Jisses vilken vecka

Idag är min sista lediga dag på min långledighet, har varit ledig sedan fredag före jul.
Tyvärr förkyld och har en envis hosta som vägrar ge med sig, men nu sista veckan har jag ändå försökt styra upp lite här hemma.
Som jag berättade innan så kör jag Flylady, zonstädning och zonen för vecka 2 är kök och entrerum med tillhörande ingång.
I måndags torkade jag av och ur alla köksmaskiner.

I tisdags torkade jag av alla skåpluckor och lådfrontar, såg idag att jag glömt ett skåp i entrerummet, men det tar jag nästa gång dammtrasan är framme. Började även med 5:2 ala Lchf då jag kört Lchf nästan 1 år och sista månaderna har jag stått stilla i vikt men är långt ifrån färdig.
Jag hade planerat att äta enligt meny 1 på bloggen minimaltavkolhydrater, men så fick maken ändrade planer på jobbet så då bytte jag lite rätter. Till lunch blev det en äggvite capricciosa och på kvällen en "äggmacka" med skinka, tonfisk mm. Det spelar ju ingen roll vad man äter huvudsaken man inte överstiger 500 kcal och ändå kör low carb. På kvällen hoppade jag över darten (vi spelar dart på tisdagar och torsdagar), jag var med på en hundpromenad i Tranemo som en i klubben ordnade, vi är ett gäng som turas om varje vecka att ordna en hundpromenad på ca 1h.

Onsdagen ägnade jag mig åt att putsa zonens fönster, på insidan förutom entrédörren där jag även tog utsidan, ena hunden hoppar upp och sätter sina leriga tassar på rutan när han vill in så det behövdes. Jag hade även blomvård, plockade bort gamla blad osv, på onsdagar vattnas alla blommor inte bara zonens.
Till middag gjorde jag ugnsbakad hel torsk med äggsås och broccoli, så gott.
På kvällen var det hundkurs, jag går en Nosework 2 med våran yngsta vovve, han bara älskar det och den här gången skötte han sig rätt bra under teorin också.

I går städade jag alla lådor i köket, rensade bort sånt jag har dubbletter av, organiserade om, fyllde på i kryddburkarna och noterade vilka kryddor vi behöver köpa hem, jag städade även under diskhon fast det inte hörde till, men jag ville få ordning där och det fick jag.
Gick en kortare sväng med hundarna, avslutade promenaden med att gå på klubben och träna lite, det uppskattades av dom bägge. 
Peter han hem en stund på e.m då åt vi currykyckling med stektarädisor, blomkål och vitkål, receptet från minimaltavkolhydraters 5:2 receptbank.
Blev ett par timmar på dartklubben, kastade hyfsat på uppvärmningen men inte så bra i matcherna men lyckades ändå slå en av dom bästa i klubben med 2-0, spelade dåligt men kunde gå ut direkt.

Började morgonen med att väga mig och -1 kg sedan tisdagmorgon!
Idag blev det en snabbstädning av nedervåningen. Plockade iordning, dammtorkade, dammsugade och torkade golven, inget av momenten gjordes med noggrannhet, förutom i zonen man är i, där gör man det grundligt. Det är vad Flylady är. När man är i zonen, var 5:e vecka så gör man det noggrant och dom andra veckorna flyger man bara över övriga zoner lite lätt.
Gick en runda med hundarna som det var länge sedan vi gick, om vikens gått den sedan vi skaffade Valle i påskas...? Det var inge roligt, skithalt förutom mittremsan. På hemvägen skrämde Valle upp en hare som han satte efter men han var snabbt tillbaka, antingen tappade han bort haren eller så kom han på inkallningen...
(null)

(null)

(null)
Så här bra är jag på att ta kort, därför jag nästan aldrig bloggar & lägger ut kort.

Nä, nu är det dags att ge hundarna lite färskfoder & vispa ihop feta pannkakor så smeten hinner svälla lite innan det är dags att börja med middagen.

Ha en skön helg!

Nytt år, nya tag...

Från och med idag ska jag försöka köra Flylady, fortsätta med Lchf men lägga till 5:2, troligtvis på tisdagar och torsdagar. Vi tränar dart tisdag och torsdag därför tänker jag att det passar bra, då har man ändå inte tid att äta på kvällen. 
Jag har tagit ledigt denna vecka också (har varit ledig sedan fredag innan jul), det är bra, då hinner jag förhoppningsvis komma in i rutinerna.

Angående Flylady så är vi i zon 2 denna vecka. Det innebär att köket ska få lite extra omsorg och jag lägger även till Entrérummet och den ingången. Vi bor i en gammal järnvägsstation så vi kallar det entrén för att det var det på den tiden det var järnvägsstation. Som ingång använder vi dörren som bagaget  kom genom.
Eftersom jag är ledig började jag med Flyladyuppdraget på morgonen, när jag jobbar får jag ta det när jag kommit hem och varit ut med hundarna plus att jag tänker att min man kanske hinner med något litet på morgonen eftersom han börjar senare är mig.
Idag så skulle man rengöra köksmaskiner, så jag torkade av micron utvändigt, satte in en skål med vatten och citronskiva och körde en minut. Torkade ur den invändigt och diskade den roterande tallriken. Torkade av kyl/frys utvändigt och listerna, Satte på perkulatorn med bikarbonat i så den fick rengöras lite, putsade upp utsidan på den, torkade av sodastreamern, diskmaskinen, ugnsluckan och senseon. Kom på att elvispen är en köksmaskin, den ligger i entrén i en skänk så den tog jag fram och torkade av.

Sedan finns det lite uppgifter som man ska göra varje dag. Putsa diskbänken innan man går och lägger sig, ingen kvarlämnad disk ska stå framme. På morgonen ska man tvärstäda toaletterna. Man spolar, i med rengöringsmedel, spraya rengöring i handfatet. Jag tror vi kommer att använda våtservetter till toan. Skura ur toan snabbt med toaborsten, torka ur handfatet. Det går snabbt så jag tänker att min kära make får sköta det på morgonen plus att tömma kattlåderna. Han fixar allt med djuren på morgonen eftersom han börjar senare.

På lunchpromenaden idag med hundarna så började vi med att ta in kaninerna som jag släppte ut i hagarna i morse. Sedan var vi ute i skogen och gick, letade reda på leksaker jag gömt och ett godissök bland stockarna. Tar ju nästan aldrig foton när jag är ute så bilden nedan är från en annan dag.
(null)

Idag harang även ringt ett företag som jag beställt presentkort ifrån. Jag fick av jobbet, men man fick beställa presentkorten själv. När jag skulle använda ett på Elgiganten i helgen så fungerade inte ett av korten, det verkade inte vara aktiverat, så jag ringde och talade om det, får se vad som händer.

Vi köpte i alla fall en trådlös skrivare och en eltandborste, eltandborsten fick jag presentkort till av bonusdottern och hennes sambo.

Nu när hundarna är lite trötta efter promenaden ska jag passa på att vila, hade ngt problem i natt med magen/ryggen så kunde inte sova. 

Får se om maken hinner hem något idag, han har en lucka på jobbet ibland så han hinner hem, iså fall ska vi äta rester från igår, kyckling i ädelostsås med blomkålsrasp. Hinner han inte hem så blir det inte mat förrän 18.30, dom ska ha möte på jobbet efter deras arbetstid.

Nä, nu ska jag vila.

Årets första födelsedagskort

Idag fyller våran kompis år, ett enkelt men fint kort blev det.
(null)
Köpte embossingfoldern och mannen i en fb-grupp och tror jag kommer använda dom ofta till manliga kort.
Siffrorna är dies från Rox stamps adventskalender 2018, så himla bra dies i den kalendern. 
Jag brukar ju göra kort efter ett schema, jag gör födelsedagskorten ca 1 vecka innan mottagaren fyller år och där emellan står jul, påsk och övriga kort på schemat. Men i år ska jag försöka göra färdigt alla födelsedagskort i början på året för när övertiden på jobbet drar igång i mars/april så brukar jag inte hinna/orka med att göra kort. Så tänkte ha födelsedagskorten färdiga så kan jag pilla på med julkorten när jag får tid ork och lust. Det ska göras ca 100 kort, så jag får försöka snitta 2 kort/vecka.

RSS 2.0