddagen haltade han på vänster framben när han hade legat still...

På kvällen bjöd vi ut våra vänner på restaurang, asiatisk buffé, gott och trevligt.

I alla fall så glömde jag att blogga kort nr 4 som jag tänkt så jag gör det nu istället.

Det här kortet skulle min son fått som julkort, han är liksom mig rätt grön i sina färgval.
Nu blir det detta korts tvillingkort han får i stället, ett liknande fast i blått.

En ybersöt Magnoliastämpel fick bli motivet den här gången.
Jag följde en

Kortskiss från Mill lilja art

Jag har inte klurat ut hur man bäddar in en länk itexten så detta får duga så länge.
Den grå/silvriga fotomattan under stämpelmotivet är ju lite "för stor" upptill, på skissen var det så och då var den dekorerad med ngt men jag fick inte till det så det fick bli så här, hm...

Nähä, nu har min älskade make gjort sina morgonrutiner, promenerat morgonrundan med hunden och varit till stallet och gett kaninerna, kanske jag skulle fixa frukost. Jag brukar göra det under tiden, men idag ställde jag mig och vek tvätt och bloggade istället.

I går var även en lite sorglig dag, min brors äldsta dotters älskade vovve Molly fick somna in pga ålderskrämpor.
Vila i frid goa hund


Kort nr 3 som gick till Danmark

Häst, dalahäst, hÄnglar & stÄnglar, stämpel, så många goda, underbara ting i en enda grej, me Love!!!

Hörnswirlstämpeln är från Vilda/Stämpelboden. Mönsterpapperet vet jag inte märke på men jag har köpt det på Ge-Kås.

Och som vanligt en väldigt enkel insida.
Kört papperet i Big shoten med en embossingfoder och en sån där grej som gör att det inte blir embossat över hela papperet. Jag vill ju ha släta ytor där det ska stämplas och skrivas. Färgat in det embossade med distresser och stämplat en julhälsning.

Även idag blev det en sväng i skogen och sedan till stallet och klippte klorna på dom två sista, vi gjorde 4+3 igår, så nu har alla fina klor. Jag brukar klippa en gång i månaden på kaninerna men nu när jag har varit mindre pigg har det blivit lite längre mellan gångerna, men nu är jag på banan igen.

Idag blir det kloklippning på hunden, han får pedikyr och pudrade öron en gång i veckan. Men även han har blivit försummad under denna tid, ibland har det gått två veckor emellan o det tycker jag inte om.
Har jag visat bild på när han var valp?
Det här är bilden som var i annonsen

Och nu ser han ut så här

Här var han iväg med en klubbkompis och roade sig. Är så tacksam att Sofie hämtade honom ett par gånger och tog med honom på lite skoj, det är Sofie som fotat honom.
Skönt att det finns folk som ställer upp på en, me Love!
Åh, vad jag älskar denna hund!


Nr 2 till Danmark

Idag visar jag ett till kort som danskan valde.

Ett kort som jag kanske visat tidigare då jag gjorde det till en skissutmaning, jag undrar om jag inte till och med vann med det.
Här har jag använt en hÄngla som är en av favoriterna bland både hÄnglar och andra stämplar.
Det randiga och stjärnpapperet är från Maja Design och det mörkblå är mönstrat och där vet jag inte märke, men köpte det för länge, länge sedan på Kortmakarens mässa på svenska mässan i Göteborg.

Jag har påbörjat tre kort men inte gjort ngt av dom färdigt så det måste jag göra. Söta Wilmer fyller 4 år snart så hans kort måste jag bara få klart, sedan måste jag göra klart julkortet till danskan som köpte korten av mig, det tredje kortet är det ingen brådska med, det ska till en i närheten.

Våran kisse kom hem igår till lunch och var groggy så klart, men tumören såg godartad ut, vi skickade inte på analys.
Nu blir det smärtstillande idag och i morgon, sedan ska stygnen bort om två veckor, hon behöver ingen krage och från och med i dag får hon gå ut, äta och leva som vanligt - skönt!

Lotta, hon med artros är ännu piggare idag, springer rund och busar med ngn låtsaskompis, hoppas det inte straffar sig så hon får ont.

Angående mig själv så har jag skitont i benen och framför allt i mina knän. Jag gick ändå ut en runda i skogen med man och hund, sedan en tur till stallet och klippte klor, släppte ut och mockade till fyra av kaninerna. Dom norska kaninerna skickade vi vidare i söndags, så skönt at det är över med dom, 6 månader var inte vad vi tänkt oss att ha dom här.

Nu ska mannen i huset bjuda på lunch, kyckling och råris.


Julkort, julmarknad och Tuffla

Jag har ett korttillverkningsschema som jag borde följa, men ibland har jag ingen inspiration, ibland orkar jag inte och ibland har jag inte tid, men det är ju tanken som räknas och så här är tanken:
Jag har skrivit upp alla veckonummer, vissa har jag skrivit två gånger för att få det att gå ihop. Sedan har jag skrivit in alla som jag vill göra födelsedagskort till, jag skriver dom på veckan som ligger 1-2 veckor innan dom fyller år. Sedan skriver jag in dom få som jag gör påskkort till, dom sprider jag ut på dom veckorna som infaller innan påsk som jag inte har några födelsedagskort att göra. Sedan blir det morsdags- och bröllopsdagskort som placeras ut och till sist julkorten. Tanken är ju att göra minst ett kort i veckan till nära och kära plus ett tvillingkort till det kortet. Tvillingkortet är tänkt att säljas på den lokala julmarknaden. I år har det inte blivit jättemånga tvillingkort plus att jag legat efter med mina ordinarie kort, så då en dansk kvinna som var här och hälsade på såg att jag gjorde kort så ville hon köpa några kort av mig. Som tur var blev det bara 5 kort och dessutom har jag fått veta att det inte blir någon julmarknad i år så jag kommer att få ihop julkort till de mina i alla fall, skönt!

Ett tvillingkort i min värld är att då jag ändå gör ett kort från mitt schema så passar jag på att antingen använda samma stämpel, samma papper eller samma upplägg, då slipper jag momentet att antingen välja stämpel, rengöra den osv, välja och matcha papper eller tänka ut upplägget osv.

Här är ett av korten danskan köpte:

Ett kort jag själv inte blev helt nöjd med. Det är tvillingkortet till min sons påskkort så tanken var att min bonusdottern skulle få det som julkort.

Hittade ett fint kort någon stans som jag ville lifta, har ju lite svårt att använda washin. Så tejpade bara på olika tejpar, stansade ut snöflingor som fick bling i mitten, stämplade god jul och embossade det.

Det här mitt orginalkort, det tyckte jag blev bra, men julkortet blev jag inte nöjd med, det var därför min stackars bonusdotter skulle få det, annars är ju tvillingkorten tänkta till julmarknaden, men nu slipper hon det kortet.

Lägger ut dom 5 korten, 5 dagar i rad.

Idag, just nu ligger en av våra kissar på operationsbordet, hon har fått bröstcancer, förhoppningsvis godartad. Hon är förvisso 11 år, men vi valde operation så att vi förhoppningsvis får några år till med henne. Vi har ju Lotta som vi förmodligen inte får ha kvar så länge till


Grattiskort och sista påsen

Förra måndagen fyllde brorsans äldsta dotters äldsta son år.
I vanlig ordning så träffas vi typ aldrig så det blir bara ett grattiskort.

En söt hÄnglakille med lastbil fick det bli, Oliver är och har alltid varit intresserad av motorfordon. Färglagd med distress markers skulle jag tro, kan vara Tombows...
Namnet stansade jag ut i glittrigt mossgummi, grattis hittade jag bokstäverna till i en låda med utstansade alfabeten. Jag älskar washitejp men använder den aldrig så till detta kort "utmanade" jag mig själv. Jag tejpade lite färgglada tejpar på ett papper och stansade ut ballongerna med en die av för mig okänt märke, skar upp lastbilsflaket och tryckte ner ballongerna där. Satte även ett par remsor av två andra mönster som en halvram.

Insidan vill jag ju gärna göra något med, enkelt som vanligt, men även här fick jag med lite washi. Jag använde en embossingfolder från Tim Holtz, la på en rund sak, som jag glömt namnet på, så att jag skulle få en skrivruta. Färgade in med distresser och stämplade en Magnoliatext.

Kortet skickade jag med Olivers mormor, hon (min svägerska) och min mamma har varit och hälsat på en vecka och åkte hem samma morgon som han fyllde år så Mia fick ta hem kortet och överlämna det.

Förra fredagen (28/10) så fick jag min sista påse med cytostatika, jag har mått oväntat bra, har inte haft några biverkningar som jag direkt lidit av. Trött har jag varit, tappat håret, haft lite utslag här och där och nu på slutet har naglarna börjat lossna och äcklat sig. Men efter sista omgången så blev jag förkyld, inte mer än en vanlig förkylning, fick ännu ondare i mina knän och nu sista dagarna ont i benen, både på huden kring knäna och i alla muskler. Men i natt har jag sovit hyfsat och hade inte lika ont i benen, hoppas det vänder nu.

Om två timmar ska jag på healing, ska bli spännande för det har jag aldrig provat på.

I veckan ska jag även försöka ta mig till jobbet och hälsa på, jag har varit helt sjukskriven sedan 1 september. Eller det bestämde jag själv, jag blev ju helt sjukskriven i våras eller början på sommaren, men klarade av att jobba några månader.

Ska även försöka ta upp Flyladien som jag inte orkat med på ett tag, tror det är zon 3, denna vecka.

Nu kom Peter hem för frukost, så bye, bye.


RSS 2.0